Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość niezdecydowana 75

Białystok - Zamenhofa

Polecane posty

Gość Stara owca
Kliknełabym ale link nie działa :(

Gość Stellamix
u nas pierwszy ząb na wolności :D tylko jest jakas zadziwiajaca sprawa. czy zeby moga sie cofac? jeszcze wczoraj z mezem widzielismy dwa i dwa sama wymacalam. A dzis tylko jeden ??

Gość karola666
Stellamix-moje gratulacje!!! dziąsełko moze spuchło i nie widać ząbka. Moje dziecko dziś pierwszy raz sie głośno śmiało,coś wspaniałego:) Czy któraś z Was może miała biopsje piersi?

Gość siwaaaa
Ja miałam biopsję wszytskie piersi też ...

Gość siwaaaa
do onika - a w jak sposób objawia ci się nietolerancja nutramigenu?

Gość Stara owca
karola666 ja tez miałam jeszcze za czasów studenckich. Nic strasznego. Na pewno im wcześniej tym lepiej.

Gość karola666
Dziewczyny napiszcie cos wiecej o tej biopsji,co tam sie działo ze miałyście? ile na wyniki czekałyście?czy wycinali Wam cos w związku z tym? Mam dwa guzy w piersiach jeden 5cm dosc szybko rosnie do tego te miesjsce boli i jest zaczerwinione,drugi ma 2cm;( byłam na USG to nic sie konkretnego nie dowiedzialam,poza tym ze to pilne.

Gość Stara owca
karola666 Ja to miałam jakieś 8 lat temu jak sie nie myle studiowałam w Białymstoku i tam wszystko jakoś załatwiłam. Nawet nie pamiętam wszystkiego ale to chyba zwrażenia (ze strachu) Biopsję robił mi jakiś starszy lekarz i pamiętam, że nie bolało. Na wyniki nie czekałam jakos strasznie długo chyba kilka tygodni. Pamiętam, że wyszła jakaś zmiana nie złośliwa. Ja w tej radości po prostu wyszłam i nawet teraz żadnych papierów nie mam na to. A czy przypadkiem u Ciebie nie będzie to mleczko? Bo np u mojej mamy jak jej wymacali guzy i potem miała biopsje okazało się, że to mleka jeszcze z czasów po ciąży. Moja mama nie karmiła piersią bo nie mogła tak po omijając wszelkie szczegóły.

Gość karola666
Super by było gdyby sie okazało ze to mleko,ale mysle ze USG by to wykazało.Sama nie mam pojecia.Pójde na żywioł heh

Gość neemi
Też miałam biopsję- na usg znaleziono małą zmianę i ponieważ koniecznie chciałam wiedzieć co to, poszłam do szpitala onkologicznego i tam miałam biopsję. Nic strasznego, trochę bardziej bolesne niż zastrzyk (albo taka wrażliwa jestem:)). Najgorsze jest to że nie otrzymałam wyniku, bo pobrano za małą ilość materiału. Później na dobrym sprzęcie kliniki wyszło że to torbiel. Stellamix gratuluję ząbka, ja też czekam i czekam, bo Wojtek szoruje rączkami po dziąsłach i wydaje mi się że rozpulchnione jakieś są. Po Twoich ostrzeżeniach że marchewka zapiera zdecydowałam że zacznę od jabłuszka- jakoś te kupy mu ostatnio nie wychodzą. A jak z glutenem? zaczęłaś podawać?

Gość neemi
Mam pytanie- przymierzam się do kupienia spacerówki- maluch zaraz nie będzie się mieścił w gondoli. Może macie jakieś godne polecenia? zależy mi żeby 5-6 miesięczne dziecko było w nim bezpieczne i żeby wygodny był. Dziś spodobał mi się Zooper waltz, ale są o nim tak skrajne opinie w internecie że zwątpiłam..

Gość Stellamix
karola6666 nie martw sie, to napewno mleko, wszystko bedzie dobrze. Moja kolezanka ma podoby przypadek. Miala zapalenie piersi mniej wiecej w tym samym czasie co TY, tez jej zostal wielki guz, porobila badania i okazalo sie, ze to mleko. Nie udrozniony gruczol mleczny. Lelarze na razie nic nie robia, bo ona caly czas ta piersia karmi. Neemi - gluten bedzie jutro :) Nie wiem czy dostalas poradnik zywieniowy i probki z Hippa?? jezeli tak to w tym poradniku jest super opisane jak dania wplywaja na stolec (zestalająco, normalizująco lub rozluźniająco), co tez jest tez umieszczane na sloiczkach. Nie wiem czemu tego nie napisza na bobo vicie czy gerberze. Powiem Ci jednak, ze bez wzgledu na tą nieszczęsną kupę lepiej zacząc od warzyw. Na poczatku moze byc trudno, ale zaraz po marchewce wprowadzasz marchewke z ziemnikami, które tą kupę normalizują, Organizm musi sie przyzwyczaić. Jezeli zaczniesz od slodkiego jabłuszka to istnieje ryzyko, ze nie bedzie chcial probowac warzywek.

Gość Stellamix
co do spacerówki, to ja mam http://www.adbor.pl/8,RING -- wózek na kazda pore roku :) ma swoje wady i zalety. Kupiłam za 300 zl na rynku na kawaleryjskiej - w sklepach chodzi po 700zl. Wady: mało zwrotny, ciezki, potrzebuje duzo miejsca w bagażniku i jezeli jestes wątłej budowy to sama go do tego bagażnika nie schowasz :D Zalety : bardzo ciepły w zimę bo jest dobrze zabudowany, dwa daszki, ma ciepłe plandeki, ze nie musisz boksowac sie z kocykami. Ma wkładke w postaci niemowlęcej gondoli, wkładke sie wyjmuje i zostaje spacerówka. Posiada odpinane ocieplenie, dzieki czemu dziecko nie parzy sie w lato. Masywny. Duze koła, dobrze sie nim operuje w trakcie jazdy autobusem :D Moja kolezanka ma bardzo fajny wózek, ale ten juz jest drozszy kosztuje 700 zl i to uzywany, ale jest sprytniejszy i lzejszy. Jak znajde nazwe i firme to napisze :)

Gość Stellamix
z doswiadczenia moich koleżanek moge przekazać poradę, zeby unikac spacerówek z malymi podwójnymi kołami, podobno ciezko sie prowadzi po nierównej drodze. Jak nie ma dziur na chodniku czy drodze to ok. Jezeli jakis kamienie czy dziury to podobno masakra.

Gość siwaaaa
Ja miałam w tamtym roku biopsję na usg była widoczna echogeniczność czyli płyn bo promienie usg wchodza do środka guza także od razu było wiadomo że torbiel. Samo badanie super przynajmniej u mojego lekarza zagada i szybko zrobi. Gorsze miałam tarczycy coś okropnego 5 guzów mi kłuli. Pózniej juz brałam paracetamol żeby mnie nie bolało. W biopsji wyjdzie wszystko moja ciotka akurat pracuje w laboratorium przy psk także opowiadała mi jakie sa zmiany i co się z nimi robi. Najprawdopodobniej możesz miec włókniaki które uaktywniły się po karmieniu ale wynik pokaże. Pamiętaj jak coś rośnie to szybko usuwaj !!!!! Moj torebiel przez 2 lata powiększył się o połowę ale biopsją mi ściagnęli płyn i do dziś badam się i nic się nie gromadzi.

Gość siwaaaa
Ja przymierzałam sie do spacerówki jane ale jest taka płytka beznadzieją kupiłam w końcu graco i gondola super i spacerówka extra. Stelarz jeden malutki składa się na 2 i prowadzi się super. Spacerówka jest głębsza niż inne i naprawdę solidna ale dziś kupiłabym teutonie ale nigdzie nie znalazłam takiego modelu jak trzeba.

Gość stellamix
ja tez musze kupic lzejsza spacerówke, bo musze sobie radzic sama pakowac ja do bagaznika anie czekac na pomoc meza, bo nie zawsze jest dostepny do tej pomocy z racji zawodowych obowiazków. siwaaaa mozesz podac jakis link do tego wozka?

Stellamix- gratuluję ząbka/ząbków :) neemi- ja kupiłam gondolę razem ze spacerówką, X-lander XA, prowadzi się super, ale jest bardzo ciężki i nawet po złożeniu zajmuje dużo miejsca w bagażniku, tyle, że mamy duże auto i nam to nie przeszkadza. Pewnie latem dokupimy jakąś lżejszą parasolkę. aaaaaaq- jak Twoje samopoczucie na finiszu?

Gość siwaaaa
http://allegro.pl/leo-wozek-symbio-graco-fotel-logico-czarny-2012-i2156339585.html Ja mam czerwony akurat ale mam niewielki bagażnik w swoim samochodzie w sumie bagazniczek i wchodzi mi na styk. Składam 1 ręką leciutki radzę sobie sama z gondolą też. Fotelik mam recaro w sumie a tu nie trafiłam w promocję z fotelikiem i jestem 500 zł do tyłu bo kupiłam w smyku gondole i spacerówkę a fotelik był w promocji w ciągu nastepnych 3 dni. byłam wściekła ale mi przeszło..

Gość karola666
Ja tak samo jak Urszula mam X-lander XA i XT ,wszystko super gdyby nie był taki ciężki.

siwaaaa- jaki lekki ten Twój wózek :) zamierzasz wprowadzac stałe pokarmy dopiero po ukończeniu 4 miesiąca czy trochę wcześniej?

Gość Stellamix
Dziewczyny - mam dobra wiadomosc :) NUTRAMIGEN powrócił na liste refundacyjną :)

Gość Stellamix
nutramigen 1 bedzie kosztowac 9,52 zl a nutramigen2 uwaga! 3,20 zl Zdrozeje natomiast bebilon pepti z 7 zl na 13, a bebilon pepti2 na 11 zl. Mysle, ze tak bedzie prze 3 m-ce do kolejnych zmian. Chca zrekompensować brak ref na nutramigen. potem znowu ceny sie zmienia.

Gość karola666
super wieści!!!!;):) Moje dziecko po pepti ma takie gazy i buzie w krostach ze i tak planowałam wrócić na nutramigen bez względu na koszty,a tu taka niespodzianka;)

Gość siwaaaa
Ja kupiłam nutramigen ale wracam do pepti bo te kolki to nie od zmiany mleka tylko odstawiłam debridat a pomagał on w pracy jelit i w rezultacie na kolki. W sumie więcej ulewa tego pepti ale kurde już mi napewno nie zmienią z powrotem na nutramigen .Zresztą jak nie jest uczulona to te pepti w sumie lepsze. Moja mam mówi nie dawaj tego nutramigenu to ścierka to zobaczymy jak z pepti najwyżej. nURSZULA 86 - trochę mniej ci tych puszek moge odstapić bo jednak wprowadzam te pepti :):):) Ty karmisz piersia to możesz podać wczesniej ja na sztucznym wprowadzę jakąs marchewkę w 1 tygodniu potem coś jeszcze może jabłko a gluten dopiero w 5,5 miesiąca spróbuję. Ja wózek kupiłam w smyku z tym kuponem co dostałyśmy w klinice na 20% taniej także troche sobie zrekompensowałam ten brak promocji na nosik. Ja z samą gondolką sobie zchodzę a na dole mam stelarz który mieści się w a klasie !!!!! także super sie składa a do tego wózek bardzo dobrze wykonany.

Urszula ;) dziekuje ze pytasz . Calkiem niezle tylko ten ból kregoslupa mnie dobija . We czwartek mam wizyte u gin no i mamy juz coś ustalić ( temin porodu to pewnie jescze nie przy kolejnej ) Dziewcyzny ja kupiałm spacerówke ( dla synka) 4 baby ) w hurtowni na upalnej na przeciwko fartlandi ( super sie sprawdza i cena tez była przyzwoita . Bardzo polecam .. a przy tym jest lekka ( w sumie o to mi chodizło a nie chciałam parasolki

Gość neemi
aaaaaaq, jakieś namiary na ten wózek? Ja też mam teraz x-landera pożyczonego od brata i ewentualnie mogę od niego wziąć część spacerową, tylko że ciężki ten wózek strasznie i wcale mi się tak dobrze go nie prowadzi, dlatego myślałam o czymś nowym. Ten Zooper to podobny całkiem do Twojego Stellamix, tyle że właśnie ma małe podwójne kółka. Za to jest w miarę lekki, zwrotny, super szybko się składa ( ale nie w parasolkę) i rozkłada. oj, sama już nie wiem. Hmmm, a ja nie dostałam kuponu do smyka, ani pakietu z Hippa, jakoś oni to różnie dzielą. aaaaaaq a kiedy masz termin? mało już zostało?

nemii moj też ma podwójne kółka ( ale do prowadzenia jest idealny a te parasolki mi kompletnienie pasowały . Ten sie bega szybko skąlda , jest lekki .. no i ogólnie przypadł mi bardoz do gustu . A ja z synem dużo chodze na spacery i jest tandal jak nowy , mimo ze go nie oszczedzam a te x-landery bardzo mi sie podobały ale strasznie drogie ok 2 tys ( nowe) termin mam na koniec marca ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować