Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Gość Rety moherowe berety
11111111------->Ty sie kotek nie denerwuj , bo Ci cisnienie spadnie gdzie niegdzie, hehehehe. Dla mnie moze byc i Pizdus Mizdus....bo to nie mi za 18 lat, dziecko odpowie: Szkoda, ze nie mam normalnych rodzicow... gorsza wersja: nie strzeli mnie w pysk!!!! I nie pisac mi tu o dobrym wychowaniu, ok?

Gość kinga13
Użytkownik zgadazam sie z Toba w 100 % i pozdrawiam Paulka 123...czytaj pytania....

Gość kinga13
To było oczywiscie do 111111111:)

Gość 11111111
Rety moherowe berety mi może spaśc ciśnienie gdzie niegdzie,gorzej z Toba bo Ci podskoczyło i to znacznie Twoja wypowiedź odnośnie strzelania w pysk-żałosne,możliwe ,ze w Twojej rodzinie tak własnie załatwie się nieporozumienia-strzelając sie po pyskach,gratuluje ! jak brakuje argumentów to najlepiej kogoś obrazić albo w pysk strzelić Ty nawet jak wymyślisz najpiękniejsze imie dla swojego dziecka to i tak to nie będzie miało znaczenia bo żadnych wartości nie będziesz umiała temu dziecku przekazać

Gość koomma
A co to za poniżenie dla dziecka nosić imię Nicola?? Bardziej cierpi mała dziewczynka mająca na imię Jadwiga, Krystyna czy Mieczysława. I nikt mi nie wmówi, że lepiej dać dziecku na imię Czesława aniżeli Nicola. Nicola to piękne imię🌼

Gość NiKola niFANTAP
Czytam wasze wypowiedzi i zle mi siem robi!Ja sama mam tak na imie i mi sie ono strasznie podoba i wszystkim osoba ktore mnie znaja!A moi rodzice nie sa MENELAMI nadajac mi to imie!!!Bo jest ono zajeffajne

Gość moja kolezanka dała corce
naimie Selena ,,, koszmar

Gość kinga13
Paulka123 pytanie brzmiało KIEDY DZIECKO OBCHODZI IMIENINY, A NIE CO MYSLISZ O IMIENIU!!!!!

Gość Mama Nikoli
Cześć. Ja mam córeczkę o imieniu Nikola i oboje z mężem jesteśmy dumni z Naszej córeczki. Obecnie ma 2 lata. Jest ładna, mądra i juz widac, że utalentowana muzycznie. Znam też inne dzieći o tym imieniu. To czy dziecko będzie grube czy chude i jaki ma charakter to wszystko uwarunkowane jest genetycznie, a nie zalezne od imienia. Nie zwracaj uwagi na złosliwe komentarze innych. Proponuję, żebyście nazwali swoje dziecko jak uważacie i jak chcecie nazwać NIKOLA to bedzie bardzo madra decyzja. Powodzenia i pomyślnego rozwiązania.

Gość Tata Nikoli
Imię Nikola czyli Mikołajka ma imieniny 6 grudnia. W naszym śmiesznym kraju jest imie Mikołaj a żeńskim odpowiednikiem jest właśnie Nikola. Moim zdaniem jest to normalne imie jak wiele innych i jest fajne.

Gość Mama i Tata Nikoli
A tu bardziej fachowy opis Nikola – imię żeńskie. Odpowiednik Mikołaja. Inne formy to Nicole i Nicola, które są jednak rzadziej używane. Imię to ma korzenie w Serbii i było używane jako imię męskie (czyli Mikołaj), a żeńskim odpowiednikiem była Nicola. Do Polski sprowadzone zostało jako imię żeńskie, gdyż jego męskim odpowiednikiem został Mikołaj. Od tego imienia powstało żeńskie imię Nikoleta, a od tamtego Koleta. Jest też jeszcze inna forma tego imienia, Nikolina. Nikola imieniny obchodzi: 14 kwietnia, 19 maja i 10 września. Zdrobnienia: Nikolka, Nikolcia, Niki, Nika, Kola http://pl.wikipedia.org/wiki/Nikola

:D:D:D:D:D ja już sie tu kiedyś wpisałam ale ten z z tym Nikola nipepsi to ale musi byc mądry:D:D:D spadłam z krzesła:D:D:D na co tak krzyczeć i po co? podoba ci się albo i nie, kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie chyba..nie ma co sie obrażać i kłócić...jednemu się podoba Zdzichu a drugiemu Nikola...:D:D:D fajna ta dyskusja:D pozdrawiam

Śmieszą mnie wypowiedzi rodziców \"Moja córeczka nazywa się Nikola i to piekne imię. Jest piekna i mądra.\" Słuszniej byłoby napisać \"I uważamy to imię za piękne\". Jest to oczywiste, bo przecież skoro rodzice takie imię wybrali, to musiało im sie podobać. A wszyscy rodzice uważają swoje dzieci za piękne i mądre, więc to żaden argument za imieniem. Niestety tak jest, że jak cie widzą, tak cie piszą. może w waszych miastach elita intelektualna daje dziecim na imię Nikola, Dzesika i Victoria. W moim nie. Tak samo jak w moim mieście elita intelektualna nie chodzi w rózowych seterkach z gołym brzuchem spalonym na solarium.

Gość całkiem fajne
Ja tam nie wnikam w to jak kto daje dziecku na imię, to wybór rodziców i nikt nie ma prawa ingerować w czyjeś życie. Jak w Polsce piszemy to imię?? Nikola?? Nicole?? Nicola??

Witam Ja rownież mam córeczke o imieniu Nikola, bardzo mi sie podobalo to imię jeszcze jak bylam panna , dlatego jak urodziłam córeczke odrazu wiedzialam że bedzie Nikolka, synek ma na imie Fabian, dlatego,że podobaja mi sie tego typu imiona

Gość Nikola to piękne imię
a nie MArysie i Zosie.

Gość mamaniki
Imieniny Nikoli obchodzone są wg kalendarza 14 kwietnia. Mam 11 letnią córkę o tym imieniu i nie wyobrażam sobie, zeby mogła mieć inaczej na imie. Osoby, które wcześniej wypowiadały się na ten temat bardzo negatywnie, rozbawiły mnie do łez - szczególnie te, które uważają, ze nie ma takiego imienia tylko powinno się pisać Nicole. Bzdura! Kochani - wiedza !!! przede wszystkim....

moja 5,5 letnia coreczka tak ma naimie-teraz jestem w ciazy i najchetnij dalabym corce rowniez to imie!-uwazam ze jest super, na czasie i ma wiele zdrobnien!!!-a Ci co sie wypowiadaja negatywnie niech sie pochwala swoimiimionami....Zygfryd, Leopolda??

Gość asia xxx
Według mnie imię dla dzieczynki Nikola jest barzo ładnym imieniem.Imie Nikola możzmiękczac np:Nika BUZIAKI papapa

Gość asia bbb
Nikola-w mojej klasie jest Nikola i jest bardzo miła te komentarze wasze są głupie to nie od dzicka zalezy jak sie ono bedzie nazywało tylko od jego rodziców dobra rada-popatrzcie na swoje imię nieobrazac nikol bo zobaczycie >>>>>>>>>>>>> papa

Gość koleska
ja dam swojej ciorce Fabienne:P

W Ameryce jest Catherine, w Polsce Katarzyna. W Ameryce jest Nicole, w Polsce Nikola, nie widzę w tym imieniu nic niepolskiego. Poza tym nie oszukujmy się nasz kraj nie jest ani piękny ani wspaniały, żeby szerzyć patriotyzm i nazywać dzieci Anna, Mieczysław, Zygmunt. Nie rozumiem czemu uczepiliście się Nikoli i tej nieszczęsnej Angeliki, w Polsce jest Angelika za granicą Angela. Nie rozumiem o co ten hałas. Ja jestem Magdalena, bo mieszkam w Polsce, w Stanach mówiono by na mnie Madeline i po problemie. Nikola, to piękne, polsko brzmiące imię i tyle- takie jest moje zdanie.

Witajcie dziewczyny;-)ja mam termin porodu na 7 maja,jeszcze nie wiem co bede miala ale jak bedzie dziewczynka to bedzie sie na pewno nazywac NIKOLA,a chlopczyk Mateusz;-)Nikola to fajne imie pozdrawaim

Gość kolejna mama Niki
moja córka ma na imie Nikola - i mowimy do niej Niki.... imie jet bardzo ladne... a jak komus sie nie podoba to nikt mu nie kaze tak nazywac dziecka nalepiej dajcie dzieciom Frania i Kazio na imie.... imie mojej cóki wybral mąz (jest o 30stce a mala ma 1,5roku) a jakby ktos chcial wiedziec jest nawet świeta Nikola -polka w dodatku! trzeba nie miec za grosz wstydu by pisac ze osoba wybierająca wlasnemu dziecku imie jest nienormalna itd... kazdy sam ma pawo decydowac i wybrac imie z tysiecy innych jakie sa w kalendarzu..uwazam ze imie to jest ladne...nawet bardzo.... i ja sie na codzien nie spotykam z dziecmi z takim imieniem..... wiec jest wyjatkowe wszystim sie woolo bardzo podoba... a osobami które maja inne zdanie sie wcale nie przejmuje..... mi tez sie wiele imion nie podoba... ale ic nei krytykuje ublizając rodzicom ze tak askudnie jak to are osob tu napisalo nazywają dzieci.... trzeba miec troche wyczucia....

Gość Nicole89
Popieram wszystkich którzy uważają,że o gustach się nie dyskutuje:) Sama mam na imię Nikola i uważam że jeest to bardzo fajne imię co prawda teraz coraz częściej matki dają tak na imię swoim córeczkom:) mi to nie przeszkadza na pewno jest mniej Nikoli niż Ani lub Małgosi:) i wcale nie próbujemy być bardziej "amerykańskie".... jest wiele zagranicznych imion i nikt się ich nie czepia ja też nie......

Gość Nicole89
Popieram wszystkich którzy uważają,że o gustach się nie dyskutuje:) Sama mam na imię Nicole i uważam że jeest to bardzo fajne imię co prawda teraz coraz częściej matki dają tak na imię swoim córeczkom:) mi to nie przeszkadza na pewno jest mniej Nikoli niż Ani lub Małgosi:) i wcale nie próbujemy być bardziej "amerykańskie" bo to imie pochodzi od Francuzów.... jest wiele zagranicznych imion i nikt się ich nie czepia ja też nie...... aha a imie można wyprostować wkońcu jesteśmy w UE:)

chyba lepiej, żeby rodzice spełniali swoje ambicje bardziej osobisty sposób niż nadawanie dziwacznych imion swoim dzieciom

Gość aanikolkaaa
MAM NA IMIE "NIKOLA" I Jestem z tego bardzo dumna:) mój chłopak icała moja szkoła zazdrości mi tego imienia i wcale nie jest oklepane! oklepane to może być dupsko za przeproszeniem!! moje imie jest śliczne uwielbiam je;) imieniki mam 6 grudnia w mikołajki:) mam 16 lat i imie ma wiele różnych ślicznych zdrobnień... Nikuś Nikoluś Niki Nikolka Kolcia:) i wszystkim którzy obrazili moje imie zycze powodzenie ciekwe jak wy macie na imie co? pewnei pospolicie i nieoryginalnie i patrzcie na to ze 16-latka dziękuje mamie za nadanie takiego imienia... heh prostka i poprostu beznadzjiejni ludzie!! a może zazdroście? a dla pani gratulacje :) cudowne imie pani wybrała:)

Gość piękniepięknie
Ni to fanta ,ni to cola!

Chyba z niczego nie byłam w życiu tak zadowolona jak ze swojego imienia. Urodziłam się w Nowym Jorku i zarejestrowano mnie jako Nicole, ale wszyscy mówią na mnie \"Nikola\". Mam polsko brzmiące nazwisko, ale to imię i tak do niego pasuje, ponieważ nazwisko nie kończy się na -ska. Byłam jedyną Nicolą w całej szkole, wszystkim to imię się podobało i jak pani wywoływała Nicole, to tylko ja się podnosiłam, a kiedy wywołała Anię, podniosło się 5 dziewczynek:D Teraz niestety zauważam, że małych Nikolek jest pełno.