Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Fifkaaa

Facet mojej przyjaciółki. Czy on ją osacza?

Polecane posty

Hej,

mam taki dylemat i nie wiem, czy ja jestem przewrażliwiona czy to moja przyjaciółka nie umie już się zachowywać…

Jej przeprowadzka do mojego miasta i poznanie nowego faceta zeszło się w czasie. Nie mam pretensji, że wpadła w wir nowego związku, ale nawet jak wygospodaruje na nasze spotkanie 1-2 w miesiącu 3 h to podczas tego spotkania on też musi „zaocznie” być.

Chodzi o to, że spotykam się z nią w kawiarni bez ścisle określonej godziny zakonczenia spotkania. Nie widziałyśmy się 2-4 tygodnie, więc jest o czym gadać i zawsze po około godzinie dzwoni ON i uzgadniają między sobą, o ktorej sie spotkają po naszym spotkaniu, wiec dzięki ich rozmowie ja np. Wiem, że nasze spotkanie skończy się za 1,5h. 
I szczerze powiem, że mnie to bardzo denerwuje, bo to się powtarza za każdym razem. Tak jakby to nie było spotkanie ona-ja, bo ramy czasowe ustala ona z nim. Automatycznie się blokuję, bo rozmowa idzie wartko, jest super a potem już mam w głowie „aha za 1,5h kończymy to już nie będę poruszać tego i tamtego tematu, bo i tak nie wystarczy czasu”.

Wg mnie i tak spotkamy się rzadko jak na mieszkanie w jednym, nie takim dużym mieście, więc człowiek chciałby mieć więcej przestrzeni i nie chodzi, że mamy siedzieć pół dnia przy kawie tylko o to, że nie wiemy kiedy się nagadamy.

Dla mnie on jest zbyt osaczający, bo kiedyś byłam z nią umówiona do kina (ona zaproponowała) i w dzień seansu zapytała mnie czy może go wziąć, bo on biadoli, że co ona myśli, że jak on siedzi tylko w książkach to dobrego filmu nie doceni. Jakieś takie manipulacje niskiej wody.

Wtedy powiedziałam, że wolałabym się spotkać tylko z nią, bo nie widziałyśmy się miesiąc, a jest kilka prywatnych tematów, które chciałabym poruszyć tylko z nią.

Dodam, że nie jesteśmy tacy młodzi (wszyscy około 40stki), więc to nie jest tak, że to jakieś pierwsze nastoletnie związki, gdzie człowiek nawet 3h bez siebie nie wytrzyma 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować