Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anasthetic

Cesarka na życzenie

Polecane posty

Gość strachliwa
Bibi nie przejmuj się to minie !!! poprostu masz dosyć wszystkiego . Mi też jest ciężko nie moge się ruszyć jestem taka gruba ale to minie i bedziemy miały wspaniałe istotki przy sobie ! A boisz sie porodu ?

Gość strachliwa
na dziecko mój mąż mnie namawiał ja twierdziłam że już nie chce mieć dzieci - nie mart sie to mini głowa do góry tylko dobrze żebyś miała ciągle kogoś bliskiego przy sobie

Gość do bibbi
ja teraz spodziewam sie drugiego (upragnionego przedtem) dziecka i tak samo czulam czasem jak ty. mysle ze to depresja. powiedz o tym lekarzowi, popros o jakis lagodny srodek antydepresyjny i nie lekcewaz tego. ja tez nie moge na siebie patrzec, nie podobam sie sobi, mam dosyc brzucha i tegop ze musze nosic w nim dziecko..ale mam nadzieje ze mi przejdzie.

Gość Lozanna
Czy ktos moze mi powiedziec czy w Swissmedzie w Gdańsku zrobia bez problemu CC na zyczenie?

Gość to jest operacja
Cesarka na życzenie !!!!głupota!!!!!!!!

Gość Anastazjja
to jest operacja ->...............wolnoć Tomku w swoim domku, a od mojej macicy wara tobie

Gość jastarnia
Ja drugie dziecko tylko przez cesarke !!!!!!!!!!!!!!

panicznie balam sie porodu ... potrafilam sie obudzic w nocy i wyc , plakac na mysl o tym ze niedlugo poród ... Maz od razu widzial charakter moich łez i przytula mnie pocieszal jak tylko On potrafi .... Nasluchalam sie opowiescie z krypty ( chyba juz w dziecinstwie ) o porodach i agonii z nim zwiazanej ! Marzylam o Dziecku lecz paralizowal mnie strach .... Urodzilam silami natury , bez zadnego znieczulenia --- chociaz mi je proponowano ! Bez oksy , bez innych specyfikow ! I jestem z siebie dumna ! Wiem ze kazda kobieta jest inna , kazdy porod odmienny ale jezeli dziewczyny jeszcze nigdy nie rodzilyscie to skad mozecie wiedziec jaki to bol ? Jest tobol do wytrzymania ! Skurcz łapie i odpuszcza --- a laski wtedy wrzeszcza zamiast kumulowac sily ! Wiele w porodzie zalezy od nastawienia i wspolpracy z personelem ... Lezala ze mna dziewczyna po cesarce --- w 3 dobie po ! Byla tak obolala ze szkoda mi Jej bylo ... podawalam Jej dziecko -- bo nie miala siely wstac ! Brzuch pociety wrrrr---- paskudne ! Oczywisvie jezeli jest wskazanie do cesarki ( zle obrocone dziecko , duze dziecko , wady miednicy wzroku itp ) to rozumiem ! Ale jezli wszystko wskazuje na porod silami natury to jestem zdania ze to lepsze rozwiazanie ! Cesarka --- to operacja !!! ja bym na zyczenie na takiej operacji nie chciala ... pozdrawiam

Gość acha Twoja stopka jest
straszna.... cale Twoje zycie kreci sie wokolo pieluszek, papek i dzieci??? nie masz juz innych zainteresiwan??? tylko ciagle dzieci i dzieci zadnych zajec???? tylko ciagle o "dzieciaczkach" i "tatusku" ????!!

Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci ... Jest to dział kafeterii , w którym uczestniczę ... więc jaką mam mie stopkę ? O pracy ? O studiach ? No o czym ? Czego Wy się cytrusy jeszcze czepicie ? Nie podoba Ci się moja stopka,to na Nią nie patrz... Jestem monotematyczna ? Więc nie czytaj moich wpisów ... A że pisze o kupkach , i innych sprawach dotyczacych macierzynstwa , swiadczy tylko o tym ze doskonale czuje sie w roli mamy:) Kłuje Cię to w oczy ? A od mojego męza waraaaaaa !! Kocham Go i bede to podkreslac poniewaz nie wstydze sie swoich uczuc . To tak z woli wyjasnienia. Chociaz nie zaslugujesz na nie wredna pomaranczo ! A'propos teamt dotyczy "cesarki na zyczenie" a nie mojej osoby ...wiec nie zasmiecaj !

Gość to znów ja
róbcie jak chcecie idiotki :-D wasza sprawa i wasza MACICA. Napiszcie jeszcze ze wasze dziecko.Czy dziecko jest własnością?? CC jest też niebezpieczne dla dziecka nie słyszałyście kwoki od siedmiu boleści. Co to za matka która naraża życie swoje i dziecka. Znam dwie dziewczyny które są po cc i zostały kalekami, kto wtedy zaopekuje się dzieckiem. I jeszcze jedno,w czasie cc dziecko jest siłą wypychane z brzucha i istnieje możliwośc zwichnięcia jakiegoś stawu. Są osoby które odradzają z dobrego serca a nie ze złości.

Gość to znów ja
Nie przejmuj się nimi _acha_ one to piszą tylko z ZAZDROSCI.

to znów ja ====😘 fajnie ze czasami ktos pod pomaranczowym nickiem potrafi napisac cos milego ... pozdrawaim Cie🌻 i podpisuje sie pod Twoim słowami dotyczacymi \"cesarki na zyczenie \"

Gość to znów ja
ktoś kto mówi prawdę często jest szykanowany,nie wiem dlaczego. Przecież to forum jest po to żeby się wypowiedzieć w danej sprawie. Ktoś kto zadaje tu pytanie oczekuje odpowiedzi,jest wściekły jeżeli mija się ona z przekonaniami osoby odpowiadającej. Nigdy nie byłam wulgarna ani nie miła w stosunku do ludzi ale jak czytam wypowiedzi typu "acha Twoja stopka jest" to mnie rozwala. Nie miała się czego czepić tylko czyjejś stopki. Ja bym też utworzyła stopkę swojemu maluszkowi ale na razie nie mam jak przesłać zdjęc do kompa. Jak będę gotowa to też sobie taką stworze i życzliwi będą na nią wchodzić z przyjemnością. Acha twoja stopka jest świetna,widać jak wielką miłośćią darzysz swoją rodzinę.A twoje dzieciątko jest kochane. Nie rozumiem dlaczego ktoś się wścieka jak druga osoba POTRAFI być szczęśliwą. Jeśli nie rozumiecie cesarki to Wam wytłumaczę :Kochać trzeba umieć" Dla wiadomośći tych od cc. JA miałam cesarkę i przeżyłam to bardzo ciężko,moje dziecko również. Dziękuje Bogu że udało się nam wyjśc cało z tej operacji w na początku której żle mi wbito igłę,mogło się skończyć tragicznie,reszty nie będę opowiadać. Dobe po operacji trzeba zacząć chodzić,strasznym bólem jest zmienić pozycję a co dopiero samej wstać lub chodzić.

Gość samowolka
a ja jestem za cesarką przy porodzie mogą nie tylko skręcić nużkę ale nawet ją złamać i oddała bym każde pieniądze za cesarke . jestem w ciąży i mam zamiar zapłacić za to 4000 zł plus za 10 dni noclegu po 300 zł dzień ale to nie są duże pieniądze w porównaniu co się dostaje w zamian . Znam nawet lekarzy którzy twierdzą że cc jest bezpieczniejsze i wolą je wykonywać niz odbierać normalny poród . A te co są przeciwne to ich sprawa - a może poprostu są złe że się męczyły przy porodzie i życzą tego innym !!!! Mój mąż też jest za tym !! to jest 21 wiek i każdy robi co chce a w państwowym szpitalu nawet znieczulenia nie można dostać bo anestzjologów nie ma . Może wszystkim życzycie męczarni i rozciągnietej pochwy i braku orgazmu - może jesteście na to wściekłe przeciwniczki cc ?

Gość samowolka
denerwują mnie wypowiedzi typu : teen ból ma cel i jest wynagradzany żeby mie dziecko trzeba sie męczyć , kobiety rodziły od zawsze w bólu to dlaczego teraz ma być inaczej . Do jasnej ..... mamy 21wiek i rodzić w bólu i upokorzeniu wydzielanym kałem lub moczem , lecącą krwią pokazywaniem intymnych miejsc w takim stanie , wić się z bólu na łóżku chodzić po ścianach , wymiotować a wszyscy dookoła leją na ciebie i drzą mordy . Nie to za duzo na ten poziom nauki - można inaczej a jak ktoś sie chce męczyć to jego sprawa ale niech nie krytykuje innych ! Ból porodu jest gorszy od bólu rakowego - jest porównywalny do najcięższych oparzeń zobaczcie sobie na Morfeuszu . A może jesteście złe że nie macie na to kasy ? zwolenniczki porodów naturalnych ?

Wydaje mi sie że wiele złośliwych opinii i wypowiedzi typu \"że trzeba rodzić w bólu\" pochodzi spod palców kobiet (a moze i dziewczynek) które nie mają dzieci i nic o tym nie wiedzą, jedyna ich wiedza opiera się na przeczytanych artykułach , zasłyszanych opowiadań... Każda kobieta inaczej przeżywa poród, ból, inaczej to wszystko przebiega... nie można uogólniać. Gdyby cesarka była rzeczywiscie taka niebezpieczna to nie była by stosowana, przeczież ona czasem ratuje życie dziecka i matki... Ja chciałam cesarkę, bo wiedziałam że każda kobieta w mojej rodzinie ciężko znosi poród, m.in. ze wzgl. na wąską budowę, preferencje do bólu w krzyżu... Jednak nasi polscy kochani \"specjalisci\" zniechęcali mnie do cesarki, mówili że cesarke można mieć tylko 2 razy w życiu itp... ze jak nie będę rzeczywiście dawała rady to wtedy mi zrobią... i jaki tego efekt? męczyłam sie dwa dni, bez pieprzonego znieczulenia, fatalnej opieki...w niby cywilizowanym kraju w XXI wieku, w dobie postępu w medycynie!!! moja córka ma już rok a ja dalej odczuwam skutki naturalnego porodu, inaczej by pewnie było przy cesarce... zacofanie w naszym kraju odnośnie porodu jest tak ogromne że chyba wieksze jest tylko w krajach 3go swiata, nie mówiac juz o personelu. więc jesli miałabym rodzic jeszcze jedno dziecko, to na pewno nie w Polsce i na pewno nie naturalnie. bo to decyzja kobiety.

Samowolka..jestem zwolenniczke porodu naturalnego (u siebie, bo to, jak rodzi kto inny, zwisa mi i powiewa, może czasem śmieszy cc TYLKO po to, by mieć wąska pochwę), i wcale nie dlatego, że nie mam kasy, że cierpialam w bólach rodząc naturalnie (mialam cc)i życzę tego cierpienia innym ani z żadnych innych powodów, które wymieniłaś. Po prostu chciałabym urodzić dziecko własnymi silami, kosztem pochwy jak wiadro, co tu jest tak demonizowane na maxa. Chciałabym i już.

Gość do pszczoła5
cytuję: "może czasem śmieszy cc TYLKO po to, by mieć wąska pochwę" Mozesz powiedziec dlaczego cie to smieszy?

jak ja sie juz zdecyduje na dziecko to urosze je tylko przez cesarke! nie wyobrazam sobie porodu! to musi byc bol,nie chce tego nigdy doswiadczyc,ja panikuje jak maja mi krem pobrac,bbbr:( wole juz ten bol po wybudzeniu sie z narkozy,niz \"przyj,przyj,przyj\":((((( dobrze ze mam dopiero 22 lata i przez nastepne 8 lat ta sprawa mnie nie dotyczy:);)

Hmm...po prostu śmieszy mnie uleganie jakimś durnym stereotypom, tak jak owczy pęd za modą bez próby wyszukania własnego stylu, tak i uleganie tej propagandzie, że po porodzie seks to mit. Ja akurat wierzę, ze niektóre kobiety są szerokie po naturalnym porodzie (moja kumpela na przykład-ale ćwiczy mięśnie kegla i jej mąż twierdzi,że czuje różnicę), tak samo jak wierzę, że niektórym seks po porodzie daje więcej obupólnej satysfakcji. Dlatego jak czytam, że laska daje się pociąć, żeby być wąziutka, albo nie chce rodzić w ogóle, zeby miec piękne ciało-to mnie to śmieszy, ale generalnie zwisa mi, co robią inni.

Gość cesarka
Ja jestem za cesarka bo to moim zdaniem jest lepsze dla dziecka no i dla matki. W rodzinie nojego narzeczonego byl przypadek ze porod sie przedluzal, kobieta nie mogla urodzic, potem lozysko sie odkleilo.Gdy zrobili cesarke to juz dziecko bylo zatrute tymi "brudami". Gdyby od razu zrobili cesarke to dziewczynka bylaby zdrowa, a tak to meczyla sie 3 lata i zmarla.Miala porazenie mozgowe. Ja juz powiedzialam sobie ze jak bede miala miec dziecko to urodze je przez cesarke. Nie bede ryzykowala ze porod moze byc dlugi i meczoacy dla dziecka.Poza tym skoro mam taka mozliwosc to po co mam sie wic w bolach godzinami.I tak w wiekszosci przepatkow tna wiec i tak rana bedzie do wygojenia.Po cesarce przynajmniej maz nie powie ze jet mu zle bo jestem luzniejsza. Wiem ze mysle tez egosistycznie.

Miss sixty..o jakiej narkozie ty mówisz? znieczulenie ogólne dają tylko gdy sprawa nie może czekac ani chwili. W cc planowanej dają znieczulenie zewnątrzoponowe lub podpajęczynówkowe i masz świadomosc porodu od początku do samego konca. I to na pewno jest wygodne rozwiązanie, ja osobiście wiem, że mialam poród, którego mozna tylko zazdrościć. Nie bolało mnie nic, ani cewnik, ani znieczulenie, trochę tylko nieprzyjemne było wyciąganie małego. Ale już na 2 dzien wstalam i zasuwalam (powiedzmy;) )po holu. Wybudzanie z narkozy to mit:Dnaprwdę robią to tylko w ostateczności (tzn. usypiają , nie wybudzaja:P)

Gość kita 23
popieram Ciebie Miss Sixty ! Mam 25 lat i dzieci narazie nie planuję ale myśle już o porodzie mimo że to nastąpi za jakiś czas . Nie wyobrażam sobie tego bólu , nie mam nic przeciwko porodom naturalnym ale jeśli kobieta chce znieczulenie zoo to musi je dostać ale niestety tak nie jest . Moja siostra jest w ciązy i niedługo bedzie rodzić i chciała znieczulenie lecz jak sie okazało nie można tego zrobić ani w Szpitalu Powiatowym w Białogardzie ani w Koszalińskim . W Koszalinie nie ma anestezjologów , a w Białogardzie położna powiedziała że nie było tak przeprowadzanego porodu ani razu i spytała się :"jak Pani zamierza przeć jak Pani nic nie bedzie czuła " ? nasz personel medyczny powinno sie wysłać na przeszkolenie bo każda moja koleżanka wie że znieczulenie do porodu daje sie w takich dawkach aby czuć parcie !!! Zadziwijący jest ten poziom wiedzy i żenujący jest problem bólu w 21 w. A jak ma płacić za poród ze zieczuleniem 4000 zł w Gdańskim Swessmedzie to woli za tą cene cesarke . Popieram ją i jak czasy się nie zmienią to myśle że też wybiore to rozwiązanie . A gdzie prawo pacjenta do znieczulenia bólu zapisane w ustawie , powinno takim szpitalom wytoczyć sie proces, a położne powinny być młodsze i albo dokształcić sie

Gość ewka25
do pszczoła5 , ja miałam cc ponad rok temu i to do mnie należał wybór znieczulenia, mogłam być całkiem nieprzytomna lub przytomna, wybrałam to drugie. Jestem bardzo zadowolona z całego porodu, z karmienie też problemu dużego nie miałam i dziecko jest zdrowe. Kobiety to do każde z nas należy wybór i nie mówcie że ktoś jak ma cc jest egoistą, ja miałam cc ze wzgl. na różnego rodzaju komplikacje, ale pewnie gdyby nie to to również bym chciała. Ile jest kobiet tyle porodów, komplikacje zdażają się po cc i po porodzie naturalnym...przestańcie przeciwniczki cc tak traktować kobiety po cc. Kobieta ma rodzić w bólu...guzik prawda kobieta ma być szczęśliwa, jeżeli ktoś czuje potrzebe bólu prosze bardzo, ale podkreślam ze po cc również jest ból. Ale to nie o niego chodzi, nie jest ważne ile kobieta podczas porodu się na cierpi ważne by urodzić dziecko zdrowe bez znaczenia czy naturalnie czy przez cc. Pozdrawiam!

ewka, no tak, złapałaś mnie, znów wyrażam się nieprecyzyjnie. oczywiście chodziło mi o to, ze nie zrobią ogólnego znieczulenia bez wskazań lekarskich i jeśli pacjentka sobie zażyczy. A większosć z nas chce przecież być świadomoą tej chwili, jak wyciągają maluszka i zobaczyc go tuz po...

Gość ewka25
a to cudne uczucie być świadomym w takiej chwili, ja nawet przez moment nie myślałam o ogólnym, niestety urodziłam w 35 tyg. i zaraz zabrali mi córeczkę do inkubatora :-( ale widziałam ją chociaż chwilkę... ale dużo kobiet boi się nawet znieczulenia zoo, chcą ogólne, jeżeli czują się z tym dobrze to super.

Gość lilka 56
a ja popieram cc ze względu na lenistwo i wygodnictwo lekarzy i położnych . Śmieszne jest to co było napisane wcześniej połozna nie wie że przy znieczuleniu zoo można przeć kto ją wogóle zatrudnił ? Zaczynam sie bać o zdrowie ! to jest przerażające ile oni krzywd robią moją koleżanke po porodzie krzywo zaszyli i musiał to poprawiac inny lekarz . Ja jak bede rodzić to tylko w szpitalu prywatnym mam wtedy pewność że zrobią wszystko najlepiej jak potrafią bo podpisuje się umowy z nimi . poza tym przy cesarce mniej cierpi kobieta i dziecko . A swoją drogą to śmieszne żeby w 21 w znieczulenie nie było ogólnie dostępne , może naprawde powinnyśmy składać pozwy do sądu o łamanie praw pacjenta jakim jest prawo do znieczulenia bólu . Jedna z nas nawet napisała że według prawnika to jest karane ! A pokazać im co kobieta potrafi

rodziłam 12 godzin ponad 4kg córę i był to naprawdę ciężki poród, po 3 godzinach poszłam pod prysznic, nic mnie nie bolało, nie ciągnęło, po 3 dniach mi zdjęli szwy a opowieści o jakiejś rozciągniętej pochwie są mi zupełnie nieznane, problem zasadniczy chyba polega na tym, ze u nas w szpitalach jest jakaś cholerna moda na rodzenie naturalne i trzymaja te biedne babki bardzo długo i próbują: urodzą a może nie urodzą, gdyby to wszystko się odbywało szybciej i widzą no faktycznie postęp porodu jest marny to robimy cesarkę i nikt by nie musiał sie tam męczyc 17 godziń a potem łaskawie albo go wezma na cesarkę albo jeszcze chwilę poczekają to tego problemu wogóle by nie było, nie sądzicie?