Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

23 minuty temu, +RC+ napisał:

Dumbo, ma rację kochani... 😉

Taa  te "mądrości" z czata, żeby usprawiedliwiać chlanie w samo południe i zapewniać alkusce komfort picia niemal od rana to nie jest żadna troska o jej psychikę, tylko zwykłe przyzwolenie na patologię. Pudrowanie trupa i unikanie prawdy to najgorsza rzecz, jaką możecie zrobić alkusowi tak naprawdę ta "troska" po prostu pomagacie jej w dalszym staczaniu się na dno.

13 minut temu, salix napisał:

Taa  te "mądrości" z czata, żeby usprawiedliwiać chlanie w samo południe i zapewniać alkusce komfort picia niemal od rana to nie jest żadna troska o jej psychikę, tylko zwykłe przyzwolenie na patologię. Pudrowanie trupa i unikanie prawdy to najgorsza rzecz, jaką możecie zrobić alkusowi tak naprawdę ta "troska" po prostu pomagacie jej w dalszym staczaniu się na dno.

Nie znam psychologa który podpisałby się pod tym, że osobie potencjalnie uzależnionej, należy cisnąć, dołować i tyrać. 

Widocznie jakaś nowatorska metoda. 

Edytowano przez +RC+

14 minut temu, salix napisał:

Stara ruro, idź spać, a nie porywasz się z motyką na Księżyc. 

13 minut temu, libed od tyłu huh napisał:

mozna pokazac, ze moze wrocic jeszcze do spoleczenstwa i nie jako tutka czy przyszla wiezniarka, troche by mozna delikatniej podchodzic..

No dokładnie. Po tym weryfikujemy, czy chodzi o chęć dojechania, czy pomocy. 

4 minuty temu, +RC+ napisał:

No dokładnie. Po tym weryfikujemy, czy chodzi o chęć dojechania, czy pomocy. 

nie wiem czy ktos cos straci jak nielubiana babka sie ogarnie, nieraz tu pisali ze jest taka zabawna i zapewnia rozrywke...

7 minut temu, libed od tyłu huh napisał:

mozna pokazac, ze moze wrocic jeszcze do spoleczenstwa i nie jako tutka czy przyszla wiezniarka, troche by mozna delikatniej podchodzic..

Jeśli ktoś pije w południe - a gienek pije bo pisze o tym nie pierwszy raz, to potrzebuje kubła zimej wody na głowę, a nie delikatnego głaskania po główce. Wy natomiast tylko utwierdzacie ją w przekonaniu, że wszystko jest w porządku. 

3 minuty temu, salix napisał:

Jeśli ktoś pije w południe - a gienek pije bo pisze o tym nie pierwszy raz, to potrzebuje kubła zimej wody na głowę, a nie delikatnego głaskania po główce. Wy natomiast tylko utwierdzacie ją w przekonaniu, że wszystko jest w porządku. 

Ja nie pochwalam ale niektore osoby z forum sa wobec niej bezduszne jakby sie cieszyly z jej nieszczescia i widzialy w niej rozrywke, o ktos ma ode mnie gorzej, ale to swietne moge sie dowartosciowac jej kosztem...

6 minut temu, salix napisał:

A co sądzisz o tym https://iili.io/Cq5s4Og.png

10 minut temu, +RC+ napisał:

Nie znam psychologa który podpisałby się pod tym, że osobie potencjalnie uzależnionej, należy cisnąć, dołować i tyrać. 

Nie jestem ekspertem od terapii uzależnień, ale według wszelkiej logiki to, co robisz nie ma nic wspólnego z pomocą. To zwykłe ułatwianie jej staczania się na dno. Jeśli znasz choć jednego specjalistę, który podpisałby się pod zalecaniem komfortu picia osobie uzależnionej wskaż go. Jeśli nie to przestań nazywać swoje przyklaskiwanie patologii jakąkolwiek metodą terapeutyczną.

1 minutę temu, salix napisał:

Nie jestem ekspertem od terapii uzależnień, ale według wszelkiej logiki to, co robisz nie ma nic wspólnego z pomocą. To zwykłe ułatwianie jej staczania się na dno. Jeśli znasz choć jednego specjalistę, który podpisałby się pod zalecaniem komfortu picia osobie uzależnionej wskaż go. Jeśli nie to przestań nazywać swoje przyklaskiwanie patologii jakąkolwiek metodą terapeutyczną.

Jak miała epizody, że faktycznie szalała, to jej napisałem, że wygląda to nie za dobrze, ale napisałem to kulturalnie, a nie na zasadzie inwektyw, z resztą wtedy się lekko obraziła na mnie... 

Natomiast nie będę nikogo od pijaczek wyzywać, bo to bezcelowe i przynoszące dokładnie odwrotny efekt. 

17 minut temu, +RC+ napisał:

No to zdziwiłbyś się bo wszyscy zalecają pozwolenie osobie uzależnionej na doświadczenie wszystkich negatywnych konsekwencji swego nałogu. 😂

1 minutę temu, taka_pokraka napisał:

No to zdziwiłbyś się bo wszyscy zalecają pozwolenie osobie uzależnionej na doświadczenie wszystkich negatywnych konsekwencji swego nałogu. 😂

Już widzę rodzinę osoby uzależnionej, gdzie psycholog radzi: pamiętajcie by wyzywać od pijaków każdego ranka i drwić że sobie nie radzi z nałogiem. 😉

3 minuty temu, +RC+ napisał:

Już widzę rodzinę osoby uzależnionej, gdzie psycholog radzi: pamiętajcie by wyzywać od pijaków każdego ranka i drwić że sobie nie radzi z nałogiem. 😉

Myślę, że wiesz o co chodzi. Jednak mówienie osobie z problemami, że wszystko z nią ok to nie pomaga.

Choć rozumiem, że dla kogoś jego poczucie bycia dobrym człowiekiem jest bardzo istotne istotniejsze niż prawdziwe dobro innych.  

Edytowano przez taka_pokraka

5 minut temu, taka_pokraka napisał:

Myślę, że wiesz o co chodzi. Jednak mówienie osobie z problemami, że wszystko z nią ok to nie pomaga.

Choć rozumiem, że dla kogoś jego poczucie bycia dobrym człowiekiem jest bardzo istotne istotniejsze niż prawdziwe dobro innych.  

5 minut temu, libed od tyłu huh napisał:

a niech sobie wyzywaja ale jak ktos odczuwa sympatie to mu ciezko tyrac moze tylko patrzec jak ktos sie stacza niestety

Dawaj komuś jebniemy, pidarasek rymcym sam się o to prosi od dawna ;-)))

Przed chwilą, Mama Dumbo napisał:

Dawaj komuś jebniemy, pidarasek rymcym sam się o to prosi od dawna ;-)))

Nie mam weny na takie akcje z podstawowki

Przed chwilą, libed od tyłu huh napisał:

Spać mi się chce ☕

Ja tez całkiem spokojnie wypiję 3 kawę 😉

16 minut temu, +RC+ napisał:

Jak miała epizody, że faktycznie szalała, to jej napisałem, że wygląda to nie za dobrze, ale napisałem to kulturalnie, a nie na zasadzie inwektyw, z resztą wtedy się lekko obraziła na mnie... 

Natomiast nie będę nikogo od pijaczek wyzywać, bo to bezcelowe i przynoszące dokładnie odwrotny efekt. 

Ale nie odwracaj kota ogonem nikt nie żąda od ciebie inwektyw w jej strone. Chodzi o to, że legitymizujesz picie w południe jako coś normalnego, a głosy rozsądku traktujesz jako atak.

1 minutę temu, Doktor Hefner napisał:

Kobieta pijąca piwo ok 12 w południe. Reszty nie muszę chyba komentować 😀

To że kobieta to nie ma znaczenia, też człowiek i może mieć problemy 

Edytowano przez libed od tyłu huh

1 minutę temu, Doktor Hefner napisał:

Kobieta pijąca piwo ok 12 w południe. Reszty nie muszę chyba komentować 😀

Dokładnie, facet pijący o tej porze w samotności nie robiłby lepszego wrażenia. 

8 minut temu, salix napisał:

Ale nie odwracaj kota ogonem nikt nie żąda od ciebie inwektyw w jej strone. Chodzi o to, że legitymizujesz picie w południe jako coś normalnego, a głosy rozsądku traktujesz jako atak.

Uważam że przesadzasz i demonizujesz. Pomijam fakt ze mowa o mendzie i menelicy ale wypicie piwa o dowolnej porze raz na ruski rok to naprawdę nie jest powod żeby z automatu z kogoś robić alkoholika bo wszystko jest dla ludzi. Co to znaczy legitymizować? Chce się napić piwa to pije. 

• Like 1

To, że ona pije to już wiadomo od dawna. Chociaż mialem zastrzeżenia, ze może dramatyzuje bardziej niż chla. Nie mam w otoczeniu kobiet alkoholiczek,  wiec było to dla mnie niedopuszczalne jednak, że kobieta tak się upadla. Nie tolerowałbym

3 minuty temu, taka_pokraka napisał:

Dokładnie, facet pijący o tej porze w samotności nie robiłby lepszego wrażenia. 

Zgadzam sie. Ale jednak kobiecie to jakoś w ogóle nie pasuje

12 minut temu, salix napisał:

Co za różnica czy wypije piwo w południe czy wieczorem? I tak wypije jedno piwo dziś.

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się