Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Plumpscioch

Przyjaźń damsko męska

Polecane posty

Mam pytanko. Czy kobiety są w stanie utrzymać przyjaźń z mężczyzną o którym wiedzą że mu się podobają? Tylko przyjaźń, bez związku, bez seksu, bez randkowania, bez flirtowania.

Piszę z perspektywy mężczyzny. Już kilka razy mi się zdarzyło, że gdy zaproponowałem coś więcej koleżance, nawet wieloletniej, to ta ograniczała albo zrywała znajomość. Nigdy nie byłem nachalny ani niekulturalny. Liczyłem się z odmową, nie widzę w tym nic złego, nie to nie, nie musi się tłumaczyć. Ale zerwanie znajomości? W efekcie straciłem kilka koleżanek, bo zapytałem czy nie jest zainteresowana czymś więcej. 

Miałem też kilka przypadków że koleżanka, która wiedziała że mi się podoba, ale mieliśmy ustalone że nic z tego nie będzie, zrywała kontakt gdy znalazła sobie faceta. Czemu? Przecież to nic nie zmieniało w naszej znajomości.

W efekcie nie umawiam się z koleżankami, z kobietami w pracy, w miejscu zamieszkania, z kobietami z którymi mam zależności których nie chcę zrywać, jak kelnerka w knajpce którą lubię, lekarka która jest profesjonalna itd. Nawet nie próbuję się z nimi umówić, bo bardziej cenię je sobie jako osoby w moim życiu w takiej formie jak jest. Nie chcę zmieniać tych układów a mam przekonanie że jak spróbuję się umówić, to one po prostu zaczną mnie unikać.

Pytanie do panów czy też tak macie, czy to ja jestem jakiś dziwny?

Pytanie do kobiet, czy faktycznie tak jest a jeśli tak to dlaczego?

w 1 przypadku tez bym zerwał kontakt a w 2 moze chłop jest zazdrosny ?

Ja tam nie wierze w taka przyjaźń chyba że baba typu szrek to się nie spodoba chłopu nigdy. W innym przypadku w końcu się zaczną jakies chùj3 muje dzikie wenrze

a na co komu taka przyjazn jak wiesz jakie kto ma intencje i nawet jak nie do konca swiadomie to bedzie robil podteksty i dziwna atmosfera sie bedzie robila

Edytowano przez starra mendah balkonova

33 minuty temu, starra mendah balkonova napisał:

a na co komu taka przyjazn jak wiesz jakie kto ma intencje i nawet jak nie do konca swiadomie to bedzie robil podteksty i dziwna atmosfera sie bedzie robila

Przyjaciele są dla siebie uczynni i to zupełnie normalne, że od czasu do czasu popuszcza się przyjacielowi szparsona.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się