Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

camelia

LOGEST - dobry wybór?

Polecane posty

Gość sknerek
Co do białych plamek-ja również takie miałam i stwierdziłam, że to muszą być odbarwienia po logeście, a tu szok-małe plamki stawały się większe, zaczęły piec i w ogóle były dokuczliwe. Poszłam do dermatologa i okazało się, że to łupież biały, który przy zabawie hormonkami często lubi się pojawiać. Cukiereczek - wiem, że Twój problem jest nieaktualny, jednak poinformuję, że z tego co wiem, krwawienie z odstawienia podczas ciąży może się w ogóle nie pojawić, ale może też być. Na dwoje babka wróżyła ;) No, to pewnie teraz zaczniesz się denerwować, że jesteś w ciąży ;) Nie martw się, alkohol nie sprawia, że tabletki nie działają - ja teraz też te 2 opakowania tak jechałam, jak Ty-seks co noc, alkohol nawet w większych ilościach i w ogóle..Ale przedtem dokładnie to sprawdziłam i to, czego musisz pilnować, to to, żeby nie wymiotować do ok. 4 godzin po przyjęciu tablety, a jeśli już Ci się to zdarzyło-wziąć następną, żeby uzupełnić tą. Kiciens- z tego co się orientuję, możesz je przyjmować bez zastrzeżeń, zresztą poczytaj jeszcze dokładnie co napisane jest o Interakcjach na ulotce Logestu, a potem na ulotkach tych innych leków.

Gość Apo
Jeśli chodzi o płacenie: płaci za tabletki mój chłopak.Sam wyszedł z taką inicjatywą i uważam to, za bardzo dojrzały gest i potwierdzenie, że interesuje się naszą antykoncepcją bardziej niż przeciętny facet (bo przeciętniak, to kupi gumy i uważa, że jest po sprawie) Jeśli chodzi o potrójne opakowania: owszem, są takie. Jeśli chodzi o wagę: ma ona znaczenie. Dla osoby ze zbyt małą, bądź zbyt dużą wagą tabsy anty nie są dobrą metodą zabezpieczenia.

Gość Cukiereczek
Do sknerek: dzięki za pocieszenie, o tym żeby nie wymiotować pamiętałam cały czas więc chyba jest ok, a tą ciążą to się martwiłam z powodu opóźnienia okresu tak poza tym to chyba nie mam innych powodów oprócz swojej wyobraźni no bo chyba te tabletki maja wysoką skuteczność i po to je zażywam żeby się nie martwić. pozdrowienia =o)

Cześć Dziewczyny! Dawno mnie nie było, ale postanowiłam podzielić się moimi doświadczeniami w sprawie Logestu, którego skończyłam właśnie 8 opakowanie. Wczoraj byłam u mojej pani ginekolog – bardzo kompetentnej zaznaczam osoby, której zależy na zdrowiu pacjentek. -----Pytałam, czy by nie zrobić za jakieś 3 opakowania przerwy, tak żeby odpocząć od hormonów. Powiedziała, że nie jest to niestety korzystne – tabletki wywołuja w organizmie wysoki poziom hormonów. W chwili gdy odstawiamy, przeżywa szok, bo znowu musi się przystosować do niskiego poziomu. Jeśli już to taka przerwa na przynajmniej 4 cykle. Jeśli miałoby to trwać 1,2 to jest to za duży szok. Najlepiej robić przerwę po około 15 opakowaniu. Wtedy też chyba odstawie te pigułki, bo na razie mnie przekonała. ----Co do alergii- ktoś o to pytał- również mam ten problem. Pani doktor powiedziała, że leki typu Allertec, Zyrtec można brać bez problemu. ----Co do spadku libido – u mnie tego nie było. Mam większy apetyt na seks niż kiedykolwiek, a to chyba dlatego, że nie musze bać się ciąży. Także suchości nie odczuwam zadnej, co bardzo mnie cieszy ;-) -----Alkohol również nie ma wpływu na skuteczność pigułek, chyba że ktoś zapija się w tzw „trupa”. No i faktycznie nie można dopuścić do wymiotów do 3 godzin od przyjęcia. Jeśli tak stanie, trzeba wziąć jeszcze jedną tabletkę. -----Waga ma wpływ na skuteczność pigułek, ale u kobiet powyżej 80,90kg, u których to już otyłość. Wtedy dawka hormonów w Logeście może być za mała. -----TANI LOGEST WE WROCŁAWIU (któraś z Was o to pytała) ---- Apteka Św.Macieja na placu Św. Macieja – cena coś koło 28-29 zł . -----No i ostatnie- w sprawach płacenia za tabletki – dzielimy się z Misiem po połowie – on kategorycznie stwierdził, że nie mogę sama ponosić takich kosztów (choć jak byliśmy na gumkach- to on za nie płacił i nie chciał moich „udziałów” ;-)

Gość do pelelka
A iwdzisz. I bylo sie tak martwic?? Trzymaj sie ;)

Witam Jestem tu poraz pierwszy, widze że nie tylko ja mam niemiłe symptomy zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Właśnie zażyłam 8 tabletke Logestu i nie moge powiedzieć że jestem zadowolona mam okropne objawy uboczne: bóle głowy, bóle brzucha, nudności, ciągłe plamienia, powoli dopada mnie deprecha a do tego mam strasznie wrażliwe zęby!! normalnie nie moge jeść!! nie wiem czy jest to spowodowane czy akurat baraniem tych tabletek?! byłam u dentysty i ząbki napewno mam zdrowe :) a nigdy nie były one wrażliwe!! Czy ma ktoś podobny objaw?? Widocznie mój organizm nie może przywyknąć do dodatkowej dawki hormonów.Lekarz mi mówił ze organizm może do nich przyzwyczajać się nawet 3 miesiące!! szok!! ale dam rade Jednak mimo wszystko nie poddaje się bo wgłebi wierze że to wszystko sie skonczy i bedę mogła cieszyć się cudownymi chwilami z moim Misiem. Tylko tych zębów nie moge przeżyć prosze piszcie jak macie podobnie

Gość elkasia
Mam pytanko a raczej proźbe o rozwianie mych wątpliwości..Więc zaczęłam brać tabletki a pierwszą należy wziąć pierwszego dnia miesiączki i tu jest właśnie mój problem.Miesiączkuje nieregularnie i wzięłam tablatkę pierwszego dnia okresu tyle, że to był pierwszy dzień i ostatni, więc nie wiem czy jestem zabezpieczona ???

Gość MAŁA mRóWa
hihihi :):):) A ja tam jestem zadowolona!! właśnie zazyłam 6 tabletke i jest ok:P tylko na początku były problemy, ale teraz juz jest ok:):):)

Gość Kiciens
Czy ktoras z Was miala jakies bole w klatce piersiowej? Jak to wyglada?

Gość aga-
Skończyłam właśnie 5 opakowanie Logestu. No i był mały problem w trakcie tego opakowania. Była sesja no i trochę stresu z tym wszystkim związanego. Szczególnie stresowałam się takim jednym ustnym egzamine, ale już po wszystkim, zdany na 4 ;) Ale wracając do tematu to właśnie w trakcie tego opakowania wystąpiły plamienia, pomiędzy jednyma drugim egzaminem i trwały około tygodnia, to był 3 tydzień przyjmowania tabletek. No i nie wiem z czym były one związane. Czy to możliwe że to przez stres? Bo chyba nie oznacza to zbyt małej dawki hormonów, bo wcześniej było ok. Czy po takim czasie też może coś takiego wyjść? W ciąży to raczej nie jestem, bo w tym miesiącu nawet chyba nie było czasu na seks, w ogóle mało się widywaliśmy. Ale teraz nie wiem co mam myśleć, czy przy następnym opakowaniu będzie ok? Jak myślicie?

Gość indrusia
witajcie, cieszę się, że nie musze zrezygnować z małego piwka od czasu do czasu z powodu tabletek, tym bardziej, że teraz wakacje:) Dziś moja 10 tabletka, na razie wszytsko chyba jest w porządku. Troszke bolą mnie nogi, ale czytałam wasze posty i domyślam się że to normalne. Nie palę, więc nie obawiam się tej choroby zakrzepowej tak bardzo. Nie zauważyłam też na razie suchości, ani spadku ochoty na małe conieco w sypalni :). Nie przytyłam, nie schudłam:), więc jestem zadowolona. Nie wiem natomiast czy tylko mi się tak wydaje, czy tak jest naprawdę ale jakby troszkę okrąglejsze piersi się zrobiły. Czy myślicie, że w taki krótkim czasie mogło się już coś zmienić?

Hej dziewczyny! Już dawno mnie tu nie było. Kupiłam oczywiscie żel i w końcu go wypróbowałam ;) Już po sesji i mam wolny czas dla mojego Misia. Jest dużo lepiej, pieczenie zniknęło ale ostatnio zauważyłam że żel jest mi już coraz rzadziej potrzebny. Tylko nie wiem czy suchość sama przechodzi czy to zasługa mojego chłopaka:) Ale to nieistotne. Jestem już przy trzecim opakowaniu i jak na razie nie obserwuję żadnych skutków ubocznych. Nawet teraz nie robiłam przerwyi zobaczymy co będzie. Pozdrawiam gorąco :)

Gość kasiasta
Mam pytanko...lekarz mi powiedział,że skoro do tej pory brałam Diane to teraz przez to że Logest ma mniej hormonów a ja chcer sie na niego przeżucić mogę zajść w ciąże.Błagam co mam robić?!

hej okres skonczyl sie na czas chyba juz wszystko bedzi z gorki ;) znowu pojawila sie niejak suchosc ale daje rade a ozatym moje kochanie chorutkie teraz i nie ma mowy o tym i owym ;) hehe no coz zobaczymy jak bedzie jutro jutro zaczynam 2 opakowanie ;) bole piersi przestaja mi dokuczac jestem happy ;)

Gość nieznana ale oczytana
hej!Sprzedam opakowanie logestu!w nienaruszonym stanie:-) i tanio!jak sie okazuję to nie są tabsy dla mnie!Bóle nóg, pękające naczynka, sennośc, wzmożony apetyt i 3kg za dużo, a przede wszystkim brak ochoty na sex;-( Nie moge uwierzyc, że faszerowałam sie tym przez 4 m-ce!!!Jutro poproszę gina o zmianę.I przed wszystkim rzucę palenie, bo z tabletek nie zrezygnuję. I jeszcze coś: Dziewczyny! Dokładnie obserwujcie co się z wami dzieje! Dobór idealnych tabletek jest trudny i trzeba spróbowac wielu, za to jak sie je znajdzie, napewno będzie super!!! ;-D

Kontaktw sprawie logestu: 508123304 lud gg3157191

witam!:-)Czy któraś z was brała już Yasmin???:-/Jakie macie doświadczenia z nimi?? Dzisiaj moja gin mi zapisała te tabsy!Zaczynam za jakiś tydzień i chciałabym wiedzie na co powinnam zwrócic uwagę! Za wszystkie wskazówki dzięki!;-P

Gość kasiasta
Ponawiam pytanie!! Mam pytanko...lekarz mi powiedział,że skoro do tej pory brałam Diane to teraz przez to że Logest ma mniej hormonów a ja chcer sie na niego przeżucić mogę zajść w ciąże.Błagam co mam robić?!

Gość Apo
Kończę 7 opakowanie, ale od jakiegoś miesiąca co jakiś czas mam pewnien specyficzny ból.Coś jakby kłócie koło pepka, nieco w dół, bardziej po prawej stronie.. I martwię się tym troszkę, bo czasem, to faktycznie boli.. i jakieś dziwne uczucie w łydkach..

Do APO: Wiesz, mnie też ostatnio tak kłuło po prawej stronie, a wyrostek to na pewno nie jest, bo w innym miejscu.;) Ten ból był naprawdę mocny i trwał dobrych kilka minut. Nie wiem, czy wiązać to z tabletkami, bo w sumie od tamtego czasu się nie powtórzył, a przynajmniej nie w takim nasileniu. A Ty często masz coś takiego? Pozdrawiam cieplutko!

Gość joamie
biore logest od 5 miesiecy i od jakiegos czasu odczuwam dziwne swedzenie (wiecie gdzie:P). i tak sie zastanawiam czy to moze byc ta oslawiona na jednym z topikow grzybica....Czy miala ktoraz z ws cos takiego? I jak z tym walczylyscie?? Bo jak tak dalej bedzie to chyba rzuce te tabsy w cholere :/

heejjjjjj jestem happy bo bole piersi minely i suchosc zmieny humoru tez powoli odhcodza w niepamiec ;))) czyli mam dobrze dobrane tabsy tak??

Gość Apo
Do Camelia: no mi się te bóle nasilają co jakiś czas.. To jest uczucie podobne do kolki.Zastanawiam się, czy to może nie jest przez papierosy.Gorzej, jesli przez tabletki :/ A Ciebie potem jeszcze bolało, czy już całkowicie przestało?

Do APO: Jeśli mamy to samo, to na pewno nie przez papierosy, bo ja nie palę.;) Wiesz, to nie musi być związane z tabletkami. Jeśli o mnie chodzi, to zdarzyło mi się to kilka dni temu przez 5 minut i jak dotąd spokój. Ale fakt, że ból był silny. Jak się powtórzy, to pogadam z lekarzem, bo nie chcę \"eksperymentować\" z moim zdrowiem. Pozdrawiam! Dziewczyny, też Wam się zdarzył taki ból o jakim mówimy z Apo?

Gość Apo
Do Camelia: no mi się zdarza raz na jakiś czas.. :( mam nadzieję, ze to z przepracaowania, albo co.. byle nie przez tabsy..

Gość Cukiereczek
Hej a ja mam znów problem bo biore tabletke o 20, zwymiotowałam ok 24 a następną zamiast tej której się pozbyłam wzięłam dopiero o 9 rano. No i znowu ten ból czekać z niecierpliwością na okres, czy będzie czy też nie...niby ok ale jakiś mam znów płaczliwy humor po tych tabletkach. Jak sądzicie...duże jest prawdopodobieństwo że tabletki straciły skuteczność?

Gość Apo
Do Cukiereczek: nie wiem sama... A która to tabletka? Który tydzień?

Gość Cukiereczek
To była 3 tabletka i pierwszy tydzień.Więc nie za ciekawie chyba...=o(

Gość Cukiereczek
Hej a jeśli chodzi o te bóle o których piszecie to ja miałam 2 razy i to dość mocno, pierwszy raz przez jakieś 15 minut a drugi o wiele dłużej nawet tak ok godziny.Nie wiązałam tego z tabletkami bo w sumie takie coś zdarzało mi sie czasami zanim zaczęłam je brać.Może to po prostu jakaś kolka

Mam pytanie czy biorac tabletki Logest moge do konca sie kochac?Czy chlopak moze we mnie \"wybuchnac\"? JEST TYLE ROZNYCH OPININI NIE WIEM CZY JE MAM BRAC I PO JAKIM CZASIE JUZ MOZNA SIE KOCHAM BEZ INNEGO ZABEZPIECZENIA BLAGAM ODP