murb 772 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Get Оut napisał: Z byle czego tanio i pożywne jedzenie . Z żadnego byle czego - porządne żołądki indycze! Do tego matka pietruszki, koper i suszone borowiki! Palce lizać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Оut 210 Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, murb napisał: Babcia nie oszczędzała na smalcu. Wierz mi, że kiedy się zaglądało do garnka z zupą to tam było z centymetr tłuszczu na wierzchu. Albo i więcej. I nie uznawała żadnego oleju - smażenie tylko na smalcu najlepiej własnoręcznie wytopionym ze słoniny. Czyli by jeszcze skwareczki do pierogów czy ziemniaków. W moim domu rodzinnym dwóch rzeczy nie mogło zabraknąć - smalcu i cukru. 🫣 Gdzieś byłem i widziałem jak mieszczuchy płacili za kromala ze smalcem parę dyszek . Frajerstwo totalne i rozbój w biały dzień. Czy jedli zdrowiej temat rzeka i później jak będę odniose się , bo dzisiaj opalać się już można. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 233 Napisano 4 godziny temu 10 minut temu, murb napisał: U mnie staropolski krupnik a na drugie albo deser - spagetti. Będzie na trzy dni. Polecam urządzenie do robienia wody gazowanej. Rewelacyjna rzecz. Ja się wahsłam a teraz już poczakam i po remoncie kuchni kupię. Chwaliłam się ci z rana, że śliczne grzejniki kupiłam do łazienki. Szwagier mi mówi że trzeba jeszcze zestawy termostatycznie dokupić do nic i teraz patrzę, że takie ładne i pasujące do grzejników to prawie cena grzejnika 🫣 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmul 139 Napisano 4 godziny temu Fak ja to chyba nie mam weny do opalania się tylko do chilloutu w cieniu i wody z cytryną i miętą 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmul 139 Napisano 4 godziny temu Ciekawe jaka woda, może jutro popływam. Czuć lato aż dziwne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, taka_pokraka napisał: Ja się wahsłam a teraz już poczakam i po remoncie kuchni kupię. Chwaliłam się ci z rana, że śliczne grzejniki kupiłam do łazienki. Szwagier mi mówi że trzeba jeszcze zestawy termostatycznie dokupić do nic i teraz patrzę, że takie ładne i pasujące do grzejników to prawie cena grzejnika 🫣 Widziałam Twój wpis o brokatowych grzejnikach. A termostat to takie pokrętełko przy grzejniku? I oni tyle kosztuje? Zdziercy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, szmul napisał: Fak ja to chyba nie mam weny do opalania się tylko do chilloutu w cieniu i wody z cytryną i miętą Jestem za spędzaniem dnia w cieniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 233 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Widziałam Twój wpis o brokatowych grzejnikach. A termostat to takie pokrętełko przy grzejniku? I oni tyle kosztuje? Zdziercy! Tak! To takie 2 zaworki jedno z pokrętełkiem. Bandytyzm! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, taka_pokraka napisał: Tak! To takie 2 zaworki jedno z pokrętełkiem. Bandytyzm! Jestem totalnym ignorantem technologicznym. Myślałam, że jak się kupuje grzejnik to tam jest wszystko. A tu skucha. I może jeszcze się dostaje adres do hydraulika. Taki serwis na maksa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 4 godziny temu 15 minut temu, Get Оut napisał: Gdzieś byłem i widziałem jak mieszczuchy płacili za kromala ze smalcem parę dyszek . Frajerstwo totalne i rozbój w biały dzień. Czy jedli zdrowiej temat rzeka i później jak będę odniose się , bo dzisiaj opalać się już można. Dziura ozonowa! Zero opalania! W cieniu trzeba siedzieć! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 4 godziny temu Górnik wygrywa z Rakowem. Jeśli dla kogoś to ważna informacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Оut 210 Napisano 4 godziny temu 6 minut temu, murb napisał: Dziura ozonowa! Zero opalania! W cieniu trzeba siedzieć! Synteza teraz czyli witamina ze słońca D3 o ile dobrze pamiętam wzór więc można bezpiecznie ciało wystawić na ekspozycję słońca coś robiąc w ogrodzie i tą wodą co się podlewa rośliny też potraktować ciało , bo wtedy można się opalić na mahoń początkowo. Później prysznic jakiś balsam na truchło i jest piękna cera. Prosto tanio i skutecznie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 233 Napisano 3 godziny temu 12 minut temu, murb napisał: Jestem totalnym ignorantem technologicznym. Myślałam, że jak się kupuje grzejnik to tam jest wszystko. A tu skucha. I może jeszcze się dostaje adres do hydraulika. Taki serwis na maksa. Jeszcze trzeba złączki m 22 i maskownice razem wychodzi prawie drugie tyle co grzejniki. To se wybrałam 🫣 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, taka_pokraka napisał: Jeszcze trzeba złączki m 22 i maskownice razem wychodzi prawie drugie tyle co grzejniki. To se wybrałam 🫣 No cóż ... Piękno musi kosztować. Ur/oki remontów. Robisz kosztorys a potem się okazuje, że potrzeba 1000 różnych pierdół o których człowiek nie miał zielonego pojęcia ale bez tego to ani rusz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 3 godziny temu 10 minut temu, Get Оut napisał: Synteza teraz czyli witamina ze słońca D3 o ile dobrze pamiętam wzór więc można bezpiecznie ciało wystawić na ekspozycję słońca coś robiąc w ogrodzie i tą wodą co się podlewa rośliny też potraktować ciało , bo wtedy można się opalić na mahoń początkowo. Później prysznic jakiś balsam na truchło i jest piękna cera. Prosto tanio i skutecznie . Opalanie pod każdą postacią nie jest dla mnie. Bardzo dbam żeby się nie wystawiać bo potem cierpię. Strasznie sucho jest w tym roku. Aż strach, co będzie dalej jeśli nie spadnie deszcz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 233 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, murb napisał: No cóż ... Piękno musi kosztować. Ur/oki remontów. Robisz kosztorys a potem się okazuje, że potrzeba 1000 różnych pierdół o których człowiek nie miał zielonego pojęcia ale bez tego to ani rusz. No niestety, powtarzam sobie ze to nie robisz codzień. No i chce mieć ładne. Z remontami i wykończeniem domu to jest tak jak w memie który kiedyś widziałam. Myślisz że 200 tys na wykończenie mieszkania to dużo, więc szykuj 300 tys bo będzie to najlepiej wydanie 500 tys w twoim życiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 3 godziny temu 12 minut temu, taka_pokraka napisał: No niestety, powtarzam sobie ze to nie robisz codzień. No i chce mieć ładne. Z remontami i wykończeniem domu to jest tak jak w memie który kiedyś widziałam. Myślisz że 200 tys na wykończenie mieszkania to dużo, więc szykuj 300 tys bo będzie to najlepiej wydanie 500 tys w twoim życiu No pewnie, że jeśli są środki to lepiej zrobić tak, żeby potem sobie nie wmawiać, że tak jest ok. Remontów nie robisz co pół roku. Ja usiłuję nie robić nic ale to trudne i męczące. 🫣 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 233 Napisano 3 godziny temu 11 minut temu, murb napisał: No pewnie, że jeśli są środki to lepiej zrobić tak, żeby potem sobie nie wmawiać, że tak jest ok. Remontów nie robisz co pół roku. Ja usiłuję nie robić nic ale to trudne i męczące. 🫣 Tak, jak wykańczalismy dom to musieliśmy się iść na sporo kompromisów między tym co nam się podoba a na co możemy sobie pozwolić. Teraz mogę sobie pozwolić na to co mi się podoba w większym zakresie, nie żeby zaraz bez ograniczeń. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 233 Napisano 3 godziny temu Nie wiem dlaczego się wahasz ja uwielbiam oglądać, wybierać i planować. Potrzebni są tylko realizatorzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, taka_pokraka napisał: Nie wiem dlaczego się wahasz ja uwielbiam oglądać, wybierać i planować. Potrzebni są tylko realizatorzy. Bo ja mam pomysły, które zmieniam co chwilę. U mnie chyba najlepiej by się spra taka glazura jak w ramce, która zmienia sama zdjęcia. Są takie ustrojstwa. Dziś mam taki kolor, jutro inny. Pewność mam tylko co do wanny - nie chcę jej. Najtrudniej zrobić ten pierwszy krok - bo jeszcze działa, bo w sumie to glazura też jest ok. I to kucie. 🫣 I ten kurz. 🫣 Dobra. Już nie wymyślam, bo sobie wmówić, że nie ma potrzeby remontu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 233 Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, murb napisał: Bo ja mam pomysły, które zmieniam co chwilę. U mnie chyba najlepiej by się spra taka glazura jak w ramce, która zmienia sama zdjęcia. Są takie ustrojstwa. Dziś mam taki kolor, jutro inny. Pewność mam tylko co do wanny - nie chcę jej. Najtrudniej zrobić ten pierwszy krok - bo jeszcze działa, bo w sumie to glazura też jest ok. I to kucie. 🫣 I ten kurz. 🫣 Dobra. Już nie wymyślam, bo sobie wmówić, że nie ma potrzeby remontu. No to klops, dla mam długotrwałe miłości jak mi coś się spodoba to to trwa i trwa Jeszcze muszę lustro dziś wybrać bo być może trzeba będzie jakoś inaczej prąd do niego podciągnąć. 20 lat temu to się wieszało lustro i konkiet nad a teraz sa różnie cuda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 10 minut temu, taka_pokraka napisał: No to klops, dla mam długotrwałe miłości jak mi coś się spodoba to to trwa i trwa Jeszcze muszę lustro dziś wybrać bo być może trzeba będzie jakoś inaczej prąd do niego podciągnąć. 20 lat temu to się wieszało lustro i konkiet nad a teraz sa różnie cuda Elektryczne lustro? Jakaś nowa tortura! Mam okropny kinkiet nad lustrem. To bym mogła zmienić. Edytowano 2 godziny temu przez murb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 233 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, murb napisał: Elektryczne lustro? Jakaś nowa tortura! No z ledami i matami grzewczymi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 772 Napisano 2 godziny temu 33 minuty temu, taka_pokraka napisał: No z ledami i matami grzewczymi Kiedy rozumiem ale maty grzewcze na lusterku? Hmmm... Żeby zapobiegać zaparowaniu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Оut 210 Napisano 16 minut temu 3 godziny temu, murb napisał: Opalanie pod każdą postacią nie jest dla mnie. Bardzo dbam żeby się nie wystawiać bo potem cierpię. Strasznie sucho jest w tym roku. Aż strach, co będzie dalej jeśli nie spadnie deszcz. No ja nie cierpię więc korzystam i jedynie +40 zaczyna mnie drażnić. Trzeba podlewać, bo nic nie urośnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Оut 210 Napisano 14 minut temu 1 godzinę temu, murb napisał: Kiedy rozumiem ale maty grzewcze na lusterku? Hmmm... Żeby zapobiegać zaparowaniu? Skutecznie eliminuje problem zaparowanej tafli i zapewnia czyste odbicie nawet po gorącym przysznicu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 233 Napisano 10 minut temu 1 godzinę temu, murb napisał: Kiedy rozumiem ale maty grzewcze na lusterku? Hmmm... Żeby zapobiegać zaparowaniu? Tak właśnie, niby mają nie zaparowywać. Jutro otwieramy sezon grillowy, mam już mięcho na grilla zamarynowane, szaszłyki z krewetkami i camembert z żurawiną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach