Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama 2 latki

domowe sposoby i leki na dzieciece przypadlosci

Polecane posty

Gość Ewea
Hej. Dziś dzieki pani homeopatce odkryłam rewelacyjny sposób na BóL UCHA - trzeba wycisnąc z cebuli sok i wpuścic po 2 kropelki do ucha. Działa!!! Miałam juz gnac na pogotowie, ale przypomniałam sobie radę doktorki i Kuba przestał płakac.. Ma jeszcze lekką gorączke ale ucho juz nie dokucza

Gość CiociaZosi
Na ból ucha(uszu) po 2 krople wody utlenionej 3% do każdego uszka. Bezpieczne, skuteczne i tanie.

Gość mamkkkaa
do syropu z cebuli, który ktoś wcześniej podawał dodawałam ząbek, dwa pokrojonego czosnku. Syrop z cebuli można tez kupić w aptece.

Gość żabka78
Droga ,,mama41,,ja wiem że czarne jagody są dobre na biegunkę zawsze daję moim dzieciom( zazwyczaj daję swoje zaprawione ),ryż gotowany jest super, a na zatwardzenie soczek marchewkowy.Zainteresowało mnie co napisałas o tych robakach w jelitach (lambrie) z tym ma kłopot moje dziecko może wiesz więcej na ten temat?.Żeby cola szybciej się odgazowała mozna wsypac do szklanki troszkę cuku

Gość Mama 3 latka
Mam tylko jedno pytanie odnośnie tych domowych sposobów na gorączke.Jak długo moge robić mojemu synkowi takie okłady?Spada mu gorączka po tych okładach ale za jakiś czas znowu rośnie a on nie przyjmuje syropków,odrazu wymiotuje o czopkach też nie ma mowy chyba,że już jest bardzo źle to wtedy na siłę mu go aplikuje.Pozdrawiam.

Gość Marta1979....
Jakie polecacie domowe sposoby na biegunke ? dawalam juz jagody i smecte ,sok hipp z apteki i dalej ma biegunke ,choc nie taka jak na poczatku.

Gość marchewka jest
zbiera wode i pomaga formowac stala kupke co do cytryn i miodu dla maluchow-to trzeba uwazac od jakiego wieku sie podaje te produkty -sa silnie uczulajace

Gość marchewka jest
wlasnie przeczytalam o owej coli...przegotowana i przestudzona...

Gość normalny temat
w końcu jakiś normalny temat z którego można się na prawdę czegoś konkretnego dowiedzieć!!!!Brawo autorka!!!! na zatwardzenia polecam suszone śliwki w słoiczku gerbera lub soczek hippa ze śliwek.U nas działa rewelacyjnie na biegunkę kleik marchwiowo ryżowy ors 2000 hippa do kupienia w aptece i dodatkowo lakcid lub inny probiotyk na katarek sprey homeopatyczny euphorbium no i wiadomo sól fizjologiczna lub woda morska i odciągać odciągać i jeszcze raz odciągać żeby nie doszło do zapalenia oskrzeli na suchą skórę lub alergie pokarmowe(sucha skóra w kolanach za uszami w łokciach)oilatum soft lub clobaza Dodatkowo kąpiel w kali(nadmanganian potasu)lub krochmalu to przy uczuleniach, wysypkach itp

Gość normalny temat
a i jeszcze słyszałam że na biegunkę bardzo dobry jest rozgotowany ryż, ja osobiście tego nie sprawdzałam ale ponoć działa

Gość ANETT222
witam wszystkie mamy odwiedzające tę stronę.jestem mama 3.5rocznego Oliwiera jest alergikiem codziennie daje mu alertec pomaga tylko trzeba dawac go najlepiej wieczór gdyż w dzień po tym leku jest osłabiony i senny.NA BIEGUNKE ale naprawde taka ostra i już w ostatecznosci gdy NIFUROKSAZYD nie działa tak szybko i skutecznie podaje dziecku połowe tabletki LAREMID w aptece kupi 10 sztuk bez recepty.po tej tabletce na 12 godzin biegunka ustaje wtedy mozna dziecko karmic zupka marchwiowo-ryżowa bo ma apetyt przynamiej mój synek.

Gość pytającaosoba
podnosze temat :)

Gość DominikowaMama
na katar przede wszystkim inhalacje i oklepywanie! - działają cuda i dzieci szybko się uczą grzecznie siedzieć. podaję też dzieciom czosnek w małych ilościach - w jedzeniu. na biegunkę smecta, jagody, odgazowana cola i enterol- zawsze działa. Podaję też ugotowaną marchewkę i zwykłą herbatę-po pół łyżeczki. dziewczyny polecam mieć w domowej apteczce prawoślaz-koszt ok 1 zł. Można samemu zrobić syrop z sosny i lipy - typowe domowe leki. Dla dorosłych syrop ze spirytusem naprawdę warto poświęcić czas i zrobić coś samemu.