Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
murb

Kiedy zima się zaczyna

Polecane posty

W końcu i u mnie biało choć za mało zimno i dobra pogoda na Quda. Zakładam że lubisz zime Brum Brum.🤔 😁

3 minuty temu, Gеt Out napisał:

W końcu i u mnie biało choć za mało zimno i dobra pogoda na Quda. Zakładam że lubisz zime Brum Brum.🤔😁

Lubię zimę w domu na kanapie albo w lesie Za kierownicą już mniej ja lubię. Zima w mieście nie jest taka malownicza. 

Jeśli popada jeszcze trochę to na ulicach zrobi się Armagedon. 😭

8 minut temu, murb napisał:

i zadymka, nie zadyma. 😱

U mnie śniegu nadal nie ma i zadymki żadnej też, tak jak i zadymy 😜 tylko lekko wszystko oszronione i to naprawdę lekko.

Wczoraj się strasznie lenilam to dziś mam zaległości 😪 i muszę mini serniczki zrobić bo odkładam to odkładam a skyr i mascarpone w lodówce, zaraz termin im się skończy 🫣

3 minuty temu, Pokraka napisał:

U mnie śniegu nadal nie ma i zadymki żadnej też, tak jak i zadymy 😜 tylko lekko wszystko oszronione i to naprawdę lekko.

Wczoraj się strasznie lenilam to dziś mam zaległości 😪 i muszę mini serniczki zrobić bo odkładam to odkładam a skyr i mascarpone w lodówce, zaraz termin im się skończy 🫣

Z zadymka trochę przesadziłam ale pada i przewiduję dramat na ulicach a mnie się dzisiaj zachciało autem jechać. 😡

Teraz będę musiała czekać do wiosny żeby do domu wrócić. 

Mini sterniczki na jakaś okazję czy ot tak - dla przyjemności?

Edytowano przez murb

6 minut temu, Pokraka napisał:

Czyli jakie te mini serniczki. 

Jestem tym zainteresowana. Mam jeszcze sernik pieczony w piątek, przepis poproszę na następny "łykend" 😉

22 minuty temu, murb napisał:

i zadymka, nie zadyma. 😱

Do mnie w nocy też śnieg dotarł. Dzień dobry.

2 minuty temu, murb napisał:

Z zadymka trochę przesadziłam ale pada i przewiduję dramat na ulicach a mnie się dzisiaj zachciało autem jechać. 😡

Teraz będę musiała czekać do wiosny żeby do domu wrócić. 

Mini sterniczki na jakaś okazję czy ot tak - dla przyjemności?

Nie masz zimówek czy sie boisz? Bo ja jednak jak kilka lat temu wypadłam z drogi i dachowalam to trochę respektu wobec zimy nabrałam. I już jeżdżę wolniej 😅

Chłopski lubią I dlatego mini. By mogli wyjąć z lodówki i zjeść bez odkrajania kawałków. 

4 minuty temu, Baba napisał:

Czyli jakie te mini serniczki. 

Jestem tym zainteresowana. Mam jeszcze sernik pieczony w piątek, przepis poproszę na następny "łykend" 😉

Zwyczajnie na zimno, z ciasteczkiem na spodzie i galeretka z owocami. W małych pojemniczkach by dzieciakom było wygodnie samemu brać, czy do szkoły sobie zabrać. 

Nic nadzwyczajnego 😏

Edytowano przez Pokraka
  • Like 1

6 minut temu, Pokraka napisał:

Nie masz zimówek czy sie boisz? Bo ja jednak jak kilka lat temu wypadłam z drogi i dachowalam to trochę respektu wobec zimy nabrałam. I już jeżdżę wolniej 😅

Chłopski lubią I dlatego mini. By mogli wyjąć z lodówki i zjeść bez odkrajania kawałków. 

Mam całoroczne. Nie dachowałam ale kiedyś zsunęłam się z ulicy na zaparkowany samochód. Terazk tylko widzę śnieg na drodze, zostawiam auto i przesiadam się do komunikacji miejskiej. 🫣

Edytowano przez murb

6 minut temu, Baba napisał:

Do mnie w nocy też śnieg dotarł. Dzień dobry.

Cześć. 

4 minuty temu, Pokraka napisał:

Zwyczajnie na zimno, z ciasteczkiem na spodzie i galeretka z owocami. W małych pojemniczkach by dzieciakom było wygodnie samemu brać, czy do szkoły sobie zabrać. 

To do czego skyr?

2 minuty temu, Pokraka napisał:

Nic nadzwyczajnego 😏

Rozumiem. Na zimno najchętniej robię w upalne dni, teraz wracam do pieczonych. 

Teraz zrobiłam sernik pieczony na oleju, bez spodu i ciasta i tak sobie wykombinoealam, że następny zrobię z połowy serka z wiaderka i połowy mascarpone. Do tej pory rrobiłam całości z wiaderka.

Mam całoroczne. Nie dachowałam ale kiedyś zsunęłam się z ulicy na zaparkowany samochód. Terazk tylko widzę śnieg na drodze, zostawiam auto i przesiadam się do komunikacji miejskiej. 🫣

Wielosezonowe się nie nadają na śnieg i oblodzenia chociaż przepisowo dopuszczalne i na zimowych by Cię nie zsunęło. 😁

To do czego skyr?

Do połączenia z mascarpone i żelatyną lub galaretką 😜 

A kto bogatemu zabroni 😉

2 minuty temu, Gеt Out napisał:

Wielosezonowe się nie nadają na śnieg i oblodzenia chociaż przepisowo dopuszczalne i na zimowych by Cię nie zsunęło. 😁

Do czwartku miałam letnie więc to i tak jest lepiej. Chyba.🤷

2 minuty temu, Gеt Out napisał:

Tak, tak krzysio, na lodzie by jej zimówki na pewno bardzo pomogły. :-D 

2 minuty temu, Baba napisał:

Do połączenia z mascarpone i żelatyną lub galaretką 😜 

A kto bogatemu zabroni 😉

🥰

Kiedyś piekłam skyrnik. Ale szału nie było b

4 minuty temu, murb napisał:

My jednak tradycyjnie zmieniamy na zimówki. 

Odwykłam od komunikacji miejskiej, cieszę się że mieszkam i pracuje w takim miejscu że mam dobry dojazd bez korków. Ostatni na szkoleniu przeżyłam szok jak musiałm dojechać do centrum, pół godziny się spóźniłam nie wiedziałam że takie korki są i dojazd zajmie mi godzinę 🫣

1 minutę temu, murb napisał:

🥰

Kiedyś piekłam skyrnik. Ale szału nie było b

Taki sam przepis jak na sernik?

Przed chwilą, 2f09b14636 napisał:

Tak, tak krzysio, na lodzie by jej zimówki na pewno bardzo pomogły. 😄

Nie pisałem o lodzie, bo są różne warunki i jednak zimówka lepiej się trzyma. Kto jak kto ,ale ty powinieneś o tym wiedzieć jeżeli jesteś złotówką munek. 😁

26 minut temu, Pokraka napisał:

Według radaru pogodowego właśnie idzie do Ciebie 🙂

4 minuty temu, Gеt Out napisał:

Nie pisałem o lodzie, bo są różne warunki i jednak zimówka lepiej się trzyma. Kto jak kto ,ale ty powinieneś o tym wiedzieć jeżeli jesteś złotówką munek. 😁

Ty tez powinieneś wiedzieć, w końcu kazali ci robić na kursie próby wątrobowe. xD

6 minut temu, Gеt Out napisał:

Rozumiem, że pisząc o oblodzeniu miałeś na myśli proboszcza. 😄 O której dzisiaj na plebanie się wybierasz? 😄

Ty tez powinieneś wiedzieć, w końcu kazali ci robić na kursie próby wątrobowe. xD

To już byś się spuszczał skrinami gdyby tak było i co mają badania do opon. 😁

Rozumiem, że pisząc o oblodzeniu miałeś na myśli proboszcza. 😄 O której dzisiaj na plebanie się wybierasz? 😄

Tobie tylko jedno w głowie i zdecydowanie zmień proboszcza zboku terenowy 😁 

11 minut temu, murb napisał:

Do czwartku miałam letnie więc to i tak jest lepiej. Chyba.🤷

Na letnich też możesz jeździć w zimę tylko problemy się zaczynają w przypadku stłuczki, bo wtedy zawsze z Twojej winy będzie , a wielosezonowe pozwalają tego uniknąć. 😁

• Haha 1

19 minut temu, murb napisał:

To do czego skyr?

No do tych serniczkow. 

1 minutę temu, 2f09b14636 napisał:

Jestem tępy xD

No i co to świadczy że nie pisałem o sobie , tylko dla kogoś info turystyczne . Jesteś idiоtą. 😁

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się