Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierozumiem20

Za co tak wszyscy kochacie Jana Pawła II

Polecane posty

Gość nierozumiem20

Mam takie pytanie: Za co tak wszyscy kochają Jana Pawła? Gdzie by nie wywiązała się rozmowa o papieżu, tam słyszę, że jest kochany, uwielbiany, a gdy mam inne zdanie na ten temat to widzę wrogie spojrzenia. Wielu ludzi nie potrafiło mi sensownie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego go kocha, padały odpowiedzi typu: bo to był dobry, święty człowiek i wyjątkowy. A jak pytam, skąd dana osoba wie, że był dobry to wiadomo skad- z telewizji, z prasy. Ja nie kocham Jana Pawła, bo tyrudno mi darzyć miłością kogoś, kogo nie znałam i mówić, jaki to dobry jest. Ja muszę poznać człowieka, by móc ocenić, jaki jest, poznać, by go pokochać lub polubić. A co Wy o tym uwielbieniu Jana Pawła sądzicie?

za czlowieczenstwo:))Czy byl kiedykolwiek Taki czlowiek jak K.Wojtyla?

Gość gość
On był jedyny i najwspanialszy! Lepszego człowieka nie było i nie będzie

gość dziś :))))zgadzam sie z toba:))) nie liczac Jezusa:))on zawsze ma 1 miejsce w moim sercu❤:)

Gość gość
Za to żeby teraz Polacy mogli zwiedzać świat. Za to, że poprosił USA a dosłownie Regana Prezydenta o wsparcie w uwolnieniu Polski od niewoli ROSJI. Teraz gnido ZROZUMIAŁAS? Żyłabys nadal pod zaborem ruskim i stalabys dalej w kolejkach w biedzie nie mogąc nigdzie wyjechać TERAZ ROZUMIESZ DLACZEGO KOCHAMY JANA Pawła 2

Gość gość
Zwiedzać świat? Polacy? Buahaha, moja najdalsza podróż to do Pragi. Inni jeżdżą jeszcze zwiedzać brytyjskie zmywaki i myć niemieckie tyłki. Super zwiedzanie. Uwolnili spod "ruskiej niewoli"? Za to teraz mamy niewolę usraelską a to jeszcze gorsza zaraza. Tak nie ma kolejek w sklepach, galeria na galerii, hipermarket na hipermarkecie, niedługo nie będzie komu tam kupować. Za to kolejki masz do urzędów pracy i do lekarzy. Państwo rządzone przez cwaniaków niszczących Polaków. 25 lat wolności od odpowiedzialności!

Gość nierozumiem20
Akurat jestem w takim wieku, że doskonale pamiętam tę "ruską niewolę", byłam młoda w tamtym okresie :-) Zaraz po szkole miałam stałą pracę, miałam wakacje z zakładu pracy, moje dzieci jeździły na kolonie, nie żyło nam się aż tak źle jak obecnie- gdy mamy tę cudowną wolność. Nie widzę dzieci, nie widzę wnuków- dwie córki z rodzinami w Anglii na zmywakach, gdyż tutaj ledwo wiązały koniec z końcem. A wizytę do lekarza- specjalisty mam za 4 miesiące! Dziękuję za taką Polskę i nadal nie rozumiem, co to ma wspólnego z JP II

Gość gość
Gosc mial olej w glowie, wojne przezyl w kamienolomach zapierdzielal. Znal zycie . Zato nalezy mu sie szacunek :-) A ty marna istoto? Pewnie nic nierobisz mamusia pod pyszczek wystko podstawi i masz tylko takie dylematy:-)

Gość nierozumiem20
Jaka mamusia, ja już jestem babcią dawno :-) Zadałam takie pytanie, gdyż to częsty temat wśród rodziny i znajomych i ciekawa byłam Waszego zdania.

Gość gość
Juz myslalem ze jakis malolat ma ciezki problem:-) No to chowaj sie babciu:-)

Gość gość
Najlepszy człowiek na świecie

Gość gość
Najbardziej powinni go kochac księża pedofile, bo przecież chronił ich jak nikt inny...

Gość gość
Najlepszy z Polaków. MMartha mądra Dziewczyna.

Gość gość
sa motywujeca słowa nie lekajcie sie i wymagajcie od siebie o wiele bardziej nisz od inych ludzi

Gość gość
Ja go kocham bezwzględnie za to dobro, które zrobił dla świata i pomógł Polsce i sprawił, że religia wróciła znów do szkół- czyli tam gdzie jej miejsce. On bardzo wiele dla Polski zrobił

Gość gość
Jako człowieka szanuję jego pamięć. Można powiedzieć że "położył" Polskę na mapie. Podobnie jak Kopernik który "wstrzymał słońce ruszył ziemię", ale kosmosu nie odkrył. Nie mam szacunku jako papieża. Nie mam szacunku do żadnej religii ani osób jej reprezentujących.

Gość gość
za to że był masonem i fałszywym prorokiem

Gość gość
za to, że obalił komunizm, który wymyślili jezuici i za wiele innych spraw. Np za rozwijanie w kościele katolickim duchu ekumenizmu posuniętego aż do bratania się z szatanem:)

Gość gość
no a przede wszystkim za prace dla branży bankowej:) Podejrzewam, że jgo życie było wyreżyserowane tylko po to aby aktor, który będzie grał w filmie biograficznym był wytstarczająco przekonujący reklamując banki. Krótko mówiąc był częścią kampani reklamowej:D

Gość gość
a ja uwielbiam i kocham Franciszka, jest taki normalny. Rozwodnicy powinni przystępować do komunii. Mam koleżankę, która wyszła za rozwodnika , a jego zostawiła żona, bo pojechał do Iraku do pracy, jak wrócił już na jego miejscu był inny. I co on winien, a tym bardziej jego druga żona, która była panną. Jan Paweł II nie zezwalał a używanie prezerwatyw i ile ludzi w Afryce umarło z powidy AIDS.Podoba mi się jak Franciszek powiedział, że rodzina to jakość, a nie ilość. Chodzi o to, że nie trzeba się rozmnażać jak króliki. Lepiej mieć 1 lub 2 dzieci i zapewnić im start niż 5 i skazać na biede.

Gość gość
ja piertole a jak ja bym ci to samo powiedział to też byś mnie tak wielbiła?:O

Gość gość
zreszta jakie znaczenie ma co mówi głowa kościoła? poglądy tego czy innego papieża to nie słowo boże o czym katole zdaje sie nie wiedzą

gość dziś :) oczywiscie ze bylo wyrezyserowane :)) przez P.Boga:))Tak jak nasze zycie:)

Gość gość
za tuszowanie pedofilii w kościele i blokowanie antykoncepcji w afryce, za to że był pacynką w rękach polityków.

Gość gość
zresztą swoją drogą zakaz używania prezerwatyw był ściśle zsynchronizowany z akcją infekowania afryki tą bronią biologiczną. teraz już nie ma takiej potrzeby bo ebola nie przenosi sie drogą płciowa a większ szanse zarażenia są jak jakiś murzyn jedzie z wioski do miasta po kondomy:D

Gość gość
żyj tak żeby nikt przez ciebie nie płakał, a czy jesteś wierzący, czy nie co to ma do rzeczy, Każdy powinien tak żyć, żeby nie robił krzywdy drugiemu.

Gość gość
jak juz to przez szatana bo to jemu służy papiestwo. zaczęło sie to dosyć dawno temu i zresztą jest przepowiedziane w bibli.

Gość gość
żyj tak żeby nikt przez ciebie nie płakał, a czy jesteś wierzący, czy nie co to ma do rzeczy, Każdy powinien tak żyć, żeby nie robił krzywdy drugiemu.

Gość gość
władcy doszli do wniosku,, że jak nie mogą sie uporać z chrześciajnstwem to muszą sie do niego przyłączyć. Oczywiście na własnych zasadach. ale ni e omieszkują demonstrować na każdym kroku "swoim", że ta przynależność jest cokolwiek pozorowana. Krótko mówiąc chrześcijaństwo zostało przejęte przez elity i skorjone na ich potrzeby. Na każdej mszy demonstrują swoje zwycięstwo nad jezusem obnosząc go na krzyżu. moim zdaniem powinni celebrować jako chrześcijanie zmartwychstaie jezusa a nie ciągle go krzyżować jak to robili RZYMIANIE;)