MagdaLena36 0 Napisano 4 godziny temu Ja mam pytanie odnośnie faz cyklu- w necie wszędzie piszą że kobieta ma 4fazy: miesiączkowa, folikularna, owulacyjna i lutealna. Niby wszystko jasne. Ale jak interpretować wyniki hormonów gdy miesiączka się spóźnia i cały cykl jest wydłużony. Bardziej obrazowo- moje cykle normalnie są regularne, średnio 25-26 dni (miesiączka trwa max 4dni). Zdarzyło mi się raz lub dwa że w ciągu miesiąca okres pojawił się dwa razy. Ale ostatnio mój cykl trwał 31 dni (ostatnia miesiączka 7 listopada)- co dla mnie jest odchyleniem i sporą dawką nerwów. Oczywiście test ciążowy z krwi negatywny. Zrobiłam przy okazji badanie progesteronu. Wynik wyniósł 0,88. Na wyniku mam odniesienie do faz: pęcherzykowa, owulacyjna, lutealna i po menopauzie. Pod którą fazę podciągnąć wynik by stwierdzić jego prawidłowy poziom lub nie?? No mam 41 lat a naprawdę nie wiem. I podkreślając- w ciąży nie jestem bo (na szczęście i nieszczęście) okres dostałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach