anya1311 0 Napisano Sierpień 16, 2008 Kaja - a skąd Ty masz te tabletki????? od gina?? jeśli tak - to zmień lekarza, bo co to za znachor - przepisał antykoncepcję, a żadnych badań nie zlecił???? a na cytologię nie jesteś za młoda - ale że ten lekarz Ci jej nie zrobił, albo chociaż nie zalecił...??? dziwne.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iskierka-13131313 Napisano Sierpień 16, 2008 To dla Was :-) http://www.emimusic.pl/rozrywka,teledyski,pobierz,1313 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iskierka-13131313 Napisano Sierpień 16, 2008 eee tam nie dziala... a chcialam Wam pokazac ładny teledysk i piosenkę... poszukam gdzie indziej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mimi24 Napisano Sierpień 17, 2008 witam wszystkie dziewczyny na tym forum !!! przeczytałam te forum od 1 do ostatniej strony w celu znalezienia odpowiedzi , które mi nie daje spokoju i nic , dlatego pisze. a mianowicie , tydzień temu dowiedzialam sie , że mam hpv onkogenne - koszmar. przeczytalam chyba wszystkie strony na necie na ten temat i wszedzie jest napisane , ze to świństwo przenosi sie przez sex, u mnie to odpada . i tu jest pytanie które mnie nurtuje - czy jest jakiś inny sposób zakażenia ? np czy mogłam sie zarazic u lekarza podczas usg dopochwowo? jesli któras z Was wie cos na ten temat prosze o odpowiedź !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 17, 2008 witam was Kochane, juz jestem, wczoraj na meczu bylismy, ale mielismy farta, caly dzien deszcz, a wieczorem zero kropli, nawet mi moja nowa fryzurka nie zmokla ;) Witam Anya :D mam nadzieje,ze czas z Misiem sie udał :P Eisha sie o mnie martwila heeh :P Kochana kolezanko, co do lekarzy w Lodzi ( sama jestem z Lodzi) kotorzy zajmuja sie endometrioza, to polecam ci gabinety Salve na Struga, tam sa dobrzy lekarze. Albo ewentualnie klinika Gameta w Lodzi, kolo CZMP- tego szpitala. Obydwa prywatnie, cena porownywanlna. najlepiej w google wpisac - gameta Lodz, albo Salve, wyskocza strony, to se popatrzysz co i jak :P co do hpv, to jesli nie bylo seksu, to moze jest opcja,ze po prostu mialas wirusa w sobie? ;/ nie wiem, czy to wogole jest mozliwe, ze wirus jest w organizmie,a potem sie uaktywnia... a my sie szykujemy na chrzest :D wczoraj kupilismy dwie ksiazeczki, jedna- pamietnik Niemowlaka- Iskierka o tym pisala, a druga- bajeczki do poduszki, piekne bajki, ilustrowane, a jak sie otwiera, to sie postacie robia takie duze- sa wyciete i sie rozkladaja :) super. chcielismy Biblie dla najmlodszych, ale nie moglismy znalezc... :( mam nadzieje,ze sie spodoba, bo jakos sie stresuje :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Basia_44 0 Napisano Sierpień 17, 2008 Co do tego basenu to chyba jest jednak możliwe... Byłam parę dni temu na teście i wyraziłam lekarzowi swoje zdziwienie skąd ja to złapałam (obecnie po rozwodzie ;) ). Powiedział, że miał pacjentkę która złapała HPV w czymś w rodzaju basenu, dokładnie nie zrozumiałam, ale chodziło o jakiś mały rozmiarami basem z ciepłą wodą i chyba jakimiś naparami, coś jakieś lecznicze. Babka była w samatorium i przywiozła sobie HPV... I ten lekarz coś mówił, że wcale nie tylko przez seks, ale chyba innych przykładów nie podawał (byłam nieco zaaferowana bo ta jego pomagierka stała i przyglądała mi się na tym samolocie, więc mogę nie pamiętać). To tyle co mogę na ten temat... BUZIAM ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Basia_44 0 Napisano Sierpień 17, 2008 Przypomniałam sobie, mówił że zdarza się po korzystaniu z toalety w miejscach publicznych, jeśli się siada na desce (ble...). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anya1311 0 Napisano Sierpień 17, 2008 hej dziewczynki :( mam smutną minę bo od dwóch dni ryczę jak bóbr - wydaje mi się że mojemu miśkowi już w ogóle na mnie nie zależy i że on chyba szykuje się do porzucenia mnie - w zasadzie za to jak on mnie traktuje ostatnio (totalnie ignoruje i w ogóle nie ma chwili nawet żeby ze mną pogadać) to ja powinnam go rzucić, ale... no właśnie - jestem beznadziejnie zakochana i chyba muszę poczekać aż on to zrobi bo ja do samobójców nie należę... :( smutek we mnie ogromny... denerwuje się dodatkowo moimi jutrzejszymi wynikami... a poza tym wszystkie mówiłyście że po wycinkach bardzo obfity okres miałyście a ja mam dokładnie odwrotnie - dostałam coś na kształt okresu 5 dni wcześniej niż powinnam, ale jest tak skąputki że w życiu chyba takiego nie miałam, więc już zupełnie nic nie kumam... pewnie coś u mnie jest nie tak... moje życie jest do d...y - jestem załamana i mam wszystkiego dość :( takiego doła też już nie miałam bardzo dawno... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaja..... Napisano Sierpień 17, 2008 w sumie moje kumpele tez nie dostaly skierowania na cytologie a tab tez biara .czy cos sie dzieje nie tak kiedy jest zagrorzenie kobieta ma jakies bole czy cos odczuwa?/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anya1311 0 Napisano Sierpień 17, 2008 Kaja - czy Ty byłaś u ginekologa? jeśli tak to się dziwię że nie zlecił cytologii - ja bym się domagała - no chyba że nie współżyjesz... słuchaj - należy sie badać profilaktycznie, ponieważ dolegliwości związane z szyjką macicy zazwyczaj nie dają żadnych specjalnych objawów - jak są widoczne objawy, to już zazwyczaj jest baaardzo późno i ciężko leczyć - więc nie bój sie profilaktyki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tosia100 Napisano Sierpień 17, 2008 Dziewczyny napisałam do Pani Profesor z Kwiata Kobiecości i dostałam odpowiedź: Treść Twojej wiadomości: > Witam > Cytologię wykonuję co roku, pomimo że zawsze miałam II w zeszłym roku do > wyniku dopisano liczne leukocyty. Męczyło mnie wtedy uczucie swędzenia w > okolicach pochwy i odbytu, ale tylko przed okresem i w pierwszych dniach > jego trwania. Lekarz przepisywał mi różne globulki które pomagały na > chwilkę. W tym roku cytologia wyszła mi LISIL, z deformacją jądra, > wodniczką w cytoplaźmie. W tej chwili jestem po zabiegu wymrożenia > zmiany, oraz przed testem na HPV. Nadal odczuwam lekkie swędzenia pomimo > że lekarz nie stwierdził stanu zapalnego. Zastanawiam się co mogę zrobić > w tej sytuacji i czy mój wynik cytologii nie jest spowodowany czymś > innym niż HPV? Myślałam o wymazie z pochwy? Nie wiem dlaczego lekarz nic > mi nie zaproponował? > Proszę o odpowiedź. Małgorzata > > Odpowiedź na Twoje pytanie: > Zła kolejność działania.Przed mrożeniem należało oznaczyć na szyjce DNA > wirusów i ew chlamydia trachomatis.Ale trudno dobre chociaż i to,że > bedzie ocena ale też może Pani mieć zwykłą grzybice,co wykryje badanie > mikrobiologiczne > JM > > Pozdrawiam, > Prof. Janina Markowska > > Ta wiadomość została wysłana ze strony www.kwiatkobiecosci.pl, prosimy > na nią nie odpowiadać. Jeżeli chcesz odpisać prof. Janinie Markowskiej > lub zadać kolejne pytanie, prosimy o ponowne wejście na naszą stronę i > skorzystanie z formularza "Zapytaj eksperta". > > Pozdrawiamy, > Stowarzyszenie Kwiat Kobiecości Powiedzcie mi jak tu zaufać lekarzowi!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mimi24 Napisano Sierpień 17, 2008 dziękuję dziewczyny że odpowiedziałyście na moje pytania nt hpv. 1% zakażeń tym świństwem odbywa sie w gabinetach gin - to trzeba mieć pecha!!! no ale coż już wiem , że to mam miałam robioną kolposkopie , biopsje i test i jest ten sam wynik - pozytywny niestety dla mnie. mysle , że za tydzień zglosze sie na wymrażanie , tylko teraz mam miesiączkę , a to sie robi po okresie - tak słyszalam. jest mi źle na duszy , bo czuję sie samotna z tym problemem , mieszkam za granicą - i teraz tego żałuje, nawet z lekarzem nie moge za dobrze porozmawiac , wiem co on mówi , tylko nie potrafie zadac jemu wszystkich pytań które mnie nurtują . apropo wymrażania zmian w szyjce spowodowanych hpv - czy jak juz mam te zmiany , to juz jest za późno na to aby mój organizm zwalczył ten wirus , czy mam na to jeszcze szanse. zaczęłam bardziej dbać o siebie - lepiej sie odżywiam , biore witaminy. wszystko po to aby mój organizm był silniejszy. pozdrawiam Was dziewczyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iskierka-13131313 Napisano Sierpień 18, 2008 Jak pojde na badanie kontrolne i cytologię to zażądam posiewu... kurde mnie też coś swędziało i nie zbadał tego... a ja chyba nie powiedziałam, że czuję swędzenie, przez te nerwy zapomniałam... teraz nie czuję... grzyba można wyciąć? kaja zadajesz dziwne pytania... skierowanie na cytologie... co Ty w ogóle piszesz dziewczyno... Kto Ci dał tabletki antykoncepcyjne lekarz ogólny??? i po co?? W Twoim wieku cytologia jest KONIECZNA tym bardziej, że bierzesz tabletki. Poczytaj jakie problemy tu mają dziewczyny. Niektóre swój pierszy raz u ginekologa przeżyły w wieku 15-16 lat... a Ty zastanawiasz się czy nie za wcześnie... a na tabletki nie za wcześnie? Sory za ironie ale juz mnie poniosło.. Tabletki antykoncepcyjne przepisuje lekarz ginekolog PO BADANIU I POBRANIU PRÓBKI NA CYTOLOGIĘ. Bez żadnego skierowania. Idziesz do ginekologa to robi badanie- cytologię. Chyba że jakiś lekarz do d... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iskierka-13131313 Napisano Sierpień 18, 2008 A jak sie dzieje coś złego i kobieta jest zagrożona rakiem to NIE MA ŻADNYCH OBJAWÓW przez wiele lat... jak zaczną się jakies objawy to jest już zwykle za późno na leczenie. Więc leć i zrób cytologię. To nie boli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
loloinka 0 Napisano Sierpień 18, 2008 mimi jasne, ze masz szanse na pokonanie wirusa ! to, ze masz zmiany i hpv to nie znaczy, ze tak bedzie już zawsze. mnie tez czeka usunięcie zmian i mam szczerą nadzieję, że już nie wróca, a wirusa się pozbędziemy, zobaczysz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 18, 2008 Witam kochane kobietki :) juz jestem, powiem w skrocie tak- bylo srednio. a czemu? w kosciele 10 dzieciakow do chrztu, ksiadz bardzo niemily- uwage zwracal, troche marudzil, potraktowal to troche hurtowo.. a potem sie dziwia ludzie,ze nie chce sie do kosciola isc, jak ksiadz sie tak zachowuje. W ogole na 10 dzieciakow, tylko nasz maly ( znaczy sie Adelki, siostry Mroczka) byl ze zwiazku malzenskiego, reszta na kocia łape chyba zyła.. :O Potem byl obiadek w restauracji, troche tam zamieszania, ;) ale nie bylo zle, dobra kuchnia- zydowka- rosolek po zydowsku, potem pieczone ziemniaczki, kotlety w sosie imbirowym, i surowki, a na deserek sernik paschalny.. :) restauracja super bo jeszcze oferowala kuchnie polska, niemiecka i rosyjska :D a potem do domku, malec uroczy, troche plakał w kosciele:) ogolem jest wypomponowana, robilam za foto-reportera na mszy :D eheheh. buziaki dla was, witam nowe kolezanki. Na cytologie polecam isc, jak sie bierze tabsy. sama bralam, bo chcialam wyregulowac okres, jak bylam w twoim wieku.. Anya- dlaczego uwazasz,ze chlopak chce cie rzucic? :( jesli tak jest, a jest to zwiazek na odleglosc, to pewnie predzej czy pozniej powie ci o tym.. :( musisz o tym z nim pogadac, wiem,ze ci smutno.. ale to sie wyczuwa, to fakt. Dzis Anya i Eisha odbieraja wyniki, trzymam kciuki kochane:) sama sie biore za pisanie, nie mam wyjscia, juz mi sie nie chce pisac, bleee :| buziam was, dla kazdej :DDD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaja..... Napisano Sierpień 18, 2008 czy badanie cytologiczne jest platne i na czym ono polega?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 18, 2008 no nie, nie jest platne, jesli robisz je w panstwowym gabinecie, a jak idziesz prywatnie, to placisz dodatkowo za to badanie.. No co, siadasz na samolot, podwijasz kiece, lekarz taka szczoteczke pobiera ci material z wnetrza Bozenki ;) i daje do analizy. wyniki sa za ok 2 tygodni. Wykrywa stany zapalne, zmiany, itp itd. Poleca sie ja robic - w zaleznosci od potrzeby- 1 raz na rok, albo raz na dwa lata. Przy wyniku = wszystko jest opisane szczegolowo, ktora grupa, sa 4. mozna w necie poczytac o tym..Nie chce mi sie tu opisywac.. Pozdrawiam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
loloinka 0 Napisano Sierpień 18, 2008 5 grup ;) kaja, polecam wpisac w pierwszej lepszej wyszukiwarce cytologia i wszystko bedziesz wiedziala. swoja droga to troche wszystko chore, tabletki biezesz, sex uprawiasz a nie wiesz co to cytologia.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 18, 2008 dokladnie, bez sensu, luzie sie biora za seks i tabsy,a nic nie wiedza na temat innych rzeczy, na przyklad cytologi.. Przepraszam za ironie... :] czekamy na Eishe i Anye, ciekawe co nam powiedza, mam nadzieje,ze cos dobrego. widzicie, 2 tygodnie zlecialy, nie wiadomo kiedy.. kurde, juz sie chwilami tak niecierpliwie.. chcialabym byc po.. :( a boje sie,ze cos zlego moze wyjsc.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 18, 2008 podesle wam kochane, pare zdjec z chrztu :) buziii :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 18, 2008 jaki tu spokoj sialalaa ;) Eisha i Anya- czekam na wiadomosci, na dobre wiadomosci! :) rozruszalam sie w koncu, bo bylam padnieta od rana ;) buzi kobiecosci dla was ! :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
loloinka 0 Napisano Sierpień 18, 2008 no dziewczyny, jak te Wasze wyniki, usycham z ciekawosci :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 18, 2008 nie robcie tego Lolo :P nie moze pasc z ciekawosci :P Iskierka, czekam na list z nasionkami :) hihih.przekaze tesciowej, to bedzie do ogrodu na wiosne :) Kot mi nie daje pisac pracy, od ponad godizny sie z nim bawie i ciagle ma siłe :D w przeciwienstwie do mnie... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 18, 2008 to ja sie tu niecierpliwie,a ty jutro :P osz ty podla :P ja ci dam. :P heheeh bedzie dobrze Eisha. wiesz,ze tez mam dobry humor, mowie sobie- pojde na badanie, bedzie dobrze, a potem nagle mysle.. a moze jednak powinnam sie bac, bo potem sie okaze, ze cos nie tak jest :( eh, sama nie wiem, jakie miec nastawienie..mam nadzieje,ze nam jutro powiesz dobre wiadomosci! :* jestem z toba myslami! jeny,chwilami to jak o tym mysle, to chcialabym miec to juz za soba.. to badanie... :( a moze w ogole okresu nie dostane ... ;) Anya- czekamy na wiadomosci! :* w koncu kota zmeczylam, dzis jest nie do zajezdzenia, ciagle sie chce bawiac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iskierka-13131313 Napisano Sierpień 18, 2008 annie nasionka uszykowane do drogi. Wybieram sie popołudniu na poczte. Teraz robię obiadek. Karkówka w sosie własnym, mizeria i karofelki :-) na deserek mam ciasto wczoraj robiłam - biszkopcik z masą ptasie mleczko, brzoskwinie z puszki i galaretka na wierzchu :-) narobiłam Wam apetytu? :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 18, 2008 mi nie :D ja po wczorajszym to mam dzis glodowke przymusowa, ile mozna jesc ;) hihih, ale smakowitosci nie ma co :) mniaaam,chetnie bym zjadla mizerie i pieczone ziemniaczki :D znowu pustki na forum ;) Iskierka dziekuje slicznie za nasionka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zosia22 Napisano Sierpień 18, 2008 witam miałam pobrana cytologie podczas brania lekow dopochwowych,moj lekarz powiedział,ze to nic nie szkodz,a ja własnie czytam w necie(i to na kazdej stronie dotyczacej cytologi,iz nie mozna tak,ze przynajmniej 3dni po lekach trzeba pojsc). ostatio miałam gr.3 i sie zastanawiam czy wyniki beda wiaarygodne? pozdrawiam cieplutko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 18, 2008 powinnas miec brane, jak skonczysz brac te leki. I to dopiero po 2-3 dniach, wiadomo,ze jest reakcja jakas w Bozence ;) lekarze to są dziwni.. napisalam dzis 3 strony nie jest zle, juz zygam tym pisaniem ;) kot chociaz dał mi spokoj hehe ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annie83 0 Napisano Sierpień 18, 2008 Zosiu, proponuje powiedziec o tym lekarzowi, a co! :> a poza tym powtorzyc badanie, zobaczymy co wyjdzie :) powodzenia, pozdrawiam cie :) a wyszla ci 3 grupa, mam nadzieje,ze cos z tym dalej robisz! :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach