Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
WychodzeNaChwile

Życie towarzyskie i uczuciowe młodych Polaków

Polecane posty

4 minuty temu, Baba napisał:

A męża emerytura nie jest moja? Skoro mnie upoważnił w banku do swojego konta, mam swoją kartę i konto internetowe?

nie meza emerytura nie jest twoja jak zyje w kazdej chwili moze znalezc sobie nowa du.pere i nie masz nic z jego emerytury. 

gornik ma 9k emerytury ? a niedawno sie ze mna klocili ze tyle to gornik nie zarabia a teraz sie okazuje ze tylko to on ma emerytury a zarabia pewnie 2x wiecej 😄

jak dziecko ma karte do konta rodzicow to nie znaczy ze to jego kasa. ja mam karte firmowa i kasa na koncie firmowym nie jest moja 😄

z drugiej strony jakbys poszla do salonu i kupila samochod placac karta do konta meza na seibie to umowa jest wazna i maz nie moze uniewaznic wiec moze nie do konca odbry przyklad podalem 😄 chociaz zawsze mi sie wydawalo ze na takliej podstawie mozna by zone ubezwlasnowolnic ale jednak sie to nie kwalifikuje  i ona moze tak sobie i nie jest to uznawane za objaw choroby psychciznej 😄

4 minuty temu, Baba napisał:

U nas nic. 

Ale właśnie z tego artykułu wyczytałam, że pielęgniarki ze swoich pieniędzy kupowały ubranka dla dzieci, bo matki miały to w nosie.

Yyyyy, to chyba info z tego samego źródła z którego libed się dowiedział ze biały w chinach jest bogiem i wszyscy klęczą na wejściu.

15 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał:

W większości ale nie wszędzie. 

w więziennych to wiadomo, nic wnosić nie można 😜 

2 minuty temu, sebix libedowski napisał:

no wlasnie o to chodzi ze mieli malo klientow ktorzy nie patrza na cene chca z sosem i posypka i rozne smaki galek a duzo ludzi ktorzy mysla po co mam dawac 7zl jak mam w lewiatanie big milka za 3zl albo np. na osiedlu starcow tez by tych lodow zbyt wiele nie sprzedali. 

sa lody na galki i po 10zl i swietnie prosperuja kwestia dobrac miejsce do zasobnnosci portfela tych ktorzy tam przechodza nad morzem sa gofry po 20-30zl i ludzie kupuja a obok tej szkoly tez by pewnie splajtowaly inny klient

W centrum miasta mamy dwa razy droższe lody i wszędzie są kolejki. Tak. Rejonizacja ma ogromny wpływ na rozkwit interesu. 20 kroków mam z mojego bloku do ogolnospożywczego sklepu. 60 % sąsiadek po 70 siątce i każda woli podjechać za free jeden przystanek autobusem do biedry na zakupy. O tym cały czas piszę. W Polsce większość społeczeństwa musi się dwa razy zastanowić co i gdzie kupić.  Można zaoszczędzić na środkach czystości czy nawet jedzeniu, ale nie rachunkach za media, czynszu, czy wyposażeniu dziecka do szkoły.  My.... już nie piszę ja 🤣 mamy mieszkanie własnościowe i płace za nie 8200zl czynszu bez gazu i światła. Małe M-3. 

2 minuty temu, salix napisał:

Yyyyy, to chyba info z tego samego źródła z którego libed się dowiedział ze biały w chinach jest bogiem i wszyscy klęczą na wejściu.

tak dla ludzi z chinskiej wsi bialy jest bogiem robia sobei z nim zdjecia i wrzucaja na te swoje portale. przeszczesliwi jak zrobisz sobie z nimi zdjecie mozna to zaobserwowac np. na murze chinskim. ogolnie dla azjatow bialy jest jakis lepszy 

1 minutę temu, Baba napisał:

W Polsce większość społeczeństwa musi się dwa razy zastanowić co i gdzie kupić.

jedni sie zastanawiaja inni nie po prostu te lody byly nie tam gdzie byc powinny a tobie sie wydaje ze lody sie nie sprzedaja bo sa po 7zl

ja widzialem na florianskiej w krakowie paczki po 20zl i to juz jakis czas temu i kolejka na 10 minut stania mimo ze obok tez sa sklepy inne

to nie kwestia ceny tylko lokalizacji. 

3 minuty temu, Baba napisał:

mamy mieszkanie własnościowe i płace za nie 8200zl czynszu bez gazu i światła. Małe M-3. 

to normalne w tym jest tez ogrzewanie tyle sie placi zwlaszcza w starych blokach bo fundusz remontowy robi swoje. to nie jest jakos duzo normalna cena na slasku 

moi starzy placza 900zl ale cos mowili ze jak kredyt za parking wspolnota splaci to beda mieli stowe mniej wiec masz podobnie 

jkabyscie nie mieli wlasnosciowego to oprocz tego bys placilia jeszcze z 2k wlascicielowi chociaz na slasku jest taniej to moze troche mniej niz 2k

1 minutę temu, sebix libedowski napisał:

tak dla ludzi z chinskiej wsi bialy jest bogiem robia sobei z nim zdjecia i wrzucaja na te swoje portale. przeszczesliwi jak zrobisz sobie z nimi zdjecie mozna to zaobserwowac np. na murze chinskim. ogolnie dla azjatow bialy jest jakis lepszy 

Yyyyy, biały w chinskich miastach od dawna co najmniej od 2008 nikogo nie rusza, na głębokiej  prowincji być może wciąż robi wrażenie.

18 minut temu, sebix libedowski napisał:

no i co z tego nadal beda zyli w biedzie a w przemyslu w biedzie bez perspektyw w warszawie maja szanse na lokal od miasta z takimi dochodami a w przemyslu nie w warszawie jakby dostali i pozniej jak to czesto sie dzieje wysepili na wlasnosc to maja milion a w przemyslu nadal ich stac na najem

biedni ludzie w duzych miastach czesto dostaja na koszt innych jakies nieruchomosci 

Jeszcze nie słyszałam o takim przypadku by kolesiowi co ma 30 lat i zarabia najniższą krajową dali mieszkanie. 

8 minut temu, sebix libedowski napisał:

nie meza emerytura nie jest twoja jak zyje w kazdej chwili moze znalezc sobie nowa du.pere i nie masz nic z jego emerytury. 

gornik ma 9k emerytury ? a niedawno sie ze mna klocili ze tyle to gornik nie zarabia a teraz sie okazuje ze tylko to on ma emerytury a zarabia pewnie 2x wiecej 😄

jak dziecko ma karte do konta rodzicow to nie znaczy ze to jego kasa. ja mam karte firmowa i kasa na koncie firmowym nie jest moja 😄

Już ci to tłumaczyłam. Zarobek górnika aktywnego nijak się ma do  jego emerytury. Pomijam już rodzaj zajmowanego stanowiska. Mogę tylko powiedzieć, jak obliczali mojego męża. Podstawą była średnia 3 najwyższych wypłat z ostatniego roku. W ostatecznym rozliczeniu miał wyższą emeryturę netto niż wypłatę. I to wszystko. Rząd dodał jakieś dwie jednorazowe premie dla emerytów, ale mój się nie łapie na tą drugą i nie dostał nigdy. Zyskuje na corocznej waloryzacji. Niby stopa procentowa jest jedna dla wszystkich emerytów w Polsce, ale jej wysokość uzależnione od wypłacanej kwoty brutto. 

18 minut temu, salix napisał:

Artykuł z wp. Był kilka dni temu na głównej stronie.

16 minut temu, Baba napisał:

mamy mieszkanie własnościowe i płace za nie 8200zl czynszu bez gazu i światła. Małe M-3

Nawet na złotej 44 byś placila 2000

1 minutę temu, Baba napisał:

Już ci to tłumaczyłam. Zarobek górnika aktywnego nijak się ma do  jego emerytury. Pomijam już rodzaj zajmowanego stanowiska. Mogę tylko powiedzieć, jak obliczali mojego męża. Podstawą była średnia 3 najwyższych wypłat z ostatniego roku. W ostatecznym rozliczeniu miał wyższą emeryturę netto niż wypłatę. I to wszystko. Rząd dodał jakieś dwie jednorazowe premie dla emerytów, ale mój się nie łapie na tą drugą i nie dostał nigdy. Zyskuje na corocznej waloryzacji. Niby stopa procentowa jest jedna dla wszystkich emerytów w Polsce, ale jej wysokość uzależnione od wypłacanej kwoty brutto. 

Babo pragnę być żona twojego męża, emerytura się podzielimy.😄

19 minut temu, WychodzeNaChwile napisał:

w więziennych to wiadomo, nic wnosić nie można 😜 

Trzeba próbować sie przecisnąć jak kobieta kot 😅

13 minut temu, sebix libedowski napisał:

to nie kwestia ceny tylko lokalizacji. 

Przecież o tym wspomniałam a ty dziwnym trafem pominąłeś 🤣

17 minut temu, Baba napisał:

8200zl czynszu

Oglądałem jednom influ olkafaktoria czy jakoś tak, 8100 placila za wynajem 104m2 mieszkania coś takiego 

7 minut temu, salix napisał:

Yyyyy, biały w chinskich miastach od dawna co najmniej od 2008 nikogo nie rusza, na głębokiej  prowincji być może wciąż robi wrażenie.

ale pieprz pisala cos chyba ze oni pojechali do jakiesj dziczy a nie do 10 milionowego miasta

8 minut temu, Onaaaa napisał:

Jeszcze nie słyszałam o takim przypadku by kolesiowi co ma 30 lat i zarabia najniższą krajową dali mieszkanie. 

to malo slyszalas a jakby byl kobieta z dzieckiem to bardzo czesto daja wlasnie takim najlepiej ejszcze jak sie zwolni z rpacy

15 minut temu, sebix libedowski napisał:

moi starzy placza 900zl ale cos mowili ze jak kredyt za parking wspolnota splaci to beda mieli stowe mniej wiec masz podobnie 

jkabyscie nie mieli wlasnosciowego to oprocz tego bys placilia jeszcze z 2k wlascicielowi chociaz na slasku jest taniej to moze troche mniej niz 2k

Zobacz wystarczy byc babom wynajac basen i masz 6,7mln dolarów rocznie za takie rzeczy 

Hhttps://www.tiktok.com/@maddiepriceskits/video/7559333380089711903

14 minut temu, sebix libedowski napisał:

to normalne w tym jest tez ogrzewanie tyle sie placi zwlaszcza w starych blokach bo fundusz remontowy robi swoje. to nie jest jakos duzo normalna cena na slasku 

Fundusz remontowy u mnie, to 120 zł miesięcznie. Gdyby ponownie malowali blok i klatki schodowe, musielibyśmy płacić kilka słówek więcej.

5 minut temu, Baba napisał:

stopa procentowa nie jest uzalezniona od wysokosci wyplacanej emerytury po prostu 3% od 5k to nie jest ta sama kwota co 5% od 10k czego gornik zwykle nie rozumie i wlasnie gada sloganami

czyli naliczyli mu emeryture jak policjantom i innym nierobom na podstawie ostatnich wyplat juz kumam 😄

6 minut temu, Geniusz setupu tak napisał:

Nawet na złotej 44 byś placila 2000

chyba za kwalerke 20 metrowa nie sadze zeby gdzies mieszkanie z dostepem do basneów etc.  kosztowalo 2k za czynsz w ktorym sa oplaty wspolne 😄 

Edytowano przez sebix libedowski

5 minut temu, salix napisał:

Mój tato i brat mają wyższą. Tato wdowiec 😜

• Haha 1

6 minut temu, salix napisał:

dwoch nie moze miec a na pewno emerytura sie nie podzieli ale zawsze mozesz zostac nowa zona meza baby 😄

4 minuty temu, Geniusz setupu tak napisał:

Zobacz wystarczy byc babom wynajac basen i masz 6,7mln dolarów rocznie za takie rzeczy 

masz urojenia i wierzysz w urojenia innych

Przed chwilą, sebix libedowski napisał:

masz urojenia i wierzysz w urojenia innych

Taki jest opis ale jak ma onlyfansa to może się dobrze pípeszy 

3 minuty temu, sebix libedowski napisał:

chyba za kwalerke 20 metrowa nie sadze zeby gdzies mieszkanie z dostepem do basneów etc.  kosztowalo 2k za czynsz w ktorym sa oplaty wspolne 😄 

Jak masz własność to właśnie tyle gdzieś sprawdzalem bo chciałem wynająć se 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się