Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga22

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW

Polecane posty

Gość aniasz_75
Witam Wszystkie Panie!!! O tym że mam P.C.O.S wiem od dawna, a właściwie od momentu kiedy, po jakimś roku starania się o fasolkę, nic z tego nie wychodziło, udałam sie do gin i powiedziałam jej o swoich obawach. dostałam wtedy luteinę i właściwie tylko tak wyglądało moje leczenie.... Od jakiegoś roku mam całomiesięczne plamienia, które mnie mocno niepokoją. stwierdziłam, że najwyższy czas zmienić gin, a przynajmniej skonsultować się z kimś innym. I co sie dowiedziałam??? Otóż moje leczenie, to żadne leczenie, mimo regularnych badań i wizyt u lekarza, jestem strasznie zaniedbana i na dzieciątko to mam niewiele szans... Poza tym przeszłam jakiś stan zapalny, co teraz objawia sie jakimś wodniakiem jajowodu i chropowatymi ścianami macicy, przez co mam te plamienia. Ale mimo tego moja pani gin jest dobrej myśli i chce próbować, a ja razem z nią :) Mam Dziewczynki, dd Was małe pytanie: od jakiegoś miesiąca biorę Metformax850 dwa razy dziennie i mam niesamowite biegunki, wiem że tak musi być, ale może można temu jakoś zaradzić???? Trochę mi to przeszkadza w życiu...:)

Aniasz, sadze ze wkrotce biegunki powinny minac, moj organizm przystosowywal sie do metforminy kilka tygodni. No i powodzenia !

Gość aniasz_75
Surfitka, dzięki za pocieszenie, będę starać się wytrwać...:)

Gość aniasz_75
Dziewczynki! Mam jeszcze jedno pytanie. Muszę ustawić się na laparoskopię z chromoskopią, na pewno wiele z Was miało taki zabieg. Powiedzcie mi, jak długo dochodzi sie po nim do siebie i kiedy można zacząć starać sie o fasolkę? Pozdrawiam Wszystkie Pco-wiczki i życzę owocnych starań!! :) Poczytałam trochę to forum i widzę, że wielu sie udało!!!! Może mi, mimo mojego wieku też sie uda.....

Dlaczego na wszystkich forach dotyczących tego schorzenia najbardziej rozwija się wątek ciąży? Czy nie da się tego oddzielić? Kiedyś trafiłam na PCOS jak szukałam czegoś do moich objawów, byłam zmęczona, częste bóle głowy, wzdęcia... w każdym bądź razie jestem nadmiernie owłosiona, nie da się tego ukryć - włosy łonowe mam czarne i to aż do pępka :/ jestem otyła, ale co najśmieszniejsze - nie mam problemów z miesiączką. Mam 22 lata, okres (o ile nie wyjeżdżam, ani nie biorę się za diety róznego rodzaju ani to nie sesja) to równiutko co 28 dni, niezbyt obfity, ale jeszcze nie współżyłam, a to ponoć też ma wpływ. Dodam też, że miałam badaną tarczycę i poziom hormonów OK, morfologia idealna. Chciałam się wybrać do ginekologa, ale nie ukrywam - wstydzę się. Wobec czego mam pytanie, czy ktoś zna b. dobrego ginekologa z okolic Katowic? Najlepiej żeby można było USG na miejscu wykonać? Oczywiście w grę wchodzi prywatny, bo na funduszowego życie się traci czekając. Jak będziecie pisać co i jak, napiszcie też za ile. Czy możecie napisać jeszcze jakieś specyficzne objawy, oprócz tych opisywanych w książkach?

Gość aniasz_75
nie jestem specjalistką, ale temat jest nierozerwalnie związany z ciążą, gdyż większość z nas sie dowiaduje o problemie właśnie przy próbie zajścia w ciążę.... Ja sama miałam 19 lat jak poszłam do gin i chciałam antykoncepcję, wiadomo, że w tym wieku niewiele z nas jest gotowe stawić czoła macierzyństwu. Mimo tego, że miałam nieregularne okresy, problem z wagą i owłosieniem, gin nie zleciła żadnych badań, ba, nie zbadała mnie nawet tylko dała tabletki!!!! Wtedy byłam zadowolona, ale teraz wiem, że moje leczenie mogło przebiegać inaczej i być może nie miałabym takich problemów jak teraz. ale co się stało, to się nie odstanie.... Na pierwszych stronach forum Dziewczyny pisały adresy różnych klinik, w tyn z Górnego Śląska, musisz poszukać Pozdrawiam cieplutko!!!

anisz a co ty widzisz zlego w swoim wieku ? :) ja jestem 76 i bede miec pierwsze dziecko :)

Gość ja_biedna
zastanawiam sie dlaczego jednej z was przeszkadza tu na forum watek ciazy?? przeciez tu glownie o to chodzi... owlosienie, nadwaga to przykra sprawa, ale nie moc zajsc w ciaze to jest dopiero problem!!!! z tego powodu wiekszosc z nas tu trafila. chyba kazda NORMALNA kobieta chce miec dziecko kiedys, prawda?? a nie uwazasz ze te, ktorym sie to udalo daja nadzieje na to samo innym?? ... sorki - ale dziwna jakas jestes!!! poza tym my tu piszemy sobie o wszystkim! i bardzo dobrze bo jest to swego rodzaju ucieczka od problemow!!!... jak mozesz tego nie rozumiec????? Olu koniecznie daj znac jak Ci ten wynik badania wyszedl!!! rzadko tu teraz wpadam ale bede trzymala kciuki! mnie tez sutki bolaly na poczatku ciazy. zreszta cala spuchlam! bolal mnie tez caly brzuch - moze te przykre objawy beda poczatkiem czegos wspanialego! pierniczek ale mnie rozbawilas tym haslem "ja dam mu dziecko, a on mnie co? plemnika?" bomba!!!!! :) :) :) :) odkad jestem w ciazy mam okropne obrzydzenie do miesa. nie moge go nawet powachac bo mi zaraz niedobrze- aczkolwiek nie wymiotuje (tylko dwa razy mi sie zdarzylo) co poza tym u mnie? wkoncu wyznaczyli mi termin obrony. prosze trzymac kciuki 11-go!! surfitka jak sie czujesz?? czy malenstwo daje Ci bardzo w kosc?? jak Ci minal porod -bo nie wiem czy pisalas a nie chce mi sie wracac wstecz i szukac posta. ...i mam takie pytanie - masz rozstepy?... wybacz ze pytam ale strasznie ich nie chce miec... ale to chyba za bardzo niemozliwe co?? kupilam sobie jakis zel ale raczej nie wierze ze pomoze.jak myslisz?? pozdrawiam Was wszystkie i witam nowe dziewczyny - nawet te marudzace juz na samym poczatku ;) ps. w ktorej czesci Polski pada?? u mnie susza!! duchota i ani kropelki (Góry Swietokrzyskie)

Gość aniasz_75
kitka76 - gratulacje!!!! co do wieku, cóż moja gin mnie nie oszczędza i mówi mi że szanse z wiekiem niestety maleją, a do tego mój facet, trochę jak chorągiewka, raz chce, raz nie chca maleństwa... Ostatnio stwierdziłam, że chyba za bardzo na niego naciskam i teraz nie będę z nim gadać, tylko robić, a co ma być to będzie, najwyżej zostanę samotną mamą... :) ja_biedna- gratulacje również, moja przyjacółka w czasie ciąży stosowała różne specyfiki na rozstępy, niestety tanie nie były, ale dały efekt!!!! Ciesze się że tu trafiłam!!!:) widzę, że wszystkie wzajemnie się wspieramy w naszych codziennych walkach!!! Gratki dla wszystkich Zaciążonych i dla Mam, takie wiadomości pozwalają wierzyć, że i reszcie się uda... :) Pozdrawiam serdecznie!!!

aniasz a o laparoskopii ja nic ci nie powiem , bo nie mialam ... mi pomogła sama chemia ;) ja_biedna nie tylko jednej osobie przeszkadza tu temat ciazy ... :) a u mnie dzis do poludnia padało - w gdyni pozdrawiam :)

Gość ja_biedna
dzieki a ta mustelle to gdzie kupic? w aptece? czy w drogeriach sie dostanie??... ja narazie zainwestowalam w jakies male "gowienko" za 15 zl na rozstepy - a! na poczatek moze wystarczy - mala tubka (wkoncu to poczatek ciazy) ale pozniej musze sobie sprawic cos EXTRA !

Gość ja_biedna
aniasz samotna matka?? wyczuwam nute dolka... pogadajcie z chlopem tak od serca i niech sie okresli :)

zdaje sie , ze mustella jest tylko w aptekach .ja mam preparat firmy Pharmaceris . polecila mi go pani w aptece i ma cene o wiele mniejsza . 30 pare zl kosztowal

mi - odpukac - jeszcze ani jeden rozstep sie nie pokazal :) a to juz 6,5 m-ca

Gość ja_biedna
myslalam ze w ciazy mi przestana wypadac wlosy skoro bez ciazy wypadaly mi garsciami... ale gdzie tam! niedlugo bede lysa! na dodatek moj D znalazl mi dzisiaj pierwszego siwego wlosa! fajnie!.. :(

Gość ja_biedna
kitka no to super masz! tylko tak dalej! widocznie masz bardzo elastyczna skore, podatna na rozciagniecia! super! a duzy masz juz bruszek??

ja_biedna mi tez na poczatku wypadaly . ale juz przestały ,odrastaja i sie wzmocniły . mysle , ze u ciebie ten proces tez sie zatrzyma :)

Gość ja_biedna
a jakiej plci bedzie Twoj dzidek? wiesz juz? ja mam wizyte jutro! moze lekarz mi juz powie?

ano skore mam elastyczna od ciaglego tycia i chudniecia hehehe :) a brzuchol mam ponoc maly jak na 6 miesiac . ostatnio zauwazylam , ze mi w oczach rosnie ;)

Gość ja_biedna
no to mnie pocieszylas. dzieki :* a swoja droga cieawe jak sie Astat trzyma?... biedna!!! tak mi jej szkoda! mam nadzieje ze juz niedlugo do nas wroci i sie pozbiera po tym nieszczesciu! Astat!!!! 3maj sie!!!!!!!!!!!

najprawdopodobniej dziewczynka . w czwartek mam usg bo ostatnio dzidzia za bardzo nie chciala buzki i pupy pokazac :P

Gość ja_biedna
ponoc w ostatnich 3 miesiacach rosnie najwiecej :)

Gość ja_biedna
a imie juz wymyslilas??

z imieniem to bedzie ciezko :) tatus ma inne i ja mam inne typy :) mysle , ze na razie sobie odpuscimy i zaczniemy znowu myslec jak sie termin bedzie zblizal

Gość ja_biedna
musze narazie uciekac. zreszta zdominowalysmy forum ;p wpadne pozniej a tym czasem zycze Ci wszystkiego najlepszego i lekkich ostatnich 3 miesiecy ciazy :)

ja_biedna a my znowu o naszych ciazach ;) znowu sie kilka osob wkurzy ...

Gość ja_biedna
hehe, no my tez nie moglismy sie dogadac odnosnie imion, ale wkoncu przeforsowalam swoje typy i ostatnio stwierdzil, ze doszedl do wniosku ze jednak mu sie podobaja wiec czy bedzie chlopiec czy dziewczynka to juz wszystko obmyslilam :D