Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Huldra napisał: Szpik lubię i jest b. zdrowy. Mózg jest bardzo podobny w smaku, z patelni posolony nie widziałam nigdzie do kupienia jadłam kiedy jeszcze na wiosce sami bili swinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu 5 minut temu, Pokraka napisał: Żałuj, pycha, najbliżej smakiem to do szpiku kostnego podobne. Do mózgu nie mogę się przekonać. Wychowałam się w domu gdzie gotowała babcia. Pamiętam potrawę nazywaną móżdżkiem. Potrafiła zrobić coś dobrego ze wszystkiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkiBożej0dbytniczej 3 Napisano 6 godzin temu Obrzydliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, murb napisał: Ostatni jaki jadłam to było w karczmie na Podlasiu. Poezja. Wiesz a ja najbardziej lubię takie zwykłe z wody 🫣 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: Wiesz a ja najbardziej lubię takie zwykłe z wody 🫣 Też dobre. Jestem podrobiarą. Krupnik na świńskim ogonie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, murb napisał: Do mózgu nie mogę się przekonać. Wychowałam się w domu gdzie gotowała babcia. Pamiętam potrawę nazywaną móżdżkiem. Potrafiła zrobić coś dobrego ze wszystkiego. Ja tam nie mam oporów, nie będę mówić co jadłam w Chinach. 🫣 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 24 Napisano 6 godzin temu 43 minuty temu, Pokraka napisał: A ja bułeczki drożdżowe z serem. Kupiłam robota planetarnego i teraz świat drżdzowych wypieków stoi przede mną otworem Jak to sie myje takiego robota, dużo do mycia czy do zmywarki i już. Dawny robot zelmer wyrzucilam. Korzystam tylko jak juz z Zelmera recznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, murb napisał: Też dobre. Jestem podrobiarą. Krupnik na świńskim ogonie. Mnie bardzo rozczarowuje, że wybór mies jest coraz mniejszy, niedługo poza szynka i schabem nic nie będzie można kupic. 🥺 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Margherite napisał: Jak to sie myje takiego robota, dużo do mycia czy do zmywarki i już. Dawny robot zelmer wyrzucilam. Korzystam tylko jak juz z Zelmera recznego. Można do zmywarki ale prawie mycia nie ma. Hak i misa spłukuje się ciepłą wodą. Nic nie przywiera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 24 Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, murb napisał: Pamiętam potrawę nazywaną móżdżkiem. Na jajecznicy?Nigdy się tego nie chwyciłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Margherite napisał: Na jajecznicy?Nigdy się tego nie chwyciłam Nie pamiętam już czy były w tym jajka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 24 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Pokraka napisał: Można do zmywarki ale prawie mycia nie ma. Hak i misa spłukuje się ciepłą wodą. Nic nie przywiera Inne ciasta można robic, czy tylko drożdżowe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, Pokraka napisał: Mnie bardzo rozczarowuje, że wybór mies jest coraz mniejszy, niedługo poza szynka i schabem nic nie będzie można kupic. 🥺 Szynkę i schab kupuję najrzadziej. Jestem fanką łopatki. Wszystko z niej robię. Czyli gulasz. 🫢 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Margherite napisał: Inne ciasta można robic, czy tylko drożdżowe? Wszystkie jak nasz odpowiednie przystawki (a raczej zawsze są w zestawach) do ucieranych i ubijania piany i śmietany też. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Margherite napisał: Inne ciasta można robic, czy tylko drożdżowe? Ale inne to łatwo zrobisz i mikserem ręcznymi, problemem jest drżdzowe bo trzeba sprzęt o trochę większej mocy by nie spalić silnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 262 Napisano 6 godzin temu 14 minut temu, murb napisał: Też dobre. Jestem podrobiarą. Krupnik na świńskim ogonie. A w tej kwestii mam 100% odwrotnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkiBożej0dbytniczej 3 Napisano 6 godzin temu Pojedzone fajno. Jeszcze tort wedel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, murb napisał: Szynkę i schab kupuję najrzadziej. Jestem fanką łopatki. Wszystko z niej robię. Czyli gulasz. 🫢 Też lubię i gulasz robię gryrosa, wiem wszyscy się łapią za głowę jak słyszą o gyrosie wieprzowym ale my lubimy. Zresztą u nas jest nawet kebab w którym sorzedaja wieprzowe kebaby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Huldra 14 Napisano 6 godzin temu 21 minut temu, Pokraka napisał: Mózg jest bardzo podobny w smaku, z patelni posolony nie widziałam nigdzie do kupienia jadłam kiedy jeszcze na wiosce sami bili swinie. Kiedyś jedynie chyba ci, co idą w dietę keto, coś tam kumali o szpiku (gorący, posolony ;)), a teraz w fancy restauracji ci to podadzą Z mózgiem możliwe, że podobnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu 12 minut temu, Pokraka napisał: Też lubię i gulasz robię gryrosa, wiem wszyscy się łapią za głowę jak słyszą o gyrosie wieprzowym ale my lubimy. Zresztą u nas jest nawet kebab w którym sorzedaja wieprzowe kebaby Kebab z wieprzowiny. Całe szczęście, że jadam kebaby od wielkiego dzwonu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu 16 minut temu, xDxDxDxD napisał: A w tej kwestii mam 100% odwrotnie. Trudno teraz kupić ogon ze świni. Trzeba się za tym nachodzić. Stosuję żołądki drobiowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 24 Napisano 6 godzin temu 22 minuty temu, murb napisał: Czyli gulasz. Też dobry, na ostro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 10 minut temu, Huldra napisał: Kiedyś jedynie chyba ci, co idą w dietę keto, coś tam kumali o szpiku (gorący, posolony ;)), a teraz w fancy restauracji ci to podadzą Z mózgiem możliwe, że podobnie Możliwe, nie często chodzę po fancy restauracjach Dziwią mnie ludzie, którzy mówią fuj o podrobach a potem jedzą mom, skrobie modyfikowana, białka sojowe i inne tanie wypełniacze wędlin. Mi to się wydaje bardziej fuj. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, murb napisał: Kebab z wieprzowiny. To tylko nazwa potrawy. Wystarczy ją zmienić i po ptokach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, murb napisał: Kebab z wieprzowiny. Całe szczęście, że jadam kebaby od wielkiego dzwonu. Tak, pułapka ma muzeumanów trzeba czytać uważnie jak zamawiasz kebaba w Białym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Miecz napisał: To tylko nazwa potrawy. Wystarczy ją zmienić i po ptokach. Ale po co zmieniać dobrze oddaje co otrzymasz, trzeba umieć czytać po polsku to będziesz wiedzieć, że nie jest halal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 5 minut temu, Miecz napisał: To tylko nazwa potrawy. Wystarczy ją zmienić i po ptokach. Ale po co zmieniać dobrze oddaje co otrzymasz, trzeba umieć czytać po polsku to będziesz wiedzieć, że nie jest ha/lal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu 23 minuty temu, Pokraka napisał: Zresztą u nas jest nawet kebab w którym sorzedaja wieprzowe kebaby Z ciekawości zapytam, kto prowadzi ten kebab? Dla Arabów to Halal, coś jak koszerność dla Żydów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, Miecz napisał: To tylko nazwa potrawy. Wystarczy ją zmienić i po ptokach. Ale po co zmieniać dobrze oddaje co otrzymasz, trzeba umieć czytać po po/lsku to będziesz wiedzieć, że nie jest ha/lal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: Ale po co zmieniać dobrze oddaje co otrzymasz, trzeba umieć czytać po po/lsku to będziesz wiedzieć, że nie jest ha/lal. W takim razie nie jest to kebab tylko coś kebabopodobne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach