Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolaaaaa

Mercilon - Migreny w przerwie pomiędzy opakowaniami

Polecane posty

Gość karolaaaaa

Ostatnio zauważyłam że mam straszne migreny w przerwie pomiędzy opakowaniami tabletek. Zaczyna się z pierwszym dniem okresy, czyli ok. 3 dzień odstawienia hormonów, a kończy dopiero jak zacznę brać tabletki. Czy któraś z Was jeszcze tak ma? Czy powinnam zmienic pigułki? Proszę o pomoc...

Gość kobietkaaaaaa
Cześć, ja zmieniaąłm tabletki, aż 6 razy aby trafić na takie, które nie powodują migren. Mnie pomógł Logest, ale oczywiście to sprawa indywidualna. Pozdrawiam.

Gość kobietkaaaaaa
Cześć, ja zmieniaąłm tabletki, aż 6 razy aby trafić na takie, które nie powodują migren. Mnie pomógł Logest, ale oczywiście to sprawa indywidualna. Pozdrawiam.

Gość kobietkaaaaaa

Gość mokka 1
Biorę Cilesti, u mnie bóle głowy występują w czasie podobnym do Twojego. Również ok. trzeciego dnia w przerwie, ale trwają jeden do dwóch dni. Pomaga tabletka przeciw bólowa i dużo świeżego powietrza.

Ja miałam takie \"okresowe\" migreny za każdym razem, jak zmieniałam tabletki na inne, ale akurat nie z powodu migren. Trwało to zawsze ze 3 miesiące, ale potem powoli ustawało. Przy obecnych tabletkach w ogóle nie mam takich sensacji :)

ja tez tak miałam gdy barałam mercilon, bardzo silne bole głowy.lekarz powiedział ze po 3-4 opakowaniach organizm sie przyzwyczaji.ja jednak je odtawiałam po 4 i jeszcze po odstawieniu bolała mnie głowa czasmi jak przy tabletkach(charakterystyczny ból).po harmonecie(brałam za rok) bolała mnie równiez ale mniej, zato przytyłam i byłam przygnebiona.ostawiałam to świninstwo i chyba nigdy juz nie wróce do tabletek!

ja tez tak miałam gdy barałam mercilon, bardzo silne bole głowy.lekarz powiedział ze po 3-4 opakowaniach organizm sie przyzwyczaji.ja jednak je odtawiałam po 4 i jeszcze po odstawieniu bolała mnie głowa czasmi jak przy tabletkach(charakterystyczny ból).po harmonecie(brałam za rok) bolała mnie równiez ale mniej, zato przytyłam i byłam przygnebiona.ostawiałam to świninstwo i chyba nigdy juz nie wróce do tabletek!

Gość adi
czesc,ja juz uzywam mercilon od 2 lat i jestem bardzo zadowlona,nie mam zadnej migreny moze to indywidualna sprawa,mam nadzieje ze te bóle głowu ustana pozdrawiam :)

Brałam inne tabletki antykoncepcyjne i dopiero po roku zażywania zaczęłam dostawać migren. Mój lekarz szybko się zorientował - przepisał mi harmonet i od tego czasu mam spokój :)

ha harmomet??? tego jeszcze nie brałąm warto spróbować!!!! tabletki jakieś musze brać a miałam ich tak dużo ze średnio co trzy miechy zmieniałam opkakowanie na nową nazwę :D i jak narazie to sobie przy migrenach pomagam tylko domowymi sposobami :D ale bóle jak były tak są. Czarnulka ;)

Gość yass
ja mialam i mam takie bole przy wszystkich tabletkach ktore do tej pory stosowalam - diane,logest,novynette,regulon... moze jeszcze poprobuje inne, na razoe odstawilam, a jesli chodzi srodki zaradcze - to pomagalo gdy zazywalam na kilka dni przed przerwa w przyjmowaniu tabletek po 1/4 tabletki aspiryny, albo po tabletce acardu, wtedy w ogole nic mnie nie bolalo, a szkodzilo piwo - wywolywalo bole w tym okresie. no ale to juz tobie zostawiam ocene, czy na tyle cie boli, aby eksperymentowac z aspirynką :) mnie bolalo bardzo. Inna metoda to zazywanie kilku - np 3 opakowan pod rzad, niektorzy lekarze to polecaja, szczegolnie w stanach, ale tego bym nie polecala, po pierwsze ze plamienia na pewno sie zdarzaja a po drugie to chyba duza ingerencja i prawdopodobnie spowodowac moze rozregulowanie cyklu.

/yass / masz pewnie racje ale metodę brania pod rząd trzech opakowań to może przetestuje i to od zaraz no może wezme dwa :D a co do tej aspiryny to już na ten temat słyszałam i nie wiem czy moge brać bo u mnie leki jakiekolwiek powodują wymioty i czuję się dużo dużo gorzej.Nawet z głupim zębem który mnie kiedyś pobolewał postanowiłam sięgnąć po lek przeciwbólowy i się zdziwiłam jak mnie dopadła migrena,a było to wogóle w okresie poprzedzającym migrene także poprostu wywołałam ją. a tak aby nie było neurologa odwiedziłam i badania już robilam :( :( :( :(

Gość nekta
Cilest-Migreny!! Mnie na początku ponmagał Apap, póżniej inne a teraz mam takie napady, które potrafią rozwinąć się w 30 s. w taki ból, że wymiotować mi się chce Teraz tylko KETONAL FORTE nawet 2 naraz i to nie zawsze pomaga. W związku z tym zmieniam tabsy na wkładkę.

Gość meery
witam.właśnie też tak mam przy mercilonie ok 3 opakowania poprostu czułam się gorzej złe humory itp, ale przeszło po około pół roku właśnie się zaczeły te migrenowe bóle głowy w czasie przerwy między opakowaniami, bywa że nie są silne i nie wiem czy brać dalej te tabsy czy jednak zmienić.

wydaje mi sięże nawet w ulotce jest napisane że w przypadku nagłego, migrenowego bólu głowy należy tabletki odstawić!(nie pamiętam tylko czy to w ulotce mercilonu też jest napisane, ale tak czy tak ja bym odstawiła,albo zmieniła na inne)