Minnie Moskowitz 1 Napisano 4 godziny temu Jest Pani wczesna Jesień, jest Pani Jesień i Pani Listopadowa, późna Jesień. Każda ma swoje uroki, zamysł, nic nie jest bez powodu… w Pani Listopadowej urzeka mnie nostalgia, przemijanie, szarość, w której również potrafię odnaleźć piękno. Obrazuje coś, czego wielu się boi - lecz nie ja. Dostrzegam piękno w każdej z Pań. No i w końcu przychodzi Pani Zima, choć już tak rzadko u nas prawdziwa. Miałam wizję…wiele lat temu. Będąc na spacerze, nad taflą zamarzniętego morza (dziś to już rzadkość). Siedziałam na betonowym podeście, włosy me czochrał lodowaty wiatr, niebo - szarówka. Kry odrywały się od siebie, a wnet pomyślałam sobie - a gdybym była małą myszką, utkniętą na tej krze, która oddala się i oddala… co wtedy? Gdzie ratunek? Sama ta wizja wywołała we mnie tak wewnętrzny chłód, że o mało nie doprowadziła mnie do płaczu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 272 Napisano 3 godziny temu Zaczyna się bo jesień będzie sprawiać, że ludzie ludzi będą szukać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBrioszka 16 Napisano 3 godziny temu Wtedy byłby święty spokój. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 92 Napisano 2 godziny temu Zima w sensie urodzona w zimie czy w motywie urody? Lubię jesień i zimę w obiektywie i codzienności. Zima jest fajna jak mroźna i można śmigać na nartach A jesień to zapach liści, czasami słońce i piękne kolory w lesie widziane z ambony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 1 Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, 250GodzinTak napisał: Zima w sensie urodzona w zimie czy w motywie urody? Lubię jesień i zimę w obiektywie i codzienności. Zima jest fajna jak mroźna i można śmigać na nartach A jesień to zapach liści, czasami słońce i piękne kolory w lesie widziane z ambony Tak. Jestem zrodzona w Zimie… 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBrioszka 16 Napisano 1 godzinę temu Och ja również kochana niesamowite jak myszka na krze płynąca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 1 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, BabkaBożaBrioszka napisał: Och ja również kochana niesamowite jak myszka na krze płynąca. It was hilarious… isn’t it? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 92 Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Minnie Moskowitz napisał: Tak. Jestem zrodzona w Zimie… Ja też i urodą zimowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 1 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, 250GodzinTak napisał: Ja też i urodą zimowa Mnie akurat kategoryzuje jako lato. Acz dusza zimowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 92 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Minnie Moskowitz napisał: Mnie akurat kategoryzuje jako lato. Acz dusza zimowa Koziorożec, czy Wodnik? A może Ryby? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 1 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, 250GodzinTak napisał: Koziorożec, czy Wodnik? A może Ryby? Wodnik, and You? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 92 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Minnie Moskowitz napisał: Wodnik, and You? Wodnik Widziałam od razu 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBrioszka 16 Napisano 1 godzinę temu Koziorożec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 1 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, 250GodzinTak napisał: Wodnik Widziałam od razu Masz nosa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 92 Napisano 51 minut temu 8 minut temu, Minnie Moskowitz napisał: Masz nosa. Intucja. Przecież jestem zodiakalnym Wodnikiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach