Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka**

skutki uboczne diane 35

Polecane posty

Gość Dot31
do sieboi19 Nie wiem czy dobrze zrobiłaś biorąc tyle tabletek jednego dnia. Ja przez pierwsze 2 listki mialam biegunki(chodziłam do toalety 6 razy na dzien) ale nie bralam dodatkowych tabletek poza tą jedna o stałej porze. W ciąże nie zaszłam ale miałam okropny wysyp pryszczy.Teraz juz organizm przyzwyczail sie do Diane 35 i nie mam biegunek i cera coraz lepsza. Te biegunki to pewnie reakcja na Diane i powinnas przeczekac a organizm sie przyzwyczai i brać jedną tabletkę o stałej porze.Ja tak właśnie zrobiłam i jest ok:)

witam! zażywam diane 35 od 4 miesięcy, niestety listek dostał się w niepowołane dziecięce ręce i dwie tabletki zostały zgniecione/pokruszone. Czy mogę je w takiej rozkruszonej formie zażyć nie martwiąc się że zajdę w ciążę??

Gość sieboi19
do Dot31 a czy zabezpieczalas sie dodatkowo przez te 2 pierwsze listki kiedy mialas te biegunki po 6x dziennie?

Gość sieboi19
do Dot31 a czy zabezpieczalas sie dodatkowo przez te 2 pierwsze listki kiedy mialas te biegunki po 6x dziennie?

Gość Dot31
Nie zabezpieczałam sie dodatkowo, nie wiem czy to mozna bylo nazwac biegunka, bo wyprózniałam sie 6 razy na dzień( nie bylo to wodniste jak przy biegunce, tylko jak zawsze:P)A ale nie byla to raczej biegunka tylko pigulka przyspieszyla mi przemiane materi, nie mialam przy tym zadnych dolegliwosci, nie bolal mnie brzuch np. Schudłam jednak 2 kg, ale teraz juz odzyskalam te 2 kg:)

Gość Dot31
Kończę 3 listek diane i jest róznie , są dni gdy cera jest super czysta, ale zaraz potem obsypuje mi brodę ogromnymi bolącymi gulami.Najlepiej jednak moja cera wygląda w czasie siedmiodniowej przerwy, wtedy nie ma nawet jednego pryszcza.Zastanawiam się czy czekać jeszcze na efekty czy jednak Diana mi nie służy. Buzia mi sie mniej przetłuszcza to wielki plus, ale czy w 3 miesiącu brania juz nie powinno być tych bolesnych guzów.co dziwne na brodzie najrzadziej mi wyskakiwaly pryszcze przed braniem Diane a teraz tylko na brodzie pojawiaja się. Czy ktos tak miał a później to minęło?

Gość gazza
do Anetakrop długo mnie tu nie było ale nadal mam do odsprzedania ta diane 2 opakowania.Będę dziś dzwonić.

Gość bajbi
Witam. czy tabletki koniecznie trzeba wziąć pierwszego dnia miesiączki? nie mozna wziąć, np. tydzień po ostatniej miesiączce? czy ktoras z Was tak robiła?

Gość adka76
Ja brałam Diane 35 przez miesiąc.. Nie polecam nikomu, te tabletki wywołały spustoszenie w moim organizmie! Od 3 miesięcy nie robię nic innego tylko biegam po lekarzach Najgorsze są problemy kardiologiczne- arytmia, kołatanie serca, koszmar. Zanim lekarz zapisze Wam te tabletki zażądajcie szczegółowych badań czy w ogóle możecie je brać!!!!

Gość NaTaLiA21_2008
Witam Was dziewczyny! Mam problem bralam tabletki Diane przez pół rokuz tym ze nie bralam ich z zalecenia lekarza tylko na wlasna reke. Ale postanowilam je odstawic i własnie wtedy zaczeły sie problemy bolała mnie glowa miałam nudnosci i chydlam bo nie moglam jesc nie wiem czy to skutek tych tabletek. Okres mi sie spoznił 2 tygodnie ale dostalam, czuje sie juz tak okolo 1.5 miesiaca nie wiem czy to jeszcze dlugo bedzie trwalo nie mam na nic ochoty czy powinnam osc z tym do ginekologa prosze was o pomoc pozdrawiam P.S przez cały okres brania tabletek było suupre :):) troszke przytylam i piersi mi ursoly cera sie znacznie poprawiła ale jak przestalam je brać wtedy dipero zaczal sie problem

Gość NaTaLiA21_2008
Witam Was dziewczyny! Mam problem bralam tabletki Diane przez pół rokuz tym ze nie bralam ich z zalecenia lekarza tylko na wlasna reke. Ale postanowilam je odstawic i własnie wtedy zaczeły sie problemy bolała mnie glowa miałam nudnosci i chydlam bo nie moglam jesc nie wiem czy to skutek tych tabletek. Okres mi sie spoznił 2 tygodnie ale dostalam, czuje sie juz tak okolo 1.5 miesiaca nie wiem czy to jeszcze dlugo bedzie trwalo nie mam na nic ochoty czy powinnam osc z tym do ginekologa prosze was o pomoc pozdrawiam P.S przez cały okres brania tabletek było suupre :):) troszke przytylam i piersi mi ursoly cera sie znacznie poprawiła ale jak przestalam je brać wtedy dipero zaczal sie problem

Gość NaTaLiA21_2008
Witam Was dziewczyny! Mam problem bralam tabletki Diane przez pół rokuz tym ze nie bralam ich z zalecenia lekarza tylko na wlasna reke. Ale postanowilam je odstawic i własnie wtedy zaczeły sie problemy bolała mnie glowa miałam nudnosci i chydlam bo nie moglam jesc nie wiem czy to skutek tych tabletek. Okres mi sie spoznił 2 tygodnie ale dostalam, czuje sie juz tak okolo 1.5 miesiaca nie wiem czy to jeszcze dlugo bedzie trwalo nie mam na nic ochoty czy powinnam osc z tym do ginekologa prosze was o pomoc pozdrawiam

Gość Dot31
Jestem w trakcie przerwy 7 dniowej i cera jest rewelacyjna, bez pryszczy,nie świeci się.Ale mam tak , że przez 3 tygodnie brania tabletek mam wysyp bolesnych pryszczy,a w trakcie 7 dniowej przerwy nawet jednego pryszcza.Czy to znak , ze tabletki mi nie slużą czy cera sie przyzwyczaja(zacznę po przerwie 4 opakowanie)

Gość klauduss
każda z nas inaczej reaguje na diane, dlatego nie nalezy sugerowac sie wypowiedziami innych dziewczyn... każda musi niestety sama sprawdzić jak reaguje na te pigułki. Przed zastosowaniem diane miałam mieszane uczucia (właśnie przez takie forum na ktorym naczytałam sie przeróznych opinii) ale sprobowałam i wyszło mi na dobre - miałam okropny tradzik i po 2 miesiacach zniknał, stosowałam przez 8 miesiecy, jedynym skutkiem ubocznym był nieznaczny ból w piersiach. Po odstawieniu przez poł roku po tradziku nie było śladu, niestety zaczął wracac. Zdecydowałam się po raz drugi rozpoczac kuracje i czekam na efekt, z tym że tym razem po 3 miesiacach zmieniam na yasminelle. Także dziewczyny - musicie wyprobowac je na sobie i dopiero wtedy sie przekonacie!! buźka i powodzenia!!

Gość klauduss
każda z nas inaczej reaguje na diane, dlatego nie nalezy sugerowac sie wypowiedziami innych dziewczyn... każda musi niestety sama sprawdzić jak reaguje na te pigułki. Przed zastosowaniem diane miałam mieszane uczucia (właśnie przez takie forum na ktorym naczytałam sie przeróznych opinii) ale sprobowałam i wyszło mi na dobre - miałam okropny tradzik i po 2 miesiacach zniknał, stosowałam przez 8 miesiecy, jedynym skutkiem ubocznym był nieznaczny ból w piersiach. Po odstawieniu przez poł roku po tradziku nie było śladu, niestety zaczął wracac. Zdecydowałam się po raz drugi rozpoczac kuracje i czekam na efekt, z tym że tym razem po 3 miesiacach zmieniam na yasminelle. Także dziewczyny - musicie wyprobowac je na sobie i dopiero wtedy sie przekonacie!! buźka i powodzenia!!

Gość nordii
WITAM!!! Dziewczyny mam do Was pytanie!!! Brałam diane przez 7 miesiecy, zrobilam sobie miesiac przerwy i znow zaczełam brac, tylko po tym miesiacu pierwszej tabletki nie wzielam juz pierwszego dnia okresu tylko po prostu zwykłego dnia, nie zwracajac uwagi na to kiedy wystapi okres. Teraz krwawie od dwoch tygodni i nie wiem co jest????PORADŹCIE!!MIAŁA TAK KTÓRAŚ Z WAS????

Gość co za bzdury
nordi, jak to co robić iść do gina, zaburzyłaś sobie równowagę hormonalną to co się dizwisz....tylko gin coś poradzi

Gość co za bzdury
nordi, jak to co robić iść do gina, zaburzyłaś sobie równowagę hormonalną to co się dizwisz....tylko gin coś poradzi

Gość Veroooo
CZESC DZIEWCZYNY.... CHCIALAM SIE DOWIEDZIEC OD WAS PO JAKIM CZASIE ZAOBSERWOWALYSCIE REZULTAT POPRAWY CERY PO ZAZYWANIU DIANE....JA JESTEM DOPIERO W POLOWIE 1 BLISTRA I JAK NA RAZIE W OGOLE NIE WIDZE POPRAWY NA LEPSZE A MOZE NAWET POGORSZENIE.... CHCIALABYM WIEDZIEC CZY TO NORMALNE I CZY MOGE SIE SPODZIEWAC ZE ZA JAKIS CZAS Z MOJA CERA WSZYTSKO SIE UNORMUJE... BARDZO MI NA TYM ZALEZY..... MAM PODWYZSZONY TESTOSTERNON , ANDROSTENDIONI PROLATKYNE DLATEGO DOSTALAM RECEPTE NA TE LEKI PONIEWAZ MAJA ONE OBNIZYC POZIOM MIOCH HORMONOW A CO ZA TYM IDZIE ZREDUKOWAC TRADZIK KROTY MOZE BYC REZULTATEM TYCH WYSOKICH HORMONÓW.... BARDZO PROSZE O ODP. JESLI KTORAS Z WAS MA PODOBNY PROBLEM......POZDRAWIAM

Gość Never_mind
Drogie dziewczyny, Ja zaczęłam brać Diane 35 wczoraj, ale jak się naczytałam waszych opinii to aż dreszcz mnie przeszedł. Lek ten przepisała mi moja pani endokrynolog w celu leczenia nadmiernego owłosienia, nie mówiła mi o żadnych efektach ubocznych, ale najbardziej niepokoi mnie to, że niektóre z Was przytyły… Ja wolałabym tego uniknąć, ponieważ od sierpnia sporo schudłam będąc na pewnej diecie (pod okiem lekarza oczywiście), a przytycie byłoby dla mnie totalną porażką, bo na co by mi były te wysiłki? No, ale do rzeczy: chciałabym zapytać, czy któraś w Was brała Diane 35 w celu pozbycia się bądź zmniejszenia nadmiernego owłosienia i z jakim skutkiem? Jak długo należy ten lek brać, aby były widoczne jakieś efekty? Pozdrawiam wszystkie nadmiernie owłosione i nie tylko ;-)

Gość Never_mind
Drogie dziewczyny, Ja zaczęłam brać Diane 35 wczoraj, ale jak się naczytałam waszych opinii to aż dreszcz mnie przeszedł. Lek ten przepisała mi moja pani endokrynolog w celu leczenia nadmiernego owłosienia, nie mówiła mi o żadnych efektach ubocznych, ale najbardziej niepokoi mnie to, że niektóre z Was przytyły… Ja wolałabym tego uniknąć, ponieważ od sierpnia sporo schudłam będąc na pewnej diecie (pod okiem lekarza oczywiście), a przytycie byłoby dla mnie totalną porażką, bo na co by mi były te wysiłki? No, ale do rzeczy: chciałabym zapytać, czy któraś w Was brała Diane 35 w celu pozbycia się bądź zmniejszenia nadmiernego owłosienia i z jakim skutkiem? Jak długo należy ten lek brać, aby były widoczne jakieś efekty? Pozdrawiam wszystkie nadmiernie owłosione i nie tylko ;-)

Gość Never_mind

Gość sunshine4
Veroo, ja też jestem w połowie pierwszego blistra i też biorę ze wzglądu na poprawę cery, ale nie zauważyłam poprawy,może cera jest mniej tłusta, ale teraz pojawiają mi się takie grube bolące krosty. Oprócz tego czuję ciągłe zmęczenie i stle jestem śpiąca, co jest uciążliwe, więc właśnie zastanawiam się nad odstawieniem diane :/

Gość sunshine4
Veroo, ja też jestem w połowie pierwszego blistra i też biorę ze wzglądu na poprawę cery, ale nie zauważyłam poprawy,może cera jest mniej tłusta, ale teraz pojawiają mi się takie grube bolące krosty. Oprócz tego czuję ciągłe zmęczenie i stale jestem śpiąca, co jest uciążliwe, więc właśnie zastanawiam się nad odstawieniem diane :/

Gość sunshine4
Veroo, ja też jestem w połowie pierwszego blistra i też biorę ze wzglądu na poprawę cery, ale nie zauważyłam poprawy,może cera jest mniej tłusta, ale teraz pojawiają mi się takie grube bolące krosty. Oprócz tego czuję ciągłe zmęczenie i stale jestem śpiąca, co jest uciążliwe, więc właśnie zastanawiam się nad odstawieniem diane :/

Gość Dot31
Ja jestem w trakcie 5 listka.Do 4 listka włącznie mialam wielkie bolace guzy w okolicach brody.I juz chcialam rezygnowac z Diane bo mialam wrazenie ze jest coraz gorzej.Jednak zaskoczenie, bo teraz mam tylko jednego niewielkiego pryszcza w okliach brody i tak jest od poczatku 5 listka.Wiec na poprawe trzeba jednak poczekac troche. Pani doktor mowila ze poprawa moze byc dopiero po 6 miesiacach , wiec u mnie rzeczywiscie tak jest. Ale pierwsze cztery miesiace to byla tragedia, nawet znajomi smieli sie ze Diana zamiast mi pomagac powoduje wiecej pryszczy.Teraz jest prawie idealnie.

dziewczyny tak czytam te wasze posty i czytam i jetsem pzrerazona. od 4 biore Diane, fakt dopiero zaczelam ale juz boje, mam nieregularne miesziaczki, torbiele na jajnikach, duzy poziom prolaktyny i testosteronu , moj ginekolog powiedzial ze Diane bedzie najlepsza dla mnie, a teraz jak czytam o tych skutkach ubocznych i o tym co Wy mialyscie to zastanawiam sie co robic...mam nadzieje ze ja nie ebde miala skutkow ubocznych...

tak czytam te wasze posty i cytam i jestem przerazona...trzy dni temu zacezlam brac Diane 35, mam 18 lat, zaburzenia miesiaczkowania, torbiele na jajnikach , duzy poziom prolaktyny i testosteronu...ginekolog przepisal mi Diane i powiedzial ze beda najlepsze...mam nadzieje ze nie bede miala skutkow ubocznych...i tak jzu od wielu lat sie lecze i nigdy nie wiedzilei co mi jest gdy teraz wkoncu zaczelam jakas sensowna terapie to nie chce jej konczyc...powiedzcie mi jeszcze czy Diane mozna mieszac z alkoholem?? czy po oplknieciu tabletki po ajkims czasie moge wypic sobie piwko??