Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasollllka

MERCILON a libido

Polecane posty

Gość fasollllka

kobietki biorace mercilon - jak to u was wyglada/ało ? Spadło czy bez zmian? Zadowolone jestescie z tych tabletek? Czytalam juz wszytskie topiki na temat merciolnu ale cos kiepsko, chyba mało popularna tabletka:(

U każdej dane tabletki działaja inaczej. To tak jak z facetami - jednych ledwie tolerujemy, drudzy wpędzają nas w depresję, a jeszcze inni to strzał w dziesiątkę - poznajesz i wiesz, że to ten. Nie przejmuj się niczyja opinią. To wszystko to kwestie indywidualne.

Gość fasollllka
dzieki:) tak własnie mysle ale zawsze fajniej jesli usłyszy ( przeczyta:) ) sie to od innej osoby;)

też brałam mercilon na samym początku, a potem cilest, harmonet... okazało się, że jestem trudnym przypadkiem - potrzebuję mocniejszych tabletek i to trójfazowych... czasem tak bywa :) ale pomimo, że nie moge brac Mercilonu, nie mam zamiaru go jakoś krytykować :) ma chyba najmniejszą dawkę hormonów w Polsce - to dobre dla wątroby... no, ale dla mnie miał stanowczo za mało :(

ja brałam Mercilon i spadło mi po nim moje libido.z tego co czytałam to duzo innym dziewczynom tez.Przestałam go brac bo bardzo zle sie czułam.

Gość karolaaaaa
Hej. Ja biore Mercilon już od dłuższego czasu. Tak właściwie brałam około 2 lat, pół roku przerwy, i teraz zaczynam już trzecie opakowanie. Wcześniej brałam Cilest i Triquilar, ale po nich nie za dobrze się czułam. Nie pamiętam jak było jak pierwszy raz zaczełam brac Mercilon, ale tym razem zauważyłam że moje libido wręcz wzrosło, ale to tłumacze tym, że bez pigułek, mimo innej antykoncepcji type prezerwatywy... cały czas się bałam o potencjalną ciąże... cały czas o tym myślałam. Pigułka daje mi pewność, i może dlatego mój organizm tak reaguje? Jedyne skutki uboczne Mercilonu, to bóle głowy podczas odstawienia pigułek na te 7 dni :( Pozdrawiam

Gość Trisste
Atraktywna ma rację - to indywidualna sprawa. Ja nie zaobserwowałam u siebie takich objawów. Lekarz także mi mówił, że może mi wzrosnąć apetyt a stało się wręcz przeciwnie :)

Gość aneczkaa
hm.. ja biorę mecilon już drugie opakowanie i co do libido to ja bym powiedziała, że mi bardzo wzrosło, zresztą jak robiłam badania co do ustalenia tabletek to miałam rewleacyjne. Ja się po nich bardzo dobrze czuję :), ale z tego co czytałam o tym to jest to sprawa indywidualna każdej kobiety i każda inaczej reaguje na nie.

Gość ja biore mercilon od prawie
trzech lat a moj facet na moje libido nie narzeka. tak na marginesie on ma calkiem niemale ;)

Gość Lalcia
hmmmm biore mercilon juz 2 rok i nie widze zadnych zmian... czuje sie dobrze i jest wszystko w jak najwiekrzym porzadku. no moze poza cena tabletek :( troche drogie sa.

Gość ernestama
ja biore juz od 5 miesiecy i zamierzam dalej, bo jest ok a nawet lepiej niz przed...

Gość venus-87
a jak tam z waszymi piersiatkami? czy po mercilonie urosły wam piersi? jesli tak to o ile?

Gość mi też

Gość mi też
spadło libido, wcześniej brałam cilest i też spadło, piersi po mercilonie urosły, nawet się wyruwnały

Gość hyra
ja biore mercilon i jestem bardzo zadowolona bo poza bolami glowy, ktore pojawily sie ostatnio (i tak nie mam pewnosci ze to akurat od tabletek) nie dolega mi nic! zadnego spadku libido, zadnych krwawien, plamien, nic:)

Gość mercilon ble
a mi po Mercionie libido spadlo do zera, suchość pochwy itd. jak tylko odstawilam wrocila chec do seksu i zycia!

Gość libido = 0
ja po mercilonie miałam libido równe zero, dlatego przestałam brać. Piersi urosły mi o rozmiar i tak juz zostały (a nie biorę ich już dwa lata)

Gość tanitatikaram
ja bralam pare lat temu i czulam sie jakbym wogole nic nie brala,zero skutkow ubocznych,bardzo dobrze je wspominam:) przed okresem tylko czasem glowa mnie zabolala ale poza tym byly suuper dla mnie,nie wiem czy przez to ale schudlam przy nich jakies 3 kg teraz biore yasmin,balam sie tej zmiany ale ok jest nawet narazie

Gość tanitatikaram
a libido rowne 0 nieznane mi jest na szczescie:) gdybym takie miala rzucilabym tymi tabletami :p

do \"atraktywnej\"- skąd wiadomo, że dawka hormonów jest za mała? Biorę pierwsze opakowanie mercilonu i cały czas mnie to zastanawia

Wlasnie atraktywna odpowiedz!:) A co jesli bede brala Mercilon i okaze sie, ze ma on dla mnie zbyt niska dawke hormonow? Naturalnie ja nie bede o tym wiedziala,bo niby skad... I co wtedy wpadne? Bo dawka bedzie zbyt niska...?

Moje libido bardzo spadło i bardzo się z tym męczę (psychicznie), ale spadało mi po praktycznie wszystkich tabletkach jakie brałam (harmonet, microgynon, logest, diane35, evra - plastry). Teraz nie wiem, czy zmieniać, bo z następnymi pewnie będzie to samo:(

Gość justyneczka100_asd
Biorę mercilon chyba pierwszy i ostatni raz. Mam chyba wszystkie skutki uboczne. Libido rowne 0! Bardzo urosly piersi! Ciagle plamienia i nagle zmiany nastrojów! Bole podbrzusza...nie wiem czy mam brac te opakowanie do konca...poczkam chyba na to co powie moja Pani Ginekolog. A jak jest z trwaloscia brania? Jesli wezme teraz cale opakowanie mercilonu a potem drugie opakowanie innych tabletek to one beda razem wspóldzialas? Czy mam dalej czekac miesiac az bede mogla uprawiac sex bez stresu?? proszę o pomoc!!!

Gość Lola 100000
❤️ [ kwiatek ] :)

Gość Lola 100000
🌼 :D :P :O ;) ;-) 🌻 :(

Gość lovemusicher
Czesc. Bral ktos Yasminelle, a teraz bierze Mercilon? Wystepuja jakies plamienia? Ja po 7 dniowej przerwie zamierzam je wziac....

Gość k4sia
hej dziewczyny, ja wlasnie zaczelam brac mercilon to moje pierwsze tabletki anty dlugo sie wahalam czy w ogole zaczac ale stres towaarzyszacy przy kochaniu sie z moim facetem czy nie wpadne(mimo stosowania prezerwatywy) byl zbyt duzy. kurcze troche glupio sie przyznac ale licze troszke na to ze piersi mi urosna..napiszcie dziewczyny po jaki czasie zauwazylyscie ze piersi wam podrosly, jesli w ogole podrosly:) poza tym zadnych skutkow ubocznych nie mam, ale jak mowie przyjelam dopiero kikla tabletek.

hej dziewczyny, biore jeszcze tabletki Jeanine, ale mam dokonczyc to opakowanie, zrobić oczywiście 7 dniową przerwe i 8 dnia zaczynam brać mercilon, bardzo sie boje...po jeanine czułam sie super...brałam je w sumie jakieś pół roku..czyli z opakowaniem ktore teraz dokoncze bedzie 7 miechów...ale po 6 opakowaniu w czasie 7 dniowej przerwy myślałam ze nie wytrzymam, jak nigdy bolał mnie brzuch, lało sie ze mnie, co 30min zmieniałam podpaske dopiero po południu krwawienie malało...liczyłam tez na to że urosną mi troche piersi no i moze urosły o jakis 1cm ale nie widac róznicy...jestem ciekawa jak to jest z mercilonem mam nadzieje ze troche urosną i ze bede sie dobrze czuła, jestem ciekawa jak to z Wami jest podczas brania tych tabletek i czy urosły wam troche piersi? pozdrawiam

Witajcie. Biorę Mercilon od niedawna - 6 tabletka. Intensywność zbliżeń trochę się zmniejszyła, ale chyba głównie dlatego, że jeszcze troszke plamię. Nie moge się doczekać kiedy to sie skończy i będe mogła w 100% wykorzysteć branie antykoncepcji. Dobrze czuję się po Mercilonie, boją się tylko jednoego... to tabletka z najmniejszą dawką hormonu... czy napewno jest to dawka wystarczająca....?? jak myślicie?

dziewczyny nie żartujcie że tak rosna piersi po mercilonie?? ja własnie 2 miesiące temu urodziłam dziecko i chyba bym już nie chciała mieć większych heh:P mam oczywiście nadzieję że na mnie to nie podziała. A pwoedzcie mi czy któraś brała je zaraz niedługo po porodzie?? bo nie wiem czy mam się na razie wstrzymać? wzięłam dopiero 7 tabletek ale boję się że po porodzie może lepiej wziąść więcej i dopiero współżyć. nie powiem mam kochaną kruszynkę i nie bałabym sie drugiego porodu ale chyba z dwója takich maluchów nie poradziłabym sobie;) Prosze o radę. Jak to jest z kobieta po porodzie czy one nie są zbyt słabe dla mnie?