Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Fifofa

Kto jeździ na benzynie 95?

Polecane posty

Mi się wydaje jakość e10 95 bardzo się pogorszyła zwiększyło się spalanie.. 

Edytowano przez Fifofa

Ja, a czy się pogorszyła to nie wiem, bo dobry rok temu jechałem na 98, a generalnie biorę 95

18 minut temu, +RC+ napisał:

Ja, a czy się pogorszyła to nie wiem, bo dobry rok temu jechałem na 98, a generalnie biorę 95

Zobaczymy wymieniłem wężyki paliwowe  od e10 zrobiły się takie sztywne jak drut. Po zimie sparciały. 

Ogólnie zaczął się sezon   więc zatankowane może z 3 razy. Przed Grudniem  jeździłem miałem mniejsze spalanie. 

Zatankowałem 98 E5 na Orlenie zobaczę czy tak samo chrzczą  etanolem, mi się wydaje w E10 jest więcej etanolu niż 10 procent. 

98  dziś na Orlenie 7.49zl 

9 minut temu, Fifofa napisał:

Zobaczymy wymieniłem wężyki paliwowe  od e10 zrobiły się takie sztywne jak drut. Po zimie sparciały. 

Ogólnie zaczął się sezon   więc zatankowane może z 3 razy. Przed Grudniem  jeździłem miałem mniejsze spalanie. 

Wężyki generalnie się zużywają, a już po zimie to często jest  jakaś usterka. 

Przed chwilą, +RC+ napisał:

Wężyki generalnie się zużywają, a już po zimie to często jest  jakaś usterka. 

Akurat po etanolu to się zrobiły bardzo sztywne, jak zdejmowałem to wiadomo na siłę, aby zsunąć to było widać po prostu jak by były bardzo stare z 20 lat miały. 

Ja te wężyki paliwa zakładałem we Wrześniu. 

Kupiłem inne na Temu przezroczyste zobacz3 dziś założyłem 

Te wzmocnione od paliwa  takie grubsze to pisze jak z nimi jest na E10

Filtr paliwa zasyfiony po 3 tankowaniach w tym roku. Wiem bo wiedziałem  go  Grudniu był jak nowy. 

Ale taniocha mam 20 sztuk za 15 zeta 

Tankowane było tylko na Orlenie. 

11 minut temu, Fifofa napisał:

Ja te wężyki paliwa zakładałem we Wrześniu. 

Pewnie jakieś chińskie badziewia... mi się wydaje, że może z solą jakaś reakcja zaszła, albo mrozem, bo ta zima była jednak trudna... Jeżeli zaczęły się zużywać przez paliwo no to lipa straszna by była, aż dziw, że dopuszczone na rynek.

Gdybys zatankował kilka razy w Niemczech od razu zauważyłbys różnicę i to trwa od kilku dobrych lat 

3 minuty temu, +RC+ napisał:

Pewnie jakieś chińskie badziewia... mi się wydaje, że może z solą jakaś reakcja zaszła, albo mrozem, bo ta zima była jednak trudna... Jeżeli zaczęły się zużywać przez paliwo no to lipa straszna by była, aż dziw, że dopuszczone na rynek.

Podpytałem sie kolegi czy w tym roku też mu więcej benzyny spała i odpowiedział tak

Myślę temat jest świeży  przez ten kryzys paliwowy ale jakość się odbije też na innych tylko będzie trzeba czasu.  

2 minuty temu, Doktor ZG napisał:

Gdybys zatankował kilka razy w Niemczech od razu zauważyłbys różnicę i to trwa od kilku dobrych lat 

Może i gorsze było ale nie jak teraz jeszcze gorsze. 

9 minut temu, Fifofa napisał:

Podpytałem sie kolegi czy w tym roku też mu więcej benzyny spała i odpowiedział tak

Myślę temat jest świeży  przez ten kryzys paliwowy ale jakość się odbije też na innych tylko będzie trzeba czasu.  

Ja najbardziej różnice w spalaniu to na oponach odczułem... to jest faktycznie prawda, że dobra opona dobrana do sezonu to odczuwalna różnica w spalaniu.

2 minuty temu, Carduus napisał:

To kompletne zero, jemu już za późno na ratunek. Więc to mu pozostało. Smacznej szarlotki. 🥧

Doktor się odpalił i czepia się z Salix Rym Cyma. A do pieca dokłada ta z koła gospodyń wiejskich w rajtuzach po repasacji 😄😅

• Haha 1

2 minuty temu, Carduus napisał:

To kompletne zero, jemu już za późno na ratunek. Więc to mu pozostało. Smacznej szarlotki. 🥧

Doktor się odpalił i czepia się z Salix Rym Cyma. A do pieca dokłada ta z koła gospodyń wiejskich w rajtuzach po repasacji 😄😅

3 minuty temu, tymczasowablokada napisał:

Widziałam, i na nerwicę żeby spadała z Filipkiem ją pognałam. A dziś widziałam też żałosny pokaz lizodupstwa salix i rudej. Miałam ciarki żenady. 

5 minut temu, Carduus napisał:

Widziałam, i na nerwicę żeby spadała z Filipkiem ją pognałam. A dziś widziałam też żałosny pokaz lizodupstwa salix i rudej. Miałam ciarki żenady. 

Dubluje mi posty i znowu się forum zepsuje. Jak ruda i pieprz to zniosą? 😅

Co zrobią jak forum zamkną? Gdzie będą wyzywać? W domu przy mężach? 🤣🤣

Edytowano przez tymczasowablokada

16 minut temu, tymczasowablokada napisał:

Ja się po prostu z ciebie magdaleno naśmiewam, bo osaczyć faceta tak bardzo że aż postronne osoby to zauważyły i snuły takie scenariusze, to już jest wyższy poziom desperacji.😂

Piszecie dokładnie o własnych problemach. Doba bez forum i Madziuni już się żółć pod czaszką zagotowała więc teraz zapluje forum do północy hektolitrami swoich hejterskich urojeń. Reszta jakoś miała inne tematy tu lub w innym miejscu. Wy jesteście zapętlone na rajstopach i bezrobociu, biedne boty.

• Like 1

4 minuty temu, Carduus napisał:

Może na kole gospodyń wiejskich… a ta druga zapluje się sama w domu, bo to przecież z piwnicy nie wychodzi. 🤡 

Mam nadzieję, że jedna drugą zaprosi na urodziny. Chyba nie objawiają się o swoje bezpieczeństwo w sieci i w ciaśniej garsonce też można wystąpić na urodzinach Hahah 😜

Biegiem hejtery za mną. Wasz ból dópy, to miodzio na moją cudowną duszę. 

Aport i warować 🤦

A tam poza tym to fajnego ministra poznałam ostatnio i z samej Wielkopolski. Tak ☺️😅

1 minutę temu, Nerwowy skoczek napisał:

Piszecie dokładnie o własnych problemach. Doba bez forum i Madziuni już się żółć pod czaszką zagotowała więc teraz zapluje forum do północy hektolitrami swoich hejterskich urojeń. Reszta jakoś miała inne tematy tu lub w innym miejscu. Wy jesteście zapętlone na rajstopach i bezrobociu, biedne boty.

Madzia dzień i noc z nosem przy wejściu stała więc teraz musi wyszczekac te swoje zapetlone trzy zdania na krzyż. 😂

• Like 1

16 minut temu, tymczasowablokada napisał:

Nikt sie go nie czepia. To są tylko uwagi. Natomiast musicie tez brac pod uwagę, ze nawet pełnienie funkcji społecznej podlega ocenie. Także bądź co bądź, niewdzięczny zajęcie. Ale każda funkcja nawet społeczna podlega weryfikacji. Ja nikomu w du.pe  wchodził nie będę. 

5 minut temu, tymczasowablokada napisał:

Mam nadzieję, że jedna drugą zaprosi na urodziny. Chyba nie objawiają się o swoje bezpieczeństwo w sieci i w ciaśniej garsonce też można wystąpić na urodzinach Hahah 😜

Biegiem hejtery za mną. Wasz ból dópy, to miodzio na moją cudowną duszę. 

Aport i warować 🤦

A tam poza tym to fajnego ministra poznałam ostatnio i z samej Wielkopolski. Tak ☺️😅

Najpierw ogarnij te swoje traumy z komunikacji miejskiej, gdzie każde spojrzenie faceta interpretujesz jako dowód na to, że śmierdzisz, a potem bierz się za polityków.😄 Tak.

Edytowano przez salix

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować