Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

34 minuty temu, Bez emocji napisał:

Jakoś w kwietniu 101 kg. 1 lipca 98,5 a teraz 90,5.

To było dobre 😄

Gratuluje i czirsuje kebabem by to uczcić 😅 

2 minuty temu, Lawless napisał:

Oczywiście, że tak. Być wolnym elektronem to najlepsza pozycja, jaką można obrać. Jadę nad wodę pokorzystać z lata. Miłego dnia. 💋

Trzeba inwestować w siebie, a wieczorem jakiś film 🙂👋

2 minuty temu, krezji napisał:

Gratuluje i czirsuje kebabem by to uczcić 😅 

I to z podwójnym mięsem 😄

2 minuty temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Zerwie jeżeli zrobisz punktakiem i młotkiem, bo to jest 250 cc zdaje się więc dużo niuta. To musi być prasa żeby porządnie zarobić nity i jeszcze prasa do pozbycia się starych . Nie można zniekształcić tego łańcuszka i można spróbować jakimś tańszym zestawem do rozkuwania i zakuwania łańcuchów do pił spalinowych. Najtaniej wyjdzie rozpołowić silnik i założyć nowy łańcuszek. Później uszczelki nowe dać wiadomo. Tylko klucz pneumat który zresztą przyda Ci się jak lubisz coś dłubać przy silnikach. Zobacz łożyska na wale czy nie mają luzów jak to zdejmiesz, bo luźne rozwalają simmeringi i nie będzie kompresji wtedy.

Wiesz co nie chce się angażować na długie godziny i być cały brudny.. Rozbieranie silnika na pòl wiąże z zmiana zapewne wszytkiego to 2000 rok, części to większy wydatek niż cały silnik nowy . 

Wystarczy byłem 5 godzin on się brudzil ja na słońcu zdiagnozowac przyczynę 

Coś wymyślę.  Robione aby tylko coś tam pojezdzil zapewne coś innego tak się zepsuje dlatego go sprzedałem 

14 minut temu, Zzosia napisał:

I

Silnik używany sam. Sprawny koszt 3 tysie albo 4 tysie.  Mu zrobię do bramy i niech się buja, zresztą teraz może go dać nawet na złom albo na niego patrzec,.ale może jakiś uda. Mi się wskrzesić 

Nie baw się w takie coś że do bramy i się nie znamy , bo będą Cię później przeklinać. Zrób to porządnie to będzie kasa, klienci kolejni i satysfakcja. 

3 minuty temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Nie baw się w takie coś że do bramy i się nie znamy , bo będą Cię później przeklinać. Zrób to porządnie to będzie kasa, klienci kolejni i satysfakcja. 

Porżadnie go nie stać, się napalił nie zdaje sobie sprawy porządnie on wyda na części koło 7 tysi  napalił się. Lepszy jest prawda jest taka na takie coś porządne go nie stać a ja mu sprzedałem 

Ostrzegałem go! Nie kłamałem onnaprawi  no cóż. 

Edytowano przez Zzosia

51 minut temu, Czarna kawa39 napisał:

Pisałaś kiedyś, że Leżaka może do ciebie zadzwonić, bo przecież ma twój numer, a ostatnio to potwierdziłaś. 

Ty na 100 % musisz być projektem Widmo gadającym sam ze sobą, bo ciężko mi uwierzycie, że baba może być tak niepełnosprawną. 

Tu sie dobrze czujesz 🤔 chyba jednak źle z tobą. 

Spytaj leżaka o moj numer i niech go nawet tutaj wywali jeśli ma 😄

2 minuty temu, Zzosia napisał:

Wiesz co nie chce się angażować na długie godziny i być cały brudny.. Rozbieranie silnika na pòl wiąże z zmiana zapewne wszytkiego to 2000 rok, części to większy wydatek niż cały silnik nowy . 

Wystarczy byłem 5 godzin on się brudzil ja na słońcu zdiagnozowac przyczynę 

Coś wymyślę.  Robione aby tylko coś tam pojezdzil zapewne coś innego tak się zepsuje dlatego go sprzedałem 

Zawsze coś dojdzie do naprawy jak ruszy się stary silnik. Pokaż mu co jest i jakie to są koszta i jak ma być zrobione tanio czy porządnie i wtedy masz rączki czyste i kasą będzie jak się podejmiesz. A w necie teraz wszystkie części zamówisz zwłaszcza dobre zamienniki.

7 minut temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Zbieram się a Ty wróć cała 😚

Wrócę i do wieczora 😚

• Thanks 1

2 minuty temu, Zzosia napisał:

Porżadnie go nie stać, się napalił nie zdaje sobie sprawy porządnie on wyda na części koło 7 tysi  napalił się. Lepszy jest prawda jest taka na takie coś porządne go nie stać a ja mu sprzedałem 

To zrób mu to na chińskich zamiennikach tylko mu powiedz. I teraz te zamienniki są dobre jak wytrzymują 17 tysi przebiegu jak na moto nieźle.

1 minutę temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Zawsze coś dojdzie do naprawy jak ruszy się stary silnik. Pokaż mu co jest i jakie to są koszta i jak ma być zrobione tanio czy porządnie i wtedy masz rączki czyste i kasą będzie jak się podejmiesz. A w necie teraz wszystkie części zamówisz zwłaszcza dobre zamienniki.

Wie o tym mòwilem mu! Wiesz jak ma uwno chce coś dobrego to trzeba płacić i to nie mało. Ja się pozbyłem 

41 minut temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Dobrze to będzie grzywka skoro Ci się podoba. Ale Ty też nie skracaj 😊

Ja lubię długie i nie zamierzam obcinać 🙂

• Thanks 1

3 minuty temu, Onaaaa napisał:

Tu sie dobrze czujesz 🤔 chyba jednak źle z tobą. 

Spytaj leżaka o moj numer i niech go nawet tutaj wywali jeśli ma 😄

Numer to jest dla mnie , a kobieta z ambony biegająca nago nie wie o czym bredzi 😁

1 godzinę temu, Zzosia napisał:

Zaczepiam jesteś mechanik skuter stary 250 cc zerwał się łanuszek rozrzadu , ogòlnie takie łancuszki wytrzymuje 50.000 km. Skuter ma na liczniku 70 tysi coś. Poszedł. 

Według serwisòwki trzeba rozpolowix kartery na pòł i założyć na wał. Tylko to jest dużo roboty. 

Łańcuszkii rozrzadu są w całości, mam zamiar go rozdzielić i jakieś założyć i założyć na wał na zębatkę. jest to łancuszek 3 płytkowy. 

Z tego co się zorientowałem trzeba kupić nową zakòwkę i rozdzielić i zakuć . Teraz pytanie czym to zdjąć i zakuć?  Robiłeś coś takiego?  

Nie chce mi się całego silnika na pòl  rozbierać razem z wyjmowaniem z karteru Wału? 

A nie pomyślałeś ogór że jak się zerwał łańcuch rozrządu to zawory spotkały się z tłokiem? Poza tym akurat rozrząd musi być precyzyjny i idealnie ustawiony, bo inaczej goowno z tego będzie.

Z tego co piszesz to najlepsza opcja na ten skuter to zezłomowanie go :classic_cool:

4 minuty temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

To zrób mu to na chińskich zamiennikach tylko mu powiedz. I teraz te zamienniki są dobre jak wytrzymują 17 tysi przebiegu jak na moto nieźle.

Tak orgnialy są zamknięte łancuszki serwisie i montażu to się rozbiera silnik. 

Więc bez rozbierania cylinder zdjęty mam jakieś dojście do Wału może n dam drutem ten łańcuszek i przewleke przez wał. O rozbieraniu silnika nie ma mowy . To zrobić muszę rozpiąc  łańcuszek i zakuć. 

Edytowano przez Zzosia

2 minuty temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Numer to jest dla mnie , a kobieta z ambony biegająca nago nie wie o czym bredzi 😁

Tak dla ciebie 😉 tylko po co tak zmyśla o tym numerze no tragedia.

1 minutę temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Po sam tyłek to fantastycznie wygląda i jednak zdrowa czupryna robi robotę 😊👋

Jeszcze jakby do kaloryfera wiązała to już byś Czubert był w niebie. 
W ogóle jak na takiego ura-bura to ty strasznie Czubert pruderyjny jesteś - jak 50 letnia cnotka-niewydymka, że babie tak wypominasz bieganie nago po lesie, jakby to niewiadomo co było :classic_biggrin:

• Haha 1

Ig

8 minut temu, Magical Mystery Siur napisał:

A nie pomyślałeś ogór że jak się zerwał łańcuch rozrządu to zawory spotkały się z tłokiem? Poza tym akurat rozrząd musi być precyzyjny i idealnie ustawiony, bo inaczej goowno z tego będzie.

Z tego co piszesz to najlepsza opcja na ten skuter to zezłomowanie go :classic_cool:

Ja glowicę wcześniej sam robiłem  bo się wygiął zawur, po naprawie jeździł skuter, ale łancuszka nie zmienialem. Się zerwał  przypuszczałem to akurat przez rozciagniety łańcuszek rozrzadu 

Tak trachnął przerwał się Nie na nitach tylko na blaszkach się rozerwały. 

Glowica przetrwała o dziwo tak jak naprawiłem czyli lux jest 

Cały jest cylinder 

Edytowano przez Zzosia

Przed chwilą, Zzosia napisał:

Ig

Ja glowicę wcześniej sam robiłem  bo się wygrał zawur po naprawie jeździł skuter, ale łancuszka nie zmienialem. Się zerwał  przypuszczałem to akurat przez rozciagniety łańcuszek rozrzadu 

Tak trachnął przerwał się Nie na mitach tylko na blaszkach się rozerwały. 

A co to za skuter?

2 minuty temu, Magical Mystery Siur napisał:

A co to za skuter?

Burgman 250cc silnik symbol yp250

Edytowano przez Zzosia

7 minut temu, Onaaaa napisał:

Tak dla ciebie 😉 tylko po co tak zmyśla o tym numerze no tragedia.

Dlaczego zmyślasz, że kosisz z nocy trawę i jesteś architektem Alan? 😜

8 minut temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Po sam tyłek to fantastycznie wygląda i jednak zdrowa czupryna robi robotę 😊👋

Nikt normalny nie daje się złapać za rękę przy kradzieży 😄 Matka nie nauczyła, że się nie kradnie złodzieju?🙂 

3 minuty temu, Zzosia napisał:

Ig

Ja glowicę wcześniej sam robiłem  bo się wygiął zawur, po naprawie jeździł skuter, ale łancuszka nie zmienialem. Się zerwał  przypuszczałem to akurat przez rozciagniety łańcuszek rozrzadu 

Tak trachnął przerwał się Nie na nitach tylko na blaszkach się rozerwały. 

Cały jest cylinder 

No i jeszcze zobacz napinacze tego łańcuszka rozrządu i w moto zwykle od góry jest. Z byle czego chcesz coś zrobić i szkoda zdrowia, bo to powinno się wymienić na nowe podzespoły żeby później drugi raz nie robić. W tej sytuacji tylko zamienniki i prasa do łańcucha pił.

1 minutę temu, Magical Mystery Siur napisał:

To nie można dać do salonu Suzuki żeby zrobili? :classic_cool:

Idź daj niech wymienia ci oponę i klocki hamulcowe zapłacisz 1000 zł  nie pisze coś mają innego zrobić np 

Ja umiem naprawic tylko to są koszta robię najmniejszym kosztem i tak go nie stać. 

Kupił myślał to kosztuje.  Jak miał chińskie kibelki myślał to tak samo jest 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się