Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Gość Akagara
Co wy macie do tego imienia?Mi matka dała tak na imie i mi sie bardzo podoba...Jeśli macie jakieś uwagi co do tego imienia-zachowajcie je dla siebie,jeśli rodzicą sie podoba imie Nikola to niech dadzą tak na imie.Ja np.mam na imie Nikola [jak już pisałam]i w szkole jestem jako jedyna z imieniem Nikola,a wy mówicie że jak małą pójdzie do szkoły to będzie mieć dużo koleżanek o takim imieniu...Pff...tak jasne zapewnie jak już dziewczynka pójdzie do szkoły to imie nikola wyjdzie z tej niby "mody",więc nie mówcie jak nie wiecie

Gość mnie się nie podoba to imię
ale jestem teraz w ciąży i dziś mi się śniło, że urodziłam córkę i miała właśnie na imię Nikola. Nie mam pojęcia dlaczego coś takiego mi się przyśniło.

Gość mnie się nie podoba to imię
akagara chyba nie rozumiesz czegoś. Jak dziewczynka pójdzie do szkoły to może i imię wyjdzie z mody, ale razem z nią do klasy pójdzie 10 innych nikoli, 5 oliwi, 7 maj i 8 julek bo akurat w pokoleniu tej dziewczynki te imiona były mega popularne.

Gość Nikolincia
Ja mam na imię Nikolina i jestem z tego powodu dumna. Jest mało osób, które noszą tę imię. Nikoliny są z natury delikatne, ładne, inteligentne i utalentowane. Wszystkim się podoba moje imię i tylko na tej dyskusji spotkałam obelgę co do mojego nadzwyczaj pięknego imienia.

Gość jesteście śmieszni
To jak kto chce nazwać swoje dziecko należy tylko i wyłącznie tej osoby! Jak czytam niektórych z was wypowiedzi to wstydzę sie ze w Polsce są tak mało tolerancyjni ludzie! Nicola czy Nikola to ładne imię a ci którzy je wyśmiewają niech się lepiej z imienia przedstawią to i my sie pośmiejemy hehe !!! żenada. A co do osob uwazających te osoby ktore nadaja imie Nikola za tych z niższych sfer niech sie zastanowia co oni soba reprezentuja?! To własnie wy zrobcie cos aby podniesc wasz poziom bo jak narazie to do zadnego nie nalezycei, wstyd i zenada!

Gość Nikolaaa !
Mam 13 lat i bardzo podoba mi się moje imię . Jeżeli ktoś ma do tego jakieś wątpliwości, że imię Nikola jest brzydkie niech nie wchodzi na tą stronę ponieważ ta strona jest przeznaczona właśnie dla tego imienia. Myślę, że jeżeli jakaś dziewczyna też ma na imię Nikola bardzo się jej to imię podoba... Lubię kiedy ktoś mówi na mnie Niki, Nikuś bądź Nikusia ;* Pozdrawiam wszystkie dziewczyny o imieniu NIKOLA ! ;*

Gość roksana.
Najlepsza strona o strefach intymnosci masz problemy z zona? mezem? w lozku? zobacz jak latwo mozna je rozwiazac. www.intymnosc.pl/aff/7733 :)

Gość smoook
Patologia! Męskie imie nadawane w Polsce dziewczynkom.

Gość NIKOLA . <3
Heej, imienin najlepiej szukać w internecie , bo w kalendarzu się nie doszukasz :) Wiem, bo szukałam . Nikola to moje imię. XD

Gość NIKOLA . <3
Imieniny Nikola obchodzi: 06.12. Osoba nosząca imię Nikola jest: Niezależna, silna, oryginalna.. To też moje imię, bardzo je lubię :) POWODZENIA !

Gość Nikuś; ))
Hm .. ja mam na imie Nikol . nie zadne.. Nicole.. Nikola.. poprostu Nikol .. jak czytasz tak mówisz.. nie nawidze jak ktos do mnie mówila Nikola. . ; / Bradzo podoba mi sie to imie.. tylko ze karzdy mowi do mnie Nikola ! Zwarcam im uwae.. a oni mówią ze ejstem w polce a w polsce jest Nikola. ;/ . Iii nigdy nie jest po mojej mysli ... Mam 13 laat. . ii bardzo polecaam to imie.. Ja osobisnie obchodze urodziny 6 grudnia. ; )).

Gość Trzeba być niezłym
kałmukiem zeby tak nazwać dziecko.

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
hej mam córkę NIKOLA ma 7 lat i jest bardzo ładne imię mówimy do niej różnie nikuś, nikolka itd

Gość Ethere Nikole
Cześć mam na imię Sonia Właśnie jestem w 2 miesiącu ciąży i nie wiem jak nazwać moje maleństwo może Nikola Ale jakie są cechy tego imienia znaczenie?

Gość Niksuia
Hej ja mam na imię Nikole . Mam imieniny akurat w 10 Listopada . Ma cechy takie . np . Wszyscy powinni jej słuchać nie da się wrobić w żadne głupoty może się obronić ogląda filmy np. Aniołki Chalriego . Lubi bajki jest miła dla innych ludzi szybko kontaktuje się z nowymi uczniami :) jest rozumna i pomaga w pracy mamie :) i tacie i lubi rysować ...

Gość mammmmma300
Mi akurat imię Nikola wydaje się oklepane. Taka nowoczesna moda na imię dla dziewczynki. Trochę tandetne i zbyt szpanerskie mi się wydaje. Tak samo wszystkie Wanessy, Dżesiki itp. , a dla chłopca np. Oliwier, Dorian, Alan itp. Ale wiadomo, zależy, co komu się podoba. Jeśli komuś Nikola odpowiada, to niech to wybierze.

Gość Mamanikoliiii
Moja 9 letnia córka ma nia imię Nikola. Była jedyną Nikolą w przedszkolu teraz jest jedyna w szkole. Nie znam innych Nikolek wiec imię nie jest oklepane. Nie zmieniła bym go na zadne inne. Imię mi i córce się bardzo podoba. Pozdrawiam wszystkie Nikolki.

Gość NIKOLA to zenska forma
męskiego NIKOLAJ czyli po polsku MIKOŁAJA dlatego tez przyjmuje sie ze obchodzi imieniny tak jak Mikołaj czyli 6 grudnia (ta sama zasada dotyczy inne zenskie imiona ktore maja odpowiedniki meskie - JANINNA od JANA czyli w tym samym dniu co Jan, MICHALINA od Michala, STANISLAWA / STANISLAW , itd)

Gość NiKolaNiKola
jaka przyszlosc widzicie dla NIKOLI?? pani w agencji, no napewno nie bedzie pania prezes, lekarzem czy nikim postawionym wyzej

Gość Według mnie imię Nikola
jest śmieszne, ale tak samo śmieszne i brzydkie są imiona Aśka, Kaśka, Anka, Maciek. Nazwanie córki Nikolą (Coca Colą:) to dowód siana w głowie, a Aśką-Kaśką to dowód totalnego braku wyobraźni.

Gość Mama malej Nikoski
Moja coreczka tak ma na imie i urodzila sie 3 stycznia :D hehe 2010 r :)

Witaj mana! Mi bardzo sie podoba imię Nikola ale niestety zostałam uprzedzona i jest takie imię u rodziny mojego męża. Więc jak bedzie dziewczynka to na pewno nie dam tak bo w jednym wieku i dwie Nikole to za dużo. Ja tez mam termin na 3 stycznia 2011. Jak sie czujesz??

Gość POLAK POTRAFI
mi też się urodziła córeczka i będzie miała na imie NIKOLA jest to piękne imię a te bzdury co piszą tradycjonaliści z POLSKI to nięch założą forum na temat imienia ich dziecka to zobaczymy co większość tych samych tradycjonalistów będzie pisać nawet na POLSKIE imienia poniewż nauczyli się tylko obrażać innych

Gość kiedys to imie podobało mi sie
bardzo , jak byłam w podstawówce i liceum Nikt tak nie nazywał dzieci , pózniej podobało mi sie imie Oliwia - tez było bardzo oryginalne i nieznane Podobnie było z Olafem i Oliwierem - podobały mi sie wiele, wiele lat temu Pozniej zrobił sie wielki boom nas te imiona i wszyscy zaczeli tak nazywac Teraz juz ich tak nie odbieram jak dawnie , moze dlatego ,ze popularne i negowane na takich forach Ale kazdy powinien nadawac tak jak mu sie podoba , przeciez to kwestia gustu , a gusta sa rózne Z tym oklepaniem to pewnie dlatego , ze stało sie popularne, kazdy zaczał nadawac Imiona dzwieczne , ładne , nie wiem czy maja zwiazek z pochodzeniem rodziców , ich statusem czy poziomem inteligencji czy wykształceniem ;-) Kilkanascie lat temu ja tego tak nie odbierałam ;-|) :-) Uwazam ,ze kadzy powinien nazywac tak jak mu sie podoba , a nie sugerowac sie opiniami Mnie na pewno nie podobaja sie imiona typu Jesika/Dzesika itp

ale to tez nie moja sprawa czy ktos nazwał jesika czy nie Prosze sie nie przejmowac Wszystkim sie nigdy nie dogodzi , wazne zeby postepowac w zgodzie ze soba i swoim zdaniem , gustem

Pracujac w przedszkolu mialam z 6 Nikol, z 5 Julek, 4 Oliwek... Jak dla mnie ladne imie, jednak za duzo ich sie juz kreci.

no własnie o to chodzi Tak to jest ,ze albo imie w ogóle nie popularne i niespotykane albo bardzo oklepane Nie wiem czemu sie tak dzieje , ze w danym czasie większosc osób nadaje imiona , które aktualnie sa na szczycie listy w rankingu popularnosci i dzieje się tak nie tylko w Polsce , tylko w wiekszosci innych panstw, jesli nie we wszystkich panstwach

Gość hejjjjjj:):)
ja dałam na imię mojej córce Shantie Lilia gdybyś zmieniła zdanie co do imienia, to jeszcze chciałam wybierac z takich jak: Malaya, Delphine, Laura, Malio-Malka (to jest z Wysp Bahama - znajoma była i poznała dziewczyne o tym imieniu , Malia, Ashley, Coralie, Emma:) pozdrawiam i miłęgo porodu:) po swoich przeżyciach nie radzę naturalnie rodzić, ale bede 3 mała kciuki:)

czesto tez odpowiedzialne po czesci sa seriale Pamietam jak w " Na dobre i na złe " pojawiła się Julka , potem wszystkie dziewczynki to były Julie Lena pojawiła się niedawno w " M jak miłość " i tez imie stało sie bardziej popularne , podobnie było z Mateuszem Andzelika / Angelika pojawiła się w " Dynastii";-) i w tamtych latach przybyło małych Angelik;-) Tak samo z Klaudiami czy Oliwiami - najpierw niespotykane , potem boom , chociaz Klaudia/ Claudia troche poszło w zapomnienie