Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chyba Was rozumiem....

Czy jestem w ciąży??? Nie wiesz - wstąp.

Polecane posty

Gość zmartwionananana
jak on moze sugerowac ,ze jestem w ciazy jezeli zrobil mi w ten sam dzien dwa testy na jednym wyszlo ,ze- nie -na drugim ,ze- tak -a po przebadaniu nic nie bylo widac.A latek mam 19 wiec jestem narazie za mloda na dzidziusia :( wogole po przebadaniu zaczal mi przepisywac juz w trakcie recepty na przyspieszenie okresu a jak zaobaczyl na tescie wynik negatywny to swierdzil,ze tutaj moze mi zalozyc kalendarzyk ciazowy chodziaz dziecka nie bylo wdac i umowil mnie na kolejna wizyte :(

Gość zmartwionananana
jak on moze sugerowac ,ze jestem w ciazy jezeli zrobil mi w ten sam dzien dwa testy na jednym wyszlo ,ze- nie -na drugim ,ze- tak -a po przebadaniu nic nie bylo widac.A latek mam 19 wiec jestem narazie za mloda na dzidziusia :( wogole po przebadaniu zaczal mi przepisywac juz w trakcie recepty na przyspieszenie okresu a jak zaobaczyl na tescie wynik negatywny to swierdzil,ze tutaj moze mi zalozyc kalendarzyk ciazowy chodziaz dziecka nie bylo wdac i umowil mnie na kolejna wizyte :(

Gość zmartwionananana
no i jak pisalam wczesniej dzis zrobilam tes wyszlo,ze nie jestem w ciazy !!! Nerwy mnie zrzeraja PS.dzieki dziewczyny za odpowiedzi

Gość zmartwionananana
no i jak pisalam wczesniej dzis zrobilam tes wyszlo,ze nie jestem w ciazy !!! Nerwy mnie zrzeraja PS.dzieki dziewczyny za odpowiedzi

Gość sieńka
Błagam pomozcie!! dostalam jakies dziwne plamienia na 10 dni przed spodziewana miesiaczka ktore trwaly 3 dni i minely,kolezanki twierdza ze moge byc w ciazy,strasznie sie boje,kochalam sie w tym miesiacu tylko raz,stosunek przerywany i to nie do konca,czy to mozliwe ze moge byc w ciazy? dzis mialam dostac okres i nic..:(( pomozcie

Gość jaaaa
objawy jak przed okresem ale okresu brak!! ostry kłujący ból jajników ,brzucha, osłabienie, zawroty głowy, zmienne humorki(w większości doły), senność,brzuch nabrzmiały(ale przez parę dni już przeszło), nie typowe objawy dla mnie wyst.podszas okresu to różne smaki, ale niedobrze mi po jedzeniu, kłopot z trawieniem spóźnia się dopiero 4dni, od3miesięcy jest regularny, wcześniej bywał nieregularnie.Tabletkami się leczę tzn.nie bierze się ich w taki sposób jak jako zabezpieczające. Podobnie jak kolezanka kt.pisala wczesniej, nie kochałam się, ale był we mnie(wytrysku brak) Czy to opóżnienie może być z nerwów(bardzo się stresuję!!) aha na początku miesiąca się szczepiłam, może to mieć jakiś wpływ?? ps.możecie napisać jak się liczy dni płodne i niepłodne(hmm skleroza:( )

Gość gosiaa
czesc dziewczyny. jestem bardzo zmartwiona swoja sytuacja. miewam nieregularne miesiączki wiec jak przyszedl na nia czas i nie wystapila to sie zbytnio nie przejelam bo nie pierwszy raz juz. jednak dzis juz minelo prawie dwa tygodnie i nic. kilka dni temu robilam test i wyszedl negatywny. mam dziwne dolegliwosci tzn czuje sie jakbym miala dostac okres: bole brzucha, oslabienie, zmeczenie, huśtawka nastrojów(juz tak 2 tyg mam). w dzien spodziewanej miesiaczki dostalam jakies lekkie plamienie ktore trwalo przez 3 dni. nie wiem co mam o tym myslec:( zaczynam sie bardzo martwic. czy wplyw na okres moze miec to ze bralam tabletki na chore drogi moczowe? nie wiem co robic. czy ktoras z was miala moze cos podobnego? aha i jesli chodzi o wspolzycie to mialam jeden stosunek przerywany... prosze pomozcie i doradzcie. pozdrawiam :(

Gość gosiaa
czesc dziewczyny. jestem bardzo zmartwiona swoja sytuacja. miewam nieregularne miesiączki wiec jak przyszedl na nia czas i nie wystapila to sie zbytnio nie przejelam bo nie pierwszy raz juz. jednak dzis juz minelo prawie dwa tygodnie i nic. kilka dni temu robilam test i wyszedl negatywny. mam dziwne dolegliwosci tzn czuje sie jakbym miala dostac okres: bole brzucha, oslabienie, zmeczenie, huśtawka nastrojów(juz tak 2 tyg mam). w dzien spodziewanej miesiaczki dostalam jakies lekkie plamienie ktore trwalo przez 3 dni. nie wiem co mam o tym myslec:( zaczynam sie bardzo martwic. czy wplyw na okres moze miec to ze bralam tabletki na chore drogi moczowe? nie wiem co robic. czy ktoras z was miala moze cos podobnego? aha i jesli chodzi o wspolzycie to mialam jeden stosunek przerywany... prosze pomozcie i doradzcie. pozdrawiam :(

Gość gosiaa

Gość gosiaa
ps sorki ze wyslalam az trzy razy tamta wiadomosc ale cos mi sie komputer zawiesza:)

Gość kobitka taka jak wiele innych
=>Gosiu za mało konkretów. Nie napisałaś, czy były to twoje dni płodne- wtedy zajście w ciążę jest najbardziej prawdopodobne-nie zanznaczyłaś też ile czasu upłynęło od ewentualnego zapłodnienia. odezwij sie jeszcze raz i napisz bardziej szczegółowo. Co do plamień, to organizm czasem tak świruje - sama miałam podobny przypadek. Normalny okres pojawił się dopiero po miesiącu! Tez się bałam, czy czasem nie zaszłam i podejrzewam że to wpłynęło na skąpość miesiączki, bo moim zdaniem to była miesiączka. Napisz po jakim czasie od stosunku zrobiłaś test. =>jaaa również nie piszesz ile minęło od stosunku. Dziewczyny, uzmysłowcie sobie, że objawy ciąży nie pojawiają sie tak hop-siup od razu po paru dniach! Czasem kobieta w 5 miesiącu nie wie jeszcze że będzie mamą!(sporadyczne przypadki okresu w czasie ciąży). Nie strofuje Was, ani nic takiego, tylko poroszę byście nie panikowały! jaaaa Twoje objawy moga wskazywać na ciążę tak samo jak na zbliżający się okres bądź zapalenie jajników czy jakieś dolegliwości nie związane zupełnie z narządami rodnymi. Pamiętaj, że byle bzdura może opóźnić miesiączkę - ot stres, tabletki właśnie. Poczekaj jeszcze trochę, a jak bardzo się denerwujesz zrób test (najwcześniej tydzień po stosunku). =>sieńka to samo, Twoje plamienia mogły być bardzo skąpym okresem, a jego nadzwyczajna długość i obfitość mogły być spowodowane, jak mówię jakimś stresem, czy innym silnym przeżyciem, tym bardziej,że jak sama piszesz denerwujesz się obecną sytuacją. U mnie też tak było. Poczekaj również na okres, zrób teścik. A tak na marginesie - nie pamietam zebym kiedyś dostała okres w terminie :) =>zmartwionananana, najlepiej będzie jak zasięgniesz rady innego lekarza, poczekaj jeszcze trochę. Czasem ginekolog nie potrafi wykryć bardzo wczesnej ciąży, lub każdą plamkę widoczną na USG traktuje jak rozwijający sie płód. Co do testu...Może sie mylić, choć w kręgu moich najbliższych znajomym zawsze słyszałam pozytywne opinie na temat takiego rodzaju sprawdzania, czy będzie dzidziuś. No ale każdy organizm inny. A robiłaś ten test co wyszedł pozytywny rano? Tak więc dziewczyny, odezwijcie sie raz jeszcze i starajcie się nie martwić za wczasu, wiem że to trudne... Jednak wszsytkie Wasze objawy mogą wskazywać na zbliżającą się @, naprawdę! Ile macie latek? Jeśli jestecie w okresie dojrzewania, to tym bardziej organizm ma prawo robić Was w konia! Trzymajcie się!

Gość gosiaa
dziekuję za jakiekolwiek odpowiedzi:) a co do mojego problemu to test zrobilam 1,5 tygodnia po stosunku. juz kiedys robilam kilka razy test i zawsze mowil prawde. jak myslicie dziewczyny czy takie testy moga sie mylic??? a latek mam 19. okres czesto mialam nieregularny ale nie o tale dni:( mam nadzieje ze bedzie wszytko dobrze ale strasznie sie boje;/ aha i mam jeszcze pytanie: czy wiecie cos o leku Orgametril? ginekolog mi go przypisal ale ma straszna ulotke, tzn te dzialania leku:) wogole to gdzies slyszalam ze Orgametril nalezy do srodkow antykoncepcyjnych co mnie zdziwilo. prosze o jakies wypowiedzi. pozdrwiam.

Orgametril? Hmm nigdy o nim nie słyszałam, dostałaś go na przyśpieszenie miesiączki? Poszukaj w necie... Ale myslę, ze naprawdę powinnas spokojnie na ten okres poczekać. Dwa tygodnie... Gosiu, u mnie to normalka... Zaczynam się martwić jak spóźnia mi sie miesiąc... Może to jest troszeczkę nieormalne, ale ja tak zawsze mam, byłam z tym u ginekologa i powiedział że organizm tak po prostu chce :). Co do skuteczności testów... Jak mówię, wśród znajomych nie spotkałam się z narezkaniami na błedny wynik, ale czytając kafetrię skłonna jestem we wszystko uwierzyć ;). Z tego co pamiętam, było tu parę przypadków, kiedy test się pomylił.

Gość jaaaa
=>Kobitka taka jak wiele innych, dziękuję za odpowiedż i za podniesienie na duchu!! z testem jeszcze poczekam, (aha od stosunku minęły 2 tygodnie) (latek mam 22) Odezwę się jeszcze i dam znać jak się sprawa rozwiązała.

Gość zmartwionananana
zrobilam test poraz drugi po 2 dniach z samego rana -tak tez pisze na tescie,ze jezeli nie jestesmy pewne to nalezy zrobic po 48 godz. test kupilam ten sam w aptece pani farmaceutka mi go polecila i wyszlo ,ze nie jestem.Zrobilam go gdy tylko sie przebudzilam bo podobno z rana najlepiej test wykrywa ten czynnik hCG w moczu

Gość zmartwionananan
mama stwierdzila ,ze jesli poraz drugi wyszlo ,ze nie jestem to znaczy ,ze nie jestem i mam sie juz nie przejmowac i wziac tabletki te na przyspieszebie okresu! wiec biore juz 1 dzien

Gość Eddy
Do autorki ------> Pomysl z topikiem popieram, no to co, ze jest ich duzo, temat jest wciaz aktualny, a ja sama wole czytac mniejsze topiki niz te, ktore juz maja po 50 stron i 2000 wypowiedzi. A jak ktos nie chce czytac to nikt mu nie kaze. Oczywiscie latwo jest doradzac: idz do lekarza dziewczyno lub zrob test ciazowy, ale czasem strach jest tak wielki, ze przed testem chcialoby sie uslyszec slowa otuchy, zorientowac co i jak. Sama mialam taka sytuacje, ze szukalam jakichkolwiek wiadomosci po necie, chodzilo mi glownie o praktyczne wiadomosci kobiet, ktore to przeszly. W wakacje mialam chlopaka, nie wskakuje nikomu bezmyslnie do lozka, ale zakochalam sie, a on wydawal mi sie odpowiedni na potencjalnego kandydata dla ojca mojego dziecka. Nie planowalam z nim ciazy, ale jakby byla wpadka, to on stanalby na wysokosci zadania - tak mi sie wydawalo. Pewnego pieknego dnia spotkalam go na ulicy z inna dziewczyna - szli za reke, nawet sie nie tlumaczyl, to byl koniec. Dostalam okres, tylko ze jakis dziwnie krotki, o chlopaku przestalam myslec, nadszedl nastepny miesiac, a tu... okresu brak. Po tygodniu czekania wpadlam w panike. Postanowilam poczekac jeszcze tydzien, a potem zrobic test. Wypytalam wszystkie kolezanki czy wiedza jak objawia sie ciaza: podobno pierwsze co sie zmienia to piersi. Moje sie nie zmienily, ale tak bylam na wszystko wyczulona, ze widzialam u siebie inne objawy ciazy: mdlosci (kazde zemdlenie, na ktore normalnie nie zwracam uwagi juz dla mnie bylo objawem ciazy), powiekszony brzuch, COS w srodku, istna paranoja! Po 2 tygodniach postanowilam kupic test, ta niepewnosc mnie dobijala, jednak BALAM SIE go zrobic. Juz uwierzylam w swoja ciaze, a to bylby juz 2 miesiac. Po 3 tyg. kupilam test, wlasciwie tylko po to, zeby sie upewnic, ze jestem w ciazy i zaczac dzialac: isc do lekarza itd. Wszystko to bylo dla mnie jakas abstrakcyjna, nowa rzeczywistoscia, jakims koszmarem. Test wyszedl negatywny, poplakalam sie ze szczescia, ze stresu, nie moglam uwierzyc! I tak postanowilam isc do lekarza. Powinnam to zrobic juz dawno, ale po pierwsze: jestem za granica, lekarz tu kosztuje kupe kasy, po drugie: wciaz tlila sie we mnie odrobina nadziei, ze okres przyjdzie. Przyszedl z miesiecznym opoznieniem. To pewnie przez zmiane klimatu. Nie jestem w ciazy, ale ten stres zrozumie tylko ten, kto to przezyl. Tysiace pytan i mysli: z czego bede zyla? Co powiem dziecku gdy zapyta o ojca? Dlaczego ta odpowiedzialnosc i ten strach spada tylko na kobiety? Buziaki dla wszystkich zestresowanych. Jestem z Wami! PS. Z moich wiadomosci: przede wszystkim zmieniaja sie piersi, mdlosci moga byc, ale nie musza. Nie macajcie sie po podbrzuszu, bo tam ZAWSZE jest twardo i sa grudki, a ja myslalam, ze powiekszyla mi sie macica, hehe. Testy ciazowe podobno daja 90% pewnosci. Mi sie sprawdzilo. Czasem okres spoznia sie z powodu stresu, po tescie kiedy wynik jest negatywny i stres opada, nagle przychodzi okres (ale nie zawsze). Podobno kobieta czuje, ze jest w ciazy, ale ja tez to czulam, a nie bylam, kwestia autosugestii.

I jak dziewczyny? Coś sie wyjaśniło? Pozdrawiam, trzymajcie się ciepło.

Gość aaaaaaaaaa
dziewczyny jaki jest nr do pogotowia antykoncepcyjnego????

Gość aaaaaaaaaa

Gość aaaaaaaaaa

Gość aaaaaaaaaa

Gość karola_vip
Dziewczyny czy podczas brania tabletek anty ( harmonet) wykonany test bedzie prawdlowy??? Prosze o odp ........

Gość karola_vip
Dziewczyny czy podczas brania tabletek anty ( harmonet) wykonany test ciazowy bedzie prawdlowy??? Prosze o odp ........

Gość Przezwyczajona-
KOCHANE DZIEWCZYNY! MOJ OKRES PRZYCHODZI JAK MU SIE CHCE SREDNIO CO 3 MIESIACE.WIEM ZE JEST TO NIENORMALNE ALE NIESTETY MAM PROBLEMY Z TARCZYCA CO WYMAGA DLUGOTRWALEGO LECZENIA.OSTATNIO TEST CIAZOWY WYSZEDL MI POZYTYWNIE A BADANIE MOCZU NEGATYWNIE WIEC SZYBKO POBIEGLAM DO GINEKOLOGA. PANI DOKTOR POWIEDZILA ZE TO W MOIM WYPADKU JEST NATURALNYM OBJAWEM PONIEWAZ MOJE HORMONY SA TAK POMIESZANE I SZALEJA ZE W CIAZY MOGE BYC ZA KAZDYM RAZEM PO ZROBIENIU TESTU DO POKI NIE WYLECZE TARCZYCY! SREDNIO CO DRUGI OKRES MAM OBJAWY CIAZOWE CZYLI NABRZMIALE PIERSI BOLACY BRZUSZEK JAK PRZED OKRESEM I ZAWSZE JAKS NUTKA NIEPEWNOSCI SIE PRZEWINIE TAK JAK NP TERAZ ALE WIEM ZE TO JEST SPOWODOWANE MOJA CHORA TARCZYCA. MOJE PROBLEMY Z MIESIACZKA ZACZELY SIE PO ODSTAWIENIU TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH KTORYCH HORMONY ROZREGULOWALY MOJ CYKL MIESIACZKOWY I UJEMNIE WPLYNELY NA TARCZYCE. TERAZ JUZ NIE BIORE ALE PROBLEM POZOSTAL:-) I RADA DLA WSZYSTKICH: NIEMARTWCIE SIE DZIEWCZYNY BRAK MIESIACZKI NIE ZAWSZE JEST WYNIKIEM CIAZY! MOZE NA TO WPLYWAC BARDZO BARDZO WIELE CZYNNIKOW! POZDRAWIAM

Gość PRZEZWYCZAJONA
KAROLA-VIP ZAMIAST TESTU POLECAM CI LEPIEJ BADANIE MOCZU KTORE MOZNA WYKONAC W KAZDYM LABORATORIUM PRZY SZPITALU. BADANIE JEST W CENIE TESTU CZYLI OK 15 ZL ALE WYNIKI SA PEWNE. DOSTAJESZ JE NA KARTECZCE I SA CZYTELNE! TESTY SA CZASAMI ZAWODNE TAK JAK W MOIM WYPADKU! A PO CO SIE MARTWIC I BYC NIEPEWNYM?!:-)

Gość help
ostatnie dwa cykle trwaly 32 dni dzis juz jest 35 dzien a ja nie dostalam okresu i zaczynam sie powaznie martwic dodam ze cykle sa bardzo nieregularne najdluzszy to chyba byl 33 dni no i 38dniowy po odstawieniu tabletek kocham sie z chlopakiem tylko 3 razy w miesiacu i dlatego zrezygnowalismy z pigulek zawsze stosujemy prezerwatywe i chlopak nigdy niekonczy we mnie staramy sie to tez robic w dni nieplodne od jakichs 2 tyg mam ze tak powiem przymusowa diete odchudzajaco tzn czesto nie jem przez 9-10 godzin dziennie i jestem potfornie glodna na zajeciach i myslalam ze to moze przez to mi sie spoznia ale jush sama nie wiem prezerwatywa nie pekla ani nic takiego,zawsze ta metoda byla ok strasznie sie martie:(

Gość help
ostatnie dwa cykle trwaly 32 dni dzis juz jest 35 dzien a ja nie dostalam okresu i zaczynam sie powaznie martwic dodam ze cykle sa bardzo nieregularne najdluzszy to chyba byl 33 dni no i 38dniowy po odstawieniu tabletek kocham sie z chlopakiem tylko 3 razy w miesiacu i dlatego zrezygnowalismy z pigulek zawsze stosujemy prezerwatywe i chlopak nigdy niekonczy we mnie staramy sie to tez robic w dni nieplodne od jakichs 2 tyg mam ze tak powiem przymusowa diete odchudzajaco tzn czesto nie jem przez 9-10 godzin dziennie i jestem potfornie glodna na zajeciach i myslalam ze to moze przez to mi sie spoznia ale jush sama nie wiem prezerwatywa nie pekla ani nic takiego,zawsze ta metoda byla ok strasznie sie martie:(

Gość help

Help wybacz, ale jesteś po prostu NIEODPOWIEDZIALNA! Kto to widział nie jeść przez 9 godzin! I dziwisz się, że okres się spóźnia... Nie słyszałaś, że każda "zmiana wagi" (utrata, przybór) może spowodować opóźnienie miesiaczki? Przestań się katować, zacznij normalnie jeść a okres na pewno wróci! Poczekaj z tym odchudzaniem do pojawienia sie miesiączki. nie denerwuj się, jeśli prezerwatywa Wam nie pękła, na pewno nie jesteś w ciąży. Sama mam cykle dłuższe niż 38 dni czasami, o ale w moim przypadku to normalne. Ale do licha, organizm kobiety to tak cholernie złożony mechanizm, byle stres może opóźnić okres, a co dopiero takie głodówki! Weź sobie moją radę do serca a okres na 100% wystąpi. a jeśli koniecznie chcesz się odchudzać, jedz częściej, ale mniej tzn. zamiast raz dziennie obfity posiłek, 5 razy dziennie coś skromniejszego. W przeciwnym razie zemdlejesz zanim wyjdziesz z domu. Pomyśl o swoim organizmie... I nie martw się już, będzie dobrze. Pozdrawiam