Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosieńka

globulki

Polecane posty

Gość zosieńka

czy to prawda ze po użyciu globulki antykoncepcyjnej ni można sie przez kilka godzin głęboko podmywać zeby jej nie usunąć ??

Gość patentex
nic takiego nie słyszałam-stosuje patentexy

Gość choiiinka
podobno tak, nawet chyba w ulotce jest tak napisane, ale nie wiem ile dokladnie czy na pewno kilka godzin, moze troszke mniej. Moze chodzi o to aby nie wyplukac resztki globulki.... sama nie wiem. Ja troszke odczekiwalam zanim szlam pod prysznic

Gość ciekawaaaa
czy znacie kogoś, kto wpadł używając globulek-patentexów?

Gość do gory
moze ktos opowie o wlasnych doswiadczeniach na ten temat:)

Gość trudnepytania
hmm globulki maja to do siebie ze nie pozwalaja sie plemnikom przemiszczac.. jesli sie gleboko podmyjesz to jest wrecz pewne ze mozesz zjasc w ciaze poniewaz usuwasz cala "opore" dla nich. pozdrawiam

Gość no nie wiem..
przecież jak sie podmujesz to "wymyjesz rowniez pozostalosci spermy

Gość mmmaagda
mam pytanie dotyczące nonoxynolu stosowanego w patentexach, czy może on tracić swoje właściwości plemnikobójcze gdy opakowanie pojedyńczej globulki było uszkodzone?

Gość xxxkamilenka
Raczej proponuje taką globulkę z uszkodzonego pojedyńczego opakowania wyrzucić. Niewielka to oszczędność a globulka mogła stracić swoją pełną skuteczność antykoncepcyjną. W takich przypadkach - moim zdaniem lepiej nie ryzykować.

Gość agata_B_B
napiszcie dziewuchy- czy któras z Was stosuje tylko globulki? ( wiem ze maja mało procent zabezpieczenia)czy razem z gumeczka? np. wtedy gdy jestescie raczej pewne co do swoich dni niepłodnych? ja własnie sie nad nimi zastanawiam- ale wiem ze nie daja duzej pewnosci...a nie chce hormonów, z prezerwatywa tez nie jest tak csupcio jak bez co radzicie? jak uzywacie globulek? jest kilka na rynku, które polecacie?

Gość globulka
Stosuje patentexy bez innego zabezpieczenia, aczkolwiek mój mąż nie kończył dotychczas w środku. Niedawno postanowiliśmy "przetestować" skuteczność globulek i kochalismy sie w dzień przed owulacją i z końcem w środku ;) mamy zamiar w najbizszym czasie postarać się o dziecko więc nawet jesli coś to się ucieszymy hehe ;) pozdrawiam, pa

moim zadniem glibulki moze i sa razem z prezerwatymi bezpieczne .j a tak ich uzywam i nie maiamlam wpadki.w sumie tear troche mi sie okres posznia.ale to juz inna sprawa: uzywam pantentexy i denerwuja mnie te glubulki.bo nic nie jeste na spontanie...trzeba czekac...i potem jak wracma od chlopkaka czuje sie jak bym miala wszedzie mokro...

Hej:) Ja sie zgadzam z opinią kiti-16 odnośnie patentexów...Ja w sumie z dwunastu globulek zużyłam tylko dwie. Stwierdziłam,że wszystko wychodzi mało spontanicznie i wolałam zacząć zażywać tabletki.Ale wydaje mi sie,że globulki razem z prezerwami dają dużą skuteczność. To jest moje zdanie, pozdrawiam

To zależy od tego, jakie będą odpowiednie dla Twojego organizmu. Jedne mogą powodować tycie u jakiejś dziewczyny, a te same stosowane przez inną dziewczyne mogą nie powodowac u niej przyrostu masy. Ja zażywam Mercilon i nie przytyłam po nim, co nie znaczy,że inne osoby, które stosują te tabletki tez nie przytyły, bo u nich ta sprawa może wyglądać całkiem odwrotnie. Ja podobnie jak Ty niedawno rozpoczełam współyżcie i wole zabezpieczać sie tabletkami. Wiem,że mój organizm jest młody( mam 18 lat), ale wole zażywać tabletki dla własnej pewności i spokoju. Pozdrawiam:)

Gość globulka
no więc po przetestowaniu globulki w extrem - stwierdzam, że używane zgodnie z informacjami zamieszczonymi na ulotce gwarantują bezpieczny seks :) dostałam dziś okres.