Nerwica91 3 Napisano 21 godzin temu 16 minut temu, Onaaaa napisał: Spytaj go. Ogólnie nie wiem o jakiej kwocie mówimy? Parę stów z 5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu 13 minut temu, kris888 napisał: Nerwica91, a po drugie: niech każdy, dosłownie każdy nawet najdrobniejszy wydatek od nowego miesiąca zapisuje - forma dowolna (zeszyt, komputer, ważne aby było gdzie podliczyć, osobiście polecam arkusz kalkulacyjny - LibreOffice Calc albo Gnumeric wystarczy). problemem ludzi ciągle pożyczających jest to, że w ogóle nie kontrolują wydatków, na co idzie kasa. Jak zobaczy na co kasa idzie, to może coś w głowie mu zaświta. Zrobiłem ostatnio z ai wyszło coś takiego 760 opłaty 12 apteka 180 2x mff 15 meble 950 dentystka 80 prowizji allegro 576 kredyty payu 454 fajki 257 jedzenie Kwoty orientacyjne ale coś takiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 359 Napisano 21 godzin temu 3 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał: Strasznie słabe jak dla niej łosoś to jak pójść do ekskluzywnej restauracji i zostawić fortunę. Biedna kobieta. To jest tragiczne nie słabe, tym bardziej jak dla kogos kto pracuje po 250h Tylko ze ja o lososiu nawet nie pisałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu 6 minut temu, kris888 napisał: no AI podaje: Od 1 stycznia 2025 r. obowiązują nowe kryteria dochodowe w pomocy społecznej, które są istotne dla beneficjentów MOPS. Oto kluczowe informacje: Osoba samotnie gospodarująca: Maksymalny dochód: 1010 zł. Osoba w rodzinie: Maksymalny dochód na osobę: 823 zł. Warto jednak zaznaczyć, że MOPS nie tylko bierze pod uwagę dochody, ale także oszczędności. Zgodnie z przepisami, beneficjenci MOPS mogą posiadać oszczędności, ale ich wysokość nie powinna przekraczać określonego limitu, który może się różnić w zależności od lokalnych regulacji. Na koncie bankowym beneficjenta MOPS, wysokość oszczędności również podlega pewnym ograniczeniom. Choć konkretne limity mogą się różnić w zależności od lokalnych regulacji, ogólnie przyjmuje się, że: Osoby samotne: Maksymalna kwota oszczędności na koncie bankowym nie powinna przekraczać 6 000 zł. Rodziny: Dla gospodarstw domowych, limit oszczędności może wynosić od 10 000 zł do 15 000 zł, w zależności od liczby osób w rodzinie. Warto pamiętać, że te limity są ustalane w celu zapewnienia, że pomoc społeczna trafia do osób, które jej naprawdę potrzebują. Czy chciałbyś dowiedzieć się więcej o innych aspektach pomocy społecznej lub o tym, jak złożyć wniosek o świadczenia? A ja byłem mając 54 000 lub 47 000 już nie pamiętam dokładnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 505 Napisano 21 godzin temu 1 minutę temu, xDxDxDxD napisał: To jest tragiczne nie słabe, tym bardziej jak dla kogos kto pracuje po 250h Tylko ze ja o lososiu nawet nie pisałam. To jeszcze lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 548 Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, Dwa spełnienia tak napisał: A ja byłem mając 54 000 lub 47 000 już nie pamiętam dokładnie no to gdzie ty do MOPS z takimi kwotami xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 505 Napisano 21 godzin temu (edytowany) Del Edytowano 21 godzin temu przez Śliwka w Polonezie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 117 Napisano 21 godzin temu 43 minuty temu, Dwa spełnienia tak napisał: Nikt ciebie nie zrozumie a ipady pro 13 kosztujom może potrzebujesz 3szt nie dzięki mam iPada laptopa i komputer stacjonarny xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał: No a teraz nie pójdziesz bo? +- Mam 20 000 Zaraz dojdzie 40 000 za ziemię A za 5lat może być 120tys z allegro i znowu dekadę 8 minut temu, kris888 napisał: Osoby samotne: Maksymalna kwota oszczędności na koncie bankowym nie powinna przekraczać 6 000 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 117 Napisano 21 godzin temu jedyne co mnie interesuje to teleobiektyw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 427 Napisano 21 godzin temu Już 20 tylko ci zostało? Ojj... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu 5 minut temu, kris888 napisał: no to gdzie ty do MOPS z takimi kwotami xD Normalnie w uk możesz mieć 20 tys £ oszczędności Ciekawe kwoty ci podala ai mi mops powiedział żeby przyjść jeśli kiedykolwiek będę miał 3k lub mniej a nie 6. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 505 Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, Dwa spełnienia tak napisał: +- Mam 20 000 Zaraz dojdzie 40 000 za ziemię A za 5lat może być 120tys z allegro i znowu dekadę Ok, nie doczytałam że tam jest aż tak niski limit. No to za pół roku już się będziesz łapał w widełki, chyba że coś Ci skapnie z tej ziemi, wtedy dwa lata, max 3. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu 1 minutę temu, RC + napisał: Już 20 tylko ci zostało? Ojj... No niestety życie kosztuje jak mi przyszedł rachunek czasem za prąd 1250 to mi skasowal miesiąc życia bez pracy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kocopoł 102 Napisano 21 godzin temu lecicie na pieniadze lezaka zamiast mu pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 548 Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, Dwa spełnienia tak napisał: No niestety życie kosztuje jak mi przyszedł rachunek czasem za prąd 1250 to mi skasowal miesiąc życia bez pracy to co ty robiłeś, krypto kopałeś w domu czy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kocopoł 102 Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, kris888 napisał: to co ty robiłeś, krypto kopałeś w domu czy jak? on ma mnostwo monitorow tabletow nasrrane nie wiadomo czego i go obserwuja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał: Ok, nie doczytałam że tam jest aż tak niski limit. No to za pół roku już się będziesz łapał w widełki, chyba że coś Ci skapnie z tej ziemi, wtedy dwa lata, max 3. Mi starczy na 5lat 60tys bo podbieram tysiąc reszte dorobiam Może uda się nie podbierac ale wtedy chata stanie w miejscu a nie po to żyje żeby tylko przeżyć chce się rozwijać robić ciekawe dla mnie rzeczy a to kosztuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, kris888 napisał: to co ty robiłeś, krypto kopałeś w domu czy jak? Oglądałem 19h 85" na dobe a co Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 548 Napisano 21 godzin temu rozumiem rachunek 170, 200, 300... ale 1250. masakra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 505 Napisano 21 godzin temu 1 minutę temu, RC + napisał: Już 20 tylko ci zostało? Ojj... Szybko idzie w dół pomimo oszałamiających obrotów w skali roku. Chociaż kupił trochę złomu za grosze i zrobił remont kupując farbę na raty, doinwestował się chłop. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 548 Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, Dwa spełnienia tak napisał: Oglądałem 19h 85" na dobe a co jak tak można mój rekord to 8 h max oglądania ale 1 dzień, nie więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu 1 minutę temu, Śliwka w Polonezie napisał: Szybko idzie w dół pomimo oszałamiających obrotów w skali roku. Chociaż kupił trochę złomu za grosze i zrobił remont kupując farbę na raty, doinwestował się chłop. Tak teraz projekt 5monitorów robie a kończę rzutnika mini komod z setup emulatory Hhttps://postimg.cc/CdvZ8jH1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 427 Napisano 21 godzin temu 2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał: Szybko idzie w dół pomimo oszałamiających obrotów w skali roku. Chociaż kupił trochę złomu za grosze i zrobił remont kupując farbę na raty, doinwestował się chłop. Po nowym roku, jakoś na wiosnę pewnie będzie w robocie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu 2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał: doinwestował się chłop. Ja się rozwijam nie zre czipsow przed netflix jak ey Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 548 Napisano 21 godzin temu 1 minutę temu, Dwa spełnienia tak napisał: Tak teraz projekt 5monitorów robie a kończę rzutnika mini komod z setup emulatory H jak jakieś centrum dowodzenia to wygląda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, RC + napisał: Po nowym roku, jakoś na wiosnę pewnie będzie w robocie Najwcześniej za 5lat myślę że Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu Przed chwilą, kris888 napisał: jak jakieś centrum dowodzenia to wygląda. Ai mówi że jak statek kosmiczny xDxDxDxD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa spełnienia tak 63 Napisano 21 godzin temu 9 minut temu, mr_Kumpir napisał: jedyne co mnie interesuje to teleobiektyw Dla mnie to smiec warty 0 To pokazuje jak niektórzy mają zajawki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 548 Napisano 21 godzin temu Dobra ja uciekam, temat tradycyjnie leci do zakładek. Dobrej nocki wszystkim! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach