magdsz 0 Napisano 23 godziny temu Hej kobietki! Chciałam zacząć przygodę z medytacja ale kompletnie nie wiem od czego zacząć, jak się przygotować? O czym musze pamiętać?.na czym się skupić itd, może któraś z was medytuje i mogłaby mi kilka rzeczy podpowiedzieć? Będę bardzo wdzięczna będą również mile widziane linki do filmów z którymi będę mogła zacząć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jamia 0 Napisano 4 godziny temu Polecam medytacje skupiającą się na oddechu, oczywiście myśli będą się przewijać, bo tak pracuje nasz mózg, ale ze spokojem kierować uwagę ku oddechowi. Zacznij od kilku minut. Dla osób, które nie potrafią wysiedzieć polecam medytacje chodzącą, wówczas należy skupić całą swoją uwagę na łydkach i stopach. Polecam książkę (ostrzegam ma dużo stron) „ Życie piękna katastrofa” można ją znaleźć w necie w pdf i pobrać Sporo porad w tym temacie znajdziesz też na tej stronie https://psychiatra.edu.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach