Go艣膰 Amusiaaa Napisano Lipiec 1, 2009 a ja si臋 urzeram z nimi. Juz id膮 maile z pogr贸偶kami prawnymi dlatego 偶e znam swoje prawa. M贸wi膮 mi 偶e odes艂anie paczki listem jest na moj膮 odpowiedzialno艣c wi臋c im odpisa艂am A ja jako cz艂onek rodziny prawniczej informuje 偶e nie mam obowi膮zku na sw贸j koszt odsy艂a膰 paczki i mog艂am poczekac a偶 kto艣 na wasz koszt sie po ni膮 zg艂osi a tym samym nie mam obowi膮zku p艂aci膰 za paczk臋 kt贸rej nie zamawia艂am a wasze dowody wp艂aty nie maj膮 mocy prawnej wi臋c powodzenia w roszczeniu swoich praw. Pozdrawiam Zoabczymy co beda odpissywa膰 nie m贸wi膮c ze blankiet dostalam na 72 z艂 ale na stronie widnieje zap艂ata 102 z艂 a innego blankietu nigdy nie otrzyma艂am. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nikaBTF Napisano Lipiec 21, 2009 WITAM!! ja mia艂am taki problem: zamowilam bielizn臋 za 30z艂, a po pol roku wyslano mi rachunek na kwot臋 102z艂. na nim wyr贸偶niona by艂a bielizna, kt贸rej ani nie zamawia艂am, ani nie widzia艂am na oczy.zadzwoni艂am do biura obs艂ugi, odebra艂a mi艂a pani kt贸ra powiedzia艂a, ze spraw臋 b臋d膮 wyja艣nia膰 z poczt膮, a ja mam zaplacic tylko te 30z艂. od razu bez problemu zlikwidowa艂am konto, co zablokowa艂o wysy艂anie mi dalszych paczek. pierwsze wra偶enie bardzo negatywne, ale ciesz臋 si臋, 偶e szybko to wyja艣ni艂am. NIE DAJCIE SI臉! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 magda 24 Napisano Lipiec 21, 2009 to s膮 oszu艣ci ju偶 mam ich do艣膰 przys艂ali mi dwie paczki mimo 偶e pisa艂am do nich 偶e rezygnuj臋 ale oni maj膮 nasze maile g艂臋boko w d....przys艂ali mi upomnienie nie zap艂aci艂am bo z jakiej racji zadzwoni艂am a oni 偶e e maili nie dostali niby jakim cudem jak adresu nie pomyli艂am karz膮 zwr贸ci膰 na muj koszt a dlaczego na m贸j ja nie zamawia艂am dlaczego mam ponosi膰 koszty oni niesamowicie wa艂kuj膮 ludzi co mo偶na z nimi zrobi膰 czy da膰 spraw臋 do s膮du czy co jestem wkurzona a偶 mnie nerwy bior膮 p.... firma. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 magda 24 Napisano Lipiec 21, 2009 Ja mam te ich dwie paczki w domu nie otworzone od blisko roku niech sobie robi膮 co chc膮 w razie czego mam zapisane meile do nich wys艂ane w zwi膮zku z rezygnacj膮 to b臋dzie dow贸d na to 偶e pomimo zg艂oszenia rezygnacji przys艂ali. A drugie co nie maj膮 ze mn膮 rzadnej umowy podpisanej. Ja si臋 im nie dam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jabetka Napisano Sierpie艅 3, 2009 W艂a艣nie dosta艂am pismo wzywaj膮ce mnie do zap艂aty za przesy艂k臋 jakiego艣 szyfrowanego produktu!! A nic nie zamawia艂am, opr贸cz tego, 偶e kiedy艣 w telefonicznej rozmowie zgodzi艂am si臋 na informowanie mnie o ich produktach. Mia艂am za jak膮s minimalna cen臋 dosta膰 m臋skie majtki. nic nie przysz艂o, a teraz si臋 okazuje m, 偶e jeszcze co艣 zam贸wi艂am. Co to jest Flawian i Neal? Czy sk艂ada膰 gdzie艣 zawiadomienie o przest臋pstwie i pr贸bie wy艂udzenia? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kasia431 Napisano Sierpie艅 13, 2009 ja zamawiam od dawna ta bielizne i zakazdym razem dostaje a pozatym nie placi sie odrazu za bielizne samemu sie oplaca na poczcie lub w banku ja jestem zadowolona Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 asiczekmi Napisano Sierpie艅 16, 2009 Czy ktos mo偶e poda膰 maila na jakiego nale偶y wys艂ac rezygnacje z przesy艂ek? Dosa艂am ju偶 pierwsz膮 paczke ale ni chce otzrymywa膰 kolejnych...a problemy z rezygnacj膮 troche mnie zmartwi艂y... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 xandrietta Napisano Sierpie艅 17, 2009 Przysz艂a kolejna paczuszka.....co za debilizm, przecie偶 nie dostali ode mnie zap艂aty za ostatni膮. Oni s膮 nienormalni. C贸偶... zobaczymy ile jeszcze, narazie odk艂adam nie otwart膮 na p贸艂eczk臋. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 asiczekmil Napisano Sierpie艅 17, 2009 wys艂a艂am rezygnecje wczoraj i juz dzis dostalam odpowiedz ze moja rezygnacja zostala przyjeta a dane usuniete z bazy, mam nadzieje ze to koniec:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zoska20 Napisano Wrzesie艅 4, 2009 hej. oni sa jacys nie noramalni nigdy w zyciu u nich nic nie zamawialam ;/ a oni mi wezwania do zaplaty za cos czego nie mialam w rekach ;/ smieszni sa;/ co mam zrobic by mi kolejnych nie przysylali ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Patitka 0 Napisano Wrzesie艅 7, 2009 Tak czytam i czytam wszystkie 24 strony i dziwi臋 si臋, 偶e tej firmy jeszcze nikt nie "przymkn膮艂" za oszustwa. Sama jestem ich ofiar膮. Na szcz臋艣cie to by艂o jako艣 w 2004 roku, napisa艂am kilka maili w tej sprawie i odpu艣cili. Tylko, 偶e teraz to ju偶 nie jestem taka pewna, czy mi nie przy艣l膮 znowu majtas贸w, jak niekt贸rym z Was, po kilku latach... Pozdrawiam:P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nimfa44 Napisano Wrzesie艅 8, 2009 Witam mam pytanie czy kto艣 ju偶 dosta艂 jaki艣 艣wistek z firmy windykacyjnej o nazwie A ALEKTUM.BO Ja dzisiaj dosta艂am po roku przerwy 偶e mam za艂aci膰 122 z艂.Jestem w szoku kiedy oni dadz膮 spok贸j z tymi gro偶bami ja nic nigdy od nich nie zamawia艂am.Ludzie przecie偶 musi by膰 jaki艣 spos贸b na ich naci膮ganie! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mriolka Napisano Wrzesie艅 9, 2009 Masakra, a ja zam贸wi艂am u nich bielizn臋 3 pary string贸w za promocyjn膮 cen臋 jedyne 19,90 + koszt przesy艂. i to niedawno, dzi艣 dosta艂am list, 偶e paczka zostanie przys艂ana do 6 tygodni. Mam nadzieje 偶e nie b臋d臋 mia艂a z nimi takich problem贸w jak wy. Co prawda w li艣cie pisze 偶e jeszcze mog臋 do 15.09 zrezygnowa膰 - po tym co przeczyta艂am spr贸buje ale czy co艣 to da. P.S. Konsultantka, kt贸ra dzwoni艂a m贸wi艂a , 偶e ta firma dopiero na rynek wchodzi a tu prosz臋 od 2004 roku ludzie problemy z ni膮 maj膮. Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
megis16 0 Napisano Wrzesie艅 10, 2009 miriale i firma oferujaca uk艂adanki nauczanki to ci sami ludzie uwa偶ajcie na nich tak samo Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
megis16 0 Napisano Wrzesie艅 10, 2009 Ja odes艂a艂am dwie paczki poleconym a oni 偶e mam im wys艂a膰 ksero potwierdzaj膮ce wys艂anie je艣li dosz艂y to po co ksero my艣l臋 sobie jakby nie dosz艂y to poczta by odes艂a艂a do mnie zreszt膮 mo偶na by i艣膰 na poczt臋 i spyta膰 czy maj膮 potwierdzone 偶e odebrali napisa艂am 偶e jestem czysta i nic nie zrobi膮 gro偶膮c mi windykacj膮 bo towar wr贸ci艂 do nich a jak pisa艂am z firm膮 oferuj膮c膮 uk艂adanki nauczanki napisa艂am im dlaczego przysy艂aj膮 drug膮 paczk臋 skoro zrezygnowa艂am od razu telefonicznie po otrzymaniu pierwszej a oni 偶e gdy dzwoni艂am paczka zosta艂a wys艂ana to dlaczego mi tego nie powiedzieli a drugie co paczka druga przysz艂a 21 dni po mojej rezygnacji to tak d艂ugo by sz艂a niemo偶liwe kit to sobie wciskaj膮 ale ja im nie wierz臋 gdy pogrozi艂am im policj膮 jak nie odczepia si臋 odemnie przestali pisa膰 . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
IzaK85 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 Hej. Szukam os贸b, kt贸re zosta艂y oszukane w jaki艣 spos贸b przez t膮 firm臋 (Provea), bo zamierzam z nimi tak walczy膰, 偶eby ich zabola艂o. Dosta艂am ostatnio kolejne upomnienie do zap艂aty za co艣 czego nie otrzyma艂am (teraz ju偶 od ich przedstawiciela - firmy Alektum) nie wiem czy b臋d臋 musia艂a zap艂aci膰 za towar-widmo czy nie (chyba sprawa sko艅czy si臋 u Rzecznika), ale oni na pewno zap艂ac膮 swoj膮 i tak w膮tpliw膮 reputacj膮. Pierwszym krokiem bedzie skontaktowanie si臋 z Januszem Weissem, kt贸ry prowadzi do艣膰 ciekawe audycje radiowe, w艂a艣nie w takich w膮tpliwych prawnie przypadkach (dzwoni do os贸b, kt贸re maj膮 rzeteln膮 wiedz臋 na temat jak z takimi firmami i dr膮偶y temat do b贸lu). Prosz臋 piszcie do mnie na mail angel_from_hell_666@op.pl bo chcia艂abym, aby cho膰 kilka os贸b podj臋艂o ten temat publicznie razem ze mn膮 (wi臋ksza si艂a przebicia). My艣l臋 te偶 o jakim艣 artykule w gazecie, ale jeszcze musz臋 przemy艣le膰 co i jak. pozdrawiam i licz臋 na odzewwink Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
IzaK85 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 aaaa i jeszcze jedno ja dosta艂am pismo od ALEKTUM z dat膮 umowy o rok p贸藕niej ni偶 zam贸wienie by艂o z艂o偶one i oczywi艣cie niezrealizowane przez Miriale. Mam wcze艣niejsze ponaglenia z roku 2007 i tym samym numerem umowy. Prawdopodobnie zmieniono dat臋, bo dosta艂am list polecony z upomnieniem zap艂aty kt贸ry odebra艂am (w艂a艣nie w okolicach sfa艂szowanej daty umowy) i stwierdzili, 偶e maj膮 dow贸d na to i偶 odebra艂am rzekom膮 przesy艂k臋. Sprawd藕cie jak to si臋 ma z waszymi pismami, por贸wnajcie daty wpisane w upomnieniu ALEKTUM, wydaje mi si臋 偶e w moim przypadku to jest ju偶 fa艂szowanie dokument贸w, a to ju偶 powa偶niejsza sprawa, kt贸ra ko艅czy si臋 post臋powaniem w prokuraturze. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
IzaK85 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 poprawka...nie fa艂szowanie dokument贸w tylko kolejne nieistniej膮ce zam贸wienie na tak膮 sam膮 kwot臋. Nadal dziwi mnie 偶e "umowa" ma taki sam numer jak poprzednia. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
megis16 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 No nareszcie odpisali mi 偶e zablokowali konto dosz艂y do nich dzi艣 paczki zwrotne wys艂a艂am poleconym do Warszawy z Wroc艂awia sz艂y 10 dni ale ulga a paczk臋 z firmy Editions Atlas karteczki De Agostini kt贸r膮 mi wys艂ali po zablokowaniu konta kazali zwr贸ci膰 super ju偶 wi臋cej nie nabior臋 si臋 na taki firmy pozdrawiam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Candi Napisano Wrzesie艅 29, 2009 A ja widze ze w膮tek rozpocz臋to w 2004 roku firma jak by艂a tak jest ...chyba nikt sie jednak nie zaja艂 ta sprawa albo nic sie w tej sprawie nie da zrobic wyglada艂oby na to ze mo偶na tak sobie ludzi oszukiwac i nie ma na nich mocnych To ja sie tez do艂膮cze do groa naciaganych ale nie zamierzam sie tym przejmowac ,ka偶da przesy艂ke odsy艂am sadze ze mozna to udokumentowac Przeciez kazdy mog艂by wysy艂ac do innych jakies paczki a pozniej 偶膮dac zap艂aty ;) PS ciekawe czy skierowa艂a ta firma jakas sprawe do sadu....? z tego co wyczyta艂am w necie naciagaja tysi膮ce ludzi ... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 xxx1 Napisano Pa藕dziernik 3, 2009 no dziewczyny patrzac na wasze maile jestem zaniepokojona poniewaz ja tez od nich zamowilam bielizne, a dokladnie 3 pary majtek i bylo to w polowie lipca i mialy dotrzec w ciagu 6tyg. i dnia dzisiejszego ich nie otrzyma艂am. Boje sie ze i mi przysla wezwanie do zap艂aty za towar ktorego jak wyzej pisalam nie otrzymalam. Narazie czekam w razie jakis problemow bede sie z wami kontaktowac Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Ba艣ka22 0 Napisano Pa藕dziernik 18, 2009 Witam czy kto艣 m贸g艂by mi poda膰 namiary na t膮 oszuka艅cz膮 firm臋, bo zam贸wi艂am u nich dzisiaj bielizn膮 i chcia艂abym do nich napisa膰 lub zadzwoni膰 aby mi nic nie przysy艂ali. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
IzaK85 0 Napisano Pa藕dziernik 19, 2009 ja pisa艂am na ten: serwis.klientow.web@provea.ch Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wandeczka15 Napisano Pa藕dziernik 30, 2009 czesc, ja tez zamowi艂am t膮 pechow膮 bielizne, ale zaraz po przeczytaniu waszych wypowiedzi zadzwoni艂am do nich i wys艂a艂am liistem poleconym rezygnacj臋. mam nadziej臋 偶e to pomo偶e Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agu-sia 0 Napisano Pa藕dziernik 31, 2009 jakis czas temu ... kupi艂am ale bardzo dawno... od kilku miesiecy kupuj臋 bielizn臋 gattactive !!! jest bardzo wygodna - szybko wysy艂ka zapraszam na gattaactiveshop.pl ..... polecam :-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 xandrietta Napisano Listopad 3, 2009 A oni dalej swoje. Co za debilizm, 偶eby wysy艂a膰 drug膮 paczk臋, skoro nie zosta艂a uiszczona op艂ata za poprzedni膮. R臋ce opadaj膮. Ja jestem w takiej sytuacji, 偶e owe paczki do mnie dochodz膮, chocia偶 ich NIE ZAMAWIA艁AM. Przedostatni膮 uczciwie odes艂a艂am za 4, 50 wraz z rezygnacj膮 jakiejkolwiek wsp贸艂pracy. My艣licie, 偶e dotar艂o? A sk膮d! Trudno czekam dalej. Le偶膮 u mnie dwie nienaruszone paczki od nich plus 3 ponaglenia. Na pocz膮tku mnie to denerwowa艂o a teraz wprost 艣mieszy. Nie b臋d臋 na sw贸j koszt odsy艂a膰 ich rzeczy. Adres m贸j maj膮, mog膮 po nie wpa艣膰. Na pewno oddam. Jak czara goryczy si臋 przeleje wy艣l臋 im list "mi艂osny". Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 miodziu Napisano Listopad 9, 2009 ZOSTA艁A MI PRZYS艁ANA BIELIZNA NIE JESTEM Z NIEJ ZADOWOLONA PO KILKU PRANIACH ZMECHACI艁A SIE CO DO CENY MOIM ZDANIEM ZA WYSOKA OSTATNIA PRZESY艁KE ODES艁A艁AM ZOBACZYMY CO BEDZIE... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
lola_win 0 Napisano Listopad 10, 2009 To jest jaka艣 masakra!!! Jaki艣 czas temu podczas telefonicznej rozmowy z konsultantk膮 da艂am si臋 nam贸wi膰 na promocyjn膮 paczuszk臋,wczoraj otrzyma艂am list potwierdzaj膮cy zam贸wienie i dla pewno艣ci chcia艂am sobie jeszcze poszuka膰 w necie czego艣 na temat firmy i produkt贸w.O zgrozo trafi艂am na t臋 stron臋!!!Dzi艣 zadzwoni艂am z rezygnacj膮 i odby艂am bardzo nieprzyjemn膮 rozmow臋 z konsultantk膮, kt贸ra odwo艂uj膮c si臋 do mojej konsekwencji w podejmowaniu decyzji stara艂a si臋 mnie nam贸wi膰 ponownie,po czym dowiedzia艂am si臋 偶e to jest jednorazowa rezygnacja i jak chce zrezygnowa膰 r贸wnie偶 z kolejnej paczki musz臋 zn贸w zadzwoni膰!!!?Dopiero zmiana tonu sprawi艂a,偶e pani powiedzia艂a,i偶 kolejnych dostawa膰 nie b臋d臋!!Zobaczymy!? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gonna Napisano Listopad 13, 2009 hej, kiedy艣 rozmawia艂am z pani膮 konsultantk膮 z Miriale. No i sie zgodzi艂膮m na paczke, dopiero p贸藕niej sprawdzi艂am forum. I jak sie okaza艂o pope艂ni艂am cholerny b艂膮d. My艣la艂am 偶e paczka przyjdzie poleconym, to nie wzi臋艂abym od listonosza. Ale paczka by艂a w skrzynce. Moja mama to odpakowa艂a bo paczka by艂a zaadresowana na mojego tate [jakim prawem w og贸le jak konsultantka rozmawia艂a ze mn膮?!] I teraz nie wiem co mam zrobic, czy odes艂ac im paczk臋 z kr贸tk膮 notatk膮 偶e rezygnuje i postraszyc rzecznikem czy jeszcze czym艣 innym, czy moze w og贸le nie p艂acic im i twierdzic 偶e nie otrzyma艂am paczki ? Co robic ? Je偶eli macie jakie艣 maile do nich to poprosze i nr tel te偶, bo dzisiaj sie do nich ie mog艂am dodzwonic ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Shjoee Napisano Listopad 16, 2009 Wystarczy zadzwoni膰 na infolinie i powiedzie膰 ze nie chcesz otrzymywa膰 od nich propozycji. a za t膮 przesy艂ke mo偶esz zap艂aci膰 lub odes艂a膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach