Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urojona

ciąża urojona

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkk
SCALII ja o tym wszystkim wiem ale ja naprawde cos czuje...;-( juz jakis czas wogole nie patrze sobie na brzuch bo widze jak sie zmienil ;-( chodzisz do psych??

Gość Test bhcg sie nie myli i mozna
go robic juz 10 dni po stosunku!!!. kkkkkkk czy ty kompletnie oszalałaś??!!! 7 miesiąc?! Dziewczyno nie miałabys najmniejszych watpliwosci ze jestes w ciązy, miałabys wielki brzuch!!! Miałas tyle testó i wizyt u gin i dalej sie boisz!!!! Dociera do ciebie ze minęło juz 7 miesięcy???!!!! Moze zacznij chodzic do szkoły rodzenia? :) A tak na powaznie to idz do dobrego psychiatry bo ty jestes chora psychicznie!

Gość kkkkkkkkkk
no przeciez mowie ze ja cos czuej w brzuchu...i jakby sie powiekszyl...;-( ja jestem troche grubasza wiec wiesz..wokol pepka mam ok 90 cm jak wciagne to 78-79 a ile maja kobiety w ciazy?????? w 7 mies????? wiesz moze? no dobra jak to nie ciaza to co?????? bo ja wyraznie cos czuje takie wypychanie i wogole

Gość mag23
Kkkkkkkkk, może to po prostu stres, nerwica? W 7 miesiącu już napewno być wiedziała, że to ciąża. Poza tym masz okres, więc możesz już naprawdę być spokojna. Ja próbuję cały czas się uspokoić, i powiem Wam, że jak przestaję się denerwować i o tym myśleć, to objawy mijają. Ale cały czas mam ten lęk i niepewność, straszne napięcie :(. Chciałam zrobić test z krwi bo jest bardziej wiarygodny niż te z moczu. Teraz cały czas myślę, że może jednak za wcześnie go zrobiłam. Może go jeszcze powtórzę za jakieś 2 tygodnie. Wtedy to będą już niepodważalne wyniki, bo moja ciąża miałaby ok.4 tygodnie. Wiem, czemu mi się to zdarzyło. Ostatnio miałam bardzo trudne i ciężkie przeżycia-pogrzeb, mnóstwo stresów i kłopotów. Teraz spotkałam tego chłopaka.Zaufałam mu ale okazało się, że to był błąd. W ogóle do siebie nie pasujemy. Myśl, że mogłabym się z nim związać na zawsze i to przez ciążę, przeraziła mnie do tego stopnia, że wpadłam w panikę... Zaczęłam obserwować swój organizm i każde jego drgnienie przypisywać tej ciąży. Już następnego dnia po tej nocy bolał mnie cały brzuch. Rozregulował mi się okres, dostałam go chyba wcześniej. Teraz czekam na następny, ale nie zdziwię się jak będzie spóźniony albo co gorsza w ogóle się nie pojawi. Byłam już bliska strasznej depresji, ale troszkę pocieszył mnie ten wczorajszy test na hcg.Ale znowu ten cień niepewności, że może test kłamie lub jeszcze za wcześnie by wykazał ciążę, znowu mnie pogrąża... Boję się, bardzo!

Gość kkkkkkkkkk
ja przeczytalm dzis w necie ze ruchy dziecka to takie pulanie to jest tez czkawka...;-( ja to mam naprawde jakby sie cos wiercilo...;-( nie chce mi sie zyc...;-(

Gość kkkkkkkkkk
tzn pukanie czkawka

Gość kkkkkkkkkk
i te miesiaczki sa mniejsze ...;-( ja tego nie wytrzymam ciagle cos czuje ciagle ;-(

Gość cogle cos czujesz
bo jestes chora psychicznie!!!!!!!! Takie ruchy to są objawy ciązy urojonej!!!! Zrozum to wreszcie! Człowiek jest w stanie wmówic sobie wszystko. Ile jeszcze bedziesz tak siedziec i biadolic?! Rusz dupe i idz do psychologa! A okresy masz mniej obfite przez nerwy, ciesz sie ze ci sie wogule nie zatrzymały. Nie mozna miec plamien do 7 miesiaca ciązy!!!! Rozumiesz? A brzuch w 7 miesiacu jest naprawde bardzo duzy, zreszta przecierz robiłas tyle testów itd. Naprawde nierozumiem dlaczego do tej pory nie poszłas do psychologa? Jaj mozna tak zyc przez 7 miesiecy? Zniszczysz sama siebie. Dziewczyno opamietaj sie bo wpadniesz w depresje albo nerwice o ile juz nie wpadłas a z chorobami psychicznymi nie ma zartów! Ile jeszcze chcesz tak wariowac? Niedługo minie ci termin porodu! Widac ze juz sama sobie z tym nie poradzisz musisz isc do lekarza. Zrozum ze jestes chora psychicznie!!! i muszisz sie wyleczyc! Ciąza urojona to choroba psychiczna i ty masz jej idealne objawy

Gość cogle cos czujesz
a wogule po jaka cholere włazisz i czytasz w necie o ruchach dziecka?! jakby tam napisali ze od ciązy nos rob i sie zielony to na bank bys widziała ze twoj tez jest jakby zielonkawy

Gość do mag 23
A ty co sie tak uparłas z tymi mylącymi testami?! Test z krwi daje 100% pewnosc. Napewno nie zrobiłąs go za wczesnie! Opanuj sie bo skonczysz tak jak kkkkkk ktora ma shizy juz od 7 miesięcy. Wszystko i wszyscy sie myla tylko wy wiecie najlepiej? Przy takim stresie to normalne ze okres moze sie przesuwac i byc skapszy bo takie nerwy to duze obciązenie dla organizmu. Dziewczyny przestancie sie wreszcie obserwowac i przypisywac kazdemu centymertowi waszego ciała objawy ciązy. Nie widzicie ze to jest chore i ze wpedzacie sie na własne zyczenie w chorobe psychiczną. Tak to niestety jest jak ktos niedojrzały bierze sie za sex.

Gość mag23
No właśnie o to chodzi, że ja nie uprawiałam seksu, skończyło się tylko na pettingu... ale dość intensywnym, i teraz się martwię, że może jakoś doszło do zapłodnienia... Wystarczy tylko 1 plemnik, śluz, płodne dni... Ale skoro nie jestem w ciąży, to dlaczego tak źle się czuję? Cały czas boli mnie brzuch, plecy...Już prawie od miesiąca. A może jestem na coś chora? Może to grypa żołądkowa? Albo zapalenie przydatków? Rozważam też obsesję... :(

Gość do mag 23
to idz do gina! nikt ci nie wywrózy ci ci jest. A do zapłodnienia wcale nie wystarczy 1 plemnik w pochwie tylko duzo wiecej. Po drodze wiekszosc plemników ginie. Tylko nieliczne docieraja do jajeczka i faktycznie do zapłodnienia potrzebny jest jeden plemnik ale przy jajeczku a nie w pochwie.

Gość anik...
mag23 czjesz sie zle bo zaczynasz fiksowac. Opiamietaj sie póki czas bo bedziesz miała powazne problemy. Przecierz zrobiłas test z krwi, nie doszukuj sie na siłe pomyłek i objawów ciązy bo zmarnujesz sobie zycie i zdrowie nerwami i wpedzisz w chorobe psychiczną

Gość Filifionkaaaaa
Czy to sie może zdarzyć żę ciaża jest stwierdzona na podstawie badanie z wziernikiem przez 2 róznych ginekologów, okresu nie było , dziś ciąża mialaby 12 tyg. 2 testy wyszły pozytywnie. ginekolodzy nie robili usg. Dzis pojawil sie ból brzucha i krwawienie, jak przy okresie, ani silne ani mocne. W szpitalu usg wykazało brak ciazy. Macica pusta. To o co chodzi? Wymiotów, nudności ani zadnych tego typu symptomów nie miala. Dziewczyna ani nie marzyła bardzo o ciazy ani sie o nia nie stara jak szalona. zwykłe młoda dziewczyna i jej chłopak zyja sobie ot tak po prostu.Nie widzę więc podłoża psychicznego.

Gość nie chce straszyc
ale skoro testy wychodziły pozytywnie to moze byc ciąza pozamaciczna. Chiciarz usg powinno to wykazac hmmmm..... Tak czy siak pedz go gina jak najszybciej!!!!

Gość nie chce straszyc
dziwne to wszystko

Gość anik...
a dlaczego do 12 tygodnia ani razu nie było robione usg??? Trzeba sie jeszcze raz skonsultowac z lekarzem, koniecznie!!!

Gość Filifionkaaaaa
Opisałam tu przypadek koleżanki a nie swój. była na 2 wizytach u 2 gin. i żaden na pierwszej nie chciał robic USG. Ale sprawa sie juz wyjasniła. Okazało sie że to poronienie. Odwiozłam ją przed chwilą do szpitala. Jutro rano ma zabieg :(

Gość anik...
kurcze bardzo mi przykro z powodu twojej kolezanki. Potrzebne jej bedzie teraz wsparcie i pomoc kogos bliskiego, najlepiej meza, chłopaka. Naprawde dziwi mnie to ze zaden lekarz nie zrobił jej usg! Do 12 tygodnia powinna miec zrobione chociarz jedno zeby sprawdzic czy wszystko ok.

Gość Filifionkaaaaa
Też byłam zdziwiona ale ona na dzis miała wizytę umówioną...niestety za późno :(

Gość kkkkkkkkkk
mowiecie za mam wyluzowac????? a jak to nie minie?????????

KKKKKK ja chodzę do psychologa bo bym dawno wylądowała na cmentarzu bo ja tez to czuję mam codziennie zgagę zawroty głowy jak dotykam piersi to mnie bolą ale tak to tyle okres ma przyjść 13-14 jak nie przyjdzie to sobie będę musiała testa zrobić. Matko byle do marca i po będę wolna wiwat

Gość do kkkkkkkkkk
A ty jeszcze tutaj? JA akurat jestem w 7 miesiacu ciąży, uwierz brzuch mam mega ogromny - a tez nie naleze to szczuplych dziewczyn. Ruchy czuje sie naprawde konkretne w tym okresie, jak dostaje po zebrach to mnie az cholernie boli. Dziecko by 7 miesiaczek nie przezylo! bo miesiaczka to zluszczanie sie macicy i wydalanie nie zaplodnionego jajeczka!! Kretynki!

Gość kkkkkkkkkk
nie wiem czy dobrze mysle ale to Ty chyba pisalas pod nickiem GOSCINNIE kiedys i na gadu kiedys do mnie pisalas??? dobrze mowie?

Gość anik...
No no no jaki fajny brzusio:) Gratuluje

Gość kkkkkkkkkk
a gdy misiaczki sa mniejsze??? kiedys tak 6 dni teraz 4-3...

Gość anik...
Juz ci milion razy pisała ze miesiączki nie musza byc takie same przez całe zycie!!!! Szczególnie jesli sie stresujesz

Gość kkkkkkkkkk
ja takze badzo gratuluje :-)

Gość kkkkkkkkkk
ok ok...