Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

13 minut temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

A co jej zostało pomijając szaleńczy bieg nago po lesie i ścinanie włosów na jeża. 😁

Tego widoku oczami wyobraźni się nie da odzobaczyć niestety haha. 

• Haha 1

1 minutę temu, Zzosia napisał:

Zaczepiam jesteś mechanik skuter stary 250 cc zerwał się łanuszek rozrzadu , ogòlnie takie łancuszki wytrzymuje 50.000 km. Skuter ma na liczniku 70 tysi coś. Poszedł. 

Według serwisòwki trzeba rozpolowix kartery na pòł i założyć na wał. Tylko to jest dużo roboty. 

Łańcuszkii rozrzadu są w całości, mam zamiar go rozdzielić i jakieś założyć i założyć na wał na zębatkę. jest to łancuszek 3 płytkowy. 

Z tego co się zorientowałem trzeba kupić nową zakòwkę i rozdzielić i zakuć . Teraz pytanie czym to zdjąć i zakuć?  Robiłeś coś takiego?  

Nie chce mi się całego silnika na pòl  rozbierać razem z wyjmowaniem z karteru Wału? 

Ryzykowne rozpinanie wału, bo stare zapieczone śruby potrafią się ukręcić. Tam istotne jest żebyś uszczelniacze założył nowe na wał i nie musisz rozpołowić silnika, bo kluczem nasadowym nabijesz od zewnątrz na wał. A rozrząd ustawisz według znaków, tylko wcześniej daj wał do końca żeby tłok poszedł do końca cylindra. Na to głowica i tam zawory ustawisz spróbuj na żyletkę,albo szczelinomierzem wartości według producenta. Na górnym dajesz więcej, a na dolnym mniej jeżeli zawory. Strzałka na tłoku w stronę wydechu. A wał lepiej kupić nowy, w domowych warunkach tak nie zakujesz jak w fabryce. Zobacz czy ten łańcuszek rozrządu da się spiąć prasą tą do łańcuchów pił i wtedy bez wyjmowania wału.

Przed chwilą, Czarna kawa39 napisał:

Wyemigrował jako homo sapiens z Ameryki do Małopolski 😄 

Może być ufoludkiem może przyleciał z planety Malmak.  Ty tylko z nim piszesz o ile chce pisać.  Czy to coś zmienia? 

Przed chwilą, Onaaaa napisał:

Ona przeszka metaforę i rzuca sie ostatnio ile może co zrobić tylko czekać az znów przejdzie przemianę.

Nie przeszłam metafory z Allana na udawanego architekta 😄 

1 minutę temu, Lawless napisał:

Tego widoku oczami wyobraźni się nie da odzobaczyć niestety haha. 

To na nartach w kraju gdzie były upały jak szusowała też było mocno bekowe 😁 

2 minuty temu, Zzosia napisał:

Może być ufoludkiem może przyleciał z planety Malmak.  Ty tylko z nim piszesz o ile chce pisać.  Czy to coś zmienia? 

Odjedź Ogór 🙂 

34 minuty temu, krezji napisał:

O to ładny wynik. A z jakiego levelu knura startowałeś?

Jakoś w kwietniu 101 kg. 1 lipca 98,5 a teraz 90,5.

4 minuty temu, Mapet napisał:

Hahaha no takiego wyznania to się nikt nie spodziewal xD

To było dobre 😄

6 minut temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Ryzykowne rozpinanie wału, bo stare zapieczone śruby potrafią się ukręcić. Tam istotne jest żebyś uszczelniacze założył nowe na wał i nie musisz rozpołowić silnika, bo kluczem nasadowym nabijesz od zewnątrz na wał. A rozrząd ustawisz według znaków, tylko wcześniej daj wał do końca żeby tłok poszedł do końca cylindra. Na to głowica i tam zawory ustawisz spróbuj na żyletkę,albo szczelinomierzem wartości według producenta. Na górnym dajesz więcej, a na dolnym mniej jeżeli zawory. Strzałka na tłoku w stronę wydechu. A wał lepiej kupić nowy, w domowych warunkach tak nie zakujesz jak w fabryce. Zobacz czy ten łańcuszek rozrządu da się spiąć prasą tą do łańcuchów pił i wtedy bez wyjmowania wału.

Chodzi sam przyrzad do zakuwania i rozkuwania,  większość chyba tych przyrzadòw jest robiona z plasteliny 

Trzpienie mają 2mm.

Edytowano przez Zzosia

Przed chwilą, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Stać mnie to jeżdżę. Nie od dziś wiadomo, że nie pozyskujesz żadnej kasy, stąd ból i pieczenie dopska 😜 

38 minut temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

A widzisz nazwanie cię tłustym cwelem przynosi rezultaty.😁 Nie dziękuj.😁

Tak, byłem grubym tsvelem, a teraz już tylko tsvel.

7 minut temu, Onaaaa napisał:

Z tymi malutkimi 🤔 pobawiłam sie z takimi. 🙂

Te małe jeszcze od cyca nie odstawione i samica nie dała by ich ruszyć, bo wściekła jest i tylko micha ją interesuje . 😁

Odjedź Ogór 🙂 

Nie masz argumentòw. Nie atakuje cię   przeżywasz jakby to była twoja rodzina.   Zròb sobie wolne od internetu  słoneczko

4 minuty temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Egipskie słońce mocno jej przygrzało w hełmofon podczas zjazdu z piramidy Cheopsa. ⛷️

Przed chwilą, Zzosia napisał:

Nie masz argumentòw. Nie atakuje cię   przeżywasz jakby to była twoja rodzina.   Zròb sobie wolne od internetu  słoneczko

Kiedy ty sobie zrobisz i po co się wcinasz? Żałosne, że facet udający babę na kobiecym nicku mnie umoralnia 😊 Będę sobie pisała ile będę chciała. 

33 minuty temu, Czarna kawa39 napisał:

Brawo i oby te kilogramy nie wróciły 😄💜 

U mnie zawsze wracają na okres jesienno-zimowy, ale w tym roku to przesadziłem z masą 😄

Kiedy ty sobie zrobisz i po co się wcinasz? Żałosne, że facet udający babę na kobiecym nicku mnie umoralnia 😊 Będę sobie pisała ile będę chciała. 

Jeszcze raz, jak cię obchodzi jako ja baba  co związku z tym?. 

Mogę być kim chce. 

Przed chwilą, Bez emocji napisał:

U mnie zawsze wracają na okres jesienno-zimowy, ale w tym roku to przesadziłem z masą 😄

Wystarczy odstawić słodycze, alkohol i tłuste żarcie, a waga leci. U kobiet jest chyba gorzej, bo wszelkie choroby tarczycy i zaburzenia hormonalne powodują, że nie da się schudnąć. 

1 minutę temu, Zzosia napisał:

Mogę być kim chce. 

Nic. Daj mi spokój. 

1 minutę temu, Czarna kawa39 napisał:

Wystarczy odstawić słodycze, alkohol i tłuste żarcie, a waga leci. U kobiet jest chyba gorzej, bo wszelkie choroby tarczycy i zaburzenia hormonalne powodują, że nie da się schudnąć. 

Mocno ograniczyłem te rzeczy. Jem o wiele mniejsze porcje i odstawiłem pieczywo. Chciałem w keto, ale za duże rycie głowy.

2 minuty temu, Zzosia napisał:

Mogę być kim chce. 

Piotrek i jeszcze jedno czy to Ci się będzie kalkulować, bo za te pieniądze co wydasz na tą prasę do łańcuszka to kupisz nowy wał. A do śrub w moto nawet chiński i niedrogi pneumat daje radę. Albo pożyczyć z jakiegoś warsztatu na chwilę żebyś spiął ten łańcuszek za symboliczną opłatą. Przemyśleć żebyś nie popadł w potężne koszta. 

5 minut temu, Bez emocji napisał:

Mocno ograniczyłem te rzeczy. Jem o wiele mniejsze porcje i odstawiłem pieczywo. Chciałem w keto, ale za duże rycie głowy.

A daj spokój. Brzuch wylewający się zza paska, to niezbyt fajny widok w lecie 😜 A na plaży to już tragedia. Ostatnio zbulwersował mnie facet, który przechadzał się przez molo w samych gaciach i nawet wszedł do lokalu z brzuchem na wierzchu. Nie wiem, czy go wyprosili, bo poszłam dalej 😄 

8 minut temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Piotrek i jeszcze jedno czy to Ci się będzie kalkulować, bo za te pieniądze co wydasz na tą prasę do łańcuszka to kupisz nowy wał. A do śrub w moto nawet chiński i niedrogi pneumat daje radę. Albo pożyczyć z jakiegoś warsztatu na chwilę żebyś spiął ten łańcuszek za symboliczną opłatą. Przemyśleć żebyś nie popadł w potężne koszta. 

Spiąć łańcuszek trzeba 100 kg albo i więcej brać do jakiegoś warsztatu ten silnik dużo wazy. To nie mòj skuter raczej kiedyś był mòj, ale go opyliłem tamten się napalił na niego 

Po kosztach zrobić. Ogòlnie mogę mu powiedziex co i jak ale on naprawi i swoimi rękami. Nie chce mi się syfu brudzić rąk i koszta części są bardzo drigie. 

Mogę mu jakość po kosztach, nie wie co kupić. Zresztą ja też czym to skuć. 

Napalił ale to są ogromne koszty jakby chciał zrobić cacy , więc chyba zrobię może punktakiem  i młotek zaklepie. Jeszcze wyjąć te trzpienie. 

Edytowano przez Zzosia

2 minuty temu, Czarna kawa39 napisał:

A daj spokój. Brzuch wylewający się zza paska, to niezbyt fajny widok w lecie 😜 A na plaży to już tragedia. Ostatnio zbulwersował mnie facet, który przechadzał się przez molo w samych gaciach i nawet wszedł do lokalu z brzuchem na wierzchu. Nie wiem, czy go wyprosili, bo poszłam dalej 😄 

To się tyczy wszystkich ludzi w strojach kąpielowych jedynie. Nawet szczupłych i pieknych

15 minut temu, Lawless napisał:

Egipskie słońce mocno jej przygrzało w hełmofon podczas zjazdu z piramidy Cheopsa. ⛷️

To jest bardzo samotna osoba znana z wbitek na priv i nie bardzo jest o czym z nią rozmawiać. Już nie będzie mieć tak lojalnej koleżanki jak w Tobie miała. A Ty na tyle silna, że w pojedynkę będziesz sobie buszować i bez kuli u nogi. Tylko nie dawaj się łajzom sprowokować, bo później bazują na tym że byli obrażani. 😉

• Like 1

I

12 minut temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Silnik używany sam. Sprawny koszt 3 tysie albo 4 tysie.  Mu zrobię do bramy i niech się buja, zresztą teraz może go dać nawet na złom albo na niego patrzec,.ale może jakiś uda. Mi się wskrzesić 

5 minut temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

To jest bardzo samotna osoba znana z wbitek na priv i nie bardzo jest o czym z nią rozmawiać. Już nie będzie mieć tak lojalnej koleżanki jak w Tobie miała. A Ty na tyle silna, że w pojedynkę będziesz sobie buszować i bez kuli u nogi. Tylko nie dawaj się łajzom sprowokować, bo później bazują na tym że byli obrażani. 😉

Oczywiście, że tak. Być wolnym elektronem to najlepsza pozycja, jaką można obrać. Jadę nad wodę pokorzystać z lata. Miłego dnia. 💋

Przed chwilą, Lawless napisał:

Oczywiście, że tak. Być wolnym elektronem to najlepsza pozycja, jaką można obrać. Jadę nad wodę pokorzystać z lata. Miłego dnia. 💋

I dlatego tinderki i ozory mhm 🐽

3 minuty temu, Zzosia napisał:

Spiąć łańcuszek trzeba 100 kg albo i więcej brać do jakiegoś warsztatu ten silnik dużo wazy. To nie mòj skuter raczej kiedyś był mòj, ale go opyliłem tamten się napalił na niego 

Po kosztach zrobić. Ogòlnie mogę mu powiedziex co i jak ale on naprawi i swoimi rękami. Nie chce mi się syfu brudzić rąk i koszta części są bardzo drigie. 

Mogę mu jakość po kosztach, nie wie co kupić. Zresztą ja też czym to skuć. 

Napalił ale to są ogromne koszty jakby chciał zrobić cacy , więc chyba zrobię może punktakiem  i młotek zaklepie. Jeszcze wyjąć te trzpienie. 

Zerwie jeżeli zrobisz punktakiem i młotkiem, bo to jest 250 cc zdaje się więc dużo niuta. To musi być prasa żeby porządnie zarobić nity i jeszcze prasa do pozbycia się starych . Nie można zniekształcić tego łańcuszka i można spróbować jakimś tańszym zestawem do rozkuwania i zakuwania łańcuchów do pił spalinowych. Najtaniej wyjdzie rozpołowić silnik i założyć nowy łańcuszek. Później uszczelki nowe dać wiadomo. Tylko klucz pneumat który zresztą przyda Ci się jak lubisz coś dłubać przy silnikach. Zobacz łożyska na wale czy nie mają luzów jak to zdejmiesz, bo luźne rozwalają simmeringi i nie będzie kompresji wtedy.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się