Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierozumiem20

Za co tak wszyscy kochacie Jana Pawła II

Polecane posty

Gość gość
w każdym razie pies ich srał. Ja sie kooorfa do jakiegoś rogatego chooooja modlić nie bede bo nie po to mam dwie ręce żeby se je wiązać modlitwą. jedyny sposób żebym je złożył do modlitwy to mi je związać. zresztą stąd jak przypuszczam wywodzi sie ten gest. No ale żywcem sie wziąć nie dam dlatego ich piertole łacznie z tym gejem sztanem

Gość gość xyz
Za to, że chronił pedofilię! Za to, że wspierał chorą psychicznie sadystkę, jaką była tzw. Matka Teresa. Za to, że napiętnował ludzi używających prezerwatyw i sprzeciwił się propagowaniu bezpiecznego seksu w Afryce, gdzie co roku dziesiątki tysięcy umierają na AIDS.

Gość gość
znam cie. podrywałeś moją dziewczyne :P

Gość gość
Jak to za co? Za to, że był dobrym człowiekiem, że był otwarty na cały świat i w ogóle za wszystko!

Gość gość
Za to , że tak ładnie łapką machał...

Gość gość
a ja go nie kochałam i nie kocham

Gość gość
a dlaczego piszesz to akurat dzisiaj?

Gość gość
Dziś rocznica śmierci naszego najukochańszego papieża

Gość gość
Dlatego ze nic powaznego nie zrobil a mial polski paszport.

Gość gość
Za to że umarł i jest wiecznie żywy. Jak lenin ;)

Gość gość
Bo potrafił kochać ludzi,nawet tak niedobrych jak ,,pedofile,, i wy,którzy go szkalujecie.

Gość gość
Na podobnej zasadzie należy kanonizować pedofili?? - bo potrafią kochać wszyskie dzieci. Nie tylko swoje.

Gość gość
nie tłumaczcie się przed idiotą ,i tak nie zrozumie

Gość gość
A skąd przekonanie,że On był odpowiedzialny za wszystkie złe rzeczy?Przed śmiercią przeprosił za wszystko co zawinił.On był Papieżem a nie władcą absolutnym.Na Twojej zasadzie można go obwiniać o wszystkie grzechy kościoła bo kościół to ludzie.Mozna też wyliczyć wszystko czego nie zrobił a powinien i ilu będzie liczących tyle pomysłów ldąc Twoim tokiem myślenia za wszystko zło powinien być odpowiedzialny Bóg tak jakbys nie przyswoił podstawowej prawdy,że każdy człowiek ma wolną wolę i każdy za siebie będzie rozliczany.

Gość abba ojcze
Dla mnie był Polakiem,Wielkim Polakiem... ale jak ktoś do głowy ma nas..rane,to nigdy tego nie zrozumie...:o

Gość gość
Za przynależność do zbrodniczej organizacji jaką od samego początku był kk - też każdy będzie rozliczany z osobna.

Gość gość
A na jakiej podstawie twierdzisz,że kk to zbrodnicza organizacja?

Gość gość
Tak,każdy będzie rozliczany osobno. Przykład:Jeśli ktoś będzie się zadawał z Tobą to rozliczany będzie za swoją głupotę.

Gość gość
Na podstawie milionów ofiar jakie ta organizacja spowodowała. Plus dodatkowe miliony zamordowane przez starożytny rzym, którego kk jest kontynuatorem i spadkobiercą. Na podstawie podżegania do tysięcy wojen i nawracania ogniem i mieczem. Długo by wymieniać.....

Gość gość
Z innych powodów ale też go nie kocham. Powiedzieć z czystym sumieniem nawet mogę że pomimo iż był człowiekiem gruntownie wykształconym i posiadał niekwestionowane zdolności lingwistyczne co bardzo u ludzi cenię nie był dla mnie nawet autorytetem ponieważ był przedstawicielem organizacji której pasjami nie trawię. Nie potrafię nawet szanować ludzi krzewiących zabobony a co dopiero kochać. Jestem ateistą. Jestem też przeciwnikiem nauczania nieprzydatnych bzdur o czarach którym przeczy wszelka wiedza naukowa. Takich jak ja jest bardzo wielu i przybywa ich naprawdę bardzo szybko więc twierdzenie że wszyscy kochają papieża to spora przesada.

Gość gość
W kk jest dobro i zło.Ja mogę wymienić miliony uratowanych od głodu poprzez pracę tysięcy misjonarzy,tysiące dzieci uratowanych przez siostry zakonne,tysiące chorych w hospicjach nie wspominając o milionach ludzi nawróconych. Proszę się wybrać do hospicjum/np.w Licheniu/ i przejąć obowiązki a kk rozwiązać.I to samo na całym świecie,gdzie kk pomaga i powiedzieć tym ludziom,że to wszystko przez garstkę/na przestrzeni wieków i jeszcze przed powstaniem kk/grzeszników.

Gość gość
nie wierzysz,nie musisz, nie podważaj dogmatów chrześcijańskich dziś jesteś ateistą,szanuję twój wybór,pozwól ,zatem szanuj ludzi którzy wybrali/zostali wychowani w innej wierze niż twoja dla mnie św.Jan Paweł II był i jest autorytetem,cieszył się wielkim autorytetem w świecie,WIELKI POLAK, proszę cię,szanuj ludzi,ich wiarę,bądź elastyczny,tolerancyjny Wesołego Alleluja!

Gość gość
Przez garstkę?? Każdy żołnierz który bierze broń do ręki jest zaprzeczeniem idei Chrystusa. Jego nauk i jego życia. Każdy ksiądz, który święci armaty, karabiny i czołgi jest zbrodniarzem - bo podpiera zbrodnie i wojny autorytetem Boga. I długo by jeszcze wymieniać. To jest "garstka"???

Gość gość
,,...dla mnie św.Jan Paweł II był i jest autorytetem,cieszył się wielkim autorytetem w świecie...'' Dokładnie tak samo jest dla mnie. Wiem że cieszył się wielkim autorytetem ale mówię zgodnie z prawdą zresztą że napewno nie moim. Nie będzie dla mnie autorytetem nikt kto naucza bezsensownych i do niczego nieprzydatnych idiotyzmów. Ponadto oderwij oczy od biblii i racz zwrócić uwagę na fakt że tu jest rozmowa na jakiś konkretny temat i ja w tym temacie zabieram głos i wyrażam SWOJE nie TWOJE zdanie więc oczekiwania z twojej strony abym mówił tylko to co chcesz słyszeć jest chyba nie na miejscu.

Gość gość
A co państwo mają do zaproponowania w zamian za służbę kk na świecie.Kto w przypadku rozwiązania kk miałby przejąć służbę np.dla chorych,bezdomnych itd. Czy państwo uważają,że powinno się zaprzestać pomocy i zostawić tych ludzi samym sobie? Proszę sprawdzić liczbę najróżniejszych placówek prowadzonych przez Kk i zaproponować rozwiązania. Ja jestem jak najbardziej za zlikwidowaniem przestępczej działalności.

Gość gość
Wręcz przeciwnie - wystarczy oprzeć się na Biblii, aby w prosty sposób wykazać, że kk nie ma z tą księgą NIC wspólnego. Ciekawostka - jeszcze 70 lat temu kk zabraniał wiernym czytania Biblii. Nie wiedzieliście? :)

Gość gość
Państwo radzieckie też opiekowało się starcami, chorymi i sierotami. Też było "dobre". Jak kk.

Gość gość
Proszę podać,który z Papieży popierał wojnę?

Gość gość
Czy sugeruje Pan/i,że na świecie powinno powstać państwo radzieckie czy poda jakieś inne rozwiązania?

Gość gość
Tak państwo radzieckie pod względem opieki nad kalekami,starcami itd.było bardzo dobrze zorganizowane.