Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Prześcieradła jusz tak

W każdej chwili mogę kupić super kompa

Polecane posty

1 minutę temu, kris888 napisał:

Leżak nie chce iść do pracy po prostu. Bać się pracy a nie iść to dwie różne sprawy.

Pewnie nie chce czasu tracić na pracę i tyle.

Według mnie, to bardziej o lęk społeczny chodzi niż nawet o lenistwo. Ja pamiętam ile go kosztowało "wrócić do gry" jeśli chodzi o ponowny handel na Allegro. Ktoś by pomyślał: "Ale dlaczego, prozaiczna sprawa!" No, ale tu wchodzi w grę właśnie aspołeczność, nieuzasadniony lęk, który po prostu istnieje i trzeba się uczyć nad nim panować, tak jak ludzie z arachnofobią, uczy się stopniowo oswajać z pajęczakami, innej metody nie ma.

4 minuty temu, kris888 napisał:

Dlatego edukacja finansowa powinna być nauczana w szkołach i to już od podstawówki.

👍

8 minut temu, kris888 napisał:

Leżak nie chce iść do pracy po prostu. Bać się pracy a nie iść to dwie różne sprawy.

on sie boi pracy boi sie ze nic wczesniej nie robil ze beda nim pomiatac tam bo on byl chyba na jakichs praktykach i mu sie nie podobalo ze mu polecenia wydaja czy cos tam sprzatac musial. 

on sie boi isc do pracyu zgrywa kogos kto nie chce bo sie boi. 

sila musi go ktos zmusic albo glod go moze zmusi

5 minut temu, _RC+ napisał:

Według mnie, to bardziej o lęk społeczny chodzi niż nawet o lenistwo. Ja pamiętam ile go kosztowało "wrócić do gry" jeśli chodzi o ponowny handel na Allegro. Ktoś by pomyślał: "Ale dlaczego, prozaiczna sprawa!" No, ale tu wchodzi w grę właśnie aspołeczność, nieuzasadniony lęk, który po prostu istnieje i trzeba się uczyć nad nim panować, tak jak ludzie z arachnofobią, uczy się stopniowo oswajać z pajęczakami, innej metody nie ma.

to nie jest prozaiczna sprawa allegro w ciagu roku dwoch bardzo sie zmienia jak nic nie wystawiasz to pozniej musisz sie uczyc wszystkiego od nowa. 

pare lat temu ludzie placili za paczki teraz placi za nie sprzedawca ze swojej marzy co wiecej placi sie tez od nich prowizje od sprzedazy, wszystko sie inaczej ustawia to zupelnie inny serwis. 

to nie takie proste jak ci sie wydaje zajeloby ci kilka dni wystawienie paru aukcji zanim bys ustawil to co musisz i moglstawic aukcje. 

a tak w ogole to ja nie wiem czy on w ogole moze wystawic na allegro cokolwiek czy  tylko na allegro lokalnie a tam to nikt nie kupuje juz lepiej na olx. 

allegro dazy do tego zeby wszystkei aukcje byly takei same i bylo jednym wielkim sklepem zeby kazdy mogl zwracac na tych samych zasadach etc. wtedy bedzie zarabialo glownie allegro i ludzie kupujac podobnie jak na empiku beda sadzic ze kupuja od allegro. lezaki sa tam kulą u nogi dlatego sie ich wypycha

1 minutę temu, IV Knur RP napisał:

pare lat temu ludzie placili za paczki teraz placi za nie sprzedawca ze swojej marzy co wiecej placi sie tez od nich prowizje od sprzedazy, wszystko sie inaczej ustawia to zupelnie inny serwis. 

to nie takie proste jak ci sie wydaje zajeloby ci kilka dni wystawienie paru aukcji zanim bys ustawil to co musisz i moglstawic aukcje. 

Ja okazjonalnie wystawiam rzeczy tam, to się orientuję 😉 Szczególnie jak nowy komputer składam, to mam masę sprzętu na sprzedaż. Bardziej mi chodzi o typowy lęk społeczny w jego wypadku, że np. trzeba się komunikować z kupującym itp. Jak już wypłynie, to... płynie, jak to się mówi, a długo w grze nie był na A. 

A komu się chce iść do pracy haha

Po co do pracy jak można sobie siedzieć w domu i grać w gierki 

Sami idźcie robić i zostawcie leżaka w spokoju, do roboty a nie znowu bełkot kolejny dzień, a niedługo moderator wpadnie i znowu was skasuje i zbanuje hahah 

Przed chwilą, _RC+ napisał:

Ja okazjonalnie wystawiam rzeczy tam, to się orientuję 😉 Szczególnie jak nowy komputer składam, to mam masę sprzętu na sprzedaż. Bardziej mi chodzi o typowy lęk społeczny w jego wypadku, że np. trzeba się komunikować z kupującym itp. Jak już wypłynie, to... płynie, jak to się mówi, a długo w grze nie był na A. 

Poza tym Leżak to już ta generacja, że wszystko co związane z elektroniką, interfejsami, netem, przychodzi naturalnie. Mój Ojciec np musi się uczyć każdego nowego serwisu po kolei, a już generacja po boomersach mają to we krwi bo się wychowywały w okresie rewolucji cyfrowej. 

18 minut temu, _RC+ napisał:

Poza tym Leżak to już ta generacja, że wszystko co związane z elektroniką, interfejsami, netem, przychodzi naturalnie. Mój Ojciec np musi się uczyć każdego nowego serwisu po kolei, a już generacja po boomersach mają to we krwi bo się wychowywały w okresie rewolucji cyfrowej. 

ty nie rozumiesz co ja napisalem i co jakiegos ojca podajesz ktory pewnie nie ma pojecia o niczym i uczysz go jak ma zakupy zrobic ja ci pisze o sprzedazy a nie zakupach, kupic to nawet malpa potrafi. ide o zaklad ze nie wiesz czym sie rozni jedno dpd w cenniku allegrowym od drugiego tam masz z 20 roznych przesylek zanim sie dowiesz czym sie roznia to minie ze 3h czytania samouczków. masz np. dpd, dpd ap, dpd paczkomat, dpd zabka, dpd allegro delivery i tak z prawie kazdym przewoznikiem. nikt tego nie wie intuicynie bo intuicyjnie jak masz na paczce dpd to nie idziesz do zielonego paczkomatu allegro tylko do dpd ktory tej paczki jednak nie chce 😄 sam sie na tym zlapalem 😄 pomijam juz ze paczkomaty dpd nie maja ekranu ani czytnika  i lezak straci godzine zanim nada paczke poza tym jego telefon penwie nawet kodu nie zeskanuje i ta jego experia pewnie nawet tej aplikacji nie zainstaluje. jak ktos to wybierze a teraz jak chcesz zeby ci ze smartem mogli cos kupic u ciebie to musisz to udostepniac a smart ma pewnie 80% ludzi. 

ja ostatnio wystawilem pare aukcji po 3 latach i uwierz mi ze to nie bylo takie hop siup bo zanim skonfigurowalem cenniki dostaw, godziny odbiorów to pół dnia minelo, a ja w zyciu wyslalem z 50k przesylek a co dopiero lezak. druga kwestia to tam masz mase kampanii w ktorych ci allegro zwraca czesc kasy musisz sprawdzac to zglaszac produkty etc. to zajmuje mase czasu zeby sie z tym zapoznac i nauczyc. z tydzien siedzialem po godzine dziennie i obczajalem te rozne wynalazki a to klucz api nie dzialal a to cos innego. 

lezak to moim zdaniem z tydzien musial siedziec tyle co na kafeterii zanim cos wystawil. jeszcze jak wystawia starocie to po eanie ich nie ma a wtedy nie tak latwo wystawic musisz np. podac producenta, osobe odpowiedzialna ktora ma jakies homologacje wraz z telefonem albo adresem mailowym i informacje o bezpieczenstwie 😄 bez tego nie wystawisz aukcji. 

masz dalem dla przykladu przykladowa nowa aukcje telewizora 

Cytat

Osoby odpowiedzialne za zgodność produktu z przepisami

Zgodnie z rozporządzeniami GPSR oraz DSA wydanymi przez Unię Europejską dodaj osoby odpowiedzialne za określone obowiązki dotyczące zgodności produktu z przepisami.

bez tego aukcja sie nie pojawi. 

zycze powodzenia w szukaniu danych do jakiejs niszowej gry wydanej przez jakies niszowe studio albo nieistniejace juz. szybciej ja na targu staroci sprzeda niz na allegro

59 minut temu, Kocham3lcië napisał:

Sami idźcie robić i zostawcie leżaka w spokoju, do roboty a nie znowu bełkot kolejny dzień, a niedługo moderator wpadnie i znowu was skasuje i zbanuje hahah 

co ssie wcinasz podly szczurze jak ludzie ze soba rozmawiaja. lepiej żebrać od starej babki albo okras sklep monopolowy jak ty. 

• Haha 1

Ja sobie idę właśnie leżeć i pachnieć w saunie parowej, a twoje ręce pracy glodne, więc do roboty a nie święta w głowie haha

A pieniądze dostaje od całej rodziny, a moja babka mieszka w wielkim domu 350m2 biedaku i ja stać, żeby sponsorować wnuczka

I nic ci do tego, też bys sobie dzieci zrobił z Krejzi to byś się doczekał wnuków i wnuczeta

1 godzinę temu, Kocham3lcië napisał:

A komu się chce iść do pracy haha

Po co do pracy jak można sobie siedzieć w domu i grać w gierki 

Mam nadzieję że już przeszedł ci wczorajszy atak. 

Nie przeszedł mi

To Libed właśnie ma atak i skacze do mnie, a ty jedzo już skończyłaś obsługiwać klientów?

Brajanek wrócił ze szkoły to już nie nastawiasz tyłka xD

2 minuty temu, Kocham3lcië napisał:

Nie pyskuj dziadek Libed tylko do roboty xD

to ty pyskujesz do mnie ja z toba nie rozmaiwalem to ty sie wcinasz. 

ja wlasnie skonczylem robote wiec sam idz do roboty na basen zycze ci zebys znalazl jakiegos klienta to wtedy bedzie spokoj wieczorem bo nie bedziesz spamowal tylko zajmiesz sie praca. 

1 minutę temu, Kocham3lcië napisał:

A pieniądze dostaje od całej rodziny, a moja babka mieszka w wielkim domu 350m2 biedaku i ja stać, żeby sponsorować wnuczka

oni tez maja pieniadze z lezania i chodzenia do sauny czy jednak pracuja ?

skoro tacy bogaci to po co na sklep napadales i dlaczego gnijesz w namiocie. no wlasnie. 

Nie pyskuje, ja tylko napisałem, żebyscie zostawili leżaka w spokoju a ty już ślinotoku dostajesz i znowu wyskakujesz z bełkotem, którego mi się nie chce czytać, bo aż oczy bolą

Jeżowa też nie umie polskiego

Edytowano przez Kocham3lcië

Robię sobie co chce, i nigdzie nie gnije frajerze

Zaraz sobie będę w saunie leżał i w basenie hahaha a ty do roboty

LIbed, wystawiam rzeczy regularnie na Allegro i serio nie jest to takie wielkie straszne i skomplikowane jak piszesz, a trochę się naprodukowałeś jakbyśmy mówili o jakimś wielkim leksykonie do nauki nowej dziedziny

. Nie miałem na celu cię urazić, a już szczególnie tuż przed Wigilią, porównując cię do trochę mniej obeznanych w technologii osób - serio, no hard feelings... i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! 😆 

Edytowano przez _RC+
  • Like 1

Przed chwilą, Kocham3lcië napisał:

Robię sobie co chce, i nigdzie nie gnije frajerze

Zaraz sobie będę w saunie leżał i w basenie hahaha a ty do roboty

przy twoich halucynacjach to moze nawet w kosmos dzisiaj polecisz 😄

Przed chwilą, Kocham3lcië napisał:

Nie przeszedł mi

To Libed właśnie ma atak i skacze do mnie, a ty jedzo już skończyłaś obsługiwać klientów?

Brajanek wrócił ze szkoły to już nie nastawiasz tyłka xD

Widzę że nie przeszedł choć i tak jesteś milszy jak wczoraj.

Sam jesteś Brajanek. 

Nie mam halucynacji, ty masz, dlatego tak belkoczesz
Do lekarza też idźcie frajerzy a teraz do roboty wy jeebane kuurwy hahah

Przed chwilą, _RC+ napisał:

Sorry Libed, ale nie chce mi się czytać tej ściany 😆 Wystawiam rzeczy regularnie na Allegro i serio nie jest to takie wielkie straszne i skomplikowane jak piszesz, a trochę się naprodukowałeś jakbyśmy mówili o jakimś wielkim leksykonie do nauki nowej dziedziny

. Nie miałem na celu cię urazić, a już szczególnie tuż przed Wigilią, porównując cię do trochę mniej obeznanych w technologii osób - serio, no hard feelings... i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! 😆 

mozesz porownywac do kogo chce 😄 co mnie to obchodzi 😄 ja sie nie obrazam. nie napisalem ze skomplikowane bo to nie fizyka kwantowa tylko ze wymaga godzin i dni wiec nic w tym dziwnego ze lezak nie mogl przez jakis czas przez to przebrnac. mnie to wcale nie dziwi. 

Masz brajanka, brajanek to twój syn, i jak jest w szkole to ty zapraszasz klientów do domu i cię rypia w czoko za pieniądze

A potem udajesz że pani architekt jajajaja

juz sie schizol odpalil pewnie zimno w namiocie to sie staje nerwowy ale do pracy len smierdzacy nie pojdzie i leczyl sie nie bedzie bo widocznie ma jeszcze za dobrze. 

4 godziny temu, Prześcieradła jusz tak napisał:

Nie uwierzyla bys ile tych znizek w ciagu roku zrobiłem same oszczędności smart to około 2tys 

To jest 2tys które bym zmarnowal nie robiac zwrotow 

Pochwalam oszczędzanie ale i tak za dużo zaplacicłeś na aledrogo.

Wyobraź na Temu dostawa jest darmowa a produkty tańsze o 50 procent.

No już lipedz, zgłoś się po zastrzyk do doktora siengele, bo widzę, że już ci nerwy puszczają, kaleko hahaha

Weź coś na uspokojenie, bo zaraz ci piana z pyska zacznie leciec i ślinotoku dostaniesz xD

Może w końcu zdechniesz xD

Przed chwilą, Fifofa napisał:

Wyobraź na Temu dostawa jest darmowa a produkty tańsze o 50 procent.

kiedys jak niemieckie i francuskie sklepy wchodzily do polski to tez tacy jak ty sie cieszyli ze jest taniej i reklamowki darmowe. 

nie placa podatkow to i jest tansze kupuj dalej to za chwile darmowa szkola bedzie platna bo chinczyk za nia nie zaplaci. chyba ze wyslesz dziecko do chinskiej szkoly 😄 

2 minuty temu, Kocham3lcië napisał:

Mam prawo pisać co mi się podoba, a wy możecie wszyscy klękać i mi possać. Hehe

ale to ty jestes na samym dole drabiny spolecznej i ssiesz a nie my

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się