Baba 223 Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, WychodzeNaChwile napisał: poszedłem o krok dalej: Obie formy występują w mowie potocznej, ale bardziej rozpowszechniona i gramatycznie neutralna jest forma „drygło”. „Dygło” pojawia się jako regionalizm lub przejęzyczenie. Najlepiej użyć „nie drygło”, jeśli chcesz brzmieć standardowo. Przeproś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 323 Napisano 17 godzin temu Myślałam, że temat jest zablokowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 323 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, Baba napisał: Przeproś Ale niech nie całuje. Z daleka nich przeprasza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 223 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, murb napisał: Myślałam, że temat jest zablokowany. Bo był. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 933 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, Baba napisał: Przeproś Gdybym podstarzał dziesiątym krzyżykiem, Może bym w smutne schronił się dąbrowy; Ale ja młody, pan czterowieżowy, Przemyślam dzisiaj, jak by się ożenić… Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nimfomanka 2 Napisano 17 godzin temu Jegomość blokuje mi uje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 933 Napisano 17 godzin temu Przed chwilą, Baba napisał: Bo był. ale się przewinął na następną stronę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 323 Napisano 17 godzin temu (edytowany) 1 minutę temu, Baba napisał: Bo był. To dlaczego nie jest? Już wiem. Edytowano 17 godzin temu przez murb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 323 Napisano 16 godzin temu Przed chwilą, WychodzeNaChwile napisał: ale się przewinął na następną stronę Dzięki za wyjaśnienie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 375 Napisano 16 godzin temu 1 minutę temu, WychodzeNaChwile napisał: poszedłem o krok dalej: Obie formy występują w mowie potocznej, ale bardziej rozpowszechniona i gramatycznie neutralna jest forma „drygło”. „Dygło” pojawia się jako regionalizm lub przejęzyczenie. Najlepiej użyć „nie drygło”, jeśli chcesz brzmieć standardowo. Co prawda nie wiem o czym gadacie ale poprawnie powinno byc nie drgnęło. Ja słyszałam forme łodyga nie dyga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 223 Napisano 16 godzin temu 1 minutę temu, murb napisał: Ale niech nie całuje. Z daleka nich przeprasza. Ty ciotka przyzwoitka? Już od drugiego chłopa każesz mi się trzymać z daleka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 323 Napisano 16 godzin temu Przed chwilą, Baba napisał: Ty ciotka przyzwoitka? Już od drugiego chłopa każesz mi się trzymać z daleka Dbam o reputację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 223 Napisano 16 godzin temu 2 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: Gdybym podstarzał dziesiątym krzyżykiem, Może bym w smutne schronił się dąbrowy; Ale ja młody, pan czterowieżowy Grabisz sobie... oj grabisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 223 Napisano 16 godzin temu 1 minutę temu, murb napisał: Dbam o reputację. Moją? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 323 Napisano 16 godzin temu Przed chwilą, Baba napisał: Moją? Swoją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 223 Napisano 16 godzin temu ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 223 Napisano 24 minuty temu Odblokowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spust w minute do ai tak 1 Napisano 21 minut temu 2 minuty temu, Baba napisał: Odblokowane Dygną mi, oblodzisz? Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach