Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Stokrotka30

Rozrzutność teściowej

Polecane posty

Moja teściowa ma 78 lat i żyje bardzo aktywnie, co 2 miesiące jeździ na tydzień lub dłużej do luksusowych hoteli z posiłkami i z basenami.My oczywiście też co roku jeździmy nad morze do hoteli , w tym roku byliśmy w pobierowie w Gołębiewskim ale o co chodzi- jak żył teść to oni funkcjonowali skromnie, jeździli w góry dwa razy zrobili koronę gór Polski Ale na wszystkim oszczędzali w schroniskach jedli swoje jedzenie itp.To teść trzymał ją w ryzach.Zmarł w 2021 roku na covid i od tamtej pory moja teściowa zaczęła być bardzo rozrzutna,ciągle jeździ na wycieczki, wydaje pieniądze na prawo i na lewo dostała również wdowie-my nic z tego nie mamy bo ona z nami nie mieszka ale bardzo blisko 3 km od nas. Powiedziałam mężowi że tak naprawdę jego matka wydaje jego pieniądze bo on jako jedynak jest jedynym spadkobiercą.Kiedyś te pieniądze byłyby jego. Mąż wzruszył ramionami i powiedział "ale na razie to są mojej mamy pieniądze".

Czuję,że teściowa dopiero teraz wie że żyje bo ma pełną władzę nad pieniędzmi i rekompensuje sobie przeszłość.Chodzi na obiady do baru,pierogarni-powiedziała że dla niej samej nie opłaca się jej gotować. 

Jest mi smutno bo mogłaby kupić coś swoim jedynym 3 wnukom. Nasze dzieci bardzo dobrze się uczą, wszyscy trzej otrzymali świadectwa z czerwonym paskiem i my z mężem daliśmy im po 12 tys.zł. a teściowa dała im po 100 zł. Moja Mama (70 lat) żyje skromnie bo ma najniższą emeryturę. Praktycznie żyje od pierwszego do pierwszego i dlatego od niej nic nie wymagam i jej pomagam.Moja teściowa była pielęgniarką i ma emeryturę 3.800 +wdowie i spore oszczędności.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować