Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka**

skutki uboczne diane 35

Polecane posty

Gość malaala
Dokładnie miałam to samo że pierwsze opakowanie,to było jak odkręcenie kranu :D ,tylko ja miałam miesiąc okres... normalnie porażka ,zazwyczaj miałam tydzien to dla mnie juz było ciut za dużo, a tu miesiąc, teraz biore drugie opakowanie zobaczymy jak będzie się układało dalej :) dostałóam jeszcze jakieś dodatkowe witaminy, cera no tak powoli powoli się poprawia, no ale to dopiero drugie opakowanie, więc jeszcze musze poczekać :)

Gość malaala
Dokładnie miałam to samo że pierwsze opakowanie,to było jak odkręcenie kranu :D ,tylko ja miałam miesiąc okres... normalnie porażka ,zazwyczaj miałam tydzien to dla mnie juz było ciut za dużo, a tu miesiąc, teraz biore drugie opakowanie zobaczymy jak będzie się układało dalej :) dostałóam jeszcze jakieś dodatkowe witaminy, cera no tak powoli powoli się poprawia, no ale to dopiero drugie opakowanie, więc jeszcze musze poczekać :)

Gość malaala

Gość malaala

Gość malaala

Gość Barbie17172
Ja dziś byłam u ginekologa i zapisał mi Diane 35 bo mam problemy z cera i bardzo się cieszyłam bo mówił że pomoże. Czytajac wasze opinie troche się przeraziłam...;/ Ale wiem ze kazdy lek działa inaczej na kazdego. A mam pytanie brał ktoś dłuższy okres czasu te tabletki? a jeśli tak to czy po tak długim czasie np. trądzik wrócił itp Bo zastanawiam się czy nawet po tak długim zażywaniu może powrócić to co było przed zażywaniem tabletek?? Aha, czytałam również że one są bardziej jako terapia hormonalna a nie zabezpieczenie? Czyli co są gorsze w antykoncepcji od innych tabletek?? prosze o odp:) pozdr:*

Gość antubis6
Nie wiem od czego zaczac....moja historia z tabletakami zaczela sie od Harmonetu, ale przez skutki uboczne ( plamienia po roku brania i trądzik) zdecydowalam sie na Diane 35, dobrze sie po niej czulam ale słyszalam ze zawiera "końską" dawke hormonow wiec zmienilam na Microgynon 21. Po nim czułam sie bosko gdyby nie jedna rzecz- przytylam 5 kg!!!! i tylabym zapewne dalej gdyby nie szok spowodowany waga i średnim tradzikiem;/ Wiec znowu wróciłam do Diane 35....I tu znowu pojawia sie problem...Chociaż nie tyje(juuupiii) i wracam powoli do swojej wagi, mam fajna cere:D to huśtawka nastrojów i wspomniana wczesniej ogromna dawka hormonow, powoduje że coraz częściej myślę o zmianie tabletek....ale które będą dobre...?Czy wkońcu znajde dla mnie idealne? Albo sie poddam:(

Gość antubis6
Nie wiem od czego zaczac....moja historia z tabletakami zaczela sie od Harmonetu, ale przez skutki uboczne ( plamienia po roku brania i trądzik) zdecydowalam sie na Diane 35, dobrze sie po niej czulam ale słyszalam ze zawiera "końską" dawke hormonow wiec zmienilam na Microgynon 21. Po nim czułam sie bosko gdyby nie jedna rzecz- przytylam 5 kg!!!! i tylabym zapewne dalej gdyby nie szok spowodowany waga i średnim tradzikiem;/ Wiec znowu wróciłam do Diane 35....I tu znowu pojawia sie problem...Chociaż nie tyje(juuupiii) i wracam powoli do swojej wagi, mam fajna cere:D to huśtawka nastrojów i wspomniana wczesniej ogromna dawka hormonow, powoduje że coraz częściej myślę o zmianie tabletek....ale które będą dobre...?Czy wkońcu znajde dla mnie idealne? Albo sie poddam:(

Gość antubis6

Gość Wera 29
Biorę Diane 8 miesięcy, tolerowałam ja całkiem dobrze, ale od pewnego czasu mam dziwne objawy i nie wiem czy wiązać je z zazywaniem Diane. Mam zawroty głowy, silne bóle głowy, zaburzenia widzenia i skurcze w nogach. Niepokoi mnie to, czy któraś miała takie objawy po zazywaniu Diane?

Witajcie dziewczyny:) mam nadzieje, ze mi jakos doradzicie - otoz DIANE 35 rowniez nie jest mi obce - zaczelam je brac ze wzgledu na cere (obfity trądzik na twarzy, dekolcie i ramionach :o ) i byla to dla mnie ostatnia deska ratunku bo zadne antybiotyki i masci nie pomagaly :o bralam te tabletki 6 miesiecy w trakcie ktorych pozbylam sie syfkow i moja buzia naprawde byla bez skazy (oprocz pozostalosci oczywiscie po tradziku ale zadne nowe syfy mi nie wychodzily) po tym okresie chcialam brac dalej tabletki ze wzgledu na antykoncepcje ale gin przepisala mi YASMIN twierdzac ze DIANE nie powinno sie stosowac dluzej nic 6 miesiecy a podobno Yasmin mialy tez wplsywac dobrze na cere. Niestety po 3 miesiach musialam odstawic YASMIN z powodu uciazliwych migren i bolow nog, lekarka zaproponowala mi malo znane tabletki NOVYNETTE z ktorych bylam baaaaardzo zadowolona ze wzgledu na brak skutkow ubocznych i w miare niska cene w porownaniu do Yasmin :) i tak sobie bralam te tabletki ok 3,5 roku az stwierdzilam ze czas na przerwe no i tu sie zaczynaja schody...

Gość Barbie17172
już dzis biore 4 tabletke diane 35 ale mam pare pytan: bo po 1wsze rzuciłam palenie dopiero kiedy wziełam pierwsza tabletke a z tego co wiem nikotyna utrzymuje sie przez 14 dni w organiźmie a co za tym idzie jest zmniejszone działanie tabletek, czy nie używajac zabezpieczenia moge zajść w ciąże w przeciągu tych 14 dni??? prosze o pomoc pozdr:) i wesołych świat;p

Gość malaala
No a ja własnie wybrałam już drugie opakowanie, no i od wczoraj jest przerwa i okresu nie ma:/ więc nie wiem co jest, a poprzedni okres miałam miesiąc; :/

Gość
jak z diana i wakacjami,słoncem,plażą czy któras z Was opalala sie podczas brania diane?ja wkrotce wybieram sie w tropiki i troche sie obawiam jak to bedzie moze któraś z Was byla w takiej sytuacji boje sie jakis uczulen,plam itp moze lepiej odstawic odpowiednio wczesniej ale znowu boje sie komplikacji po odstawieniu i mnie wysyfi na sam urlop oh juz nie wiem co robic;( biore od pol roku mam jeszcze dwa listki pozdrawiam

Gość Altruistka
Brałam "DIANE 35" przez kilka lat leczniczo ale z powodzeniem sprawdzała się i antykoncepcyjnie.Włosy stały się mocniejsze i nie wypadały,zupełnie wygładziła mi się cera na całym ciele.Trądzik był wspomnieniem.Jedyneym problemem u mnie był spadek libido i nieco ociężałe nogi.Chociąż mam skłonności do tycia to jednak moja waga podczas brania tych tabletek nie zmieniła się. Gdy po kilku latach zdecydowałam się odstawić "DIANE 35" zaczęły sie problemy z wypadaniem włosów więc zażywałam je z przerwami,by to zjawisko zniwelować.Słyszałam,że po odstawieniu wogóle tabletek antykoncepcyjnych to są częste objawy. W międzyczasie jednak brania tych leków co jakiś czas robiłam kilkumiesięczne przerwy.Podczas jednej z takich przerw zrobiłam sobie badanie poziomu hormonów w organizmie. Wogóle to dziewczyny zasada jest taka: ZANIM ZACZNIECIE ZAŻYWAĆ TABLETKI HORMONALNE,ANTYKONCEPCYJNE, POWINNYŚCIE ZROBIĆ SOBIE BADANIE POZIOMU HORMONÓW W SWOIM ORGANIZMIE. Trzeba wiedzieć jaki jest poziom hormonów,bo lekarz zpisując wam tabletki hormonalne jest wtedy w stanie dobrać optymalną dla was dawkę potrzebnego hormonu.Wszelkie przedawkowania zażywanych hormonów mogą powodować różne przykre objawy.Badanie takie trzeba zrobić często prywatnie i odpłatnie.To jest fakt,że NFZ nie robi tych badań bezpłatnie pod kątem antykncepcji w naszym kraju obwarowanym sankcjonowaniem kobiet,które nie chcą zajść w nieplanowaną ciążę.Także nie dość drogie panie,że płacicie haracz za kupowanie antykoncepcji,to jeszcze dbałość w tej materii o wasze zdrowie,by nie zafundować sobie raka też w 100% musicie opłacić. Pozdrawiam i kochane kobiety dbajcie w pierwzej kolejności o swoje zdrowie by dogodzić swoim panom.

Słuchajcie bo już nie mogę wytrzymać jak niektóre opinie czytam:/ Mam wrażenie ze niektóre dziewczyny na prawde mają coś z głową... Po pierwsze robimy badania hormonalne. Po drugie, jesli juz nie macie tych badan to bierzecie tabletke dwa miesiace i zobaczycie jak sie bedziecie czuć, a nie że wszystko mnie boli, ale żeby mój facet był zadowolony to biorę- Śmieszne! Jestem po roku brania Diane teraz zrobilam sobie przerwe na 2 miesiące, a później na wakacje pewnie znowu do nich wrócę. Skutki uboczne? Lekki spadek libido na pewno i wahania nastroju. Przytyłam też 8 kilo, ale że jestem szczupłą osobą to wyglądam dzięki temu nawet lepiej. Nie zaszłam w ciążę, więc wszystkie gadki na temat tego iż nie jest to srodek antykoncepcyjny są ŚMIESZNE. Trądziku też sie pozbyłam, czasami coś malego wyskoczy, ejstem w pierwszym miesiącu przerwy, pryszcze jak na razie nie powróciły. czekam na pierwszy \'samodzielny\' okres dlatego nie wiem jak to bedzie dalej wyglądać. Także dziewczyny, te które zaczynają brać bądź zastanawiają się. Weźcie, zobaczcie jak się czujecie, i porozmawiajcie z ginekologiem. Ja również rok temu czytałam te wszystkie negatywne opinie, na prawdę, należy sprawdzić samemu, gdyż każda z nas ma inny organizm. Pozdrawiam.

dziewczyny zawsze przed okresem wyskakiwalo mi kilka syfow. jednak teraz jestem juz po okresie a na polowie brody wyszla mi jakby masa takich malutkich syfkow tylko sa one wypelnione woda. w piatek mam wazna uroczystosc a to jest dosc duze:( moze wy wiecie co to jest i co z tym zrobic:(?? dodam ze dzis biore 5 tabletke z 1 listka:(

dziewczyny zawsze przed okresem wyskakiwalo mi kilka syfow. jednak teraz jestem juz po okresie a na polowie brody wyszla mi jakby masa takich malutkich syfkow tylko sa one wypelnione woda. w piatek mam wazna uroczystosc a to jest dosc duze:( moze wy wiecie co to jest i co z tym zrobic:(?? dodam ze dzis wezme 5 tabtelke z 1 listka:(

Gość nieobeznana
Przede wszystkim nie panikuj :) nie podrazniaj tego zadnymi srodkami przed samym wyjsciem, bo będzie zaczerwienione, zatuszuj podkladem antybakteryjnym [ja mam z vichy- bardzo dobry, choć nieco drogi]. Jeśli natomiast chodzi o diane-35 to chcialam się coś wypowiedzieć na ten tamet. Drogie forumowiczki, stosowalam te tabletki przez rok i jak mniemam przyczynily sie one do sporego uszczerbku na moim zdrowiu. Objawy jakie dostałam po jakis 3-4 miesiacach stosowania: b. częste, silne bóle głowy, zmęczenie, problemy z koncentracją, problemy z oczami (wrażenie zamglonych oczu), bóle brzucha, skurcze jelit itp. Dodatkowo pojawiła się u mnie grzybica pochwy. Po roku stosowania poszlam do specjalisty, nakreslilam sytuacje (mialam rowniez czeste bole sutkow, szczegolnie w polowie cyklu badz tuz przed miesiaczka) i poprosilam o zmiane leku, dostalam inny lek, ktory niestety tez nie pomogl. Obecnie odstawilam hormony, próbuję wrócić do poprzedniego stanu zdrowia (co nie jest rzeczą prostą). Więc jesli nie musicie nie stosujcie tabletek, naprawdę nie polecam, wiecej z tego problemow niz korzysci. Pozdrawiam.

Gość Wera 29
do natalianaaa: ja biore diane 8 miesiecy i cala buzka ladna wlasnie oprocz brody, od pierwszego opakowania wyskakiwaly na brodzie dziwne syfki i wyskakuja do dzis i tylko w tych okolichach, nie pomagaja zadne srodki przepisane przez dermatologa. Mam wrazenie ze wlasnie diana je wywoluje. pozostala czesc buzki sliczna, bez syfkow, brak blyszczenia. Wlasnie zegnam sie z diane bo chociaz pomogly na przetluszczajaca sie cere i wlosy to spowodowaly wysyp na brodzie i okropne samopoczucie. Przez pierwsz miesiące dobrze je tolerowalam, teraz czuje sie coraz gorzej, mam silne bole głowy, zawroty, omdlenie, kolatanie serca i zaburzenia widzenia. A w ulotce jest informacja, ze przy takich objawach należy odstawić Diane

Gość kathrin_90
witam!! dziewczyny powiedzcie mi po jakim czasie zaczęłyście odczuwać skutki uboczne po diane?? bo ja narazie wzięłam tabletki 3 z pierwszego opakowania i nic. kompletnie nic:) aż sama się dziwię bo tyle złego się naczytałam ,że tylko czekam aż coś niedobrego zacznie się ze mną dziać.. czy to możliwe ,że jeszcze za wcześnie na odczuwanie jakichkolwiek skutków braniatego leku?? mogę zacząć je odczuwać po dłuższym zażywaniu?? bo ja już sama nie wiem co mam o tym myśleć.. prosze o odp:) pozdrawiam:)

Gość
Kathrin chyba jeszcze za wczesnie na odczuwanie efektów ubocznych ale pojawia sie raczej na pewno choc kazdy jest inny i inaczej reaguje.U mnie bylo to nadmierne wypadanie wlosów,wysyp na twarzy to przejdzie to jakby skora sie oczyszczala ja tak mialam do 5 miesiaca,laknienie,oslabienie,zero ochoty na sex tzn miejsca intymne jakby bardzo wrazliwe i partner nie mogl wejsc we mnie,czasem dusznosci i jakby problemy z oddychaniem mialam wrazenie ze nie moge zlapac powietrza,przytylam 5kg ale to chyba woda bo jestem jakby spuchnieta jedyny plus to wiekszy biust i pupa ale regularnie cwicze i wcieram balsamy na celulit.Przetrwalam to wszystko i jakby sie uspokoilo zaczelam 7 listek cera ladna cos tam na brodzie czasem wyskoczy,wlosy mniej wypadaja ja zaczelam je brac glownie z powodu wlosow bo mialam podwyzszony testosteron i te diane maja wlasnie zbic testosteron i wyregulowac horm, Ogolnie czuje sie nie najgorzej roznie ale co bedzie jak odstawie ne wiem juz sie boje ale tez pewnie bede musiala to przejsc bo przerwa jest wskazana nie mozemy sie tym faszerowac w nieskonczonosc.

Gość
jeszcze jeden plus chyba najwiekszy rzucilam fajki bo przy tych tabletkach nie radze i to moj sukces!;P

Ja dzis wzielam 8 tabletke. Okresu dostalam tydzien temu w nocy z piatku na sobote. Niestety nie wiem teraz co robic bo to juz 8 dzien a ja caly czas mam okres. No moe tylko wczoraj nie mialam a dzis bol i wszystko od nowa. Czy to od tych tabletkek i czy dlugo to jeszcze bedzie trwalo??:(

Gość allegra11112
biorę diane 35 od 10 dni - trochę się zastanawiałam po wszystkich ostrzeżeniach jakie znalazłam na różnych forach ale w końcu się zdecydowałam - miałam robione wcześniej badania hormonalne więc doszłam do wniosku, że lekarz wie co robi... no i właśnie coraz bardziej w to wątpię, pierwsze dwa dni były \"normalne\", ale teraz... mogłabym spać cały dzień, wstawanie rano jest po prostu katorgą (skowronkiem to ja nigdy nie byłam ale bez przesady), rano wstaje z takim \"kacem\" jak bym piła pół nocy i przed 2h położyła się spać:/ do tego dochodzą mdłości jedyna pozytywną stroną ich przyjmowania jest wstręt do papierosów - tydzień temu spalałam 1,5 paczki dziennie a teraz parę sztuk i to bardziej sięgam po nie z przyzwyczajenia, niż jakiejkolwiek potrzeby, tak samo nie mogę patrzeć na alkohol - czyli typowe objawy kaca;) nie wiem czy przerwać kuracje, czy ciągnąć to dalej nie mogę cały czas chodzić śpiąca, ledwo wstawać do pracy wracając z niej po prostu padac:/

Gość kathrin_90
Dzisiaj wezmę 11 tabletkę diane.. jak narazie jest w miare dobrze. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie,że tyje.. ale to tylko wrażenie bo ważyłam się i nie utyłam ani grama... może jestem trochę przewrażliwiona bo tyle sie naczytałam o tym zwiększeniu masy... innych skutków ubocznych jak do tej pory nie zauważyłam... myślałam ,że będzie gorzej... jedyne co mnie męczy to zmiany nastroju...chwilami doataję ataku furii i to zupełanie bez powodu:/ wydzieram sie na wszystkich nic mi sie nie podoba... i co jest najdziwniejsze trwa to tylko chwilę i po tej chwili przechodzi jak ręką odjął...:P dziwne... miała któraś z was podobnie czy to tylko ja jestem takim nietypowym przypadkiem???

Gość allegra11112
o zmianach nastoju czytałam, więc nie jesteś jakimiś nietypowym przypadkiem;) podobno przechodzi:)

Gość siksa20
Czesc dziewczyny.Wlasnie zaczynam brac 3 opakowanie Dianki,plamienie mialam powiedzmy przez 1 miesiac i teraz jest ok,poza tym miesiaczaka trwa 3-4 dni i bez bolu a zanim zaczelam brac tableki trwalo 8dni z bolem nie do wytrzymania.CERA hmmm--zaczelam je brac ze wzgledu na tradzik,musze powiedziec ze buzia juz sie nie swieci tak jak wczesniej a krostki sa ale ponoc maja wyjsc na wierzch i potem spokoj.

Gość siksa20
ja nie zgrublam ani grama a biore 3opakownie,tylko czuje sie tak jakos ociezale.A te nastroje przejda trzeba poczekac az organizm je przyswoi.