Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierozumiem20

Za co tak wszyscy kochacie Jana Pawła II

Polecane posty

Gość gość
za to że był, za postawę miłości bliźniego

Gość gość
pomyślmy dla kabalistów i okupantów rzymskich ukrzyzowanie jezusa było sukcesem, o którym warto przypominać:D No i to właśnie robią.

Gość gość
" gość dziś za to że był, za postawę miłości bliźniego " xxx A coś konkretniej?

Gość gość
za ukrywanie przestępców w sutannach, pedofilów itp

Gość gość
Ba. w tym kontekście słowa "umarł za nas na krzyżu" nabierają całkiem wymiernego sensu. w końcu na tym skorzystali i to jak;)

Gość gość
Miał dar czytania w ludzkich myślach, o czym przekonali się rodzice mojej koleżanki podczas wizyty w Pl. Z pewnością zdolnośc***aranormalne i uleczania czynią Go wyjątkowym człowiekiem. Aczkolwiek nie podobało mi się jego milczenie w sprawach ważnych typu pedofilia księży co kontynuował Benedykt, nie podobała mi jego zasciankowosc. A dlaczego Go tak kochają Polacy? Proste,bo bbył Polakiem i był długo papieżem, ludzie przywykli do niego. To tyle w temacie :-)

Gość gość
no właśnie, chyba za to, że ukrywał przestępców w sutannach, pedofilów i tp. Do tego ksiądz Popiełuszko święty, nie wiem dlaczego, chyba za to, że zajmował sie polityką a nie powinien.

Gość gość
" gość dziś Miał dar czytania w ludzkich myślach, o czym przekonali się rodzice mojej koleżanki podczas wizyty w Pl. Z pewnością zdolnośc***aranormalne i uleczania czynią Go wyjątkowym człowiekiem. Aczkolwiek nie podobało mi się jego milczenie w sprawach ważnych typu pedofilia księży co kontynuował Benedykt, nie podobała mi jego zasciankowosc. A dlaczego Go tak kochają Polacy? Proste,bo bbył Polakiem i był długo papieżem, ludzie przywykli do niego. To tyle w temacie usmiech.gif " xxx Szatan też ma takie zdolności. A po drugie watykan dysponuje najlepszym wywiadem i kontrwywiadem świata

Gość gość
Polacy mają w sobie wiele podłości, tak po prostu "od siebie" - wystarczy poczytać w/w

Gość gość
moim zdaniem to nie podłość tylko zwykła wiedza. Kolejna sprawa. Islam. Islam został stworzył mahomet, który był mężem pewnej bardzo wpływowej katoliczki;) xxx Zabolały mnie te słowa o podłości ale sie nie gniewam bo zdaje sobie sprawę, że wiekszość ludzi została zwiedziona przez szatana (mówiąc waszym językiem) poza tym potrzebujecie autorytetów.

Gość gość
zresztą co ja sie bede produkował. to wy traficie do wymyślonego i konstruowanego tu na ziemi przez kośció piekła. ja niestety razem z wami. Jedno na co czekają w watykanie z utęsknieniem to przybycie lucyfera o czym zresztą głosno aczkolwiek w zaszyfrowany sposób mówią. Widać ich satanizm również w symbolice już nie mówiąc o samej mszy święte. no ale siła waszej wiary jest ogromna niestety mało finezyjna i refleksyjna co was zgubi.

Gość gość
beatyfikacja? beatyfikacja to kult bożków ii kult zmarłych. nie wiem co z tym ma wspólnego chrześcijaństwo.

Gość gość
watykan jako organizm politycnzy został przywróconny do życie przez włoskich faszystów. Chyba nie musze mówić, że wroga sobie nie wyhodowali w centrum politycznym nowego cesarstwa rzymskiego? I nawet jak ktoś nie wierzy w spisokową teorie dziejów to niech pomyśli logicznie, że czymś sie ten watykan musiał odwdzięczyć. A w zasadzie to po prostu wyszedł z podziemia. Faszyzm i watykan to jedno

Gość gość
jak wam umiera ktoś bliski to macie jego zdjęcia z chwili śmierci? Może jak spada ze schodów albo w płonącym aucie? A może z dziurą po kuli w głowie? No nie macie bo to chore. Tak samo chore jest obnoszenie sie z wiszącym na krzyżu jezusem. To powinno odruchowo budzić wstręt ale odruchy można warunkować.

Gość gość
tylko jest ale jezus jest bogiem i dalej zyje blokowanie antykoncepcji w afryce, i dla tego tam gdzie byla blokowana to spadło zachorowalnosc na aids a gdzie było stosowana antykoncepcja tam zachorowalnosc na aids sie zwiekszyła np mozambik Mozambik z 20-milionową populacją jest jednym z najbardziej dotkniętych epidemią AIDS krajów na świecie.

Gość gość
Bóg pochyla się nad każdym, kto Go wzywa z wiarą Odkąd Ugandyjczycy otwarli swoje serca na Boga, On zaczął działać w nich z mocą. Na owoce huraganu modlitwy nie trzeba było długo czekać. Najbardziej spektakularny okazał się spadek liczby zarażonych HIV: z 25% do 12% w ciągu zaledwie kilku lat (potwierdzają to statystyki WHO;

Gość gość
- W Południowej Afryce i państwach sąsiedzkich Botswanie i Suazi wskaźnik zarażeń jest najwyższy na świecie, ale równocześnie wskaźnik dystrybucji prezerwatyw jest także najwyższy na świecie. (…) Konkluzja jest jasna: więcej prezerwatyw znaczy więcej zachorowań na AIDS i więcej śmierci. Jest oczywiście politycznie niepoprawne tak u nas, jak i na Zachodzie, wzięcie pod uwagę, że prezerwatywa może w rzeczywistości podsycać tą śmiertelną chorobę zamiast ją hamować. (…) Ludziom wmawia się, że nie prawdziwy kryzys nie istnieje. Kiedy wielu młodych ludzi umiera na AIDS mówi się wtedy, że źle korzystali z prezerwatyw. Zdaniem Slattery’ego optymalny model walki z AIDS powstał w Ugandzie. – Jest ona pierwszym państwem w Afryce, któremu udało się zmniejszyć od początku lat 90-tych wskaźnik zarażeń AIDS. Jasna i stanowcza pozycja prezydenta Museveni była elementem decydującym, który zmniejszył rozprzestrzenianie się AIDS. Wskaźnik osób zarażonych zmniejszył się z 25 proc. do 6 proc. w 2002 roku! Apelował do zdrowego rozsądku, a nie do używania prezerwatywy. Zachęcał do abstynencji przed ślubem i wierności w małżeństwie, jako do wartości kulturowych. Poskutkowało – mówi.

Gość gość
Kościół katolicki, jak każde zbiorowisko ludzi, ma grzechy, skazy, wady, ale tylko w nim jest CAŁA PrawdaWidać jak Polska jest skażana protestantyzmem. Jak jest pchana w tym kierunku. Teraz gender ,przymusowe lekcje WDŻ, rozwody, wiara zostawiana przed drzwiami gabinetu, traktowanie kobiet jako przedmiotów, destrukcja liturgii Mszy św ,atak na rodzinę m.in. przez konwencję

Gość gość 777
Po prostu za to ze było to jego powołanie A nie jak większośc duchownych dla kasy. Po drugie jako jeden z nielicznych Papieży umiał docierac do ludzi i do nich przemawiac.

Gość gość
wolność możliwa jest tylko w wierze chrześcijańskiej Kościoła Katolickiego. Feministki, media, politycy sprzedają nam zakłamany obraz kobiety i mężczyzny, zniewalają w tym, co niby jest modne. Jedyną wolnością dla kobiety i mężczyzny jest życie zgodnie z naszą naturą. Mężczyzna będzie prawdziwie szczęśliwy i wolny wypełniając rolę męską, a kobieta, będą kobietą w całej swej naturze. Feministki walczą o prawa, jakie nie są kobietą potrzebne. Kobieta ma swoją wspaniałą rolę, której nie jest wstanie wypełnić mężczyzna i odwrotnie. W sakramencie małżeństwa możemy to odkryć, zobaczyć, przeżyć. W “związku formalnym” jak często ludzie, powtarzają bezwiednie za Lutrem, nie ma mowy o wolności, szczęściu, radości. Prędzej czy później przychodzi egoizm, rozczarowanie i porzucenie. Stąd tak duża liczba rozwodów. Rozwodów “związków formalnych”, bo małżeństwa mogą przetrwać wszystko, jeśli tylko zechcemy zaprosić Jezzuusa Chrystusa, Pana naszego, który nas umocni i poprowadzi.

Gość gość
Kościół jest w Polsce najwazniejszy i wiara także. Nie wierzysz, znaczy się, ze nie jesteś prawdziwym Polakiem! To warto zapamiętac

Gość gość
Ufff, aż mi ulżyło. Nie jestem prawdziwą Polką.

Gość gość
"wolność możliwa jest tylko w wierze chrześcijańskiej Kościoła Katolickiego" xxx ale kościół katolicki nie jest chrześcijański:)

Gość gość
musicie zrozumieć, że szatan nas wydymał. tzn was. Bo ja mu sie akurat wydymać nie dam.

Gość kgkgiog
No i sama widzisz, autorko tematu, jak prymitywni są ludzie, i jak przestraszeni życiem, że wystarczy im zasugerować że ktoś jest "dobry", wpływowy i ich "kocha", żeby dostawali piany gdy ktoś podważy te "prawdy wiary". Tak już jest. Mogę tutaj przedstawić z dziesięć mocnych dowodów na to że Jan Paweł II był człowiekiem złym ale i tak nikt rzeczowo nie ustosunkuje się do nich a będą gotowi palić mnie na stosie wraz z całą rodziną. :)

Gość gość
Czytanie w ludzkich myślach? Przecież takie wrażenie odbiera się na temat każdej osoby która ma trochę większe doświadczenie w wysłuchiwaniu czyichś zwierzeń. Wiem o tym bo z racji pracy wysłuchałam wielu ludzi skarżących się na te czy inne nieszczęścia. Większość z nich była przekonana że czytam w myślach. Mogłabym nawet nimi manipulować i byliby gotowi bronić mnie i moich rzekomych paranormalnych zdolności. Tyle że ja akurat nie dążę do władzy i wobec bliźnich jestem uczciwa więc tłumaczyłam, tłumaczyłam, tłumaczyłam. Niektórzy zamiast tego robią tajemnicze miny, uśmiechają się, ustawiają wśród znajomków i prą do władzy. Tam gdzie dotarł JPII trzeba mieć silne łokcie, twardą dupę i nie mieć sumienia wobec ludzi, co znakomicie udowodnił wysyłając ukaranych za pedofilię... za karę żeby uczyli dzieci prostych ludzi np eskimoskie na Alasce czy te nieszczęsna w Argentynie, dalej się z tymi pedofilami przyjaźniąc, ponadto mieszał w polityce, bardzo się w nią angażując. Tak na marginesie, skoro tu i o tzw komunie mowa.... To ten ustrój gdzie pracując dostawałam pensję, nieprawdaż? No to teraz pracując pensji nie dostawałam, potem narzucono lichwiarskie odsetki za moje zaległości i komornik chciał mnie z dzieckiem wyrzucić z mieszkania. Przy okazji, to mieszkanie które mam po babci, na wolnym rynku nie kupiłabym za nic, mimo solidnego wykształcenia. Żaden więc gimnazjalista z wypranym mózgiem nie wmówi mi że komuna była przeciw ludziom, za to obecny, prokościelny system ludziom sprzyja. No i jeszcze jedno, zgrozą mnie przejmuje podejście tej jednostki jak JP2 do słabszych, nie mogących się bronić jak zwierzęta. Sądząc po tych faktach JP2 był albo psychopatycznym sadystą albo był po prostu głupi. A mógł po prostu mówić ludziom o dobru, pomagać, tłumaczyć, walczyć o ludzkie sumienia a nie zajmować się polityką i prezerwatywami. Tyle że.... i to sobie fani JP2 przemyślcie.... ludzie naprawdę dobrzy są też skromni i samokrytyczni, nie obnoszą się, działają z przemyśleniem tego co robią dla innych, ujmą się za słabszym. Takich ludzi mamy wokół siebie. Wystarczy otworzyć oczy. Pewnie każdy widział jakąś schyloną do ziemi staruszkę, która na mrozie karmi bezdomne koty, mając na to resztki mizernej emerytury i gdy obrażają ją za te działania jakieś spasione typy. Ja mam sąsiadki które złożył się na warte z tysiąc złotych odżywki dla chorej dla raka, choć za bardzo jej nie znały i zapewniły ją że mają te odżywki za darmo (wyszło przypadkiem na jaw że duże pieniądze wydały). To są dobrzy ludzie. A nie mieszkający w pałacach, odrealniony władca, z pełną obsługą, o którym się mówi że "jest dobry".

Gość gość
a jak mają mówić o cesarzu imperium rzymskiego? Jasne, że jest dobry. A że tam razem ze swoim dworem zorganizują jakąś orgietke z udziałem dzieci? Nosz kooorfa im tez sie coś od zycia należy.

Gość gość
co do komunizmu to został wymyślony i przetestowany przez jezuitów. Oprócz wielu innych celów miał za zadanie wytepic prawosławie jak również stworzyć wroga dla kościoła. Im większego ma sie wroga tym wierniejsi są wyznawcy. stalin był masonem najwyższego stopnia. Oni sie kooorfa wszyscy znali jak łyse konie. 60% fabryk w zsrr postawili USRAńcy reszte brytole. to jeden wielki teatrzyk dla mas. rewolucja francuska (jezuici upiertolili swojego głównego przeciwnika w walce o wpłuwu dominikanów) obydwie wojny światowe, już nie mówiąc o tych obecnych. to wszystko ustawka.

Gość gość
z ich punktu widzenia to wojna z bogiem. dla nich bogiem od czasów babilonu jest lucyfer. obecnie kontroluja już wszystko łacznie z opozycją. w zasadzie maja wyjepane czy kpadnie kosciół katolicki czy protestantyzm a może wygra islam. Islam tez jest w ich łapach. Ale póki maja coś (kogoś) do załatwienia to im sie przydaje ta cała szopka jako pretekst. Saddam husajn byl masonem już nie mówiąc o powazaniach z CIA. nie wiem tak sie zastanawiam czy czy jest jeszcze jakakolwiek opcja, której nie kontrolują i niestety widze tylko siebie w tej roli:) A może mnie też kontrolują?