Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brega

Była Jugosławia.

Polecane posty

Miłego weekendu wszystkim!Dla mnie to ostatnie dni urlopu ( i dobrze) ;-) 🌻

moze kogos znowu zainteresuje wiec wklejam na co trafiłam ;d 15.09. (piatek) EXTRA ORDINARA + goście! mega party! Zapraszamy na niecodzienna dawke muzyki balkanskiej i nie tylko! Po raz pierwszy w saturatorowej dj-ce zagra aż 6 dj-i!!!!! : dj Nicolae Mercescu - manele (Rumunia), turbo (Serbia) dj Sozopol - chalga (Bulgaria) dj XXX - ruskoje disco, ruskaja estrada, uzbecki rap, Leningrad ... dj Bihać - orientalne rytmy (Bosnia) dj dr.Pusca - rai (Algieria), disco (Turcja) start: 20:00 bilety:5 zl SATURATOR 11 Listopada 22 W-wa a topik to rzeczywiscie trzeba jakos podgrzac i to do czerwonosci wiec gorace pozdro dla wszystkich;))

Gość komnena
Zdravo:) Witam po urlopie:). Pozdrawiam wszystkich. Dlaczego chcecie rozgrzewać topik??

Gość pro-fellaci
Odnośnie islamu, muzułmanów i śmierci kontrowersyjnej włoskiej dziennikarki Oriany Fallaci „Opowiada się bajkę o islamie – ofierze Zachodu. Tak, jakby przez 14 stuleci muzułmanie nikogo by nie skrzywdzili, jakby Hiszpania i Sycylia, Północna Afryka, Grecja, Bałkany i Europa Wschodnia aż do Ukrainy i Rosji była okupowana przez moją prababkę wyznania waldenskiego. Tak, jakby pod Wiedeń nadeszły i obległy siostry świętego Ambrożego i mniszki Benedyktynki… Wiednia, ostatniego bastionu chrześcijaństwa bronił, przerwał oblężenie Kara-Mustafy Polak Jan Sobieski niosąc obraz Matki Boskiej Częstochowskiej. Gdyby tamci katolicy nie zastosowali zasady samoobrony, dzisiaj również my nosilibyśmy burki i dżalaby…

Cekaj me i ja cu sigurno doci cekaj dugo. Cekaj me i kada zute kise noci ispune tugom. Cekaj i kada vrucine zapeku i kada mecava brise Cekaj i kada druge niko ne bude cekao vise. Cekaj i kada pisma prestanu da stizu izdaleka Cekaj i kada cekanje dojati svakome koji ceka ...poetycko podniesiono. Buber, podoba sie mi :-)

hej dawno tu nie zagladałam Vatra czy to Twoja wlasna tworczosc ;)) Buber to mam rozumiec ze były tam wstawki o ktorych mowiłam wszystkich goraco pozdrawiam i wielkie ĆAO !!

Gość komnena
Cześć! mam pytanie czy ktoś się orientuje czy w naszym kraju można w kinie obejrzeć "Grbavicę" J. Zbanic. Kiedyś na którejś kinowej stronie internetowej natknęłam się na zapowiedź, że film pojawi się w polskich kinach na jesieni tego roku, ale nie pamiętam co to była za strona. A jak teraz patrzę na repertuary to nigdzie go chyba jeszcze nie puszczają? czy ktoś go już oglądał, bo pewnie można go zassać z internetu? pozdraviam wszystkich:)

hej dystrybucja zajmuje siefirma Kino Swiat tylko ze nie wiem czy oni wykupili licencje na pokazy kinowe czy moze na nagrania dvd albo vhs na stronie nic nie znalazłam to zostaje albo napisac do nich lub \"zassac\";)) ja go jeszcze nie widziałam to sie nie wypowiadam o ocenie pzdr

Vatra te telefoniki maja to do siebie ze sie psuj a polecam: Momo Kapor \"Blokada Belgradu\" Antoni Giza,Janusz Gmitruk \"Tajne raporty z Jugosławii\"

Dzięki :-) Mam całego Kapora, jaki tylko został u nas przełozony :-) ze sie tak pochwalę (w sumie zaledwie 4 pozycje).Blokada tez mi się bardzo podoba---są jeszcze 2 ksiązki z tego cyklu, co B., ale--nie przetłumaczone :-( Pozdrav 🌻

Gość Milinko i Ljubinko
no to koniec zapowiedziany wtlaczania do unijnego worka. Zazdroszcze Serbii niezalezności i ciesze sie , ze ostanie sie slowianski kraj wyzwolony z pod wplywu tej unii. i choc teraz to moze sie wydawac ze to zle to uwazam , ze w perspektywie to baaardzo dobrze dla Serbii . czego Jej życze. bo podejrzanym wydaje mi sie by Narod sprzedal wlasna samorzadnosc za kase. a tak sie w Polsce dzieje. za te wszystkie niby " dobrodziejstwa" unii przyjdzie nam placic i placic kiedys. bo nikt nikomu niczego za darmo nie daje.

Gość kamilem
super komentaż o tej zazdrości, a ja nie zazdroszczę i pozwolę się sobie nie zgodzić z tym zdaniem