Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

4madzia4

Bielizna MIRIALE

Polecane posty

Gość Kachaho
Do roma7-89. Pisałam już tu wcześniej, też zamówiłam bieliznę przez internet- również nic mi nie przysłali oprócz maila, że nie mają wystarczających danych żeby mi wysłać przesyłkę. Byłam już po lekturze tego forum więc bielizny mi się odechciało. Nie odpisałam, zignorowałam i na razie nikt z Provea się do mnie nie zgłosił. Trochę mnie to dziwiło bo pełne dane przecież podałam wypełniając ankietę z zamówieniem przez internet. Pozdrawiam!

Gość roma7-89
mam nadzieje ze moich danych tez nie beda mieli:) bo mi rowniez juz sie odechcialo po przeczytaniu forum:P pozdrawiam

Gość SialaBabaMak
przestraszona Olka Twój numer klienta znajduje sie lewym dolnym rogu w liscie potwierdzajacym, taki mały numer którego nawet nie widac, jak go podasz w tresci maila i dane to przyjma rezygnacje, ale zażadaj tez potwierdzenia mailowego, ze rezygnacja zostala przyjeta i dodaj ze rezygnujesz ze wszystkich przesyłek, bo jak tego nie napiszesz to uznaja to jaki jednarozwa rezygnacja i dostaniesz pozniej przesylke z nastpenej ich oferty.

Gość maarina
Witam, jestem przerażona tym co czytam. Też dałam się w to wplątać. Jestem młodą mamą, nr tel. mieli ze szpitala. Dałam się namówić na 3 pary stringów za kwotę 19,90 +koszty przesyłki. Długo nic nie przychodziło i nagle dostałam 3 pary majtek i polecenie zapłaty na kwotę 76 zł. Dzwoniłam tam, (nie wiecie ile może kosztuje minuta rozmowy? )i okazało się że to już druga przesyłka i pierwsza do mnie nie doszła. Mogę ją zwrócić i podczas rozmowy pani zaznaczyła że nie chcę już nic dostawać. I tak się zastanawiam czy mogę coś jeszcze zrobić? Żeby czasem mi nie powiedzieli że zwrot nie doszedł i żeby nie przychodziły wezwania do zapłaty.

Gość jolek84
prosze o pomoc , zamowilam bilelizne z firmy miriale niestety na koncu zamowienia wyskoczylo mi okienko ze bielizna bedzie dostarczona w ciagu 3 tygodni natomiast nie ma mowy o platnosciach ???? czy placi sie przy odbiorze ??? pozdrawiam i prosze o info :)

Gość Ika60
Witam,22-03-11 tez dałam się naciągnąc telefonicznie na tą bieliznę z Miriale wczoraj dostałam list że przesyłka jest przygotowywana do wysyłki. Całe szczeście że znalazlam wasze wypowiedzi na forum, przed chwila zadzwoniłam na podany nr tel i odwolałam zamowienie, na pytanie dlaczegoto powiedziałam prawde że wyczytałam wiele komentarzy złych na ich temat i kategorycznie zastrzeglam sobie nie życze sobie zadnych przesyłek od was.Powiedziano mie że zam owienie zostało anulowane.Zobaczymy jak będzie.

Gość KN
Witam, też się dałam oszukać, zgodziłam się na pierwszą promocyjną paczkę, ale w trakcie rozmowy kilka razy pytałam czy można zrezygnować Pani powiedziała że tak, po dosłownie kilku minutach zaczęłam się zastanawiać usiadłam do internetu i zaczęłam czytać wasze wpisy, przeraziłam się i od razu napisałam maila że rezygnuję z zamówienia i ogólnie ze współpracy, przepisałam tekst który został podany tutaj na forum, mam nadzieję że mail wystarczy, tym bardziej że wysłałam go tego samego dnia w którym była przeprowadzona rozmowa. Mam pytanie do osób które zrobiły tak jak ja, czy rzeczywiście mail wystarczył i mają już spokój. Pozdrawiam.

Gość koya
Witam,jakiś czas temu napisałam do nich maila ze przyjmę pierwsza przesyłką ale na kolejne się nie zgadzam i zeby mnie wykreślili z rejestru klientów. jakis tydzien temu dostałam 3 pary majtek(nawiasem mówiąc strasznie duze no ale jak napisali ze nie mozna zwrócic jesli sie otworzyło-ciekawe jak miałam to stwierdzic ze sa za duze??!) no ale...do przesyłki dostałam nową oferte i druczek ze moge zrezygnowac. Nie mam zamiaru nic do niech wysylac ani dzwonic. Przyjeli moja rezygnacje wcześniej bo dostałam maila zwrotnego. Ciekawe co bedzie dalej,czy dostane kolejna paczke...

Witam. No to widzę w co się wpakowałam. Dzwoniłam i się dodzwoniłam, tam jest automatyczna sekretarka, czyli trzeba słuchać tej Pani co mówi do nas. No a z tymi numerami to przesada, tak jak wcześniej było pisane że jak można wiedziec czy dana bielizna jest dla nas dobra skoro nie można otworzyc paczuszki (w przypadku zwroty produktu). Według mnie to cyrk na kółkach. Zobaczymy co będzie dalej w mojej sytuacji.

Gość fializka
Witam! Wczoraj niestety wplątałam się też w tą przesyłkę ze stringami, myśląc, że to z firmy Muriell (w której zamawiam bieliznę od jakiegoś czasu), ale potem podpadł mi sposób przesyłki itp. no i wpisałam w google temat i wyszła mi Wasza strona i jestem trochę przerażona... Czy ktoś z Was niedawno wysyłał maila do nich na adres podany kilka postów wcześniej?bo wysłałam i wczoraj i dziś maila o rezygnacji z zamówienia i że sobie niczego od nich nie życzę i o wykreśleniu moich danych osobowych, ale nie mam żadnego potwierdzenia, że moja wiadomość doszła mimo potwierdzenia odbioru...czy ten adres serwis.klientow@provea.pl jest aktualny?

Gość fializka
oczywiście dzwoniłam do nich i także tel. poinformowałam ich o rezygnacji, ba - nawet nagrałam sobie tę rozmowę ku przezorności, ale Pani z B.O.K. twierdziła, że narazie nie mają moich danych, bo klientów "załatwia im" jakaś firma zewnętrzna i będą nowe zamówienia mieli w poniedziałek, ale mam przesłać ponownego maila z pełnymi danymi i o tym że rezygnuję to dostanę odpowiedź i wszystko będzie anulowane...wierzyć czy nie? ktoś ostatnio też tak załatwiał tę sprawę? po tym co tu przeczytałam to można po nich spodziewać się wszystkiego...

Gość mała1234
możecie mi podać na jaki adres e-mail pisaliście do nich o rezygnacje???

Gość fializka
no przecież adres napisałam dwa posty wyżej...

Gość koya
Witam Ja jak pisałam wcześniej zamówiłam u nich przez tel jak dzwonili do mnie. Potem poszperałam troche w necie i m.in.tutaj trafiłam. Wysłałam do nich maila ze na pierwsza przesyłke sie zgadzam, bo w piśmie ktore dostalam rezygnace moznabylo zlozyc do 8 a ja dostalam pismo 9:/ przypadek?! ale kolejnych sobie nie zycze i zeby mnie wykreslili z rejestru danych. odpisali po kilku minutach ze ok ze bedzie tak jak napisalam. Dostalam jakis czas potem ta przesylke( niby majtki ok ale za duze-no ale oddac ani wymienic nie moge bo przeciez paranoja-otworzyłam!) ale dostalam nowa oferte plus druczek ze jak nie chce jej dostac zeby im wyslac rezygnacje. Nic nie wysylalam,zobaczymy,ja juz raz rezygnowalam. Jak mi cos przysla to zwyczajnie nic z tym nie zrobie. Mam zapisany mail od nich ze przyjeli moja rezygnacje i juz. pozdrawiam

Gość witambgfhrty54
wczoraj oczywiscie dalam sie namowic na 3 pary stringow, ale czytajac to co piszecie napisalam im na meila tresc: Zwracam się do Państwa w celu poinformowania o rezygnacji z zamówienia, które dokonałam wczoraj tj 12.04.2011r podczas rozmowy telefonicznej z Panem z Biura Obsługi Klienta. Rozmowa dotyczyła zamówienia 3 par stringów. Zwracam się o wykreślenia moich danych osobowych z bazy danych Provea (każde kierowanie korespondencji na mój adres zamieszkania lub e-mail (za wyjątkiem potwierdzenia zamknięcia konta) będzie traktowane jako przestępstwo tj. nieuprawnione przetwarzanie danych osobowych zagrożone pozbawieniem wolności do lat 2. Składam rezygnację z udziału w jakichkolwiek akcjach czy promocjach firmy Provea i wnoszę o zamknięcie mojego konta. Jednocześnie informuję, że jeżeli otrzymam po mimo dzisiejszej rezygnacji jakąś przesyłkę oraz jeśli będę przez Państwa nękana zgłoszę sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta i na policje. Proszę o potwierdzenie złożenia rezygnacji. Meila mojego macie w swoich danych, więc moje dane zapewne też. myslicie , ze dobrze ?

Gość Serenadaaaa
Mi w BOK-u jak zadzownilam pytac sie o dalsza rezygnacje, kobieta kazala podac swoje dane osobowe oraz do korespondecji i numer identyfikacyjny, który znajduje sie w liscie potwierdzajacym. Dobrze ze mi Kobieta powiedziala gdzie ten numer jest bo bym go w zyciu nie znalazla. Jest taki mały w lewym dolnym rogu, ze go nie widac, to taki chwyt tej firmy by było trudniej zrezygnowac. Napisalam do nich maila tak jak mi podyktowala kobieta w BOK-u a dodam ze Pani bardzo miła i uprzejma wszystko wyajsniła. Dodala jeszcze aby w tym mailu zaznaczyc ze prosi sie o potwierdzenie przyjecia rezygnacji. Dam Wam wzór do pisania bo przyjeli mi to rezygnacje ale zobaczymy czy cos dojdzie, ten list trzymam dla pewnosci i tego maila tez. Ja napisalam tak maila, jak mi powiedziala w BOK-u Kobieta W dniu dzisiejszym [ data] otrzymałam od Panstwa bielizne i zapoznalam sie z przesyłka, ale REZYGNUJE EWIDENTNIE Z CAŁEJ KOLEKCJI BIELIZNY tutaj podajemy imie nazwisko oraz adres do korenspodencji plus ten numer identyfikacyjny [ lewy dolny róg taki tyci tyci numer, ze go nie widac. ]. Uprzejmie prosze o potwierdzenie przyjecia rezygnacji w postaci e-maila zwrotnego. z powazaniem xxxx ps. dodajcie w tresci ze chcecie zrezygnowac z calej kolejcji, bo jest cos takiego jak jednorazowa rezygnacja, ze druga paczka nie dojdzie ale trzecia juz tak, wiec dla swietego spokoju napiszcie ze chcecie ze wszystkich rezygnowac.

Gość witamt43t3tg
ok dzieki

Gość fializka
Dziś dostałam oficjalną wiadomość od nich: Szanowna/y Pani/e Uprzejmie informujemy, iz w dniu dzisiejszym rezygnacja została przyjeta. Paczka nie zostanie wysłana. Potwierdzamy zamkniecie konta oraz przyjecie sprzeciwu dotyczcego wykozystywania oraz przekazywania Pani danych innym podmiotom. Serdecznie pozdrawiamy B.O.K. Pytanie, czy na tym się skończy, czy też za jakiś czas zobaczę w skrzynce pocztowej kopertę od nich...oby nie, bo nie będę wówczas taka kulturalna. Pozdrawiam!

Gość Martyn1990
Czy mogłabym otrzymać e maila do firmy miariale, gdyż chciałabym złożyć rezygnację. Z góry dziękuję.

Gość fializka
No przecież napisałam na tej stronie... to wklejam jeszcze raz - serwis.klientow@provea.pl

Gość ewedii91
Wczoraj dałam się w to wciągnąć. Na szczęście mój chłopak z przyzwyczajenia wrzucił nazwę tej firmy w google i powiedział mi o wielu forach piszących na ten temat. Przeraziłam się okrutnie, pół nocy nie spałam. Wysłałam do nich maila, który wcześniej został tu podany... Jest niedziela, więc dziś mi pewnie nikt nie odpisze. Jednak czekam z niecierpliwością. Mimo to od jutra mam zamiar zacząć tam wydzwaniać. Na pewno nie zdążyli mi niczego wysłać, więc mam nadzieję, że u mnie ta cała historia z niechcianymi paczkami, i żądaniami zapłaty wcale się nie zacznie... Dam znać jak sprawa będzie przebiegać...

Gość emmmmm
spokojnie,tez mialam stresa ale minal jak troche posiedzialam i poczytalam :) poza tym ja mialam podobna sytuacje ze dostalam list 9 marca a rezygnacja do 8! zadzwonilam ze rezygnuje,ze mnie tu troche zrobiono w balona z tym listem po terminie i ze tych majteczek nie przyjme,podobno paczka juz wyslana i mam jedynie zwrocic na poczte,potem dla pewnosci maila ze nie chce niz juz od nich,odpisali po 3 dniach takze spoko dziewczyny nie martwcie sie na zapas. szkoda naszego zdrowia :) a tak chociaz nauczka na zapas zeby nie dac sie wciagac w takie badziewia

Gość emmmmm
a dodam ze mimo uplywu ponad miesiaca paczka nie przyszla.

Gość ,,k,,
przed chwilą dzwoniła do mnie przedstawicielka tej firmy. Kusiła, mamiła ale na szczęście nie miałam czasu i szybko zakończyłam rozmowę. Ma zadzwonić po raz kolejny po południu. Już mnie nie namówi :D

Gość bialy\-murzyn1
tak jak wyżej napisano nauczka na całe życie! ja osobiście przyrzekam że nie dam się już nigdy wrobić w takie zamówienia przez telefon. ale z drugiej strony tak sobie myślę, ze oni przecież maja internet i mogą zobaczyć co się wypisuje na ich temat, a mimo wszystko robią to co robią!!

tak jak wyżej napisano nauczka na całe życie! ja osobiście przyrzekam że nie dam się już nigdy wrobić w takie zamówienia przez telefon. ale z drugiej strony tak sobie myślę, ze oni przecież maja internet i mogą zobaczyć co się wypisuje na ich temat, a mimo wszystko robią to co robią!!

Gość ewedii91
Odpisali :) kamień z serca. Napisali : Informujemy, iż zamówienie zostało anulowane. Jednoczesnie pragniemy potwierdzic przyjecie sprzeciwu dotyczacego prowadzenia wobec Pani marketingu bezposredniego wlasnych produktow i uslug oraz udostepniania Pani danych osobowych innym podmiotom. Miejmy nadzieję, że coś zmienili w sposobie prowadzenia swojej firmy...

Gość ABCbielizny.pl
A zatem wszystko się wyjaśniło. Teraz będziesz miała nauczkę na przyszłość i wiesz jak należy postępować w takich sytuacjach. Zapraszam takze do naszego sklepu na www.abcbielizny.pl

Gość marta1990.
ja się dałam naciągnąć dzisiaj ;/ a teraz tak sobie czytam i nie wierzę że się dałam w to wciągnąć. tez napiszę do nich maila, tylko za bardzo nie wiem co napisać żeby anulowali bo zmieniłam zdanie? ;/

Gość ewedii91
Spójrz stronę czy dwie wcześniej, jest tam przykładowy mail. U mnie ta forma zadziałała, więc u Ciebie na pewno też poskutkuje :) tylko napisz jak najszybciej :)