+RC+ 597 Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, 250GodzinTak napisał: A ja wczoraj pierwszy raz wyciągałam kleszcze, bo złapałam je w lesie latając Są wszędzie. W życiu czy w tym sezonie? Ja w życiu to już lekko ze 20-30 miałem, ale szczęśliwie nigdy nie było rumienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 1720 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 8 minut temu, +RC+ napisał: W życiu czy w tym sezonie? Ja w życiu to już lekko ze 20-30 miałem, ale szczęśliwie nigdy nie było rumienia I w życiu i w tym sezonie. Miałam luźną bluzkę i nigdy bym nie przypuszczała, że te pierony wejdą zaglądać do bluzki. Wieczorem zawsze się oglądam, patrze, a tu wbite dwa kleszcze Jeszcze żyje i obyło się bez rumienia. Moje koty codzienne znoszą kleszcze i to dziadostwo było nawet w zimie, bo wyciągałam kocurom obok pyszczka. Edytowano 1 godzinę temu przez 250GodzinTak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 597 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, 250GodzinTak napisał: I w życiu i w tym sezonie. Miałam luźną bluzkę i nigdy bym nie przypuszczała, że te pierony wejdą zaglądać do bluzki. Wieczorem zawsze się oglądam, patrze, a tu wbite dwa kleszcze Jeszcze żyje i obyło się bez rumienia. Moje koty codzienne znoszą kleszcze i to dziadostwo było nawet w zimie, bo wyciągałam kocurom obok pyszczka. One są niezwykle malutkie przed żywieniem się i są w stanie wejść wszędzie, nawet w gacie niestety - nie żartuję... miałem kiedyś bardzo blisko jajec kleszcza Generalnie uwielbiają miękike miejsca, czyli uda, łydki, brzuch i podbrzusze... watro dobrze sprawdzać, bo wyjęcie dziada całego przed upływem doby od wbicia się, mocno redukuje szansę przenoszenia boleriozy... Około 30% populacji kleszczy ją przenosi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 793 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, 250GodzinTak napisał: I w życiu i w tym sezonie. Miałam luźną bluzkę i nigdy bym nie przypuszczała, że te pierony wejdą zaglądać do bluzki. Wieczorem zawsze się oglądam, patrze, a tu wbite dwa kleszcze Jeszcze żyje i obyło się bez rumienia. Moje koty codzienne znoszą kleszcze i to dziadostwo było nawet w zimie, bo wyciągałam kocurom obok pyszczka. W bluzce cię dopadły? Trzeba było iść tradycyjnie nago w nocy, wtedy przecież leśne robactwo ma wolne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon4 69 Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, 250GodzinTak napisał: Idźcie chłopy na piwo i pogadajcie o kobietach i pieniądzach A co mnie kobiety obchodzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szmul 216 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 minuty temu, VenusHorizon4 napisał: A co mnie kobiety obchodzą Tak się może kiedyś zakrecisz w tym wyjeebaniu aż same będą podchodzić a tobie się już nie będzie chciało z żadnom bo przestano cię obchodzić na zawsze i już nie będzie się umiało zrobić tak żeby zaczęły obchodzić xD Edytowano 1 godzinę temu przez szmul Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon4 69 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, szmul napisał: Tak się może kiedyś zakrecisz w tym wyjeebaniu aż same będą podchodzić a tobie się już nie będzie chciało z żadnom bo przestano cię obchodzić na zawsze i już nie będzie się umiało zrobić tak żeby zaczęły obchodzić xD Chyba już tak mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sernikowski 45 Napisano 1 godzinę temu Czesia vel Czelsi jest moja albo ewentualnie jakiegoś faceta z imprezy i leci na niego, a ja nudziarz, do kosza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 1720 Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, VenusHorizon4 napisał: A co mnie kobiety obchodzą No to o tabletach pogadacie 13 minut temu, +RC+ napisał: One są niezwykle malutkie przed żywieniem się i są w stanie wejść wszędzie, nawet w gacie niestety - nie żartuję... miałem kiedyś bardzo blisko jajec kleszcza Generalnie uwielbiają miękike miejsca, czyli uda, łydki, brzuch i podbrzusze... watro dobrze sprawdzać, bo wyjęcie dziada całego przed upływem doby od wbicia się, mocno redukuje szansę przenoszenia boleriozy... Około 30% populacji kleszczy ją przenosi. Najlepsze jest to, że te preparaty i obroże na kleszcze dla kotów wcale nie działają i koty kleszcze łapią.. Moje te dwa co wychodzą, to codziennie im wyciągam po kilka. Jeden był przy samym ogonie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jamuonmi 414 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Sernikowski napisał: Czesia vel Czelsi jest moja albo ewentualnie jakiegoś faceta z imprezy i leci na niego, a ja nudziarz, do kosza. No to jest nas dwoje ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 597 Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, 250GodzinTak napisał: No to o tabletach pogadacie Najlepsze jest to, że te preparaty i obroże na kleszcze dla kotów wcale nie działają i koty kleszcze łapią.. Moje te dwa co wychodzą, to codziennie im wyciągam po kilka. Jeden był przy samym ogonie.. Najlepiej działają jeszcze te talki co się sypie kota/psa... Jak miałem ON-ka, to nic nie działało, poza tym talkiem... Minus taki, że pierwsze godziny daje właścicielowi mocno po nosie, aż łzy lecą... Ale skuteczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sernikowski 45 Napisano 1 godzinę temu Ja przestanę pisać do niej i tyle, znudziła mi się Xd Może sama się odezwie do mnie kiedyś, to popiszemy . Ale pewnie już poznała kogoś na imprezie i niedługo będzie kolejne spotkanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 597 Napisano 57 minut temu (edytowany) 3 minuty temu, Sernikowski napisał: Ja przestanę pisać do niej i tyle, znudziła mi się Xd Może sama się odezwie do mnie kiedyś, to popiszemy . Ale pewnie już poznała kogoś na imprezie i niedługo będzie kolejne spotkanie. Przykre... Masz koleżankę, ale randomowe deebile ci bzdury z d*py napiszą i już sobie odpuszczasz znajomość... Szkoda, że tak się dajesz urabiać randomom i nie masz własnego zdania... Twoja sprawa. Edytowano 56 minut temu przez +RC+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach