Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilka2003

nieprzespane nocemałe nocne marudy!

Polecane posty

Gość mama wiktora
Witam wszystkie mamy. Mój synek ma 6m-cy i nie przespał jeszcze ani jednej nocy! Jak był malutki budził się dwa razy do jedzenia (karmie piersią),to teraz potrafi budzić się co godzinę,półtora a nawet co 45min:(!!! W dzień śpi różnie. Potrafi spać 30 min. ale i 2,5godz. Noce są koszmarem! Jego sen jest bardzo niespokojny. Mały płacze i nic nie pomaga. Próbowałam w nocy dawać mu butelkę,ale i tak budził się co 2 godz. Dzisiaj dałam mu 2,5ml. MELISALU oczywiście po konsultacji z pediatrą. Zobaczymy jaka będzie dzisiejsza noc. Muszę jeszcze kupić kropelki pasiflory, ale nie wiem które. Bardzo proszę mamy o radę.

Gość AgnieszkaLuk
Miałam podobny problem z synkiem, nie przesypiał prawie żadnej nocy od kilku dni. Fakt wychodzą mu ząbki i to też jest przyczyną. Pediatra poleciła mi Vircol N. Podaje go od dwóch dni i synek jest spokojniejszy a ja w końcu miałam dziś pierwszą wyspaną noc od kilku dni.

Gość MISSbutterfly
Do poprzedniczki: Nie chodziło ci przypadkiem o czopki Viburcol? W sumie nie mogę skojarzyć tego leku, o którym ty pisałaś. A co do Viburcolu, to sama podaje go mojemu maluchowi, gdy ten miewa kolki, lub gdy jest po prostu rozdrażniony i pobudzony - całe szczęście ząbkowanie przeszło gładko :) ps. stosuje ktoś jeszcze u dziecka Viburcol?

Gość aris
mój maluszek bardzo dobrze zasypiał po czopkach viburcol, uspokajał się, był mniej drażliwy, może każdy organizma inaczej reaguje na homeopatię, u mnie się sprawdziły w 100%

Gość MISSbutterfly
Częśto śledzę różne fora internetowe, a ostatnio poszukiwałam informacje właśnie o Viburcolu. Okazuje się, że chwali te czopki bardzo wiele mam, które mają problem nie tylko z bolesnym ząbkowaniem maluszka, ale także uciążliwymi kolkami, czy też rozdrażnionym dzieckiem, które przechodzi gorączkę. To na prawdę lek na medal - polecam wszystkim mamom.

Gość mama Marcela
Witam drogie mamusie, chciałam zapytać czy możecie mi napisć jak stosować Viburcol u 8,5 miesięcznego niemowlaka bo pani doktor mi go poleciła gdyż mały śpi niespokojnie w nocy, na dodatek cały czas ząbkuje ma już 6 ząbków i idą następne, ale nie wiem czy podac go w całości i przed samym snem czy wcześniej, pozatym może to głupie ale jak głęboko go włożyć to moje pierwsze dziecko i nigdy nić takiego nie robiłam doradżcie jeśli wiecie, z góry dziękuję za pomoc.

Gość Danikas
Ja Viburcol podawałam jeden czopek cały na noc.A w ciągu dnia zdarzało się, że 2 połówki lub 1 połówka czopka. Dziwne, że lekarz Ci nie powiedział jak go stosować.

Gość isolda79
Czopki viburcol poleciła mi moja siostra - mama dwulatka. Wiedzialą jak mi pomóc, bo mój mały miał bardzo bolesne kolki. Teraz zaczęło się ząbkowanie, ale jak tylko pojawi się ból to czopek w dupcie i uśmiech na twarzy :-) Jeżeli mogę ulżyć Piotrusiowi to dlaczego mam sie wahać. To homeopatia więc szkody nie narobi nawet w tak młodym organiźmie

Gość oooooooooooooooooolaaaaaaaaaaa
Viburcol u mojego dziecka dzialal dopoki był małym niemowlaczkiem teraz już jest większy i nie dziala, no chyba że 1,5 czopka wloze to jest efekt

Gość AgnieszkaLukx
Tak chodziło mi o czopki Viburcol. W stanach niepokoju też sprawdzają się bardzo dobrze u dzieci. Kilka dni temu właśnie moje dziecko było jakieś bardzo niespokojne i podałam mu czopek - podziałał prawie natychmiast.

Gość klejkas
Tylko, że teraz Viburcol N nazywa się Viburcol Composutum i jest na receptę. Skład i działanie ma takie same, jednak z powodu przepisów UE musiał zmienić status i dostępny jest tylko na receptę.

Gość Ech ta UE
Ta cała UE doprowadzi nas do ruiny i problemów ze zdrowiem psychicznym. Przecież od kiedy sięgam pamięcią wstecz to viburcol był wydawany bez recepty. Już tam mniejsza o zmianę nazwy, ale ta recepta mnie dobila :( To bardzo nie na rękę dla rodziców maluszków :( Ech ta Unia :/

Gość ManikaRys
Ale bardziej bezpieczne, bo takiemu maluszkowi leki podawać należy tylko po konsultacji z lekarzem pediatrą. Nawet taki lek homeopatyczny jak Viburcol. Ja podawałam małemu jak był niespokojny i płakał przed szczepieniem np. Pomagał super ale zawsze to konsultowałam z lekarzem.

Gość olea79
Jak wiem że coś pomoże mojemu maluchowi to mogę sie poświęcić i pójść do lekarza po receptę. Viburcol był moim wybawieniem podczas kolek a teraz pomaga kiedy czeka nas stresujące szczepinie. czopki rewelacyjnie wyciszają moje maleństwo

Gość Receptaaa
Zawsze można poprosić pediatrę o wypisanie recepty np. na dwa opakowania Viburcolu. Daty ważności leków w aptekach są bardzo długie i z pewnością żaden lek się nie przeterminuje :)

Gość Recepta :/
Nieźle dowalili z wprowadzeniem tych czopków na receptę :/ Niektóre matki rzeczywiście nie mają czasu na wyczekiwanie w kolejkach u pediatry po głupią receptę. Wedlug mnie to zły pomysł, tym bardziej, że czopki są bezpieczne!!!

Gość Co pomoże?!
Od kilku dni córka daje w nocy tak uporczywe koncerty, że to się w głowie nie mieści. Dodam, że nic jej nie jest - jest zdrowa. Na wszelkie wypadek byłam z nią wczoraj u lekarza i ta stwierdziła, ze z małą wszystko jest ok. Najgorsze jest to, że zeszłej nocy ja już byłam tak zmęczona tymi jej krzykami i płaczem (prawie, ze nie śpie od kilku dni), że wzięłam ją do łóżka.... i nastał spokój. Nie chce jej do tego przyzwyczaić, bo jestem zdania, że miejsce dziecka jest w łóżeczku, a nie u rodziców w sypialni. Co radzicie mi zrobić? Podac coś aby przeslała noc? Ja naprawdę jestem w kropce :(

Gość przybyłka79
A próbowałaś viburcolu - czopki naprawdę potrafią uspokoić, wyciszyć dziecko. Ja w każdym razie mojemu Pawełkowi podawałam jak miał np. sttesującą wizytę u lekarza i powiem ci że spisywał się na medal :-)

Gość Co pomoże?!
Z tego co zorientowałam się, to Viburcol jest teraz na receptę i będę musiała iść do lekarza :/ Spróbuje - nic mi ani dziecku nie szkodzi. Poczytałam, że to czopki homeopatyczne, a więc bezpieczne. Martwi mnie tylko ten sam fakt, że jak wzięła dziecko do łóżka to nastał spokój, a w łóżeczku wydziera się i płacze :/ Czy ktoś zna sposoby, jak wybrnąć z takiej sytuacji?

Gość rusałka255
No z pewnością nie jest wskazane branie dziecka do łóżka, bo przyzwyczai się, a później będziesz miała w domu istny hardcore, bo nie będzie Ci chciało spać w łóżeczku. Poza tym dziecko w łóżku z rodzicami, to same kłopoty i zero seksu :P Jak się wydziera to spróbuj na noc da mu czopek viburcol - powinno przejść :)

Gość kawusia79
viburcol ale pod jakąs inna nazwą :compositium? myslałam że to jakas nowośc, ale z tego co tu piszecie wynika tylko ze to kolejny cudowny pomysł naszej uni :-) Troszkę mnie martwi to że potrzebna jest recepta. Ma to pewnie swoje i plusy i minusy. Może to i lepiej żeby to lekarz wybierał lek dla maluszka a nie pani w aptece?

Gość hipolitka42
Wystarczy, że raz za czas pójdziesz do lekarza pediatry i poprosisz o wypisanie recepty na viburcol. Lepiej mieć na stanie kilka czopków niż patrzyć jak maleństwo cierpi. Ja właśnie zaczęłam tą metodę stosować i jak zaczyna mojemu dziecku wychodzić kolejny ząbek to aplikuje mu czopek. Robi sie spokojne i nie marudzi tak. Ja jestem zadowolona z tego, że taki lek jest na rynku.

Gość hipolitka422
Wystarczy, że raz za czas pójdziesz do lekarza pediatry i poprosisz o wypisanie recepty na viburcol. Lepiej mieć na stanie kilka czopków niż patrzyć jak maleństwo cierpi. Ja właśnie zaczęłam tą metodę stosować i jak zaczyna mojemu dziecku wychodzić kolejny ząbek to aplikuje mu czopek. Robi sie spokojne i nie marudzi tak. Ja jestem zadowolona z tego, że taki lek jest na rynku.

Gość Gamkana
Wczoraj byłam w aptece i dostałam jeszcze Viburcol N bez recepty. N nocne małe marudy to jest po prostu chyba najlepszy i najbezpieczniejszy środek jaki znam. Moje córki obie też dawały niesamowity"koncert" po nocach, nie mogłam sobie z tym poradzić, żadne sposoby nie dawały efektu, dopiero jak zaczęłam stosować Viburcol się uspakajały.

Gość afadro
No żartujecie dajecie dzieciom czopki jak nie chcą spać? ja viburcol stosowałam tylko i wyłącznie gdy dzieci były niespokojne z powodu bólu wywołanego kolką, ząbkowaniem, czy też niepokoju związanego z infekcjami.

Gość Do Afadro
Czasami jest tak, że dziecko potrafi dawać koncerty po kilka nocy z rzędu. Wiem, bo sama to przerabiałam. Wtedy cała rodzina jest niewyspana, a rano trzeba iść do pracy... no na dłuższą metę nie da się tak funkcjonować, wiec warto także i w takich ekstremalnych sytuacjach podać dziecku viburcol. Ono się uspokoi i cała rodzina przy okazji też.

Gość aliisanka
My też od kilku msc mamy takie noce, że niebawem się wykończę... ;\ viburcol u Nas niestety nie pomaga, wiem, że robaki mogą dawać popalić, a w kale rzadko wychodzą, więc planuję odrobaczyć bez robieni badań, i spróbuje kropli passiflora..

Gość Mamaleniaska
A skąd wiesz, że to robaki? Ja bym nic na własną rękę przy tak małym dziecku nie robiła. Przyczyn nieprzespanych nocy u dzieci jest wiele i ją trzeba znaleźć. U mnie powodem były kolki i też podawałam Viburcol, który pomagał skutecznie. Po nim dziecko przesypiało noc spokojnie.