Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga22

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW

Polecane posty

Gość mikiO
aguś25 tez mialam jakies dziwne bóle przy clo troche mdlości, troche humoru, sutki bolały jak długo bierzesz clo? ogólnie po hormonach mozna spuchnąć ja przytyłam 5 kg

czesc! widze ze was tu sporo i sie orientujecie dlatego chcialabym was zapytac o kilka kwestii zwiazanych wlasnie z pcos, ktore, jak sie okazalo, tez mnie dotyczy. Orientuje sie mniej wiecej o co z tym chodzi, ale moj ginekolog taki troche nieinformujacy i wlasciwie sama nie wiem... piszecie tu wszystkie o \"leczeniu\", czy to oznacza, ze to sie da wyleczyc? ze cos powinno sie robic? Lekarz mi kazal isc na konsultacje do \"porzadnego\" endokrynologa, ale ta poradania ma kolejki takie, ze na wizyte moge liczyc dopiero w 2009r, a do tego czasu mam lykac diane35, co robie juz od dobrych kilku miesiecy. nie wiem co robic, czekac na ta wizyte, zmieniac lekarza? no bo chyba nie bede lykac tych hormonow przez cale zycie (a gin nie mowi nic co dalej...) prosze poradzcie mi cos, albo chociaz powiedzcie, ze tak to wyglada... pozdrawiam:]

Cześć dziewczyny, dzięki za odpowiedzi mikiO faktem jest że przybrałam pare kilogramów, ale na szczęście już nie puchne, a były momenty przed leczeniem że wyglądałam jak balon, nie mam mdłości nie bolą mnie sutki tylko boki piersi, i to bardzo owszem są większe no ale jak się przybrało pare kg. clo wzięłam pierwszy raz, robiłam testy na owulacje były dwie kraski, i dzialalismy z mężem, staramy się już 1,5roku, lekarz stwierdził że w październiku mam być już w ciąży, ale wiecie te techniki pociesznia, nigdy nie brałam tab. anty, kupię dzis ten test, a w piątek będę w Szczecinie to umówie się na wizytę, to uciekam spokojnego dnia nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę że znalazłam to forum, jakoś mi na sercu lżej.... dziękuję

Czesc :( Dziewczyny musze isc do gina :( nie bylam rok czasu chyba dzis moj 55 dc a @ brak :( załamka :( a było juz tak dobrze, co mogło mi zatrzymac @ czyzby drastyczne odchudzanie ????????? Masakra :( mam przez to takiego doła!!! Nienawidze ginów :(

A- psik ja nie miałam ponad 60 dni, ale w końcu dostałam i wzięłam clo, wszystko ma wpływ, to pewnie zalezy ile też zrzuciłaś kg. ja nie miałam bo przeżywałam silny stres mój mąż miał wypadek za granicą przeżyłam wręcz traume bo nie wiedziałam czy żyje, jest ok ale zapłaciłam za to zdrowiem, włosy paznokcie i brak miesiączki, a w moim przypadku jest tak że wystarczy zwykła infekcja i nie mam okresu

Agus wspolczuje :( ja tez kiedys mialam @ co 40,50,60 dni ale to bylo jakies 2 lata temu potem sie wszystko unormowalo samo bez leków i teraz schudlam 12 kg @ mialam co 29,25,30,34 dni a teraz nie wiem co sie stało :( ale mam przez to takiego dołaaaa :( 😭 placze non stop i nic mi sie nie chce :(

Hej dziewczyny ;-) co jest grane dlaczego nie ma \"starych\" znajomych dunia,basiamm,niesia ,patina,ja_biedna,mama_samiego itd czemu nikt się nie odzywa:-( wiecie wczoraj mój mężuś poleciał do tej Anglii :-o ufffffffffff.....smutno mi i zle mam nadzieje że szybko się przyzwyczaję do tego że nie ma go teraz z nami:-( staram się nie denerwować i nie płakać ale czasem nie daje rady agnieszko mam pytanie do Ciebie ty bierzesz luteinę dopochwowa czy podjęzykową ? bolą Cie czasem jajniki bo ja odkąd biorę luteinę to wcale aż się martwię :-( a tak ogólnie to jak się czujesz? ja dobrze tylko strasznie senna jestem i zmęczona mam nadzieje że szybko mi to przejdzie :-) pozdrawiam wszystkie dziewczyny buziole papapapa👄

A-psik ja miałam miesiaczki co 34,45,60, a czasem w ogóle, wiesz radze Ci wybierz się do gina, chociaż się uspokoisz, faktycznie schudłaś bardzo duzo, w sumie to nawet za duzo jak na miesiąc i z tąd Twoje kłopoty, może odstaw dietę i zacznij się odżywiać wartościowymi produktami bo ewidentnie jesteś osłabiona i to rzutuje na Twoje samopoczucie, wzmocnij się jakieś warzywa, soki warzywne, Witaminy, na jesień, zimę z tego co wyczytyałam odchudzanie nie jest wskazane bo wycieńczamy organizm który w tym czasie powinien magazynować zapasy energii, także może banan zmiksowany z mlekiem? to bardzo wzmacnia i jest polecane przy osłabieniu psycho-fizycznym. Nie łam się jakoś damy redę zawsze w końu wychodzi słońce...

Bercia brałam luteinę podjęzykowo, ale to było na poczatku czerwca nie odczuwałam nic, żadnych boli, ucisków, nic, od czerwca nie brałam, dostałam we wrześniu miesiączkę i wzięłam clo, i teraz to wiem co to jest ból jajniki bolą strasznie no i piersi jak pisałam, ide do urzędu mam tyle latania dzisiaj szok miłego dnia buziaki

Agus ale ja schudlam w lipcu !!! A jest pazdziernik i mnie sie @ popieprzyly ??? Nie chce mi sie isc do gina ale poczekam do 60 dni jak nie dostane to ide :( Mam mega dołaaaa płacze dzis caly dzien w łózku dobrze ze męza nie ma bo by oszalal ze mną chyba :) a tak to pies szaleje .....

Gość Pcosowiczka
Po clo, metformaxie może być większy brzuszek, przynajmiej jak tak mam.

Gość ja_biedna
hej wszystkim, witaj Berciu! :) zagladam tu czesto, nawet pisalam ale moj post sie kilka razy nie wyswietlil wiec dalam sobie spoko bo mnie nerwy braly. ja bralam luteine dopochwowo - podobno ta pod jezyk jest maskakrycznie paskudna a ta "dowcipna"... hmmm... no coz - trzeba sie zaopatrzyc we wkladki higienicznie bo moze niespoziewanie sie zrobic bardzo sluzowato :P ...ale i tak jst chyba mimo wszystko lepsza. jak sie po niej czulam... wiesz co? sama nie wiem. chyba jakis wiekszych zmian nie zauwazylam - moze troche brzuch mniej bolal ale czy to jej zasluga?? nie wiem... co u mnie! oj sporo, sporo. duzo planow, duzo oczekiwan... zaczynamy remont w mieszkaniu. robimy kapitalny rmont kuchni - zrywanie plytek, kladzenie nowych na podlodze i scianach, kupno nowych mebli niestety na wymiar bo masza kuchnia jest strasznie nieustawna... oj! az sie boje tego kurzu, sprzatania po robocie...no ale zrobic trzea zanim maluszek przyjdzie na swiat. poza tym czeka nas tez malowanie duzego pokoju i zamiana mebli - wynoszenie starych z mojego mieszkania a przenoszenie nowych z mieszkania mojego faceta - tak ze cyrk na kolkach!... no i jeszcze urzadzania pokoiku dla dzidzi... :D w miedzy czasie szykuje mi sie obrona mgr-ki... termin jeszcze nie znam ale mam przynajmniej zatwiedzana juz prace przez promotora :) ... nie wspominam juz o studiach podyplomowych, korepetycjach i prawie jazdy!...troche za duzo tegop naraz...ale ja juz tak mam - jak robic to wszystko za jednym zamachem:P ostatnio za sprawa Duni!!! ... (Dunia to przez Ciebie!!!!!!!!!! ;) ) wydalam tez mnostwo kasy!!!!... ona tak ciagle pisze o zakupach na allegro wiec tez z ciekawosci sobie weszlam obejrzec ciuszki dla mojego synka...no i jak to przyszla mamusia - dostalam szalu an punkcie tych wszystkich cudeniek!... normalnie zaczelam kupowac hurtowo! ... no,a le fakt - mozna znalezc takie ubranka, jakie w sklepach spotkac trudno. no wiec w przeciagu 2 dni zamowilam ciuszki za 1000 zl! :( ...teraz sie boje powiedziec mojemu chlopu ;) ...wiec juz nie zagladam wiecej na te stronki... a wlasnie gdzie sie Dunia podziewasz?? gdzie reszta?? surfitka?? mama_samiego?? lucynka?? kitka?? basiamm?? mikio?? aniasz?? i wszystkie inne??...

Gość idka20
bercia trzymaj się dzielnie..... nie smutaj się....zobaczysz, że raz dwa minie ten czas bez męża i nim się obejrzysz, a będzie już w domku przy Tobie 🌼 ja biedna nieźle poszalałas :) ale te ciuszki dla maluszków są takie słodkie, że trudno im się oprzeć :) ja w ciąży nie jestem, a często wchodzę na allegro i w chodzę w dział dzieci :) U mnie teraz czekanie...owulacja była (monitoring), przytulanka były, więc teraz czekanie...dzisiaj 16dc, jeszcze 12 dni i wszystko się wyjaśni...jejku jakbym chciała ujżeć te 2 kreseczki :(

idka dzięki za miłe słowa 👄 ja _biedna oj kochana to zaszalałaś z tymi zakupami coś Ty nakupiła za 1000zl hihihi... ale całkowici Cię rozumiem ja już oglądam różne rzeczy na allegro i korci mnie żeby coś kupić no cóż kochana czekaj na przesyłkę a będzie chyba olbrzymia;-) żeby tylko wszystko podobało Ci się tak jak na necie w rzeczywistości ja dziś znalazłam to i bardzo mi się spodobało pewnie kiedyś to zamówię:-D prześlę Ci linka http://www.allegro.pl/item445090992_mis_z_bijacym_sercem_od_babystyle_gratis.html ciekawe czy się otworzy pozdrawiam🖐️

Cześć dziewczyny, rzadko zaglądam bo huk roboty w pracy - sprawozdania kwartalne i tym podobne. U mnie pojawila się w sobotę @, wiec znowu nic. Samuel jest chory i trochę mnie w nocy wystraszył - płakał , wymiotował, a wogóle to nie jest najlepszy tydzień dla mnie , mam nadzieje ze dla was będzie lepszy. Zastanawiam się czy iść Berciu do twojej pani doktor, ale nie w tym miesiacu bo jesteśmy po remoncie kompletnie spłukani wiec jeżeli to w listopadzie dopiero. Choineczko, witaj dawno cię tu nie czytalam - wydaje mi sie że nie jest źle to lh do fsh, nie idealne ale nie jest bardzo złe. Ponoć o pcos mówi się przy stostunku 1,5 a u ciebie jest mniej :) Ale wiesz ja tu ekspertem nie jestem.

Ja biedna Bercia:)jestem jestem:)dzięki za zainteresowanie hihi:) czytam na bieżąco ale nie piszę bo jak wcześniej napisałam jakoś się tu ostatnio nie widzę za bardzo a po za tym nerwy mnie brały po ost. kąśliwościach że wolałam nic nie pisać w końcu żeby nie narobić większej burzy:O co u nas? ja leżę bo mam coraz silniejsze bóle,skurcze aż się zwijałam tej nocy i nospa za nospą forte nie pomagała a troszkę jeszcze muszę przetrzymać bo na poród ciut jeszcze za wcześnie w ięc leżeniem może trochę przetrzymam:) monitor mam przy łóżku:Pklawiatura na kolankach,podusie pod pleckami i na pół leżać sobie czytam i piszę;) choć nie dowidzę bo mam silne zapalenie spojówek,jedno oko zapuchnięte i całe w ropie że nic nie widzę na nie ale mam antybiotyk w kroplach,dobrze,że to zaawansowana ciąża bo we wcześniejszych tyg.nie moźna żadnych kropli nawet,tylko jakies dla niemowlakówbym dostała:) jutro ma wizytę u okulisty znowu i ginekologa więc się zobaczy czemu juz te skurcze takie mocne mnie biorą.. Ja biedna co do zakupów Twoich przez allegro toś kochana zaszalała:D:D:D tyle za jednym zamachem to hoho:D a ja cuszków nie kupowałam żadnych tylko łóżeczko,teraz fotelik samochodowy a tak to pościel,materac,pierdółki dla dzidzi:) z ubrankami to szalałam na ciucholandach bo tam cuda dla maluszków jakich w sklepach ciężko no i resztę podostawałam:) wszystko juz poprane i poprasowane:) i dobrze bo teraz muszę leeć ... A_Psiku z odchudzania też może zatrzymać się okres,z nagłego spadku wagi bo to szok dla organizmu ale jak to po czasie tyle to nie wiem a gina nie unikaj w końcu to lekarz i jest po to żeby Ci pomóc a luteina pewnie będzie nie unikniona.. ja dopochwowo nie miałam nigdy tylko pod język. Bercia współczuję że mąż już wybył Ci na obczyznę i domyślam się jak musi Ci być zwł.teraz ciężko i źle bez niego:( przyzwyczaisz się pomału ale będzie Ci ciężko na pewno:O na długo tak wyjechał??? Choineczka ja nie pomogę w interpretacji ale wiem,że są tez strony do tego pomocne,wpisz w google interpretacja i spróbuj porównać.. a tak wogóle to gdzie się podziewasz jak Cię nima??????? Basiamm👄jak ząbek??

mama_samiego pewnie ze idz co Ci szkodzi a może akurat uda Ci się przez to szybciej zajśc w ciąże nawet ja nic w leczeniu nie zmieni psychicznie się odblokujesz i będziesz miała nadzieję jeśli chcesz iść w listopadzie to za kilka dni zadzwoń i umów się na wizytę bo długo sie czeka nawet 3 tyg pójdziesz zobaczysz jaka ona jest jeśli nie przypadnie Ci do gustu nie musisz do niej chodzić przecież nie trać nadziej pozdrawiam papap

Cześć kobietki, dzwoniłam dziś do swojegi gina, powiedziałam mu o silnym bólu piersi i podbrzusza, stwierdził że to wynik brania clo, lub wczesna ciąża, zrobiłam test, jednak tylko jedna kreseczka, ale wiecie jakoś mam dobre przeczucia, jestem spokojna jak nigdy nie wiem dlaczego ale jestem dobrej myśli może za wcześnie zrobiłam test?, bo tak myśle że po pierwszej dawce clo tak silne bóle? tak jak pisze mam nadzieje i dobre przeczucia, A-psik, mam nadzieję że już Ci lepiej, tak miałam Cię dzisiaj w myślach, też to przerabiałam jestem z Tobą, buziole...

Mam ogromny problem, piszę o poradę jeśli możecie proszę pomóżcie!!!!!!!!!!!:( Wczoraj dowiedziałam się że mam PCO, nic nie wiem o tej chorobie co prawda trochę poczytałam na ten temat na necie ale dla mnie to tylko definicje a nie porady osoób które mają ten sam problem co ja . U mojego gin staram się być raz dwa razy do roku, do tej pory było wszystko OK, okresowe badania, USG, a tu nagle taka wiadomośc !!!!!! Rok temu moja gin zleciła badania hormonalne i przepisała mi Diana 35 powodem było nadmierne owłosienie (ale jedynie na nogach) i cykle które zamiast trwć 28 dni trwały 30-33 dni, tabletki brałam przez rok, co nie przyniosło żadnych rezultatów Teraz ponownie poszłam do gin i po badaniu USG stwiersdiła PCO, przepisała mi Luteinę chociaż nie rozumniem po co skoro okres miałam 2 tygodnie temu!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozatym Cilert na unormowanie miesiączki chociaż mam je co miesiąc tylko co 33 dni No tak zleciła mi jeszcze wykonanie poziomu Markerów szok !!!!!!!!!!!!!! W czwartek idę na badanie , jestem poporsTu w rozsypce ....psychicznej nie jem , nie śpię :(:(:( Prroszę pomóżcie:(:((

Inka, po pierwsze, to twoje @ sa regularne. Nie wiem czemu dostajesz antyki na uregulowanie. Sa kobiety ktore miesiaczkuja zawsze co 30 dni, a nie 28. Tak np miala moja mama. I to jest normalne !!!!!!! Mysle, ze twoje jajniki sa policystyczne po przyjmowaniu Diany, skoro wczesniej nie byly. I w czym mamy ci pomoc? Policystyczne jajniki to nie koniec swiata. Znacznie gorszy jest caly zespol. Chociaz i to nie tragedia. Troche dziwna ta twoja lekarka ktora pcha w ciebie hormony bez potrzeby. :o Pozdrawiam wszystkie stale bywalczynie.

hej dziewuszki no ja też czytam na bieżaco ale jakos dół mnie dopadł i nie chce Was meczyc po raz kolejny sie zawiodłam na bliskiej znajomej z pracy i tak mnie to jakoś rozpieprzyło że az sama sie sobie dziwie, pewno gdyby nie ta moja patowa sytuacja juz bym rzuciła te robotę w trzy dupy ale niestety, a żeby było śmieszniej to się okazało że nie moge dostać \"awansu\"(przesniesienia raczej na inne stanowisko na którym mi zależało) bo pewno zaraz zajde w ciaze -zaznaczam ze ta dziewczyna-moja koleżanka szefowa wie o mojej chorobie,staraniach i w ogóle.:(:(:(:( duniu no zabka nie ma kupa paniki i tyle powalona jestem z tą panika ale jakaś traume miałam z dzieciństwa jak mi w przychodni panstwowej rwali zęba z bólem i tyle a tu sie okzało ze znieczulanie bardziej bolało niz samo rwanie az mi sie śmiać chciło z siebie a Ty tak choreńka nic nie pisałaś przetrzymaj jeszcze troche to dzieciatko bo pewno juz sie pcha na świat i napisz co z oczkami buźka a-psik witam w krainie dołów na pocieszenie 🌻 🌻🌻 bercia jak sie masz cieżarówko? trzymaj się i dobrze ze Ci sie udało zaciażyć to bedziesz miała wiecej siły na czekanie bo nie mozesz przecież dołować i smucić sie jak jesteś w ciaży bo to by źle wpływało na dzidzie więc głowa do góry🌻 ja biedna az Ci zadroszcze takich zakupów choineczka nie znam sie nie pomogę,ale pewno masz normy przy wynikach wiec sprawdź pozdrawiam mamo _ Samiego czyli to już 2 cykl po laparoskopii? sprwadzałaś tymi testmi czy miłaś owulację? @ dostłaś samoistnie -regularnie w miarę? ja mam ten zabieg przed sobą i jesli to takie nieefektywne to sama nie wiem surfitka 👄 i reszta towarzystwa

dunia powiem że też nie bardzo wiem co pisać na tym forum bo jestem w ciaży a inne dziewczyny walczą dalej o dzidzie i co mam się zachwycac pisać jaka jestem szczęśliwa ... po tym jak jedna z dziewczyn napisała że po tym jak się dowiedziała że jestem w ciąży była wściekła i zazdrosna miałam ochotę już tu nie pisać ale chociaż jestem zapisana na forum dla kobiet rodzących w maju nie umiem sie tam odnalez i 1000000000000% wole Was moje kochane e-koleżanki :-D dlatego nie rezygnuję i czy się to komuś podoba czy nie piszę tutaj;-) a jeszcze jedno dunia wiem jak to jest leżeć w ciąży ja z moim synkiem leżałam 4 msc i udało się :-D urodził się tylko 11 dni przed terminem dlatego kochana uważaj na siebie i maluszka dasz rade a nagrod będzie wspaniała wierz mi👄

Dziewczyny, nie zalamywac mi sie tu !!!! Bedzie dobrze i juz. Basia, Apsik, mama samiego - do was mowie!! Bercia, znam ten bol - jak zaszlam w ciaze chcialam z radosci gory przenosic. A jednoczesnie zdawalam sobie sprawe ze moja radosc jest przyczyna smutku innych. Ale pamietaj, ze jestemy tylko przykladem i nadzieja, dla tych ktorym sie jeszcze nie udalo, ze mozna, ze pcos to tylko przeszkoda, ktora mozna pokonac i miec dziecko.

Gość mikiO
mamo_samiego po jakim czasie po laparoskopii dostałas okres?

Gość mikiO
ja_biedna jaaaaaa piernicze ale zakupyyyyy! ładnie zaszalałaś inka 30 najważniejsze nie panikuj! to nie koniec świata ile masz lat? starsz sie o dziecko? bo jeżeli nie, to na razie nic sie nie dzieje to nie WYROK po prostu musisz oswoic sie z tematem uwierz mi ja tez umierałam ze strachu zawsze cos nowego budzi lęk stres ci w niczym nie pomoże

Gość agagreg
hey dziewczyny!!! U mnie znowu klapa:(:(:(:(:( dzis dzwonilam do lekarza w sprawie wynikow krwi i niestety wynik negatywny :( niestety niejestem w ciazy,tak dzisiaj wylam caly dzien nic mi sie niechce!!!Ale wiem ze musze sie ogarnac. Nic niepomoglo zaden zaszczyk zadne tabletki,miesiaczki jak zwykle tez niema,a moj lekarz bedzie dopiero w listopadzie,ale to nic ja kiedys miesiaczkowalam co pol roku!!!!Masakra:( do Bercia ja ciesze sie razem z toba twoja ciaza,dla mnie najwieksza glupota jest zazdroscic komus ciazy!!!!! pozdrawiamwszystkie panie

Gość repetytorium
Czesc Dziewczynki:) Rzadko bywam bo zaczelam studia i inne obowiazki wzywaja, ale jak mam chwilke zawsze Was opodczytam i polukam co tam u Was slychac:) Z tego co widze to nieciekawie:( kurcze pomyslcie sobie ze teraz taki gorszy okres jest po prostu- jesien, brzydka pogoda, jakies male przeziebienie to wszytsko wplywa zle na nasze samopoczucie niestety:( Musimy byc silne dla siebie i dla innych- zeby innych tez nie smucic i nie denerwowac!!!! Duniu a co Tobie moja droga tym oczkiem sie dzieje? kurcze juz niedlugo bedziesz nam fotki z Kubusiem wklejac do fotosika:D hihihih choineczko: jak dla mnie masz fajne te wyniki:D:D:D jakby twoje PCO slablo- bo o pco mowimy gdy stosunek lh/fsh wynosi

Gość repetytorium
OOOOOOOOOOO NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!! co jest qrfa!!!!!!!!! Dziewczynki przepraszam ale napisalam dluuuuuugasnego posta w ktorym do niemal kazdej z Was cos napisalam, jak zwykle ostatnio nasza kochana kafateria szaleje:O:O:O i wyswietlila sie tylko jego znikoma czesc a mi sie juz nie chce pisac tego po raz drugi:O:O:O😠 jutro moze znow sprobuje!!!!!!! ps. choineczko tylko Ci dokoncze bo urwalo w polowie zdania! o pco mowimy gdy stosunek lh/ fsj wynosi