Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Etkapetka

Kolejna ciąża po poronieniu

Polecane posty

Gość choruszka
Paulinka Super wieści gratulacje Kochana trzymajcie sie cieplutko Ty i Twoja fasoleczka!!!Myśl pozytywnie wszystko będzie dobrze trzymamy mega kciukasy!!!

Gość Akinom3
Paaullinka Gratulacje :-)) Cieszę się ogromnie z Twojego szczęścia. Teraz dbaj o siebie i Fasolinkę.Bądź dobrej myśli :) Ja po zabiegu zeszłam po dwóch cyklach, ciąża przybiegła bez problemów choć strach pozostało a teraz przy mojej piersi śpi dziewięciomiesięczny Przystojniak. Trzymam kciukaski :))

Gość ututu123
PAULIIINKA - strasznie się cieszę że lekarz potwierdził ciążę... teraz trzymamy kciuki za mocno ijące serduszko i mam nadzieję że za tydzień napiszesz nam mega pozytywną wiadomość dającą nadzieję innym dziewczynom :) teraz kochana odpoczywaj, nie stresuj się, nie przemęczaj... mimo że jeszcze wcześniutka ciąża to uważaj na siebie :) życzę wszystkiego dobrego :) CHORUSZKA - kurcze, no to jesteście pewnie zmęczeni że szok. Współczuję niewyspania, bóli brzuszka... a Ty kochana już nie karmisz w ogóle cycem? czy źle mi się coś zrozumiało? ;) Jeszcze alergia... no nie fajnie, ale mam nadzieję że przynajmniej Lenka będzie spokojniejsza i brzuszek przestanie boleć. Ja nie chodzę spać wcześnie ale mała przynajmniej nie płacze tylko nie śpi, bawi się, leży, gada no i woła ciągle żeby z nią być i gadać z nią ;) moja Nadia na cycu ciągle ale powiem Wam że szkoda mi że nie chce się przekonać do smoczka, bo jednak wyjścia nasze to muszę się mocno przygotować, musi być najedzona, zadowolona i można gdzieś isć bo inaczej jak nie dojje to jest ciężko bo minie pół godzinki a ona się cyca domaga, chociaż na chwile. A jak już się zdenerwuje i rozpłacze porządnie to tylko cycem uspokoić moge, inaczej się nie da, chociaż na chwilę musi possać.

Gość gość
Taki co jest czysty i sterylny.Taki co nie narusza Praw Pacjenta i nie wyprasza partnera z badania pochwy,bo nie jestescie zacofane by się wstydzic męża a obcego faceta ginekologa nie?Gdy odmowi personel szpitala czy ginekolog prywatnie wystarczy by powiedział i go nagrac a masz Prawo jako pacjentka by Osoba Bliska mogla nagrywać.Tylko moze odmowic w szpitalu gdy jest Ogłoszone w placówce zagrozenie Epidemiologiczne jek ptasia grypa itp,nie wymysł lekarza.Po drugie podczas zabiego przy znieczuleniu ogólnym (uśpienie) i bezpośredniej reanimacji (elektrowszcząsy) w innych Parzypadkach Decyduje Pacjent nie personel medyczny.A może za ok 200 złoty przy Marszałku województwa złozyc przed sądowe zażalenie ne placówkę.Pisac do izby lekarzskiej skargę,do NFZ i na końcu przed sądowe wezwanie do ugody odszkodowawczej.Do Fundacji Praw Człowieka za ubezwłasnowolnienie Pacjenta( bo decyduje za pacjenta lekarz wypraszając osobę biska)Szpital Musi miec odziez ochronna dla Osoby bliskiej nawet na blok operacyjny.Gdy nie ma to jest Naruszenie i zaniedbanie szpitala!

Gość czekam na dziecko
Paaulinko gratuluję,,pewnej''ciązy.Ja też bardzo szybciutko dowiedziałam się o ciąży również w 4 tygodniu a w 5 było już bijące serduszko .Moja Julka za tydzień kończy 3 miesiące jest naszym szczęściem największym życzę i tobie aby cała ciąża przebiegła prawidłowo i żebyś szybciutko została mamą a czas leci mega szybko zobaczysz:) Ale nasz gość się nakręcił tylko o co mu chodzi bo ja już sama nie wiem..acha próbuje nas z ciemnoty wyprowadzić hi hi hi.

Gość choruszka
Ututu Kochana ja karmie nadal cycem i mam przejść na nutramigen ale od wczoraj walczymy i mala nie chce tknąć tego paskudztwa,narazie mamy jej podawac na zmianę cyca i butle a za tydzień doktor zdecyduje co dalej:(

Gość Pełna_Nadziei_1
Kochane... Wczoraj robiłam test - są upragnione 2 kreseczki Muszę zadzwonić do mojego lekarza aby umówić się na wizytę Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze. Proszę pomódlcie się za mnie i moje dzieciątko

Gość agniesia19831
Pełna nadziei musi być dobrze, trzymam kciuki. Normalnie taki wysyp nam sie dziewczynki powoli robi, fajnie ;-)

Gość gość
Choruszka a jak się objawiała ta alergia??

Gość czekam na dziecko
Pełna Nadziei 1 Gratuluję kochana na pewno będzie dobrze!!!Musi być wszystkie dziewczyny z forum będą się modlić o ciebie i twoją fasoleczkę .

Gość choruszka
Pelna Nadziei Super trzymamy kciuki za kolejne dobre wieści,super ze tyle nas przybywa:) Gość Moja córcia ma bulgotania w brzuchu,nie może zrobić kupki,ma wypryski na buzi duże ciemiaczko i sucha skórę na całym ciele a kapie ja w oilatum i dodatkowo smaruje i nic nie działa.

Gość choruszka
No cholircia za nic moja córcia nie chce pic tego gownianego mleka,masakra wlalam jej do butelki moje to wypila a tego paskudztwa śmierdzącego nie chce:)a co ja zrobię jak od wtorku doktorek zdecyduje,ze mam odstawić swoje i dawać tylko z butli,juz sama nie wiem co jest lepsze,ale jak ma sie męczyć po moim mleku to masakra nieraz popije 5-10min i krzyczy placze widac,ze brzuszek ja boli wiec chyba faktycznie moje mleko jej szkodzi.

Gość gość
Chodzi zapewne o uczestnictwo ojca i męża w życiu rodziny.Obecności męża przy badniach żony i porodzie nie izolować męża.Bo Pra wo ma obcy facet ginekolog do żony a męża się wstydzi!

Gość Nika_82
Choruszka o ta alergie to pytałam ja Nika :-) żeby nie było,że znowu jakis "gość nawiedzony"... ;-) Moja Lenka jest dokarmiana mlekiem sztucznym Nan Pro1 - nie smierdzi na szczęście i piła je chętnie do czasu... U mnie zwiększyła się ilość mleczka w piersiach więc muszę odciągać jak Mała śpi i później Jej daję z butelki i co?? Jak wyczuje że daje Jej mm to sie krzywi i wypycha języczkiem butelkę a jak Jej dam swoje to wypije wszystko... A Ty musisz koniecznie akurat to mleczko dawać?? Może powiedz lekarzowi jaka jest sytuacja i wypróbujcie inne... A może wystarczyłoby zmienić Twoją dietę żeby cacusiowe mleczko Jej nie uczulało??

Gość choruszka
Nika A to Ty :-)to dobrze,bo zastanawiałam się co to za gość;-) hihi No wyeliminowałam cały nabiał,i nic nadal to samo,moze jest uczulona na laktozę ale niby nie idzie tego wyeliminować w 100% i lekarz stwierdził,że musi być mleko na receptę,no wypiła dzisiaj trochę tego świństwa ale jak poczuję moje z butelki to pije,że hoho:-),staram się jej dawać z butelki bo jak nam lekarz będzie kazał przejść 100% na butelke to później sobie nie dam rady i powoli ją przyzwyczaić:-)chociaż wolałabym pierś ale jak ma się męczyć i skręcać z bólu to wole jej dawać butelkę ale zapytam czy doktorka czy jest jakieś inne na receptę takie które może polubi.

Gość czekam na dziecko
choruszka No to cię nie pocieszę bo wszystkie mleka na receptę są śmierdzące i niesmaczne moja dostawała bebilon pepti to nie było nawet mleko tylko hydrolizer.Te mleka sa z bardzo małą zawartością laktozy dla alergików.Moja córcia nie jest alergikiem lekarka powiedziała że to mleczko będzie najbardziej jej odpowiadało jak się okazało że muszę dokarmiać sztucznym .Rzeczywiście brzusio nie bolał a jak dawałam na początku bebiko to kolka za kolką.Powiem ci jeszcze że nutramigen przy bebilonie pepti to pychotka.W tej chwili moja córcia pije już bebiko brzusio nie boli a przeszłam z powrotem na bebiko w szpitalujak mała miała rotawirusa bo okazało się że wymioty są także spowodowane smakiem tego mleka bidulce tak nie podchodziło lekarz prowadzący w szpitalu kazał dokarmiać bebikiem i tak jest do dzisiaj .Niestety skoro twojej małej coś dolega to pozostaje ci jednak przyzwyczajać ją do tego mleczka obawiam się że nie ma innego no chyba że bebilon pepti ale nie radzę bo smak jest paskudny ,mleko szare wcale się nie dziwię ze moja mała po nim chlustała.

Gość czekam na dziecko
ututu Kiedy chrzcicie Nadię ja moją Julkę 16 listopada .Ciekawe jak będzie się zachowywać w kościele?Chrzciny w gronie najbliższej rodziny nie chcemy żadnych wielkich rautów.

Gość gość
Witam i nie sądzę ,by ta osoba była nawiedzonaa.Dlatego,że ginekolodzy sa osobami różnego pokroju z różnym zachowaniem czasami nawet zboczeniami.Może ją cos przykrego spotkało i dlatego dobrze,że się brobi obecnościa męża przy badaniach.Ja tez męża mam przy całkowitym baadaniu tyle,że u pani ginekolog nie ma jakichś dziwnych zachowań jak u ginekologa faceta mówiły mi koleżanki po badaniach.A zawsze przy obecnosci meżą musi sie zachować godnie lekarz.

Gość czekam na dziecko
Gośc Ty sobie nawet chodz z matką i babką daj sobie spokój z tymi swoimi radami aż mnie wkurza już te twoje wypisywanie .Nakręciłaś się na jeden temat i mielisz to w kółko .Współczuję twojemu mężowi i tej ginekolog zapewne jesteś jej ulubienicą:)Nie reagujmy już na tego Gościa to może przestanie pisać .

Gość gość
Edzia Gosc moze i jest po jakims przykrym wydarzeniu w zyciu, ale to w jaki sposob się wypowiada i po co tyle rwzy bez ładu i składu wypisuje to samo wskazuje jednak o lekkim nawiedzeniu... Choruszka - zakupiłas smoka kauczukowego? Te mleka faktycznie wszystkie takie wstrętne jak napisala CZEKAM NA DZIECKO, ja przez chwilę mialam je przy córeczce. Teraz daje Lulkowi bebiko bo takie dostawal w szpitalu, potem sama przeszlam na bebilon bo lepszy bo mniej slodzony i corka tez na nim byla, ale po przejsciu na nie Lulek miał histerie z bolem brzuszka!!! Mąż po dobie pojechal i zakupil znow bebiko. Potem wyczytalam o tym hipp bio comfort i maz kupil, ale...hipp

Gość gość
Edzia urwalo mi wiadomość, a zle napisalam mialo byc hipp bio combiotik, a maz kupil omyłkowo hipp comfort combiotik i stoi nienaruszone bo to ponoc beznadziejne mleko, za to hipp bio jest rewelacyjne no i juz nie wiem sama czy przechodzic na nie czy juz zostac z tym bebiko...? Lulek moj straszny glodomorra jest, wczoraj byla polozna kolejny raz i maly wazy 4600! A większość dnia je piers, mleczkiem go dokarmiam jak nie doje cycysia

Gość gość
Edzia Oszaleje chyba z tym telefonem!!!!! Wrrrrrrrrr:-/ Czekam na dziecko - ja jeszcze nie mam terminu chrztu, tez bede chrzcila w sobotę wieczorem na mszy bo wtedy mniej ludziskow i tak jest lepiej :-) Twojej malej pisalas, ze wloski nie wylecialy i u mnie tez tak jest, rosna mu tak, ze za ucho zachodzą ;-) W sklepie robil nimi furorę

Gość gość
Edzia Czekam na dziecko - bardzo dobrze napisałaś, mnie juz wcześniej szlag trafial jak po raz kolejny czytalam o mezu, pochwie, ustawie i prawie pacjenta, mialam pisac, ale Lulu mi oczywiście nie dał :-) Nika- jak się ma moja synowa? :-) Dziewczyny my dopiero w tym tyg kupiliśmy wózek! Wcześniej mialam po corce, a teraz się wozimy x- lander x- pulse. Nigdy nie bylam zwolenniczką x landerow, ale wygral z abc design i jane muum bo mial tylnie kola pompowane, a małe no i raczka pokryta skórka i teleskopowa, a maz wyyysoki. Wozio jest zgrabniutki i zwinny i co najważniejsze na chodnikach nie podskakuje:-D

Gość Nika_82
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też mają jedną stronę ulubioną?? Moja Lenka jak leży to cały czas w swoją prawą strone jest główką odwrócona i do cycka też najlepiej Jej na tą stronę... Jak ją wezmę na ręce czy posadzę na sobie to główka prosto albo sobie patrzy w obie strony a na leżąco ani rusz... Już jak leży to Jej podkładam zwinięty ręcznik żeby chociaż na prosto była główka no ale do spania to nie mogę bo kładę Ją na boczku żeby w razie czego ulała na bok... A tak żeby sama sobie leżąc odwróciła i patrzyła w lewo to ciężko Ja namówić... Myslicie że to przejdzie?? Lekarz kazał tylko tak właśnie cos podkładać i nic poza tym, bo ponoć tak byla ułożona w macicy i dlatego woli tą stronę... Ale nas to niepokoi... Dodam jeszcze,że do spania na lewą stronę nie mogę Ja ułożyć, bo ma złamany obojczyk... Tzn zrasta sie sam ale boje sie że Ją może boleć przy dłuższym leżeniu na nim...

Gość gość
Edzia Nika- a czemu zlamany? Przy porodzie? Biedusia:-( Ja mojego tez do snu ukladam na boki, naprzemiennie. A jak sobie lezy to sam obraca główkę raz tak raz tak i nie ma ulubionej pozycji więc nie pomogę... Aaa, kiedys chyba Agniesia pisala cos o zbadaniu szyjki macicy, moj ginekolog badał ja przez usg i stad stwierdzal co i jak. Tylko raz chyba mialam badanie na fotelu wtedy co plamilam na początku.

Gość choruszka
Edzia Smoka nie kupiłam jeszcze bo tu nigdzie nie ma w aptece odpowiedniego rozmiaru,musze zamówić w necie ale coraz częściej zjada silikonowego:) Czekam na dziecko No gość widze,ze wariuje na forum nawet jak nikt nie reaguje to i tak swoje wypociny nam tu przedstawia:) NO mój mąż gdzies czytam,ze jest jakies lepsze w smaku mleko na receptę ale oczywiście nie pamięta jakie:)musi odnaleźć ten watek to jak pójdę we wtorek na szczepienie to może doktora nam zmieni :)

Gość choruszka
Nika Kochana moja córcia tez ma ulubiona prawa strone ale moja nie ma złamanego obojczyka-biedna niunka Twoja:( wiec ja co karmienie ja obracam na różne strony,wiec niestety nie wiem co Ci doradzić:(

Gość czekam na dziecko
Edzia Myślę że jeżeli lulu dobrze reaguje na bebiko to nie ma sensu znowu mu zmieniać po co?Ja też miałam zmienić na bebilon ale stwierdziłam że nie ma sensu robić jej znowu rewolucje skoro toleruje dotychczasowe.Coś właśnie mi ksiądz mówił o sobocie ale w kalendarzu 16 listopad to niedziela też wolałam w sobotę chrzest u nas są wtedy o 18 .30 i jest mało ludzi będę musiała to jeszcze skonsultować jak pójdę z kartkami od spoowiedzi. Nika Moja też miała ulubioną prawą stronę i też się bałam że tak zostanie dzis śpi już w każdej pozycji .Kładę na noc ją na pleckach bo już nie ulewa i zauważyłam że tak jej najwygodniej.Nie martw się na pewno minie tylko potrzeba czasu . Choruszka To musisz się dowiedzieć o te mleczo na receptę ,postaraj się też o zniżkę dzieci z alergią dostają rabat a warto bo te mleczka nie są tanie.Ja znam tylko te dwa gatunki ,ale może też są inne.

Nika moj synek tez preferowal prawa strone. Nazywa sie to asymetria. Dostalismy skierowanie do neurologa a ona pokierowana do rehabilitanta. Juz wszystko sie unormowalo. Nie wiem na ile u Was jest zaawansowana, bo u nas jak lezal to ukladal sie w literke "c". Pozdrawiam

Gość choruszka
Czekam na dziecko Kochana no właśnie mąż mi powiedzial bo znalazł,ze chodzi właśnie o ten bebilon pepti:)to mówisz,ze on jest o wiele gorszy niz nutramigen??:-0 o ja Cie kręcę:) a ktos tam pisal jak czytaliśmy,ze niektóre dzieci chetniej pily:)pewnie kazde dziecko inaczej,ale cos czuje,ze to pepti tez nie przejdzie u mojej malej,tylko mleko mamusi;)oj kiepsko to widzę,codziennie staram sie ja przekonać do mleczka niema wypije 10,lub 20a dzisiaj ani tknąć nie chciala chociaż dalam jej po nocy (tzn tata dal,żeby mamuśki nie czuła:))kiedy byla glodna i nic dziaselka zacisnela i tyle:)