VenusHorizon44 104 Napisano 5 godzin temu Z takom dobrom kruszonkom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon44 104 Napisano 5 godzin temu To chyba byla bulka tarta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Unhallowed 71 Napisano 5 godzin temu A co to? Ja znam tylko podstawowe kopytka i leniwe. Te drugie jem na słono. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon44 104 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, Unhallowed napisał: A co to? Ja znam tylko podstawowe kopytka i leniwe. Te drugie jem na słono. Hhttps://www.mniammniam.com/obrazki/kopytka_ser2.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Duchess of Kafeteria 42 Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, VenusHorizon44 napisał: Z takom dobrom kruszonkom na kopytkach z kruszonką to ty w mig bedziesz ważył 120kg, nie radze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon44 104 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Duchess of Kafeteria napisał: na kopytkach z kruszonką to ty w mig bedziesz ważył 120kg, nie radze Nie przeszkadza mi Przygotowanie dania kopytka z serem ... Ziemniaki obierz i umyj. Ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź i dokładnie potłucz za pomocą praski do ziemniaków. Powinno powstać gładkie puree. Odstaw i ostudź. Ser rozdrobnij za pomocą praski do ziemniaków. Ziemniaki wyłóż na stolnicę posypaną mąką. Dodaj ser twarogowy, mąkę ziemniaczaną, wbij jajko i dopraw solą. Zagnieć ciasto, stopniowo podsypując mąką pszenną. Powinno powstać gładkie i elastyczne ciasto. Z ciasta formuj wałeczki. Pokrój na kopytka. W dużym garnku zagotuj wodę i lekko ją posól. Kopytka gotuj partiami. Kiedy wypłyną na powierzchnię, gotuj ok. 5 sekund. Za pomocą łyżki cedzakowej przekładaj kopytka na durszlak lub talerz. Masło pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż na mocno rozgrzaną patelnię i roztop. Stopniowo dodawaj bułkę tartą i cały czas mieszaj. Podgrzewaj na małym ogniu na złoty kolor. Kopytka przełóż na talerze i polej bułką z masłem. Podawaj od razu na obiad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 44 Napisano 5 godzin temu (edytowany) Bułka tarta, masło cynamon i cukier. Smarzysz na patelce dajesz masło, bułkę tarta cynamon do smaku i cukier. Dokładnie to się nazywa kluski z serem leniwe. Edytowano 5 godzin temu przez Zzosia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 663 Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, VenusHorizon44 napisał: Z takom dobrom kruszonkom Tylko ziemniaki, mąka pszenna i 1 jajko. Nie musisz mieć praski do ugniatania ziemniaków. Możesz ugnieść zwykłym tłuczkiem. Ta niby posypką, to bułka tartą podsmażona na maśle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MnieTeżUspał 16 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, VenusHorizon44 napisał: To masz kopytka z zrumienioną bułką tartą. Musisz przez wypraskę przecisnąć ugotowane ziemniaki (mogą być ciepłe) i do wystudzonych ziemniaków, dodajesz jajka, mąke i odrobię gałki muszkatołowej. Robisz wałeczki i kroisz w poprzek. Gotujesz w osolonym wrzątku. Ciotka Ci pomoże, poproś ją, bo sam nie dasz chyba rady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon44 104 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, MnieTeżUspał napisał: To masz kopytka z zrumienioną bułką tartą. Musisz przez wypraskę przecisnąć ugotowane ziemniaki (mogą być ciepłe) i do wystudzonych ziemniaków, dodajesz jajka, mąke i odrobię gałki muszkatołowej. Robisz wałeczki i kroisz w poprzek. Gotujesz w osolonym wrzątku. Ciotka Ci pomoże, poproś ją, bo sam nie dasz chyba rady Ciotka jusz nic nie gotuje bo ma kute wszystkie palce od cukrzyca i jom bolom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MnieTeżUspał 16 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, VenusHorizon44 napisał: Ciotka jusz nic nie gotuje bo ma kute wszystkie palce od cukrzyca i jom bolom Sąsiadka? Kuzynka? To nie jest trudne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 114 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, VenusHorizon44 napisał: Ciotka jusz nic nie gotuje bo ma kute wszystkie palce od cukrzyca i jom bolom Jak kłuje że bolą nie umie kłuć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 114 Napisano 5 godzin temu Dobre kopytka też wychodzą ze zwykłej mąki ze serkiem homo.Bez jajka nawet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magical Mystery Siur 59 Napisano 5 godzin temu 13 minut temu, VenusHorizon44 napisał: Z takom dobrom kruszonkom Leżak, skoro Twoja matka nie żyje już od ponad roku, to czemu dzisiaj na stronie 4 tematu o tym jak kupiłeś 5 kg ziemniaków, w odpowiedzi na pytanie, czy z koperkiem będziesz te ziemniaki jadł, napisałeś, że nie, bo: matka koperek do szybu windy wysypała To jak to w koncu jest z tą Twoją matką? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon44 104 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, MnieTeżUspał napisał: Sąsiadka? Kuzynka? To nie jest trudne Raz mi sasiadka na przeciwko przyniosla to byly przepyszne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 44 Napisano 5 godzin temu Kruszynkę dałem jak się robi Teraz leniwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon44 104 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Magical Mystery Siur napisał: Leżak, skoro Twoja matka nie żyje już od ponad roku, to czemu dzisiaj na stronie 4 tematu o tym jak kupiłeś 5 kg ziemniaków, w odpowiedzi na pytanie, czy z koperkiem będziesz te ziemniaki jadł, napisałeś, że nie, bo: matka koperek do szybu windy wysypała To jak to w koncu jest z tą Twoją matką? No bo wywalila ze 3lata temu i nie mam koperka suszonego teraz w lodowke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 114 Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Baba napisał: Tylko ziemniaki, mąka pszenna i 1 jajko. Nie musisz mieć praski do ugniatania ziemniaków. Możesz ugnieść zwykłym tłuczkiem. Ta niby posypką, to bułka tartą podsmażona na maśle. Ja robię takie uproszczone, ziemniak i dodana mąka ziemniaczana.Zemniaki podzielić na 4 części a piątą taką samą dodać ziemniaczankę i zagnieść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MnieTeżUspał 16 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, VenusHorizon44 napisał: Raz mi sasiadka na przeciwko przyniosla to byly przepyszne No widzisz 1 minutę temu, Magical Mystery Siur napisał: Leżak, skoro Twoja matka nie żyje już od ponad roku, to czemu dzisiaj na stronie 4 tematu o tym jak kupiłeś 5 kg ziemniaków, w odpowiedzi na pytanie, czy z koperkiem będziesz te ziemniaki jadł, napisałeś, że nie, bo: matka koperek do szybu windy wysypała To jak to w koncu jest z tą Twoją matką? Chyba suszony koperek. To była wzmianka odnośnie mojego postu o ziemniakach z promocji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MnieTeżUspał 16 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Margherite napisał: Ja robię takie uproszczone, ziemniak i dodana mąka ziemniaczana.Zemniaki podzielić na 4 części a piątą taką samą dodać ziemniaczankę i zagnieść. To są kluski śląskie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zzosia 44 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Margherite napisał: Ja robię takie uproszczone, ziemniak i dodana mąka ziemniaczana.Zemniaki podzielić na 4 części a piątą taką samą dodać ziemniaczankę i zagnieść. Maka ziemniaczana? To guma będzie ale każdy ma inny sposòb. Mylisz kopytka z leniwymi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon44 104 Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Magical Mystery Siur napisał: To jak to w koncu jest z tą Twoją matką? Zmarla miesiac przed moimi 36 urodziny a mam teraz 38,5lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 114 Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, MnieTeżUspał napisał: To są kluski śląskie. Wszystko jedno można jeść w sosie lub na słodko z serem białym pokruszonym plus cukier a masło i bułka tarta do omaszczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 114 Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Zzosia napisał: Maka ziemniaczana? To guma będzie ale każdy ma inny sposòb. Mylisz kopytka z leniwymi Żadna guma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon44 104 Napisano 5 godzin temu Ludzie czesto mi przypisujom że mops mi pomaga albo ze zyje bo nie mogom pojac że można mieć wlasne pieniadze i utrzymac sie z nich bez pracy bankrutujac lub nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach