Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
WychodzeNaChwile

Życie towarzyskie i uczuciowe młodych Polaków

Polecane posty

nawet na kafeterii pytalem czy lody to dobry biznes ale zli ludzie powiedzieli mi ze kiepski i tez jak lezak przez kafeteriie nie zarobilem kasy 😄

14 minut temu, bocibot napisał:

Też byłam wydobyte 

jakbys sie urodzila w kraju katolickiego szariatu jakby niektorzy chcieli to bys zmarla przy porodzie 

11 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał:

Najbardziej mnie rozśmieszyli pospiesznym ożenkiem w zaawansowanej ciąży.

co w tym dziwnego to chyba normalne wsrod ludzi religijnych 😄 

9 minut temu, sebix libedowski napisał:

ale co jest smiesznego w tym ? to ze nie nauczyli sie nic za co by im ktos wiecej zaplacil ?zle wybrali zycie. 

To że jak wawa to sie szuka lepszej platnej pracy a jak się nie umie znaleźć takiej to juz lepiej wyjechać do małego miasta i tam żyć za najniższą. 

8 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał:

No oni też chorych gazowali, nie wiesz?

czy ty rozumiesz roznice miedzy badnaiem zarodka a zab.ijaniem ludzi ? chyba nie bo masz wyprany mozg wiec nic na to nie poradze to problem medyczny musisz sie zglosic do specjalisty ja ci nie wytlumacze roznicy

10 minut temu, sebix libedowski napisał:

bedziesz miala 9k emerytury ?

Jak mi dadzą netto tysiaka, dodam do emerytury męża, to tak 🤣 

Zawaliłam sprawę. Nie mam obliczonego kapitału początkowego. Prośba o dokładne rozliczenie  już jest w archiwum, jak odbiorę, wystąpię automatycznie o ponowne przeliczenie. 

1 minutę temu, sebix libedowski napisał:

jakbys sie urodzila w kraju katolickiego szariatu jakby niektorzy chcieli to bys zmarla przy porodzie 

Etam gdzie ty masz tych wierzących gorliwie bo nie widzę już, tylko na srafeterii albo ewentualnie terapii grupowej u psychologa takich widać wiesz...

5 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

Dziwne zwyczaje. Trzeba mieć swoje.

U nas trzeba właśnie mieć swoje. 

8 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał:

Bez przesady, nawet matka widzi, że brzydkie 😄

mnie sie wydaje ze matka tego nie widzi

7 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

No jeśli zyje w Warszawie to prawdopodobnie za mało. Nie zapominajmy ze na kafe sami bogaci Haha. Whateva. Moja energia się już wyczerpała dla ludzi

nie nap[sialem ze za malo tylko to nie jest czlowiek bogaty skoro pol pensji musi oddac za wynajem mieszkania i mu zostanie netto z 3-4k to jaki bogaty ? pojdzie do banku i mu kredytu nie dadza wiec bank lepiej wie kto biedny 😄

3 minuty temu, Onaaaa napisał:

To że jak wawa to sie szuka lepszej platnej pracy a jak się nie umie znaleźć takiej to juz lepiej wyjechać do małego miasta i tam żyć za najniższą. 

no oni penwie szukali widocznie nie mieli kwalifikacji na lepsza prace ale oni nie chcieli zyc na zad.upiu widocznie moze mieli tam rodzine i znajomych. nie znam nikogo kto by sie przeprowadzil na podkarpacie czy podlasie tylko z tego powodu ze malo zarabia i tam na tle innych bedzie bogatszy niz w duzym miescie 😄

3 minuty temu, Baba napisał:

Jak mi dadzą netto tysiaka, dodam do emerytury męża, to tak 🤣 

Zawaliłam sprawę. Nie mam obliczonego kapitału początkowego. Prośba o dokładne rozliczenie  już jest w archiwum, jak odbiorę, wystąpię automatycznie o ponowne przeliczenie. 

czyli to masz ma te 9k tak bo nic nie rozumiem piszesz jakbys ty miala dostac juz sie pogubilem. 

sadzilem ze daja takie emerytury i chcialem zapytac co trzeba zrobic zeby taka miec po niewielu latach pracy 😄

11 minut temu, Baba napisał:

Szpitalne ubranka na pobyt? Jeszcze takie zwyczaje obowiązują? U nas od kilkunastu lat ciężarna dostaje listę, co musi mieć ze sobą na porodowce. A musi mieć wszystko dla siebie i dziecka.

Tam dostajesz ubranka, pieluchy i podkłady.

Przed chwilą, sebix libedowski napisał:

no oni penwie szukali widocznie nie mieli kwalifikacji na lepsza prace ale oni nie chcieli zyc na zad.upiu widocznie moze mieli tam rodzine i znajomych. nie znam nikogo kto by sie przeprowadzil na podkarpacie czy podlasie tylko z tego powodu ze malo zarabia i tam na tle innych bedzie bogatszy niz w duzym miescie 😄

Tam się nie da za tyle żyć serio. To jakbyś byl biedakiem.

Ja sie tak przeprowadziłam 😆

4 minuty temu, bocibot napisał:

Etam gdzie ty masz tych wierzących gorliwie bo nie widzę już, tylko na srafeterii albo ewentualnie terapii grupowej u psychologa takich widać wiesz...

no jak widac sa tacy ludzie nawet na kafeterii to i w zyciu sa skoro boja sie badac zarodki albo czy dziecko nie ma downa bo widocznie bog chce sie ukarac takim dzieckiem to nie mozna abordowac 

moim zdnaiem z 30% populacji w pl to szalency religijni 

Przed chwilą, Onaaaa napisał:

Tam się nie da za tyle żyć serio. To jakbyś byl biedakiem.

Ja sie tak przeprowadziłam 😆

ale z takimi zarobkami to beda biedakami i w warszawie i w przemyslu miejsce zamieszkanai nie spowoduje ze bedziesz bogata w tym samym kraju a w duzym miescie maja mozliwosci zmiany pracy wieksze

7 minut temu, sebix libedowski napisał:

czy ty rozumiesz roznice miedzy badnaiem zarodka a zab.ijaniem ludzi ? chyba nie bo masz wyprany mozg wiec nic na to nie poradze to problem medyczny musisz sie zglosic do specjalisty ja ci nie wytlumacze roznicy

Ty się zgłoś do jakiegoś embriologa, niech ci wytłumaczy.

Przed chwilą, Pieprz w moździerzu napisał:

No właśnie to są takie lewaki do bólu.

jakby byli lewakami to by nie biegli do oltarza wszystko pieprz ci sie miesza 😄 tylko zarliwie wierzacy sie spieszy zeby zdazyc przed narodzianami do oltarza 😄 temu kto nie wierzy nie zalezy na zadnym slubie koscielnym 

Przed chwilą, Pieprz w moździerzu napisał:

Ty się zgłoś do jakiegoś embriologa, niech ci wytłumaczy.

ale po co mam sie zglaszac do niego ? na in vitro ? i co mi powie innego skoro to wlasnie on selekcjonuje zarodki do in vitro na teg chore i zdrowe. 

jakby byli lewakami to by nie biegli do oltarza wszystko pieprz ci sie miesza 😄 tylko zarliwie wierzacy sie spieszy zeby zdazyc przed narodzianami do oltarza 😄 temu kto nie wierzy nie zalezy na zadnym slubie koscielnym 

A gdzie tam było o ołtarzu?

6 minut temu, sebix libedowski napisał:

a ja zawsze jak biegalem wokol blon to mowielm znajomym ze idealne miejsce na lody i powstal goog lood i juz jest z 5 lat 😄 po prosty zla szkole wybral bo bieda tam jest pewnie albo lody niedobre 

do dzisiaj jak ida na lody to sie smieja ze to mogla moja buda z lodami byc 😄

Na moim osiedlu jedyna. W upalne dni wszystkie lody smaczne, tylko w tym samym budynku jest sklep spożywczy. Gałka loda w lodziarni 7 zł bez posypki i sosów owocowych, a w sklepie kupią za 3 zł. 

Oczywiście jacyś klienci tam byli, ale zbyt rzadko by interes się opłacił. Widocznie mieszkam wśród wyjątkowo biednych ludzi ( łącznie ze mną) i nie wiem, że można żyć jak panisko. Może wy wszyscy macie miesięcznie do dyspozycji 20 tyś i stąd ta bogata młodzież. 

ale z takimi zarobkami to beda biedakami i w warszawie i w przemyslu miejsce zamieszkanai nie spowoduje ze bedziesz bogata w tym samym kraju a w duzym miescie maja mozliwosci zmiany pracy wieksze

Niby tak tylko że w Przemyślu będzie ich stać na wynajem mieszkania a w wawie to na przytułek.

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał:

A gdzie tam było o ołtarzu?

no to gdzie sie spieszyli i po co przeciez w urzedzie to im i po narodzianch slub dadza bez dodatkowej oplaty 😄

7 minut temu, sebix libedowski napisał:

czyli to masz ma te 9k tak bo nic nie rozumiem piszesz jakbys ty miala dostac juz sie pogubilem. 

sadzilem ze daja takie emerytury i chcialem zapytac co trzeba zrobic zeby taka miec po niewielu latach pracy 😄

A męża emerytura nie jest moja? Skoro mnie upoważnił w banku do swojego konta, mam swoją kartę i konto internetowe?

2 minuty temu, Baba napisał:

Na moim osiedlu jedyna. W upalne dni wszystkie lody smaczne, tylko w tym samym budynku jest sklep spożywczy. Gałka loda w lodziarni 7 zł bez posypki i sosów owocowych, a w sklepie kupią za 3 zł. 

Oczywiście jacyś klienci tam byli, ale zbyt rzadko by interes się opłacił. Widocznie mieszkam wśród wyjątkowo biednych ludzi ( łącznie ze mną) i nie wiem, że można żyć jak panisko. Może wy wszyscy macie miesięcznie do dyspozycji 20 tyś i stąd ta bogata młodzież. 

no wlasnie o to chodzi ze mieli malo klientow ktorzy nie patrza na cene chca z sosem i posypka i rozne smaki galek a duzo ludzi ktorzy mysla po co mam dawac 7zl jak mam w lewiatanie big milka za 3zl albo np. na osiedlu starcow tez by tych lodow zbyt wiele nie sprzedali. 

sa lody na galki i po 10zl i swietnie prosperuja kwestia dobrac miejsce do zasobnnosci portfela tych ktorzy tam przechodza nad morzem sa gofry po 20-30zl i ludzie kupuja a obok tej szkoly tez by pewnie splajtowaly inny klient

9 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał:

Tam dostajesz ubranka, pieluchy i podkłady.

U nas nic. 

Ale właśnie z tego artykułu wyczytałam, że pielęgniarki ze swoich pieniędzy kupowały ubranka dla dzieci, bo matki miały to w nosie.

5 minut temu, Onaaaa napisał:

Niby tak tylko że w Przemyślu będzie ich stać na wynajem mieszkania a w wawie to na przytułek.

no i co z tego nadal beda zyli w biedzie a w przemyslu w biedzie bez perspektyw w warszawie maja szanse na lokal od miasta z takimi dochodami a w przemyslu nie w warszawie jakby dostali i pozniej jak to czesto sie dzieje wysepili na wlasnosc to maja milion a w przemyslu nadal ich stac na najem

biedni ludzie w duzych miastach czesto dostaja na koszt innych jakies nieruchomosci 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się