jumpin jack 4 Napisano 20 godzin temu 9 minut temu, Buuuu napisał: Upośledzonym to trzeba być żeby widzieć w niej klaudie XD Co jak co, ale tamta upośla to nawet gdyby chciała to nie potrafiłaby pozorować takiej pseudo-inteligencji XD Ona nie potrafiła nawet w zdania złożone, przypominam... mi sie wydaje ze klaudia jest dosc inteligentna ale udaje glupia. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0dbytBabkiBożej 11 Napisano 20 godzin temu Przed chwilą, jumpin jack napisał: mi sie wydaje ze klaudia jest dosc inteligentna ale udaje glupia. Każdy głupi stąd udaje inteligentnego. Na pewno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 20 godzin temu "przekonywujące - forma regionalna, która wynika z fonetycznych modyfikacji standardowego przymiotnika „przekonujący”. Jest to charakterystyczne dla niektórych dialektów, zwłaszcza na południu Polski (np. w Małopolsce czy na Śląsku), a także w rejonach Podbeskidzia i Beskidu Żywieckiego." Czyli to jednak może być dialekt, ciekawe. Sam się zdziwiłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 20 godzin temu Przed chwilą, Buuuu napisał: "przekonywujące - forma regionalna, która wynika z fonetycznych modyfikacji standardowego przymiotnika „przekonujący”. Jest to charakterystyczne dla niektórych dialektów, zwłaszcza na południu Polski (np. w Małopolsce czy na Śląsku), a także w rejonach Podbeskidzia i Beskidu Żywieckiego." Czyli to jednak może być dialekt, ciekawe. Sam się zdziwiłem. a na podlasiu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 20 godzin temu czemu hejtery sie tu nie udzielaja? nudno bez nich hehs Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 20 godzin temu 4 minuty temu, jumpin jack napisał: mi sie wydaje ze klaudia jest dosc inteligentna ale udaje glupia. To Ci się tylko wydaje, ale Ty sam do najostrzejszych ołówków w piórniku nie należysz, nie oszukujmy się Xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0dbytBabkiBożej 11 Napisano 20 godzin temu Srånie w banie. Gwary góralskiej używaj xD ale tak to jest gdy się chce pouczać maluczkich a słoma z butów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 20 godzin temu ja czekam az gierka mi sie zaktualizuje i ide grac tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 20 godzin temu Przed chwilą, jumpin jack napisał: ja czekam az gierka mi sie zaktualizuje i ide grac tak zaaktualizowuje 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 20 godzin temu 1 minutę temu, Buuuu napisał: To Ci się tylko wydaje, ale Ty sam do najostrzejszych ołówków w piórniku nie należysz, nie oszukujmy się Xd chyba ty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 20 godzin temu Przed chwilą, jumpin jack napisał: a na podlasiu? No właśnie myślałem, że to prędzej jakiś głęboko wschodni dialekt z podlasia będzie itd. a tu zonk, południowy bardziej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 20 godzin temu A jednak po chwili dopisało że "Takie zmiany mogą występować w mowie codziennej w różnych częściach Polski, ale przede wszystkim są zauważalne w dialektach południowych i wschodnich." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 20 godzin temu 5 minut temu, Buuuu napisał: A jednak po chwili dopisało że "Takie zmiany mogą występować w mowie codziennej w różnych częściach Polski, ale przede wszystkim są zauważalne w dialektach południowych i wschodnich." u nas tez sie czesto dodaje "wywuje" zamiast wuje do wyrazu , tak jak babka napisala jest to powszechne wsrod patologii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 20 godzin temu Przed chwilą, jumpin jack napisał: u nas tez sie czesto dodaje "wywuje" zamiast wuje do wyrazu , tak jak babka napisala jest to powszechne wsrod patologii Nie wśród patologii, tylko wśród ludzi starszych jak już. I wśród tych ze wsi, wiadomo. Rozumiem, że sam z takiej patologii pochodzisz skoro tak się orientujesz? Znam kilku(kilkoro?) ludzi w otoczeniu, którzy często podobnie się wyrażają, ale żadną patolą nie są. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 35 Napisano 19 godzin temu Jestem na dobrej drodze, by odbić szmacie chłopaka………. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draże korsarze 152 Napisano 19 godzin temu 41 minut temu, Buuuu napisał: Upośledzonym to trzeba być żeby widzieć w niej klaudie XD Co jak co, ale tamta upośla to nawet gdyby chciała to nie potrafiłaby pozorować takiej pseudo-inteligencji XD Ona nie potrafiła nawet w zdania złożone, przypominam... A to ona pozoruje inteligencje nie potrafiąc żadnego słowa po p o l s k u poprawnie napisać? aha. Jak sie łapiesz na ten analfabetyzm to Ok, ja nie bardzo dlatego je porównałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 19 godzin temu 10 minut temu, Myrtle Gordon napisał: Jestem na dobrej drodze, by odbić szmacie chłopaka………. Ale chyba nie piszesz o forum XD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 35 Napisano 19 godzin temu Przed chwilą, Buuuu napisał: Ale chyba nie piszesz o forum XD O realu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 386 Napisano 19 godzin temu Osoby wychowywane w rodzinach o wyższej pozycji społecznej zazwyczaj posiadają odpowiednie wzorce językowe wynikające z tzw. kapitału kulturowego. W tym przypadku jednak nie dostrzegam żadnych przejawów tego kapitału kulturowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 35 Napisano 19 godzin temu Przed chwilą, salix napisał: Osoby wychowywane w rodzinach o wyższej pozycji społecznej zazwyczaj posiadają odpowiednie wzorce językowe wynikające z tzw. kapitału kulturowego. W tym przypadku jednak nie dostrzegam żadnych przejawów tego kapitału kulturowego. A co ty dostrzegłaś szkorbutu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 19 godzin temu 11 minut temu, draże korsarze napisał: A to ona pozoruje inteligencje nie potrafiąc żadnego słowa po p o l s k u poprawnie napisać? aha. Jak sie łapiesz na ten analfabetyzm to Ok, ja nie bardzo dlatego je porównałam No, ta to jakiś analfabetyzm/literówki, ale zdania zupełnie normalnie i poprawnie formułuje, ma też normalny zasób słów - czego o klaudii wypowiadającej się jak autystyczna 13-latka, nie można było absolutnie powiedzieć XD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 386 Napisano 19 godzin temu 1 minutę temu, Myrtle Gordon napisał: A co ty dostrzegłaś szkorbutu Dostrzegam nieuka, który myśli, że pozory wystarczą by uchodzić za inteligentna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 35 Napisano 19 godzin temu Przed chwilą, salix napisał: Dostrzegam nieuka, który myśli, że pozory wystarczą by uchodzić za inteligentna. Do obory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 19 godzin temu (edytowany) 8 minut temu, salix napisał: Osoby wychowywane w rodzinach o wyższej pozycji społecznej zazwyczaj posiadają odpowiednie wzorce językowe wynikające z tzw. kapitału kulturowego. W tym przypadku jednak nie dostrzegam żadnych przejawów tego kapitału kulturowego. O ile rodzice faktycznie wychowują takie dziecko... Weź poprawkę na to, że takie dziecko może praktycznie na oczy nie widzieć zapracowanych rodziców, a być wychowywane przez "proste" babcie czy nianie, używające regionalizmów. Była już taka sytuacja na forum XD Edytowano 19 godzin temu przez Buuuu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 386 Napisano 5 godzin temu 13 godzin temu, Buuuu napisał: O ile rodzice faktycznie wychowują takie dziecko... Weź poprawkę na to, że takie dziecko może praktycznie na oczy nie widzieć zapracowanych rodziców, a być wychowywane przez "proste" babcie czy nianie, używające regionalizmów. Była już taka sytuacja na forum XD Ale nawet jeśli dziecko na co dzień spędza więcej czasu z babcią czy nianią, wpływ otoczenia, w którym funkcjonuje, jest zwykle silniejszy. To efekt środowiska, szkoły, znajomych, sposobu komunikacji, jaki tam dominuje. Dziecko dorastające wśród ludzi, którzy używają poprawnego języka, naturalnie przejmuje te wzorce, niezależnie od tego, ile czasu spędza z rodzicami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach