libed od tyłu huh 29 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Sassy&Wicked napisał: Z tym że kolego ja nie jestem uzależniona. ok uwazaj bo pijac spirit otwierasz sie na złe duchy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 835 Napisano 3 godziny temu 23 minuty temu, +RC+ napisał: Dumbo, ma rację kochani... Taa te "mądrości" z czata, żeby usprawiedliwiać chlanie w samo południe i zapewniać alkusce komfort picia niemal od rana to nie jest żadna troska o jej psychikę, tylko zwykłe przyzwolenie na patologię. Pudrowanie trupa i unikanie prawdy to najgorsza rzecz, jaką możecie zrobić alkusowi tak naprawdę ta "troska" po prostu pomagacie jej w dalszym staczaniu się na dno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed od tyłu huh 29 Napisano 3 godziny temu mozna pokazac, ze moze wrocic jeszcze do spoleczenstwa i nie jako tutka czy przyszla wiezniarka, troche by mozna delikatniej podchodzic.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 675 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 13 minut temu, salix napisał: Taa te "mądrości" z czata, żeby usprawiedliwiać chlanie w samo południe i zapewniać alkusce komfort picia niemal od rana to nie jest żadna troska o jej psychikę, tylko zwykłe przyzwolenie na patologię. Pudrowanie trupa i unikanie prawdy to najgorsza rzecz, jaką możecie zrobić alkusowi tak naprawdę ta "troska" po prostu pomagacie jej w dalszym staczaniu się na dno. Nie znam psychologa który podpisałby się pod tym, że osobie potencjalnie uzależnionej, należy cisnąć, dołować i tyrać. Widocznie jakaś nowatorska metoda. Edytowano 3 godziny temu przez +RC+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sassy&Wicked 56 Napisano 3 godziny temu 14 minut temu, salix napisał: Taa te "mądrości" z czata, żeby usprawiedliwiać chlanie w samo południe i zapewniać alkusce komfort picia niemal od rana to nie jest żadna troska o jej psychikę, tylko zwykłe przyzwolenie na patologię. Pudrowanie trupa i unikanie prawdy to najgorsza rzecz, jaką możecie zrobić alkusowi tak naprawdę ta "troska" po prostu pomagacie jej w dalszym staczaniu się na dno. Stara ruro, idź spać, a nie porywasz się z motyką na Księżyc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 675 Napisano 3 godziny temu 13 minut temu, libed od tyłu huh napisał: mozna pokazac, ze moze wrocic jeszcze do spoleczenstwa i nie jako tutka czy przyszla wiezniarka, troche by mozna delikatniej podchodzic.. No dokładnie. Po tym weryfikujemy, czy chodzi o chęć dojechania, czy pomocy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed od tyłu huh 29 Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, +RC+ napisał: No dokładnie. Po tym weryfikujemy, czy chodzi o chęć dojechania, czy pomocy. nie wiem czy ktos cos straci jak nielubiana babka sie ogarnie, nieraz tu pisali ze jest taka zabawna i zapewnia rozrywke... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 835 Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, libed od tyłu huh napisał: mozna pokazac, ze moze wrocic jeszcze do spoleczenstwa i nie jako tutka czy przyszla wiezniarka, troche by mozna delikatniej podchodzic.. Jeśli ktoś pije w południe - a gienek pije bo pisze o tym nie pierwszy raz, to potrzebuje kubła zimej wody na głowę, a nie delikatnego głaskania po główce. Wy natomiast tylko utwierdzacie ją w przekonaniu, że wszystko jest w porządku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed od tyłu huh 29 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, salix napisał: Jeśli ktoś pije w południe - a gienek pije bo pisze o tym nie pierwszy raz, to potrzebuje kubła zimej wody na głowę, a nie delikatnego głaskania po główce. Wy natomiast tylko utwierdzacie ją w przekonaniu, że wszystko jest w porządku. Ja nie pochwalam ale niektore osoby z forum sa wobec niej bezduszne jakby sie cieszyly z jej nieszczescia i widzialy w niej rozrywke, o ktos ma ode mnie gorzej, ale to swietne moge sie dowartosciowac jej kosztem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mama Dumbo 10 Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, salix napisał: Jeśli ktoś pije w południe - a gienek pije bo pisze o tym nie pierwszy raz, to potrzebuje kubła zimej wody na głowę, a nie delikatnego głaskania po główce. Wy natomiast tylko utwierdzacie ją w przekonaniu, że wszystko jest w porządku. A co sądzisz o tym https://iili.io/Cq5s4Og.png Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 835 Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, +RC+ napisał: Nie znam psychologa który podpisałby się pod tym, że osobie potencjalnie uzależnionej, należy cisnąć, dołować i tyrać. Widocznie jakaś nowatorska metoda. Nie jestem ekspertem od terapii uzależnień, ale według wszelkiej logiki to, co robisz nie ma nic wspólnego z pomocą. To zwykłe ułatwianie jej staczania się na dno. Jeśli znasz choć jednego specjalistę, który podpisałby się pod zalecaniem komfortu picia osobie uzależnionej wskaż go. Jeśli nie to przestań nazywać swoje przyklaskiwanie patologii jakąkolwiek metodą terapeutyczną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 675 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, salix napisał: Nie jestem ekspertem od terapii uzależnień, ale według wszelkiej logiki to, co robisz nie ma nic wspólnego z pomocą. To zwykłe ułatwianie jej staczania się na dno. Jeśli znasz choć jednego specjalistę, który podpisałby się pod zalecaniem komfortu picia osobie uzależnionej wskaż go. Jeśli nie to przestań nazywać swoje przyklaskiwanie patologii jakąkolwiek metodą terapeutyczną. Jak miała epizody, że faktycznie szalała, to jej napisałem, że wygląda to nie za dobrze, ale napisałem to kulturalnie, a nie na zasadzie inwektyw, z resztą wtedy się lekko obraziła na mnie... Natomiast nie będę nikogo od pijaczek wyzywać, bo to bezcelowe i przynoszące dokładnie odwrotny efekt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 280 Napisano 2 godziny temu 17 minut temu, +RC+ napisał: Nie znam psychologa który podpisałby się pod tym, że osobie potencjalnie uzależnionej, należy cisnąć, dołować i tyrać. Widocznie jakaś nowatorska metoda. No to zdziwiłbyś się bo wszyscy zalecają pozwolenie osobie uzależnionej na doświadczenie wszystkich negatywnych konsekwencji swego nałogu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 675 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, taka_pokraka napisał: No to zdziwiłbyś się bo wszyscy zalecają pozwolenie osobie uzależnionej na doświadczenie wszystkich negatywnych konsekwencji swego nałogu. Już widzę rodzinę osoby uzależnionej, gdzie psycholog radzi: pamiętajcie by wyzywać od pijaków każdego ranka i drwić że sobie nie radzi z nałogiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 280 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, +RC+ napisał: Już widzę rodzinę osoby uzależnionej, gdzie psycholog radzi: pamiętajcie by wyzywać od pijaków każdego ranka i drwić że sobie nie radzi z nałogiem. Myślę, że wiesz o co chodzi. Jednak mówienie osobie z problemami, że wszystko z nią ok to nie pomaga. Choć rozumiem, że dla kogoś jego poczucie bycia dobrym człowiekiem jest bardzo istotne istotniejsze niż prawdziwe dobro innych. Edytowano 2 godziny temu przez taka_pokraka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed od tyłu huh 29 Napisano 2 godziny temu a niech sobie wyzywaja ale jak ktos odczuwa sympatie to mu ciezko tyrac moze tylko patrzec jak ktos sie stacza niestety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mama Dumbo 10 Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, taka_pokraka napisał: Myślę, że wiesz o co chodzi. Jednak mówienie osobie z problemami, że wszystko z nią ok to nie pomaga. Choć rozumiem, że dla kogoś jego poczucie bycia dobrym człowiekiem jest bardzo istotne istotniejsze niż prawdziwe dobro innych. 5 minut temu, libed od tyłu huh napisał: a niech sobie wyzywaja ale jak ktos odczuwa sympatie to mu ciezko tyrac moze tylko patrzec jak ktos sie stacza niestety Dawaj komuś jebniemy, pidarasek rymcym sam się o to prosi od dawna ;-))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed od tyłu huh 29 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Mama Dumbo napisał: Dawaj komuś jebniemy, pidarasek rymcym sam się o to prosi od dawna ;-))) Nie mam weny na takie akcje z podstawowki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed od tyłu huh 29 Napisano 2 godziny temu Szkoda imocji bulwersu na głupie forum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed od tyłu huh 29 Napisano 2 godziny temu Spać mi się chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 280 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, libed od tyłu huh napisał: Spać mi się chce Ja tez całkiem spokojnie wypiję 3 kawę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 835 Napisano 2 godziny temu 16 minut temu, +RC+ napisał: Jak miała epizody, że faktycznie szalała, to jej napisałem, że wygląda to nie za dobrze, ale napisałem to kulturalnie, a nie na zasadzie inwektyw, z resztą wtedy się lekko obraziła na mnie... Natomiast nie będę nikogo od pijaczek wyzywać, bo to bezcelowe i przynoszące dokładnie odwrotny efekt. Ale nie odwracaj kota ogonem nikt nie żąda od ciebie inwektyw w jej strone. Chodzi o to, że legitymizujesz picie w południe jako coś normalnego, a głosy rozsądku traktujesz jako atak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Hefner 0 Napisano 2 godziny temu Kobieta pijąca piwo ok 12 w południe. Reszty nie muszę chyba komentować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed od tyłu huh 29 Napisano 2 godziny temu Gienek nie odwalaj nic bo memusie będa bic po dûpie trochę draka będzie i siara znaczy niedobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libed od tyłu huh 29 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 1 minutę temu, Doktor Hefner napisał: Kobieta pijąca piwo ok 12 w południe. Reszty nie muszę chyba komentować To że kobieta to nie ma znaczenia, też człowiek i może mieć problemy Edytowano 2 godziny temu przez libed od tyłu huh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 280 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Doktor Hefner napisał: Kobieta pijąca piwo ok 12 w południe. Reszty nie muszę chyba komentować Przed chwilą, libed od tyłu huh napisał: To że kobieta to nie ma znaczenia, też człowiek i może mieć problemy Dokładnie, facet pijący o tej porze w samotności nie robiłby lepszego wrażenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WojciechWywaloński 23 Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, salix napisał: Ale nie odwracaj kota ogonem nikt nie żąda od ciebie inwektyw w jej strone. Chodzi o to, że legitymizujesz picie w południe jako coś normalnego, a głosy rozsądku traktujesz jako atak. Uważam że przesadzasz i demonizujesz. Pomijam fakt ze mowa o mendzie i menelicy ale wypicie piwa o dowolnej porze raz na ruski rok to naprawdę nie jest powod żeby z automatu z kogoś robić alkoholika bo wszystko jest dla ludzi. Co to znaczy legitymizować? Chce się napić piwa to pije. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Hefner 0 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, libed od tyłu huh napisał: To że kobieta to nie ma znaczenia, też człowiek i może mieć problemy To, że ona pije to już wiadomo od dawna. Chociaż mialem zastrzeżenia, ze może dramatyzuje bardziej niż chla. Nie mam w otoczeniu kobiet alkoholiczek, wiec było to dla mnie niedopuszczalne jednak, że kobieta tak się upadla. Nie tolerowałbym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doktor Hefner 0 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, taka_pokraka napisał: Dokładnie, facet pijący o tej porze w samotności nie robiłby lepszego wrażenia. Zgadzam sie. Ale jednak kobiecie to jakoś w ogóle nie pasuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2101 Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, salix napisał: Ale nie odwracaj kota ogonem nikt nie żąda od ciebie inwektyw w jej strone. Chodzi o to, że legitymizujesz picie w południe jako coś normalnego, a głosy rozsądku traktujesz jako atak. Co za różnica czy wypije piwo w południe czy wieczorem? I tak wypije jedno piwo dziś. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach