Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Gość Jsya
MI BARDZO PODOBA SIE IMIĘ NIKOLA MOJA KOCHANA PRZYJACÓLKA MA NA IMIE NIKOLA NIEKTÓRZ Z SZKOŁ Z KLASY ŚMIEJĄ SIĘ Z JEJ IMIENIA ALE JA NA TA NIE ZWRACAM UWAGI NIE LICZY SIĘ TA JAK KTO MA NA JMIE LICZY SIĘ TA JAKI JEST W SRODKU DOBRY CZ ZŁY

Gość mama Nikolki
Mnie to wogóle zastanawia z czego tu jest sie smiac.Bardziej bym sie smiała z imienia Krysia , gienia czy tym podobne imiona niz te własnie Nikola.Ludzie sa dziwni.Wspolczuje niektorym:-)

Nie ma co patrzec na opinie innych, tylko dac swemu- swemu dziecku imie które uwazamy ze jest piekne i pasuje do maleństwa. Oraz oczywiscie zapewniac dziecko, zawsze gdy tylko w to zwątpi, ze nosząc tak wyjątkowe imię jest wyjątkowym człowiekiem:) Pozdrawiam, mama Nikolki :)

Gość nikolka
mam córke nikola i takie imie planowalismy od dawna...jest orginalne i zapewne tym co sie nie podoba to nie moga miec dzieci albo maja tak beznajdziejne imiona swoich dzieci ze teraz zadroszcza ze taknie dali i teraz krytykuja to imie...tym co sie to imie nie podoba sa zapewne z wsi jakies zabitej dechami i nigdy o takich imionach nie slyszeli...to nic jestescie zacofani wiec wam sie to wybacza...to tyle z mojej strony...dlaczego wlasnych imion nie piszecie wypowiadajc sie tu...tylko jakies hgfodffl bo macie zapewne staroświeckie imiona i zacofane i wstyd pisac tu...to tyle!!!!!!!!!!!!

Gość green_kitten
wlasnie na wsi mnostwo dzieci ma na imie nikola,"dzesika" czy kevin.czytalam kiedys jakas prace naukowa na temat dlaczego rodzice daja dzieciom takie imiona a nie inne i tam tez doszedl ktos do wniosku,ze w biednych,patologicznych rodzinach badz w takich,gdzie ludzie maja nizszy poziom umsylowy - czytaj sa normalni,przecietni ale bez obycia,daje sie dzieciom takie imiona,bo sie wierzy,ze bedzie to oryginalne i ze te dzieci beda zyc w lepszym swiecie niz oni. w srodowisku artystycznym kroluja natomiast imiona typowo polskie,proste typu Anna,Antek czy Franek.To oczywiscie nie dotyczy wszystkich ludzi,ale ja mam podobne oberwacje z zycia,nikt ze znajomych ludzi,ktorzy zajmuja sie sztuka cz literatura,a znam takich wielu,nie dalby dziecku imienia typu Kevin czy Brian czy Nicole/Mi podobaja sie tez proste,ale niekoniecznie typowo polskie,np skandynawskie czy rosyjskie

ja mama na imie Karolina a moja coka Amelia wiem ze oklepane ale mi sie podoba i juz nie wiem dlaczego tak sie przejmujecie opinia tych ktorym nie podoba sie imie nikola , nie kazdemu bedzie sie podobac to imie , a z reszta zadne imie nie bedzie sie podobac wszystkim!!! mi sie nie podoba imie Nikola a innym sie moze nie podobac imie Amelia i nie rozumiem czym mamy sie przejmowac.

Gość Moni 1183
Moja córka ma na imię Nikola, decyzję o nadaniu tego akurat imienia podjęłam dawno temu, kiedy jeszcze nawet nie znałam swojego męża. Uśmiałam się czytając powyższe komentarze, większość (tych nie pochlebnych) na pewno napisały kobiety, które nie są jeszcze matkami. Moja Nikosia jest ekstremalnie energicznym dzieckiem, bardzo sprytnym, bystrym, ciekawskim, wiedzie prym wśród swoich rówieśników (ma 2 lata). Nie jest pulpetem tylko śliczną blondyneczką. Aha, i najważniejsze nie jesteśmy rodziną patologiczną, a raczej dość majętną, a ja kończę studia na Uniwersytecie i moje IQ jest na tyle wysokie, żeby nie obrażać ludzi na stronach internetowych. Kolejnemu dziecku z całą pewnością nadam równie orginalne imię, bo takie mi sie podobają i KONIEC.

Gość AlinA.
Pracuję w przedszkolu i jak do tej pory nie mieliśmy żadnej Nikoli, za to ostatnio (w zeszłym roku szkolnym) pojawiły się takie żeńskie imiona, jak: Maja Julia Paulina Ala Wiktoria Gabriela Ewa Lena Nina Natalia W rodzinie i wśród dzieci znajomych mam 3 Maje (moja znajoma nazwała tak córeczkę, bo chciała, żeby ta nosiła oryginalne imię, ale jak widać imię to stało się ostatnio szalenie popularne), Oliwię I Agatę.

Gość Speeda
Śliczne imię sama mam tak na imię i jestem zadowolona:D Imieniny obchodę 6 grudnia;D w Mikołajki ;D Pozdrawiam moja imienniczke.

Gość nikolanipepsi
m sie w 10,12,1998roku . :-) jestem bardzo lubiana dziewczynką

Gość nikolanipepsi
hahahahahahhahahahahaahahahahahahahhahahahah hej mam na imie nikola nara

Gość Celice
Nikola to teraz strasznie oklepane imię, co drugie dziecko w piaskownicy to teraz Nikola albo co gorsza Pamela, a dla chłopca Kacper. Niech sobie każdy nazywa jak chce, ale moim zdaniem jest po prostu kiczowate

Gość Celice
Tylko nie piszcie, że to imię jest oryginalne, bo jest bardzo oklepane. A swoją drogą ktoś, kto kończy studia powinien wiedzieć, że pisze się "oryginalne", a nie "orginalne"

Gość Mama Nikoli
Moja córeczka ma na Imie Nikola i jest to fantastyczne imie kiedy dawałam jej tak na imie to wczesniejnie slyszałam o takiej osobie co ma tak na imie dlatego tak nazwałam mojego szkrabka a że teraz co 2 dziecko sie tak nazywa to nie moja wina ale przynajmniej widac ze bardzo wielu osobą sie podoba :)

Gość nikola kojarzy mi sie
z coca-colą,a Oliwia z tłustym olejem

Gość miki222
witam mam do wyboru Nikola lub Sabrina , jak głosujecie?

Gość miki222
a może Nikola kontra Sandra?

Gość miki222
mój synek ma na pierwsze Krystian a na drugie Samuel , to tak żeby niektórych zezłościć z tego forum

z tych 3 to chyba najlepsze Nikola :D:D chociaz Sabrina dosyc fajne... a może Sabina?

Gość Moni8311
Celice, a jak Twoje dziecko ma na imię? I jakie imiona uważasz za nie kiczowate? Moim zdaniem jakieś imię może mi się podobać lub nie, z całą pewnością nie można o tak powiedzieć, że dane imię jest kiczowate. P.S. Celice sprawdź czy nie walnęłam nigdzie "byka" ani czy nie zapomniałam o przecinku ;P i na koniec współczuję, że należysz do tej kłótliwej i złośliwej części społeczeństwa

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Nicola nie jest na pewno imieniem oryginalnym, oklepane jest strasznie, ja ogólnie nie lubie takich "oryginalnych" imion więc dałam na imię córeczce Kinga ;)

Gość Tu Kinga się kłania
aaa, cieszę się, że dałaś córce imię Kinga :) Mam na imię Kinga :D Teraz to imię jakby zanika, zauważyłaś? Chociaż nawet jak byłam dzieckiem, to nie spotkałam się z tym imieniem u innej dziewczynki.

Gość miki222
a mi sie córeczka uodzila i nadal mam dylemat : Sandra Nikola Nowak czy Nikola Sandra Nowak , ale chyba bedzie Nikola Sandra

Gość pokayoke
Imie Nikola jest bardzo ładne a imieniny są 27 kwietnia

Gość Sylwia*
moim zdaniem imie Nikola jest sliczne sama chcialam sie tak nazywac no ale cuz. nieldugo mam bierzmowanie i chcialam sobie wziaz imie wlasnie Nikola tyle tylk oze jest to prafnuskie imie"nicole" i jest ona patronka francuska :))

Gość anushia6
nie wiem co wy macie do imienia nikola.mam 3 letnia corke o tym imieniu i nie spotkalam sie z taka krytyka az zle je sie czyta.gdzies wyczytalam ze nikola obchodzi imieniny 10 wrzesnia lecz jak jest to nie wiem.kobiety spojrzcie na swoje imiona i zastanowcie sie czy nie sa oklepane itp...ja na listopada mam termin porodu i urodze drugie dziecko,bedzie to chlopczyk i z mezem damy mu na imie bartosz i czy sie to komus podoba czy nie mamy gdzies innych opinie co kto mysli o tym imienu.kazdy wybiera takie jak mu sie podoba.

Gość marcellinnooooo
ja tez mam na imie Nikola:)jak czytalam niektore wypowiedzi to bardzo mnie one smieszyly:np.imie nikola kojarzy mi sie z patologiczna rodzina-zalosne.W takim razie wszystkie imienia powinny sie kojarzyc z patologia bo wszystko sie moze zdazyc...wiec lepiej nie rodzic zeby nie miec takiego dylematu bo jeszcze urodzi sie dziecko a jego imie bedzie kojarzone z patologia albo jakas dziwka(zart oczywiscie z tym nierodzeniem dziecka ale tak to wyglada u niektorych)poprostu smieszne....kazdy ma na imie jak ma i nie powinno osmieszac innych bo dla niektorych twoje imie moze byc bardzo smieszne:/:/:/ja mam tak na imie i nie ze jestem z tego dumna jak nie wiem co,poprostu zwisa mi to..a na drygie mam alicja i do tego w tym roku mam bierzmowanie i nadam sobie imie magdalena zeby tak upolszczyznic moja tozsamosc:))to na tyle co chcialam powiedziec:P

Gość marcellinnooooo
ja tez mam na imie Nikola:)jak czytalam niektore wypowiedzi to bardzo mnie one smieszyly:np.imie nikola kojarzy mi sie z patologiczna rodzina-zalosne.W takim razie wszystkie imienia powinny sie kojarzyc z patologia bo wszystko sie moze zdazyc...wiec lepiej nie rodzic zeby nie miec takiego dylematu bo jeszcze urodzi sie dziecko a jego imie bedzie kojarzone z patologia albo jakas dziwka(zart oczywiscie z tym nierodzeniem dziecka ale tak to wyglada u niektorych)poprostu smieszne....kazdy ma na imie jak ma i nie powinno osmieszac innych bo dla niektorych twoje imie moze byc bardzo smieszne:/:/:/ja mam tak na imie i nie ze jestem z tego dumna jak nie wiem co,poprostu zwisa mi to..a na drygie mam alicja i do tego w tym roku mam bierzmowanie i nadam sobie imie magdalena zeby tak upolszczyznic moja tozsamosc:))to na tyle co chcialam powiedziec:P