Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
DonPietruszka

Użytkownik macOS płaci 200 zł miesięcznie za subskrypcje różnych aplikacji. A użytkownik Linuxa? Wszystko ma za darmo, ale właśnie stracił 8 godzin życia, żeby naprawić dźwięk po aktualizacji.

Polecane posty

Alsa jest spoko 

Ja kiedyś w alsa.conf ustawiłem 96k Hz czy coś taktowanie, że miałem lepszy dźwięk, ale procka więcej szło

Ale jak sobie odpalałem diablo 2 i słuchawki na głowę to nieźle miałem xD czułem się jak na dragach 

32 minuty temu, Czasem warto tak napisał:

No dokładnie tak jest linux jest darmowy dla ludzi których czas jest darmowy 

Czyli dla ciebie

Poza tym już dawno nieaktualne i Rym Cym ci to pisał że choooja się znasz

Edytowano przez Flatpak

1 godzinę temu, DonPietruszka napisał:

"Ale przynajmniej mam kontrolę nad systemem!" - krzyczy o 4 nad ranem, kompilując ALSA ze źródeł 😄

kto takie głupoty wymyśla 

1 godzinę temu, Kocham3lcie napisał:

Alsa jest spoko 

Ja kiedyś w alsa.conf ustawiłem 96k Hz czy coś taktowanie, że miałem lepszy dźwięk, ale procka więcej szło

Ale jak sobie odpalałem diablo 2 i słuchawki na głowę to nieźle miałem xD czułem się jak na dragach 

Ja tam nawet nie wiem co to jest to alsa

3 minuty temu, Flatpak napisał:

Czyli dla ciebie

Poza tym już dawno nieaktualne i Rym Cym ci to pisał że choooja się znasz

Mi szkoda czasu jak ja pracuje to mogę w 8h wykręcić wartosci na tysiące złotych 

Wystarczy że wystawie 10-20płyt i kiedyś splynie 2-4tys i nie mam zamiaru się uzerac z linuxem 

Mam dużo licencji Windows teraz dwie xp, 7 jedna, 8 8.1 10 11 wszystko w biosach lub nalepkach wystarczy kupować dobrze hardware a nie skladaki i później problem jest 

21 minut temu, Flatpak napisał:

kto takie głupoty wymyśla 

Kto nie kompilował ze źródeł ten przegrał życie 😄

Alsa to serwer odpowiedzialny za dźwięk czy coś tam

Bez alsa nie byłoby dźwięku na srinux

Na OpenBSD np. Jest sndio

Dzisiaj linuxy popularne często mają pulseaudio wgrane też, które jest nakładka na alsie, ale ja wolę czysta alse bez żadnego pulseaudio xD

33 minuty temu, Czasem warto tak napisał:

Mi szkoda czasu jak ja pracuje to mogę w 8h wykręcić wartosci na tysiące złotych 

Wystarczy że wystawie 10-20płyt i kiedyś splynie 2-4tys i nie mam zamiaru się uzerac z linuxem 

Mam dużo licencji Windows teraz dwie xp, 7 jedna, 8 8.1 10 11 wszystko w biosach lub nalepkach wystarczy kupować dobrze hardware a nie skladaki i później problem jest 

Przestań mitomanić nieudaczniku, ty nie pracujesz i nigdy nie pracowałeś. Ja ... to trzeba być dzbanem żeby xp używać pewnei jeszcze do netu podłącza xD

Edytowano przez Flatpak

7 minut temu, Flatpak napisał:

Przestań mitomanić nieudaczniku, ty nie pracujesz i nigdy nie pracowałeś. A nawet jakby to taką pracę jak twoja można wykonać szybciej na Linux niż na Windowsie 11 czy 10 którym może w każdej chwili wyskoczyć aktualizacja. A w tych starszych co same wirusy po odpaleniu do netu. Ja bym w życiu na konto allegro się przez nie logował. O it nie masz bladego pojęcia tak jak i o pracy xD

Aktualizacje na windowsie wyskakują raz w miesiąc i się instalują kiedy nie korzystasz z komputera. A u ciebie na linuxie nie wiadomo czy po aktualizacji całkowicie by nie wywaliło systemu xDDD

Edytowano przez DonPietruszka

4 minuty temu, Flatpak napisał:

Przestań mitomanić nieudaczniku, ty nie pracujesz i nigdy nie pracowałeś. Ja ... to trzeba być dzbanem żeby xp używać pewnei jeszcze do netu podłącza xD

Setup retro pc mówi ci to coś 

Budujesz grasz w gierki z lat 2000 jak gta2

3 minuty temu, Czasem warto tak napisał:

Setup retro pc mówi ci to coś 

Budujesz grasz w gierki z lat 2000 jak gta2

Człowieku ja mam w domu klasyka retro IBM T41 i w życiu bym tam windowsa xp nie wygrał jakbym chciał go używać. Tylko Linux na taki sprzęt i gierki też działają.

Edytowano przez Flatpak

1 minutę temu, Flatpak napisał:

Człowieku ja mam w domu klasyka retro IBM T41 i w życiu bym tam windowsa xp nie wygrał jakbym chciał go używać. Tylko Linux na taki sprzęt i gierki też działają.

🤣🤣😎

Edytowano przez DonPietruszka

9 minut temu, DonPietruszka napisał:

Aktualizacje na windowsie wyskakują raz w miesiąc i się instalują kiedy nie korzystasz z komputera. A u ciebie na linuxie nie wiadomo czy po aktualizacji całkowicie nie wywali systemu xDDD

W Mint który jest na stabilnym jak skała Debian ma wywalić system po aktualizacji? chyba nie wiesz o czym piszesz.  W Linuxie sam decyduje kiedy se instaluje aktualizację i jakie. A w Windows to ciągle jakieś gowno się w tle pobiera. pamiętam jak to scierwo win 10 podłączyłem do netu patrze a tam wpierdala pakiet  i kilka gb netu nawet nie wiadomo na co.

Od kiedy na Linux jestem to 50gb na miesiąc netu wystarcza nie to co kiedyś.

Edytowano przez Flatpak

4 minuty temu, Flatpak napisał:

W 2010 roku kupić taki staroć który mial premiere w 2003 roku to trzeba mieć łeb na karku 😄

2 minuty temu, DonPietruszka napisał:

W 2010 roku kupić taki staroć który mial premiere w 2003 roku to trzeba mieć łeb na karku 😄

Akurat ty który w życiu nie kupił nic za swoje pieniądze to byś się nie odzywał. Bo ja na niego zarobiłem, a tobie jakby szwagier i siostra nie kupili laptopa czy smartfona to w 2025 roku byś nie miał xD

Edytowano przez Flatpak
  • Haha 1

3 minuty temu, DonPietruszka napisał:

I wtedy kupiłem go za grosze a dzisiaj ten klasyk jest warty z 5 razy tyle. To jednak chyba mam. 

Edytowano przez Flatpak

1 minutę temu, Flatpak napisał:

W Mint który jest na stabilnym jak skała Debian ma wywalić system po aktualizacji? chyba nie wiesz o czym piszesz.  W Linuxie sam decyduje kiedy se instaluje aktualizację i jakie. A w Windows to ciągle jakieś gowno się w tle pobiera. pamiętam jak to scierwo win 10 podłączyłem do netu patrze a tam wpierdala pakiet  i kilka gb netu nawet nie wiadomo na co.

Od kiedy na Linux jestem to 50gb na miesiąc netu wystarcza nie to co kiedyś.

Taki stabilny że niektórym wywala dźwięk po aktualizacji, ma glitcha czy inne niedoróbki w systemie. Nawet się chwaliłes że ci się linux zawiesil xDD

4 minuty temu, DonPietruszka napisał:

Taki stabilny że niektórym wywala dźwięk po aktualizacji, ma glitcha czy inne niedoróbki w systemie. Nawet się chwaliłes że ci się linux zawiesil xDD

Bo nie miałem swapa na 2 GB RAM. 

Wtedy się nie znałem. Ale teraz działa bezproblemowo dużo szybkiej niż jebaany Windows 10.

W innych dystrybucjach może tak, albo w takich Rolling Relase ale na pewno nie w Mint. Tam jest wszystko dokładnie przetestowane przez wypuszczeniem aktualizacji.

15 minut temu, Flatpak napisał:

Ja mam dwa komputery mff xp jeden jest sp3 oem drugi mce 2005 oem 

Obu zrobiłem 4gb ramu, 3gb widzi xp a 1gb jest swap w ukrytym ramie

Chodzi rakieta jeden tryb nostalgii można sobie pograć gta 3 w 20fps a drugi 60fps

3 minuty temu, Flatpak napisał:

Bo nie miałem swapa na 2 GB RAM. 

Wtedy się nie znałem. Ale teraz działa bezproblemowo dużo szybkiej niż jebaany Windows 10.

W innych dystrybucjach może tak, albo w takich Rolling Relase ale na pewno nie w Mint. Tam jest wszystko dokładnie przetestowane przez wypuszczeniem aktualizacji.

I bez swapa ten cudowy linux się zawiesił xD pewnie miałeś wyciek pamięci ram bo nie wierze że po uruchomieniu przeglądarki się system zawiesił na amen xD

1 minutę temu, Czasem warto tak napisał:

Ja mam dwa komputery mff xp jeden jest sp3 oem drugi mce 2005 oem 

Obu zrobiłem 4gb ramu, 3gb widzi xp a 1gb jest swap w ukrytym ramie

Chodzi rakieta jeden tryb nostalgii można sobie pograć gta 3 w 20fps a drugi 60fps

ty jestes pojeeebany w chooj. jakis zlom, xp, gta 3 w 20 fps kuurwa to brzmi dla mnie jak zboczeniec 

ale to trzeba byc popieerdolencem zeby trzymac sprzet i windowsa z 2005 roku i grac w gta 3 w 20 fps. jprdl.. nawet biedakowi bym tego nie zyczyl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować