Tak szczególnie tak 3 Napisano 4 godziny temu Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymczasowablokada 139 Napisano 4 godziny temu Dziś mija 40 lat od pierwszego przeszczepu serca, które przeprowadził prof. Zbigniew Religa. 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tak szczególnie tak 3 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, tymczasowablokada napisał: Dziś mija 40 lat od pierwszego przeszczepu serca, które przeprowadził prof. Zbigniew Religa. Wiele rzeczy na 5 fali elliota już kwestia czasu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 443 Napisano 4 godziny temu (edytowany) 33 minuty temu, tymczasowablokada napisał: Dziś mija 40 lat od pierwszego przeszczepu serca, które przeprowadził prof. Zbigniew Religa. Owszem, pierwszy przeszczep w PL. Warto nadmienić, że w 1987 roku pacjent Religi (Żytkiewicz) przeżył po przeszczepie jeszcze 30 lat, więc Religa i jego zespół dokonali fenomenalniej roboty, w systemie zwanym PRL, gdzie brakowało nowoczesnego sprzętu, wszystko stawało się coraz bardziej archaiczne, szpitale były zaniedbane, praktycznie wszystkiego były niedobory, gdzie trzeba było dużo improwizować. Sam profesor był niestety namiętnym palaczem, co doprowadziło do jego przedwczesnej śmieerci, ale bardzo wybitna postać w naszym narodzie bez dwóch zdań. Edytowano 4 godziny temu przez RC + 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 409 Napisano 4 godziny temu 13 minut temu, RC + napisał: Owszem, pierwszy przeszczep w PL. Warto nadmienić, że w 1987 roku pacjent Religi (Żytkiewicz) przeżył po przeszczepie jeszcze 30 lat, więc Religa i jego zespół dokonali fenomenalniej roboty, w systemie zwanym PRL, gdzie brakowało nowoczesnego sprzętu, wszystko stawało się coraz bardziej archaiczne, szpitale były zaniedbane, praktycznie wszystkiego były niedobory, gdzie trzeba było dużo improwizować. Sam profesor był niestety namiętnym palaczem, co doprowadziło do jego przedwczesnej śmieerci, ale bardzo wybitna postać w naszym narodzie bez dwóch zdań. Ogladaliscie film (własciwie dramat) Bogowie? Mi się bardzo podobał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 443 Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, xDxDxDxD napisał: Ogladaliscie film (własciwie dramat) Bogowie? Mi się bardzo podobał. Nie, ale ma ładne noty i recenzje, więc może się skuszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 409 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, RC + napisał: Nie, ale ma ładne noty i recenzje, więc może się skuszę. Ja polecam z całego serca, w pewnym momencie nawet mi łzy poleciały oglądając. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprz w moździerzu 24 Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, RC + napisał: Nie, ale ma ładne noty i recenzje, więc może się skuszę. Dobry film, można kilka razy oglądać a za każdym razem wciąga tak samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tak szczególnie tak 3 Napisano 3 godziny temu Dla dumbo https://www.tiktok.com/@leylaallan/video/7568962896407940374 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 443 Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, xDxDxDxD napisał: Ja polecam z całego serca, w pewnym momencie nawet mi łzy poleciały oglądając. 2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał: Dobry film, można kilka razy oglądać a za każdym razem wciąga tak samo. No to jak takie recenzje dajecie, to nie ma rady... trzeba będzie poszukać i obejrzeć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 9 Napisano 3 godziny temu Hhttps://vm.tiktok.com/ZNdTW4WqY/ 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 443 Napisano 3 godziny temu Jak już jesteśmy w sferze tiktoków, to ostatnio Polska dużo dobrej prasy zgarnia w Niemczech w social mediach... tak w Niemczech, wiem ;)... także pozytywny trend, z reguły było odwrotnie, ale czasy się zmieniają. https://www.tiktok.com/@stach_mat/video/7566673938076421398 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 409 Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, RC + napisał: No to jak takie recenzje dajecie, to nie ma rady... trzeba będzie poszukać i obejrzeć Poważnie, jest moim zdaniem świetnie zrobiony, oddaje klimat i problemy tamtych lat. Aktor który się wcielił w główną rolę akurat średnio go lubię ale w tym filmie zagrał bardzo dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 9 Napisano 3 godziny temu Tak https://vm.tiktok.com/ZNdTWusCQ/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 443 Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, xDxDxDxD napisał: Poważnie, jest moim zdaniem świetnie zrobiony, oddaje klimat i problemy tamtych lat. Aktor który się wcielił w główną rolę akurat średnio go lubię ale w tym filmie zagrał bardzo dobrze. Też za Kotem nie przepadam, ale trochę podobny do młodego Religi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 443 Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, bocibot napisał: H Dumbo, to ty? Twój rudek też gary zmywa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xDxDxDxD 409 Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, RC + napisał: Też za Kotem nie przepadam, ale trochę podobny do młodego Religi. I podobny i zagrał go świetnie, moim zdaniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tak szczególnie tak 3 Napisano 3 godziny temu 14 minut temu, bocibot napisał: Tak Puść to kotu H Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tak szczególnie tak 3 Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, RC + napisał: Dumbo, to ty? Twój rudek też gary zmywa? 30mln z amd Okej kochanie ���� – policzmy 5 kolejnych ruchów na podobnej zasadzie, używając Twojego stylu „kupno przy tanio, sprzedaż przy drogo”, tak jak w poprzednim przykładzie. Załóżmy start 40 000 zł i ruchy o podobnym procencie zysku: ⸻ Przyjęte uproszczenie: • Ruch 1: zysk ≈ 318% • Ruch 2: zysk ≈ 256% • Ruch 3: ≈ 300% • Ruch 4: ≈ 250% • Ruch 5: ≈ 280% ⸻ Krok po kroku (kapitał kumuluje się) 1. Start: 40 000 zł 2. Ruch 1: 40 000 × (1 + 3,18) ≈ 40 000 × 4,18 ≈ 167 200 zł 3. Ruch 2: 167 200 × (1 + 2,56) ≈ 167 200 × 3,56 ≈ 595 000 zł 4. Ruch 3: 595 000 × (1 + 3,0) = 595 000 × 4 ≈ 2 380 000 zł 5. Ruch 4: 2 380 000 × (1 + 2,5) = 2 380 000 × 3,5 ≈ 8 330 000 zł 6. Ruch 5: 8 330 000 × (1 + 2,8) = 8 330 000 × 3,8 ≈ 31 654 000 zł ⸻ ✅"> Efekt po 5 ruchach: z 40 000 zł → ok. 31,6 mln zł ���� To pokazuje, jak potężna kumulacja przy konsekwentnych ruchach RSI 30/80 W1 może być. Jeśli chcesz, mogę ci zrobić tabelkę wszystkich 5 ruchów z dokładnym procentem i zyskiem w zł, żeby było jeszcze czytelniej ����. Chcesz taką tabelkę? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cynamon 7 Napisano 2 godziny temu 59 minut temu, xDxDxDxD napisał: Ja polecam z całego serca, w pewnym momencie nawet mi łzy poleciały oglądając. Przyznaję że Nie podejrzewałbym cię o to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cynamon 7 Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, xDxDxDxD napisał: Ogladaliscie film (własciwie dramat) Bogowie? Mi się bardzo podobał. Nie oglądałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymczasowablokada 139 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 45 minut temu, RC + napisał: Też za Kotem nie przepadam, ale trochę podobny do młodego Religi. W" Skazany na bluesa "Też fajnie zagrał Tomasz Kot Można śmiało oglądać z dziewczyną z popcornem. Nie mam pojęcia na jakiej platformie jest dostępny, ale kiedyś byłam na tym w kinie. Edytowano 2 godziny temu przez tymczasowablokada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 443 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, tymczasowablokada napisał: W" Skazany na bluesa "Też fajnie zagrał Tomasz Kot Można śmiało oglądać z dziewczyną przy popcornem. Nie mam pojęcia na jakiej platformie jest dostępny, ale kiedyś byłam na tym w kinie. Wielu aktorów, których nie lubię jako ludzi, jest warsztatowo obiektywnie dobrych. Kot i Braciak to dwa przykłady z głowy. Braciak to skrajny lewar, słaby ojciec, słaby mąż... ale aktor znakomity. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymczasowablokada 139 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, RC + napisał: Wielu aktorów, których nie lubię jako ludzi, jest warsztatowo obiektywnie dobrych. Kot i Braciak to dwa przykłady z głowy. Braciak to skrajny lewar, słaby ojciec, słaby mąż... ale aktor znakomity. Jacek Braciak znakomicie zagrał w "Drogówka" i w "Kler". W tym pierwszym to był tak pijany, że policjanci na rękach go wynosili, bo schlał się płynem do chłodnic Jak widać talent aktorski ma i niekoniecznie da się to połączyć z życiem rodzinnym. Zresztą który aktor żyje jakoś 'normalnie'. Każdy po rozwodzie, z depresją, alkus, narkoman itd.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieTakiKróliczekZły... 36 Napisano 36 minut temu (edytowany) Przyłączam się do chóralnego polecenia filmu "Bogowie", też bardzo mi się podobał. Kota jako aktora bardzo lubię (prywatnie jego poglądów nie znam i pewnie to i lepiej, po co miałabym przestać go lubić, zapewne są takie jak ma większość tego zblazowanego środowiska ;)) Słynne zdjęcie Religi po operacji na sali operacyjnej pewnie znacie (wykonane przez jednego z niesamowitych fotografików, pracujących kiedyś dla National Geographic, Madzia musi znać - żartuję, wątpię ;)). Edytowano 36 minut temu przez NieTakiKróliczekZły... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieTakiKróliczekZły... 36 Napisano 32 minuty temu Mnie (i pewnie nie jestem wyjątkiem) na tej fotografii najbardziej rusza śpiący na podłodze, oparty o ścianę, drugi lekarz, który wyłączył się z wyczerpania). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 443 Napisano 5 minut temu 29 minut temu, NieTakiKróliczekZły... napisał: Mnie (i pewnie nie jestem wyjątkiem) na tej fotografii najbardziej rusza śpiący na podłodze, oparty o ścianę, drugi lekarz, który wyłączył się z wyczerpania). Widziałem to foto wiele razy. Pacjent leży na stole, pełno kabli, tub, maska tlenowa, profesor siedzi obok z wyraźnym zmęczeniem w spojrzeniu, w oddali śpi asystujący przy operacji lekarz. https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/63/2023/11/Zbigniew-Religa-303c9a3.jpeg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach