Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaa

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

Noemi..ja tego lekarza też "oczytałąm" bardzo pozytywnie na stronach internetowych....jak widać,ile ludzi-tyle opinii,nie ma jednego dobrego,każdy musi znaleźć sam,to co mu odpowiada... Dlatego ja zamierzam w następnej kolejności uderzam do mojego gina jeszcze z okresu jak byłam panienką,prowadził on moją pierwszą ciążę i chyba do jego,jako jedynego miałam kiedykolwiek zaufanie,potem to już były poszukiwania na zasadzie prób i błędów...najczęściej błędów niestety. W poniedziałek rano jadę zrobić badania na które mnie skierował teraźniejszy ginekolog,czyli morfologia,wr,glukoza,grupa krwi,hiv i badanie ogólne moczu...wyniki będę musiałą zrobić,tak czy siak więc skorzystam teraz,potem umówię się na wspomniane "stare śmieci" i...zobaczymy co dalej....

Aganiok, i tak ma być.Walcz i nie daj się podłamać jednym słowem.Trzymaam kciuki :-)

czesc dziewczyny!!! sobota mija a ja mam core z goraczko, boli ja gardelko i od godz 5 spi na sofie, budze ja tylko na nurofen i na wode. A ja dzis nie daje rady, tez leze na sofie, boli mnie jajnik i czuje sie jak bym miala zaraz dostac@. Mam jeszcze na nia czas :( No ale aby zrobic sobie przyjemnosc zjadlam czekoladowa bombonierke a chwile potem sledzia w smietanie/ To nie jest objaw ciazy, to tylko moja zachcianka na cos... a ja takie zachcianki to mam zawsze przed@, Moze przyjdzie predzej????

Witam w niedzielny poranek :) Dziewczyny siedze jak na szpilkach i czekam na @. Wczoraj o 17 miałam jakieś małe brązowe plamienie. Dzisiaj na razie nic i tempka też jest wyższa o 1 kreskę. Co prawda zaspałam i zmierzyłam temp. pół godz. później ale mysle, ze to nie maiało wpływu na wynik. Mam przeczucie, ze dostane okres, ale póki go nie ma to czekam. Ciekawa jestem co tam słychać u Amulet, czy nas czaem podczytuje. Na pewno już urodziła. Amulet napisz coś.

Czesc dziewczyny!!! Bernia ja bardzo mocno trzymam kciuki aby nie przyszla @, moja kolezanka tez miala delikatne plamienia i potem juz nic...zrobila test i II piekne krechy, mam nadzieje ze u ciebie bedzie tak samo. Moze sprobuj zrobic test???

Kasiu chetnie bym zrobiła test ale go nie mam. Jesli do jutra nic się nie zmieni to po południu kupię test i zrobię. Jednak sie nie łudzę, myślę, że @ przyjdzie.

Hej Wam ;-) Dzisiaj jest u mnie taki leniwy dzień jak cholera...Po śniadaniu (o godz.10) połozyłam się do łóżka,bo jakoś lewy jajnik mnie boli i jakiegoś wielkiego lenia dostałam :-p Jak tam się dziewczyny czujecie? Aganiok jak tam dajesz radę...jestem z Tobą... Kasiu i Berniu trzymam kciuki aby nie przyszła @ i zebyś dołączyła do osób zafasolkowanych ;-)

Czesc dziewczyny Co do imion to mam wybrane takie samo Ewelina :) Nadia czeka już kilka lat na moja córeczkę, kiedyś je usłyszałam u znajomych ze rodzina we Francji jest i jest tam jakaś Nadia i od tego momentu wiem ze moja córeczka będzie Nadia, to było z 10 lat temu :) A synek będzie Gabriel. Wybieraliśmy między Gabrielem a Natanielem, w sumie mąż wybierał dla synka i jest raczej Gabrys. Miłej niedzieli życzę i trzymajcie sie ciężarówki i staraczki. Ja wczoraj sie tak obkupilam ze mały będzie przebierany chyba 3 razy dziennie, albo mogę mieć bliźniaki :) był u mnie baby market i za grosze moznabylo kupić używane rzeczy od ubranek po zabawki i wózki. Wydałam grosze a mam tego masę, i wcale nie zniszczone. W sumie nowe ciuszki popralam i wyglądają tak samo jak te co kupiłam wczoraj. Zmykam robić obiad.

Ninka...dziękuję za pamięć...jakoś się trzymam,jutro rano jadę porobić badania i będę próbować się dostać do tego lekarza o którym wspominałam... Tymczasem,staram się leżeć ale średnio mi to wychodzi...ale oszczędzam się,biorę na własną rękę rutinoscorbin (zamyka naczynia krwionośne) i piję wapno,dzisiaj też mama mi przywiezie wit.K... Jak tylko będę cokolwiek wiedzieć-napiszę :)

U mnie tez jest taki market co niedziele :) Mozna kupic wszystko a dla maluszkow jest najwiecej zeczy i tak jak mowisz za grosze :) Z tym ze ja poczekam z zakupem do czasu jak juz poznam plec, a moze we wtorek juz sie wstepnie dowiem :) Imie Nadia tez juz od 2.5 lat czeka, wiec moze tym razem... Rowniez trzymam za was kciuki dziewczyny zeby wstretna @ nie przyszla :) Pozdrawiam

Nadia super imię ,ale Gabryś (jak pisze HopeU) zbrzydł mi od kiedy mój sąsiad w polsce dał tak na imię synowi....a ten syn łobuz co nie miara i nie zbyt urokliwy...jego ojciec był Ryszard i wszyscy sąsiedzi mówili o tym Gabrielu że to "garb Rysia".... Od tego czasu te imię nie jest przeze mnie i moich sąsiadów lubiane..Dzis Garbyś na 11 lat i jest problematycznym uczniem i kulą u nogi rodziców....ufff

super historyjka z tym Gabrysiem :) Dziewczyny ja sobie sziedze w domku ale tym razem z corka, boli ja gardlo, goraczke zbilam ale sama juz nie wiem co robic, chyba pozniej pojade do przychodni.... tylko czy oni cos mi dzadza???? Moze tradycyjnie woda z miodem i cytrynka. Narazie poje ja lekarstwem mojej babci i nurofenem. Jak widze te dzieci w szkole zainfekowane to mnie szlak trafia, goraczka, oslabienie organizmu, katar, kaszel ale do szkoly trzeba isc aby mama miala wolny czas....U nas to sa juz takie idiotki, ze dziewczynki juz w podkolanowkach chodza a mamusia maszeruje w kurtce, czapie i szaliku, a my wciaz mamy listy aby dzieci zainfekowane zostawiac w domu, bo jest epidemia grypy. Ciekawe dla kogo pisza te listy??

Ja dzis 21dc i czekam...lapalam fluidy ciazowe ale moze jakis mi sie wymknal? No coz jeszcze nie jest czas na test, ale jak by sie udalo to bym miala super prezent na urodzinki i pozniej na walentynki. Nasza cora wybrala imie Victoria

Witam :) Ja nadal czekam na @. Tempka ciągle wysoka a jest to mój 25dc. teoretycznie to już powinnam dostać okres ale możliwe, że wydłuzyła mi się faza lutealna. Zastanawia mnie to małe plamienie w 10d po owulacji, czyzby to była implantacja? Nigdy nie miałam takiego plamienia, najwyzej dzień przed okresem a nie na kilka dni przed. Czekam jeszcze do jutra i zobaczymy.

Bernia ja Trzymam kciuki za ciebie, za siebie i za wszystkie inne ktore czekaja z utesknieniem na dzien w ktorym nie przyjdzie i nie bedzie jej juz przez 9 m-cy

Hej Dziewczyny!:) U mnie przyszła @, jestem zadowolona, bo miesiączkę mialam od czerwca 2010 co drugi miesiąc, w grudniu dostallam ok 22 i trwała ok 2 tyg. A teraz na koniec stycznia misiączka w miarę miesiąc po ostatniej, może w końcu będę miala w miarę regularne cykle. Wczoraj zauważyłam śluz R, ale o konsystencji galaretki i myślałam, że przy tych moich rewolucjach to może owu, a tu @ dzisiaj. Chyba spróbuję Castagnusa na uregulowanjie cyklu, prolakltynę mam 19 a max jest 30, co o tym myślicie?Drukuję już kartę obserwacji cyklu i obserwuję!!!!Cały czas mam dylemat, czy brać anty bo ja od razu po odstawieniu zaszlam w 1 ciążę, czy mieć naturalny cykl i może wspomóc się Castagnusem....doradźcie bo mam dylemat;( Reszcie życzę powodzenia! Kasia uk trzymaj córcię w domu, bo faktycznie niektóre mamy są niepoważne z puszczaniem dzieci za wszelką cenę;/ Z imionami Wam powiem, że moja babcia mowi, że jak imię jest wybrane to płeć do imienia:P no ale nie sprawdza się u nas.... Chcialabym już się z moim M. zacząć starać, ale chciałabym na wiosnę urodzić maluszka, jeżeli się uda, a Wy planujecie jakiś miesiąc?

Noemi_24 nigdy nie brałam tabletek anty i nie mam zielonego pojęcia co ci doradzić. Jednak myślę, ze jeśli chcesz starać się o dzidzie to ich nie bierz. Mierz tempke i obserwuj śluz, sprawdzaj testami owulacyjnymi no i nie idz z M na całośc aby nie zaliczyć wpadki ;) Ja na twoim miejscu to bym ten cykl odpusciła i się poobserwowała. Ale tabletek nie bierz. Takie jest moje zdanie. Ja w ogóle jestem sceptycznie nastawiona do tego typu antykoncepcji. Zawsze zabezpieczałam się prezerwatywą i unikałam seksu w dniach około owulacyjnych. Nigdy nie zaliczyłam wpadki. Ja zażywam castagnusa już 2 miesiąc.

od pierwszych dni mojej pierwszej ciazy mowilismy ze bedzie chlopak, nawet po imieniu mowilismy do mojej fasolki a tu pozniej drugi scan i dziewczynka, dlatego teraz jak cos bedzie to bedzie mala Victoria i moze bedzie odwrotnie???

Bernia ja póki co nie chcę zachodzić w ciążę, dopiero od czerwca zaczynamy strania:) teraz właśnie chcę się poobserwować, tylko boję się o moją owu przez prolaktynę i zastanawiam się nad castagnusem bo on też obniża prolaktynę a nie jest anty. Mogłabym go brać kilka miesięcy? Mój M. bardzo pilnuje żebym czasem nie zaszła w ciążę:) powiedział że już się nastawił, że zaczynamy starania od połowy roku i tak ma być, a tak jak mówię marzy mi się urodzić na wiosnę:)

Wiosna to super sprawa :) Sama jestem urodzona w 2 dzień wiosny :) jednak nie zawsze tak wyjdzie jak by się chciało. W brew pozorom nie jest tak łatwo zajść w ciąże a to że wtedy ci się udało to nie znaczy że teraz też tak musi być :). Oby ci się udały te plany. Ja wiem po sobie, ze w pierwszą ciąże zaszłam beż problemu w pierwszym cyklu, wręcz byłam niezadowolona że tak szybko, w drugą zaszłam w 3 cyklu starań a teraz się staram już od października 2009r z tym że zaszłam w kwietniu 2010 ale poroniłam. Zobacze czy teraz mi się uda. Trzymam kciuki, obserwuj się i ten castagnus możesz brać. To są ziółka i wiele osób go chwali. Ja swojej prolaktyny nie badałam ale miałam krótką fazę lutealną tak przewaznie po 10dni i dlatego go brałam. W sumie nie wiem czy mi się przedłużyła, może dzień, dwa ale to już jest dużo przy krótkich cyklach takich jak ja miałam. Za panny miałam co 25 dni a po porodach skrócił mi się do 23d a nawet 22d. Dzisiaj mam 25dc i @ brak. Dlatego się zastanawiam co może być przyczyną.

Gość DO Bernia
przyczyna może być całkiem oczywista;) CIĄŻA?;):D:D:D czego Ci mocno życzę:) no i córeczki tym razem:) mam nadzieję, że najpóźniej jutro rano zrobisz test, bo trzymam kciuki:)

Gość DO Bernia
a ta wróżka z WP kiedy przepowiedziała Ci, że zajdziesz w ciążę? kurde, może to jednak nie ściema?;)

Berniu,kochana,ja miałam plamienie 9 dnia cyklu i teraz już wiem że było to na 100% zagnieżdżenie :) Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła ale mam przeczucie że tym razem się udało :) Byłąm dzisiaj rano na pobraniu krwi...wstałąm o 7 a o 7.45 byłam już w labolatorium i matko...myślałam że zemdleję z głodu ;) Mój lekarz do którego miałam iść niestety nie przyjmuje na nfz... nie uśmiecha mi sie chodzić prywatnie i do tego 40 km od miejsca zamieszkania... Nie wiem co robić....

aganiok11 powiedz a jaki kolor miało to twoje plamienie? Bo moje takie brązowawe było, może leciutko różowe. Ja bym na twoim miejscu jednak poszła skonsultować się z tym lekarzem, nawet prywatnie. Nie musisz do niego chodzić stale. jeśli chodzi o wróżki to mi powiedziały na wiosne w marcu.

Moje plamienie przypominało taki płodny śluz zabarwiony na brązowo...było tego niewiele. Chyba pójdę prywatnie do tego lekarza...tylko kto będzie prowadził mi ciążę?

aganiok11- ja na twiom miejcu ciaze dalej bym prowadzila u tego samego lekarza a prywatnie poszla bym zeby sie upewnic czy tamten mial racje. Moze uslyszysz cos zupelnie innego i nie bedziesz chodzila zalamana :) Zawsze lepiej jest sie skonsultowac jeszcze z innym lekarzem szczegolnie w Twoim przypadku .. Ninka a jak Twoje samopoczucie bo u mnie jest porawa w koncu :) Nie zwracam juz 4 dzien :) a apetyt mam jak wilk :) i wymyslam ciagle ....

Ewelina i Ninka a na kiedy macie terminy porodu? Jak mogę się zapytać ile macie lat? Bernia wiem właśnie, że różnie bywa, jak to mowią:" Człowiek myśli Pan Bóg kryśli" w sumie zaszlam w ciążę jak bralam bromergon, a anty odstawilam jakieś 2 mies wcześniej, później znów miesiąc brałam.....skomplikowane dlatego teraz walczę o naturalne cykle, też z powodu próby planowania:) kupię castagnus i obserwuję:) jakoś teraz jestem pozytywnie nastawiona!

Noemi_24- ja mam 29 lat a termin mam wstepnie na 8 sierpnia. Jutro ide na usg wiec zobaczymy czy termin sie potwierdzi :) Oczywiscie dam wam znac jak wroce :)