Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Evetta

Zaczyynam brać MICROGYNON 21

Polecane posty

Gość dziewczyny
biore i mam dobra wiadomosc dla kobiet ktore pytaly czy rosna po nim piersi - rosna !!!! tabletki sa rewelacyjne nie zauwazyylam sku ubocznych

Gość a po jakim
czasie Ci urosly?i o ile?

Gość sceptycznaa
Stosuje te tabletki od kilku ladnych lat. W moim przypadku - zero skutkow ubocznych! Jesli ktorejs z Was przybylo troche tluszczu czu pryszczy w jakis tam partiach ciala to raczej sprawa indywidualna. Z pewnoscia kazdy organizm reaguje w troche odmienny sposob. Ja osobiscie jestem z nich zadowolona.

Bylam ostatnio u innego ginekologa(u pana a wczesniej chodzilam do kobiety) i zostalam porzadnie opieprzona za ten microgynon.Powiedzial ze w tak mlodym wieku(19 lat) nie powinnam brac tylu hormonow i ze jezeli chce sobie tylko zaoszczedzic na tabletkach to moja sprawa.Spytal czy ma mi wypisac recepte na inne tabletki, ale sie nie zgodzilam.Teraz to sobie przemyslalam i po rozmowie z moim chlopakiem postanowilam je zmienic na cos lepszego.

Gość Gaba
Czy w trakcie zażywania tabletek zauważyłyście spadek ochoty na sex? Może policiecie mi jakieś inne tabletki po których poziom libidoi wzrasat. DZIĘKI. pozdrowinka

Gość Gaba
Czy w trakcie zażywania tabletek zauważyłyście spadek ochoty na sex? Może policiecie mi jakieś inne tabletki po których poziom libidoi wzrasat. DZIĘKI. pozdrowinka

Gość navoie
co do biustu - mi urosl. ile? no, trochę ;) po 3 miesiącach juz bylo trochę widać. Mi j Jemu się podoba. Ogólnie polecam. Żadnych pryszczy, libido w baardzo dobrej formie a i humor ogólny niezly. Przyzwyczajalam sie 2 cykle, potem już szlo jak woda.

Gość kasiaaaaaaaaa
ja planuje je wziasc no wlasnie jak to jest z tymi tabletkami!mam jakies obawy bore diane i mi odpowiadala teraz lekarka mi przepisala mercilon......zobaczmy jak na mnie podziala

Gość JAJECZKO
ŚWIETNE TABLETKI. PIERSI (BO TO DLA NIEKTORYCH WAZNA SPRAWA) UROSLY... DO DZIS WALCZE Z ROZSTEPAMI... Z RESZTA NIE TYLKO NA NICH... BIODRA A NAWET KOLANKA UCIERPIALY. PRZYTYLAM 15 KILOGRAMOW. CZULAM SIE W ZASADZIE DOBRZE. CHOC NA POCZATKU MASAKRYCZNIE BOLALY MNIE PIERSI. JESLI CHODZI O CALOKSZTALT TO TABLETEK NIE POLECAM, ALE TO PONOC SPRAWA INDYWIDUALNA. NAJWAZNIEJSZE TO ZNALESC DOBREGO I ROZSADNEGO LEKARZA, KTORY NIE PRZEPISZE CI TABLETEK JESLI NIE ZROBISZ ODPOWIEDNICH BADAN. JA NESTETY TAKIEGO SZCZESCIA NIE MIALAM I TERAZ WALCZE Z MOIMI KILOGRAMAMI! A CO DO BIUSTU EFEKT JEST KROTKOTRWALY... CZYTAJ: MOJE PIERSI SA BRZYDKIE I OBWISLE... NA SZCZESCIE STAC MNIE NA SILOWNIE. NIE OMIESZKAM DODAC ZE ZRAZILAM SIE DO TABLETEK. TERAZ ZADNYCH NIE BIORE... A ZE PREZERWATYW NIE MOGE I NIE CHCE STOSOWAC IDE ZA RADA BABCI... NAJLEPSZA METODA TO SZKLANKA ZIMNEJ WODY ;-( DUZO ROZSADKU ZYCZE! I NIE SUGERUJCIE SIE CENA. NIE WARTO!!

Gość kasia25
zaczelam plamic juz w drugim miesiacu,po skonczeniu opakowania i po 7 dniowej przerwie odstawilam je i zaczelam brac tabletki milvane tabletki drogie bo kosztuja ponad 30 zl,ale biore je juz tezeci miesiac i jak narazie jest oki,,,🌼))))))

Gość ja 23
Jestem w trakcie 4 opakowania. Piersi - owszem - urosły, przytyłam 4 kg, ale nie wiem czy to akurat sprawka Micro. Byłam chudziutka jak patyczek, więc się przydała. Cera jaka była taka jest. Boje się tylko jednego - libido. Zawsze miałam ochotę na sex, a teraz boję się że to się zmieni. Lubię sex i nie chcę zmian !!! Napiszcie, proszę na ten temat - pozdrawiam

Gość pleple
właśnie wypowiedizałam sie an drugim topiku o Microgynonie, ale zapomnialąm dodać o piersiach. Owszem urosły, ale jak przestałam brac to wrócuły do stanu poprzedneigo wiec nikła radość pozdrawiam

Gość kamcia26
Ja biore Microgynion 21 od prawie roku. To sa moje pierwsze tabletki i jak na razie jestem z nich zadowolona. Tak jak wiekszość miałam obawy, ale nie chcąc miec póki co małego bobo, zdecydowalam sie na ten rodzaj antykoncepcji - jestem za świadomym planowaniem rodziny :0). Nie mam uciązliwych skutkow ubocznych - jedynie bolesnośc piersi w trzecim tygodniu, czsami wahania nastrojów i niewielki spadek libido. Jeśli chodzi o wage - to nie wiem czy to akurat działanie tabletek ale schudłam chyba z 5 kg :), piersi mi nie urosly (jestem zadowolona ze swojego malego rozmiaru ;)), nic co by mnie niepokoiło. Wiec powtórze to co kilka moich poprzedniczek - wszystko zalezy od organizmu każdej z nas! Jede beda narzekać a inne wychwalać. Najlepiej spróbować samemu.

Gość kamcia26
Ja biore Microgynion 21 od prawie roku. To sa moje pierwsze tabletki i jak na razie jestem z nich zadowolona. Tak jak wiekszość miałam obawy, ale nie chcąc miec póki co małego bobo, zdecydowalam sie na ten rodzaj antykoncepcji - jestem za świadomym planowaniem rodziny :0). Nie mam uciązliwych skutkow ubocznych - jedynie bolesnośc piersi w trzecim tygodniu, czsami wahania nastrojów i niewielki spadek libido. Jeśli chodzi o wage - to nie wiem czy to akurat działanie tabletek ale schudłam chyba z 5 kg :), piersi mi nie urosly (jestem zadowolona ze swojego malego rozmiaru ;)), nic co by mnie niepokoiło. Wiec powtórze to co kilka moich poprzedniczek - wszystko zalezy od organizmu każdej z nas! Jede beda narzekać a inne wychwalać. Najlepiej spróbować samemu.

Gość ssmutasek
Ja mam troche przygód z tabletkami, zaczynalam jak mialam 19 lat od logest- nie wspominam dobrze, pozniej harmonet - wytrzymalam 3 miesiace. Pozniej kolezanka polecila mi microgynon, no to trwalo az rok! Ale w tym czasie nerwówka nie do opisania, piersi nie urosły ale maiłam za to wachania nastrojów, i lekka depreche. Pózniej dopadla mnie zakrzepica i rzucilam to przez okno. Miałam już nie brac ale strach przed ciążajest duzy. Mam już 23 lata uznalam ze dojrzalam i wróciłam do harmonetu.Pierwsze opakowanie zjedzone, czekam na okres, rezultat: - piersi jak balony, nie mogę się dotknąc - cięzko ze mną wytrzymać czepiam się wszystkiego - nerwy wielkie - plamienie caly miesiąc - deprecha duża

Gość FIFA RAFA
eee, to ja już nic nie wiem. Ja brałam Dianę 35 przez 1,5 roku. Potem postanowiłam zmienić bo obawiałam się o moję wątrobę. Zaczęłam brać Microgynon 21. Początkowo ok,ale mam teraz pryszcze (Microgynon biorę 5 miesiąc). Nie wiem czy to od niego mam te pryszcze, dlatego chyba zmienię. A tak poza tym to piersi ani drgnęły (przy Dianie mi urosły) i miałam dobre samopoczucie, a co do libido, to teraz mam większą ochtnicę (czasem nawet parę dni pod rząd) ale wcześniej nie miałam ochotki. Chyba zmienię Mycrogynon bo moja cera mnie przeraża, ale może to przez Dianę. Sama nie wiem.

Biorę właśnie Microgynon i w sumie jestem zadowolona. Nie przytyłam, nie powiększyły mi siepiersi... poprzednio brałam Logest i wspominam źle, bo miałam straszne wahania nastroju i libido opadło prawie do zera. Microgynon zwrócił mi mój stary dobry popęd seksualny. Tylko ma jedną wadę (przynajmniej z mojej perspektywy), wyskakują mi jakieś badziągi na twarzy :/ poza tym jestem zadowolona

Gość krysztal
JA jestem na 13 tabletce.To moje pierwsze tabletki.Moj humor jest kiepski a wieczorami mam mdłosci.Mysle jednak ze tabletki to indywidualna sprawa kazdej kobiety i kazda reaguje na nie inaczej :) pozdrawiam

Gość Justa19
microgynon 21 biore od rokuprzez pierwsze dwa miesiące żle się czułam, miałam mrowienie rąk i zawroty głowy TERAZ jest już wszystko ok i nie zamierzam zmieniać na inne Nie martwcie się dziewczyny na początku tak jest u niektórych kobiet

Gość monisiahihi
na początku brałam przez 3 miechy, ogólnie czułam się dobrze ale zauważyłam że przytyłam.zrobiłam przerwe 5 miesięcy schudłam!!!;D zaczełam znów brać micro...biore właśnie go 6 miesięcy i zmieniam go!!!przejrzałam na oczy!!przytyłam znów-6kg!!koszmara jadam bardzo małochciałabym wygladać tak jak wcześniej!!!buuuuu.....dopiero teraz zrozumiałam że przez niego miałam właśnie bóle głowy, z niczego, strasznie niekiedy mnie mdliło, wypadały włosy,wyskakiwały przyszcze na plecach:/ w tedy myślałam że poprostu tak sie dzieje bez niczego, ale jednak to była wina micro...również wachania nastroju,niechęć do seksu.co do piersi:bolały i puchły, myślałam że rosną, ale raz były większe a potem wracały do swojego poprzedniego stanu. żałuję że nie zmieniłam ich wcześniej..teraz lekarz przepisał mi harmonet i mam nadzieje że będzie dobrze!abyście ,miały więcej szczęścia niż ja!pozdrawiam

Gość mmmmmmmartula
popieram WAŻKĘ bo właśnie odstawilam M21 ze względu na ilość hormonów. na antykoncepcji nie ma co oszczędzać i przerzucam się na yasminelle.najbardziej dała mi sie we znaki bezsemmość,do tego plamienia i rozdrażnienie...do kitu z takimi tabletkami

Gość nikitka84
Nieco przytylam, ale to mnie bardzo cieszy (mam wiekszy apetyt i z tego korzystam). Tabletki biore juz pol roku i poza wiekszymi piersiami skutkow ubocznych nie zauwazylam. Testy watrobowe wypadly bardzo dobrze. Przybylo mi okolo 4/5 cm, tak ze z miseczki AA wskoczylam na B :)

Gość kajuchsia
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeatem po pierwszym opakowaniu micro i mam problem wszystko było ok tylko dziś jest piaty dzień tej 7-mio dnowej przerwy a ja nie mam miesiączki :( Czy któraś z Was też tak miała????????? Prosze o odpowiedz

witam :) bralam microgynon 21 przez 11 niesiecy.. tak wiec prawie rok.... :) noo i ... ze mna bylo tak: PLUSY: -powiekszyly mi sie piersi.. o jeden rozmiar :):):) -dokladnie co do dnia i godziny miesiaczka.. tzn.. krwawienie z odstawienia :) -zmniejszone bole menstruacyjne... ale juz w ostatnich trzech miesiacach troszke bolalo... MINUSY; -przytylam jakies 6kg... :( -wychodzily mi pryszcze... dosc czesto -twarz zaczela sie blyszczec.. mam teraz tlusta cere -wlosy czesciej sie przetluszczaly

Gość sloneczkooo6
a czy wy tez mialyscie wahanie nastrojow..bo ja czesto mam..czesto osttanio placze, smutno mi itd..koncze brac 2 opakowanie i poza tym czuje sie dobrz i sama nie wiem czy moj nastroj to wina tabletek..

Gość to zależy
od kazdej z nas indywidualnie, biore już microgynon koło dwóch lat i nie stwierdziłam skutków ubocznych, począwszy od pierwszego opakowania, nie przytyłam a wręcz schudłam, nie stwierdziłam widocznych zmian w rozmiarze biustu ani zmian cery, nie miałam wachań nastroju i w dalszym ciagu mam taki sam apetyt na sex co przed braniem tabletek. Ale jak napisałam na początku kazda z nas powinna dobierać tabletki indywidualnie, a więc szukajcie tego co was zadowoli.

witam, byłam dziś u ginekologa. zmienił mi tabletki z diany 35 na microgynon21. boje sie co teraz ze mną będzie. z diany byłam zadowolona (ok.3 lat stosowania): miesiączki regularne i praktycznie bezbolesne (a wcześniej bolało strasznie),nie przytyłam, cera się poprawiła choć nie była idealna (stres robi swoje), na nastrój raczej nie wpływała, no i w ciąży nie jestem. piersi też urosły z 2 rozmiary. a teraz? micro zaczynam brać za 1,5 tyg. jeżeli któraś z Was przeżyła podobny przypadek proszę o wypowiedzi, jak zachowało się Wasze ciało? z góry dziękuję, pozdrawiam

Gość baskaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Witam!. Byłam dziś u lekarza i dostałam antykoncepcję microgynon 21. Nigdy wcześniej ich nie brałam. Problem jest w tym,że nie rozumiem jak się je przyjmuje. Mają fatalne oznaczenie na blistrze.nie wiem nawet, od której strony patrzeć na rozpoczęcie blistra. Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnic? Byłabym wdzięczna. Z góry dziękuję:)

Witam!. Byłam dziś u lekarza i dostałam antykoncepcję microgynon 21. Nigdy wcześniej ich nie brałam. Problem jest w tym,że nie rozumiem jak się je przyjmuje. Mają fatalne oznaczenie na blistrze.nie wiem nawet, od której strony patrzeć na rozpoczęcie blistra. Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnic? Byłabym wdzięczna. Z góry dziękuję:)